Şimdi Ara

Eğitim Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Buralardan mezun olunca ya yüksek lisans yapacaksın ya da formasyon ile öğretmen olacaksın.Binlerce öğretmen açığı var sen hersene 50 bin kişi al ama hersene 200 bin mezun oluyor açıköğretim de var.Sen bin kişi alacağı diyorsun geriye kalıyor 30 bin kişi sadece bunu kapatmak için 25-30 yıl gerekiyor.
    İnsanların psikolojisi bozuluyor.
    Bu ülkenin genç nüfusu var bu çok önemli bazı ülkeler nüfus bulamıyor biz ise bu saçma eğitim sistemine heba ediyoruz.
    Mesela Türkiye'de garanti meslek yok bir kaç hariç.
    Bence akp her ile üniversite yaptım diye övüneceğine acı gerçekleri görsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten sistemin asil yanlisligi herkesi zorla okutmak.

• Anadolu'da şehir merkezine 2-3 saat uzaklıkta bir ilçede mühendislik fakültesi açılıyor. Liseden bozma bir bina, niye amaç öğrenci üzerinden ekonomi yaratmak, sonuç hayal kırıklığı. Ama bunları hakediyoruz çünkü kontenjanlar arttığında kimse ne, nedir diye sormadı?
  • Bozuk zaten eğitim sistemi. Nereden tutarsan tut elinde kalıyor. En basitinden eğitim kalitesi çok kötü. Bunu ben söylemiyorum, OECD ülkeleri arasında yapılan testler söylüyor. 60 küsür ülke içinde 40 küsürlerdeyiz. Eğitim kalitesi arttırılmalı.

İkincisi, dediğiniz gibi işsizlik problemi. Bazı bölümler çok fazla mezun veriyor. Belli bir sınıftan itibaren öğrencilere gelecek kariyerleri hakkında yardım edilebilir. Ülke neye ihtiyaç duyuyorsa oraya yönlendirilebilir(tabii ki öğrencilerin de yeteneklerine bakarak).
  • http://www.ntv.com.tr/egitim/pedagojik-formasyona-sinirlama,o5CUkO5ElkeHpWLks_ecow
    Öğretmen açığına karşı çareyi formasyon kontenjanlarını azaltmakta buluyorlar ama alternatif seçenekler de üretmiyorlar. Böyle olunca da alınan üniversite öğreniminin hiçbir anlamı kalmıyor. Mezunlar formasyona ya da lisansüstüne zorlanmamalı. Muhakkak yeni alternatifler üretilmeli.
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Egitim kalitesinin kotu olmasinin bence 4 temel sebebi var:

1-Zorunlu egitim uygulamasiyla sinifin duzenini bozacak, basarili olabilecek insanlari da engelleyen cocuklarin da okula gitmesini saglamak.

2-Resim yetenegi olan basarili cocugu da istemedigi halde doktor muhendis yapmaya calismak

3-Fiziki sartlar_ cok macli salonlar,hobi bahceleri, spor salonlari vs. nin eksikligi.

4-sinavla ayristirmak zorunda olunmasi.

Mufredat fena degil, uygulamasi bahsettigim sartlardan dolayi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Egitim kalitesinin kotu olmasinin bence 4 temel sebebi var:

1-Zorunlu egitim uygulamasiyla sinifin duzenini bozacak, basarili olabilecek insanlari da engelleyen cocuklarin da okula gitmesini saglamak.

2-Resim yetenegi olan basarili cocugu da istemedigi halde doktor muhendis yapmaya calismak

3-Fiziki sartlar_ cok macli salonlar,hobi bahceleri, spor salonlari vs. nin eksikligi.

4-sinavla ayristirmak zorunda olunmasi.

Mufredat fena degil, uygulamasi bahsettigim sartlardan dolayi zor.

Zorunlu eğitim politikası olmazsa olmaz bir şey. Evet, bazı öğrenciler çok kötü ve sınıfın da düzeni bozuluyor ama eğitimsiz sokağa salınırsa da daha kötü durumlar yaşanabilir. Bence o çocukların bu hale gelmelerinde ailelerin de çok büyük payı var. Aileler de eğitilmeli ve çocuk daha erken okula alınmalı. 4-5 yaşlarında okula başlanmasını destekliyorum şahsen.

Ailenin eğitimi de olmazsa olmaz. Okulda ne kadar eğitmeye çalışırsan çalış çocuk evde büyüyor ve orada daha çok öğreniyor. Özellikle kızlar okutulmaz mantığı güdüldüğü için annelerimiz biraz eğitim konusunda sıkıntılı. Bir de her gün olan beyin yıkayıcı ve insanın zekasını körelten TV programları yüzünden bütün gün hiçbir şey yapmadan yaşayabiliyorlar. Bunun çözülmesi gerek bence. Televizyondan eğitim bile verilebilir ama bizde olan programlar(popüler kanalları sayarsak) ana beni eversene, bugün şunu giydim yakışmış mı gibi saçma sapan programlar. RTÜK bunları sınırlandırmalı bence. Günde birkaç saat eğlence programı olsun, hiç olmasın demiyorum ama birkaç saat belgesel de olsun birkaç saat eğitim programı da olsun. Her kanal için zorunlu kılınsın. Akşam da 4 saat dizi yayınlayacaklarına(evet bir dizi özet falan derken 4 saat sürüyor) dizi süreleri gelişmiş ülkelerdeki gibi 1 saate düşürülsün kalan zamanlarda da mantıklı yayınlar yapılsın. Kısaca zorunlu eğitim sadece gençler için değil bir nevi yaşlılar için de uygulansın.

2 ve 3'e katılıyorum.

4 için ise şu durumda yapacak bir şey yok bence. Bu kadar nüfusu bir şekilde ayırmanız lazım. Eee kaliteli eğitim de yok. Ne yapacaksınız tabii ki sınav. Sınav ile biraz zekası olan ve çalışmış olan kısaca kişisel gayreti olanlar ayrıştırılıyor. Dediğiniz gibi zorunlu eğitimde başarılı olanı bozan kişiler elenmiş oluyor. Haliyle bir kesim liseler ve üniversiteler hakikaten iyi durumda olabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zaten sistemin asil yanlisligi herkesi zorla okutmak.

Bunun neresi yanlış?
  • @TMoE

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Devlet te sanırım geleceğin aileleri eğitimli olsun diye zorunlu eğitim uygulaması yapıyor. Ama 20 sene öncesinin ailesi olan "okula gitmemiş" insanlardaki insaniyet, günümüzde okula giden ailelerdeki insaniyetlikten fazla gibi.

Yani aile okulla eğitilemiyor.Toplumsal aktiviteler, aile kurumunun güçlendirilmesi ve mimkünse çekirdek aileden uzaklaşılması aile eğitimi için daha mantıklı gibi.

@Bolywood
    Aslında içi çok dolu olması gereken bir cümleyi, mobilden uzatmadan yazdığım için kastım tam anlaşılamamış tabi.

Mesela akademik başarısı düşük, orta okulu zor bitirebilecek çocuklar ile, benim gibi marangoz olmak isteyen çocuklar zorla okula gönderiliyor.

Akademik başarısı düşük olan sınıfın düzenini bozuyor ve başarılı olacak çocukların da, ders anlatan öğretmenin de motivasyonunu bozuyor.

Bir işe yeteneği olan çocuk ise,zorunlu okulu bitirdiğinde yaşı nedeniyle o işi öğrenme sürecini kaçırmış oluyor. Üstüne kafası çalışan çocukların gitmesi gereken meslek liselerine kafası az çalışan çocuklar gidiyormuş gibi bir algı da olduğundan meslek liselerine de gitmekte ve okuduğu mesleği kavramakta isteksiz oluyor. Mesleği olmadan 18 yaşına gelmiş bir lise mezunu oluyor.
    Haliyle iş bulmak için ya bazı bölümleri bitirmeli yada işsizlikle yüzleşmek zorunda kalıyor.

• quote:

@TMoE

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Devlet te sanırım geleceğin aileleri eğitimli olsun diye zorunlu eğitim uygulaması yapıyor. Ama 20 sene öncesinin ailesi olan "okula gitmemiş" insanlardaki insaniyet, günümüzde okula giden ailelerdeki insaniyetlikten fazla gibi.

Yani aile okulla eğitilemiyor.Toplumsal aktiviteler, aile kurumunun güçlendirilmesi ve mimkünse çekirdek aileden uzaklaşılması aile eğitimi için daha mantıklı gibi.

@Bolywood
    Aslında içi çok dolu olması gereken bir cümleyi, mobilden uzatmadan yazdığım için kastım tam anlaşılamamış tabi.

Mesela akademik başarısı düşük, orta okulu zor bitirebilecek çocuklar ile, benim gibi marangoz olmak isteyen çocuklar zorla okula gönderiliyor.

Akademik başarısı düşük olan sınıfın düzenini bozuyor ve başarılı olacak çocukların da, ders anlatan öğretmenin de motivasyonunu bozuyor.

Bir işe yeteneği olan çocuk ise,zorunlu okulu bitirdiğinde yaşı nedeniyle o işi öğrenme sürecini kaçırmış oluyor. Üstüne kafası çalışan çocukların gitmesi gereken meslek liselerine kafası az çalışan çocuklar gidiyormuş gibi bir algı da olduğundan meslek liselerine de gitmekte ve okuduğu mesleği kavramakta isteksiz oluyor. Mesleği olmadan 18 yaşına gelmiş bir lise mezunu oluyor.
    Haliyle iş bulmak için ya bazı bölümleri bitirmeli yada işsizlikle yüzleşmek zorunda kalıyor.

Eğitim zorunlu olmalıdır.

Çünkü ileride en azından 4 işlemden,yazım kurallarından,açılardan vb şeylerden yoksun bireyler yetiştirmemek için.

Dediğin için ise sınava tabi tutularak sınıflar belirlenebilir.(Dershane sistemi)

Meslek liselerine o gözle bakılmasının sebebi şuanda o meslekle istediği için ilgilenen insanlar değilde,okumadığı için zorunlu olarak gönderilen çocuklar olduğu için

halk bu şekilde bakıyor.Emin ol mesleği gerçekten isteyen çocuklar gitmeye başladığı takdirde.15-20 sene içerisinde bu önyargı kırılacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.