Şimdi Ara

Eğitim Seti dolandırıcılığı (satış sözleşmesi imzalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dh konu dışı ailesi. Üniversite okuyan kardeşimi okul çıkışı dalgınken iki kişi gelip 14 gün ücretsiz denemeli dil eğitimi paketi vereceğiz diyerek dolandırmışlar. 14 gün bitince otomatik iptal olacağını söylemişler ( 3 kez sözlü teyit almış ama yazılı yok). Satış sözleşmesine imzayı da atmış. Olay 28 kasım 2019da olmuş ben bugün öğreniyorum. Bugün sözleşmeyi görünce sözleşmedeki şirketin iletişim numarasını aradım, iptal edilip edilmediğini öğrenmek için. Ödeme gözüküyor dedi hattaki kadın. Şikayetvar sitesinde birsürü kişinin madur olduğunu gördüm. Cayma süresi 14 gün olduğu için ve o geçtiği için( sitedeki hiçbir hizmeti kullanmamış, birisi sistemi anlatırken diğeri telefondan siteye üyelik açıp kodu girmiş.) yasal cayma hakkımızı kullanamıyoruz. Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum yarın. Hiç kullanılmayan sistemin parasını istiyorlar , online eğitim için hesaba bir kod girmişler bu kadar yani ürün dediğime bakmayın. Site zaten ben dolandırıcıyım diye yıkılıyor. Para da küçük bir meblağ değil 2640 lira ve 12 taksit şeklinde yapılmış.

    Tüketici hakem heyeti dışında tavsiyesi olan var mı? Bu borçtan nasıl kurtuluruz? Sözleşmede belirtilen kod ile internet sitesinde aktif olan kod farklı, bu bir sebep olabilir mi sözleşme feshi için? Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Satış sözleşmesini aşağıya ekliyorum.
    Eğitim Seti dolandırıcılığı (satış sözleşmesi imzalı)
    Eğitim Seti dolandırıcılığı (satış sözleşmesi imzalı)







  • Tüketici hakem heyeti aleyhime karar kılarsa, linkteki haberden farklı bir sonuç alır mıyım karara itiraz etsem?https://www.hukukihaber.net/kararlar/emsal-niteliginde-ingilizce-kursu-karari-h434287.html
  • herşey yasal. elinizde ürün var, satış ve sözleşme yapılmış. ürünü iade etmeniz çok zor. belki iyi bi avukat işi çözer. bence verin o sözleşmeyi kardeşinize artık harçlıklarıyla mı öder part time işe mi girer ne yapar ödesin. hem sözleşme nedir, yasal sonucu ne olur öğrenmiş olur.

    aynı şey anneminde başına gelmişti. bi tane pazarlamacı eve gelip, 8-10 parça küçük ev eşyasını eve bırakıp dene beğenmezsen biz alıcağız deyip birde bunların sende durduğuna dair kağıt diye satış sözleşmesi imzalatmışlardı. babam yalvar yakar ürünlerin yarısını iade ettirdi. yarısını satın almak zorunda kaldık.
  • dostum alakası yok kesinlikle para ödemeyin böyle yerlere tüketici hakem heyetine başvurun eğer üzerinize icra davası açarlar ise 7 gün içinde itiraz edersiniz sonrasında size mahkeme açmaları gerekiyor ki öyle bişey yapmaya kimsenin .. yemez çünkü haklı olan sensin o sözleşmelerin de noter huzurunda yapılmadığı için hiç bir yükmü yok kanunlardaki açıkları kullanarak milleti kandırmaya çalışıyorlar önemli olan 7 günü geçmemesi

  • Dikkat ederseniz konu sahibi "sözlü teyit" diyor. İşin hilesi de burada zaten. 14 gün ücretsiz denemeden sonra ücret alınmayacağını gösteren bir kağıt var mı ortada? Yok!


    Dolandırıcı şahıslar da mağdur kişinin mağduriyetini ispat edebilmesini engellemek için sözlü teyit yapıyor zaten.


    Nasıl ispat edeceksiniz ki?


    Adam derse ki "<Ben 14 gün ücretsiz denemeden sonra müşteriden para almayacağım.> diye bir şey söylemedim, müşteri yalan söylüyor." ne yapacaksın? Nasıl ispat edeceksin?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.