Şimdi Ara

##EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE KATILMAK İÇİN##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ADIM ADIM GÖNÜLLÜLÜK PROSEDÜRÜ

Adım Adım Gönüllülük Prosedürü aşağıdaki aşamalardan oluşur.

Başvuru
    Vakıf Tanıtımı
    Standart Gönüllü Eğitimleri ( Etkinlik gönüllüleri için gerekliyse Eğitici Eğitimleri)
    Gönüllü Çalışma
    Kimlik Kartı, Plaket, Teşekkür Belgesi
    BAŞVURU

Gönüllü olmaya aday olanlar, internet sayfasındaki "GÖNÜLLÜ OLUN" bölümü aracılığı ile ya da bizzat Vakıf Merkezi ve etkinlik noktalarına başvurarak ve "Gönüllü Adayı Ön Başvuru Formu"nu doldurarak bildirimlerini yapar. 18 yaşını doldurmamış ve/ya lise mezunu olmayan adayların başvuruları işleme alınmaz.

VAKIF TANITIMI

Başvurusu kabul edilen tüm gönüllü adayları, başvurdukları Eğitim Gönüllüleri etkinlik noktası tarafından gerçekleştirilen ilk Vakıf Tanıtım Toplantısı’na davet edilir.

Bu toplantıda gönüllü adaylarına Eğitim Gönüllüleri misyonu, vizyonu ve çalışma esasları, Adım Adım Gönüllülük Prosedürü ve Eğitim Departmanı tarafından hazırlanan eğitim programları tanıtımı aktarılır.

Tanıtımın sonunda, gönüllü adayları detaylı "Gönüllü Adayı Başvuru Formu" doldurur.

STANDART GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ

Vakıf Tanıtımı alan tüm adaylar, Standard gönüllü eğitimlerine davet edilir. Standard gönüllü eğitimleri, İletişim (1 gün) ve Sınıf Yönetimi (1 gün) başlıklarını taşır. Eğitimler sırasıyla ve artarda gelen iki günde yapılır. Etkinlik Gönüllüsü olmayı tercih eden adaylar her iki eğitimi, Destek Gönüllüsü olmayı tercih eden adaylar sadece İletişim eğitimini alarak, gönüllü olma sürecini devam ettirirler.

Eğitimlerini tamamlayan gönüllü adayı "gönüllü" statüsüne geçer.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA

Standart gönüllü eğitimlerini tamamlamış olan “Destek Gönüllüleri” ve “Etkinlik Gönüllüleri”, seçmiş oldukları gönüllülük çeşidine göre faaliyetlerine başlarlar
    Eğitici Eğitimi gerektiren (Oku Düşün Yap, İnsanım Bireyim Yurttaşım, Oyun Atölyesi, Vücudumuz ve Sağlık, Düşler Atölyesi, Genç Mucitler, Okuyorum Oynuyorum, Basketbol ) etkinliklerde gönüllü olmayı tercih etmiş olan gönüller, ancak bu etkinliklerin eğitici eğitimlerini aldıktan sonra etkinliğe başlayabilirler.

GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜR PROSEDÜRÜ (Kimlik Kartı, Plaket, Teşekkür Belgesi)
    Gönüllü statüsünü kazanmış ve 1 yıl içerisinde seçmiş olduğu gönüllülük çeşidinde faal olarak görev almış gönüllülerimize her yıl Kasım, Şubat ve Mayıs ayındaki dönemlerde “Gönüllü Kimlik Kartı” verilir.

Kimlik Kartı dışında 3, 5, 8, 10 ve 10 yıl üzerinde faal olarak gönüllü destek veren gönüllülerimize içeriği GKM (Gönüllü Koordinasyon Merkezi) tarafından belirlenen “Plaket” ler takdim edilir.

kaynak:Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelostempire -- 28 Ağustos 2007; 15:03:31 >

• anlat bakalım nasıl başvurucaz
  • ayrıntılı bütün bilgileri vakfın sitesinde bulabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.