Almanya gibi olacak sistem. Nüfus kaydı olmadan yerleşemeyeceksin. nüfus kaydı olması için de o şehrin kaymakamlığından, belediyesinden oturum alman gerekecek ve yapılacak düzenleme ile belirli kriterler haricinde kalanlara oturuma izni vermeyeceksin. örn: Doktor, Bilim adamı. Veya bu işi mesleklere göre devlet ayrıca kendisi de geçici dağıtımlar yapabilir olacak. biz bunu yapsaydık 80 yıldır hiç olmazsa belirli bölgeler olarak bir yerlere çoktan varmış olurduk. |
Eğer her bölge kendi kazancını harcasaydı: Marmara'da kişi başı gelir 70.000$+ (2. sayfa)



-
-
Aslında elli ikiyi hak ettiğiyle buluşturmak gerek ama maalesef buluşturamıyoruz. Sistem buna müsade etmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rakamlar inanılmaz. 70.000 dolarlık bir kbmg var. ama eline geçen 10.000 doları zar zor buluyor.
@alvete bizim ülkede bölgesel hemşericilik var. yani sisteme de çok uygun. mesela adam başka bölgeden geliyor diye kolay dışlanıyor. ama kendi bölgesi oluncai, hemen saygı görüyor. bizim ülkeyi bitiren en temel 3 şeyden birii bu hemşericilik. diğer ikisi ise mezhepçilik ve dincilik. bu ikisi zaten bir biri ile de alakalı ve bu ikisini değiştiremezsin, çünkü dogmatiktirler. Atatürk bunu o konuşmasında açıklamış. Dogmalarlar (tartışmaya kapalı inanışlarla) Cumhuriyet ilkelerini yürütemeyiz.
ama ilk algıyı fırsata çevirebiliriz.
keşke şunu yapabilse devlette. herkes hak ettiği hayatı yaşasa.
geçen video izliyorum; elemanlar 50 lira ile anadoluda bir kırsalda koskoca tavuk, lavaş, domates, soğan alıp ekmeğe sarığ 3 kişi yemekteler. bunu istanbulda , bursada x2 fiyatına yapabiliyorsun.
sonra sen "ekonomi kötü geçinemiyorum" dediğinde bu adamlar karşına geçip "ehonomi coh eyi , ben raatnan geçineyom" diyince tartışma çıkıyor.
-
Türkiye de yaşamadığın o kadar çok belliki.
Bolez marka tavuğu İstanbulda yaşayanlar kilo kilo yiyor. Anadoluya sevkiyatları yok, biz daha pahalıya yiyoruz.
Migros konusunda iç geçirerek muhabbetlerini izlerim Bolez tüketicilerinin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Orta üstü gelirde çalışan için %80e varan bir vergilendirme var. O nedenle çalışanlar hak ettiğini alamıyor . Aylık 28500lira kazanan biri yani 1000dolar kazanan biri vergi %70-80 yerine %15-20 gibi vergi ödese satın alma gücü 2500 dolardan fazla olacaktı . 11500 gibi asgari ücrete yakın ücret alan muhtemelen 30bin lira gibi bir satın almaya kavusacaktı
Fakat iktidar seçimleri kazanmak için hep çok üreyen belli bölgelerin insanlarına ayrımcılık yaparak 25 sene seçimi kazanabildi. Tabii ki diğer insanların da partilerinde suçu var birlik olmadilar allah-peygamber diyene kandılar asgari ücrete, emekli maaşina , torpille kamuya kadroya tav oldular
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
HESAPTA YANLIŞ VAR. MARMA BÖLGESİ NÜFUSU 25M. BU HESABA GÖRE DİĞER BÖLGELERDEKİLER HİÇ KATMA DEĞER ÜRETMESE YAN GELİP YATSA BİLE TÜRKİYE ORTALAMASI 20BİN DOLAR CİVARI ÇIKMASI LAZIM. AMA ÇIKMIYOR. 7BİN DOLAR CİVARI.
-
Türkiye yaşamamla alakalı bir durum değil. marmara, ege ve güney bölgemiz diğer bölgelere göre daha pahalı. bunun aksini idda ediyorsun ama geçenlerde bir doktor arkadaş Türkiye'ye gitti geldi. İstanbul ile yozgat arasında uçurum olduğunu söyledi. istanbul'da euro ile harcamanın bir manası kalmadığını aşırı pahalılaştığını kendisi dün anlattı.
hadi arkadaş da yalancı diyelim. bir ton video var. anadoluda pazarlar , istanbula göre daha ucuz. adam bir de zamanında çakmış oraya gecekonduyu, kira ödemiyor. bu adam daha rahat yaşıyor. sen eti 400 liraya alıyorsun o adam kasapta 7 kişi inek kestirip, kilosunu 200 liraya alıyor. sonra sen "et 400 lira" diyince bu adam "yalan söyleyon. et coh uchuz" diyor.
-
Örneğini verdiğin şey İstanbulda daha ucuz. Genel olarak pahalı evet. Ben şehir ucuz demedimki. Tavuk ucuz dedim. Sen tavuk örneği vermişsin ya. İşte o yüzden haberin yok diyorum Türkiye den.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aytekin Tanrıverdiyoutube
❤️KANALIMA ABONE OLUP VİDEOMU BEĞENDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER❤️ 🔔Facebook Grubum https://www.facebook.com/groups/547138669873821/ 🔔Instagram hesabım https://www.instagram.com/aytekin.tnrvrd/ 🔔 Bana destek olmak isteyenler için; https://www.youtube.com/channel/UC_gK_-qqPRFShlxDCTCT_WQ/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=RoiZihwESIkmesela 07:40 da bir hayvan var 500 kilo. 300 kilo et bırakır. adam 80.000 ne bıraktığında alan adam etin kilosunu 260 liraya yemiş olacak. antrikot, döş, gerdan, bonfile, tran. vs hepsi bu fiyata. bu adam zaten yozgatın dağına evi bedavaya dikmiş. evi var. belediyede en kötü 11.500 alsa. zaten bir aktivitesi yok. günde 2 çay içse 10 liradan 20 lira ayda 600 lira yapar. yani hayatında tek sosyalliği kahvede çay içip, israil amerika batırmak olan adamın her ay 11500 lira alması için, marmarada, egede olan adam kendi emeğinden defa etmek zorunda.
sonra yozgatlı, bursa'ya geldiğinde bursanın şehirli insanı "hayat pahalı, et olmuş 400 lira" dediğinde bu adam "et uchuz gardhaşım" derken, kendi sığ dünyasından kıyaslıyacak ve seni vatan hainliği ile suçlayacak. tüm bunları senin ödediğin vergiler, üretiminde katkıda bulunduğun yüksek katma değerde ürünlerin bu ülkeye dolar ile dönmesi sayaseinde havuzda toplanan paralardan kendisine verilecek. tek yapacağı iş tüm gün yozgat sokaklarını süpürmek olacak belkide. işi küçümsemiyorum ama aynı değerde olmamalı. benim hizmetim daha fazla ise ben daha fazla kazanmalıyım.
-
Tavuk İstanbulda ucuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o zaman üretim fazlalığı vardır. bu yüzden ucuz olabilir. yine dediğime geliyoruz aslında. yani her bölge kendi kendine bakabilir. Bu durumda marmara bölgesi daha da şahlanır.
-
Hocam önemli olan kişi başına düşen gelir değil önemli olan bu gelirin gerçekten ne kadarının kişi başına düştüğü. En adaletsiz gelir dağılımı yapılan ülkelerden biriyiz. Ayrıca devlet normal olarak üretim tesislerini limanlara en ucuz ticaret yollarına yakın yapar ki maliyet en düşük düzeye insin. Üretimin bazı bölgelerde yüksek olması normal. Bu bölgelere özel olarak teşvikler yapılır. Hangi yatırımcı buralar dışında üretime yönelik yatırım yapmak ister ki?
İnsan her zaman sizin dediğinizi yapan bir organizmadır bu normal bir şey. Her zaman kendine bir düşman ve dost yaratır. Mesela 7 ülke bize yine saldırsın, ateisti, müslümanı, alevisi, sunnisi, karadenizlisi, kürdü hepsi omuz omuza yine savaşır. Ama savaş bitince ortada düşman kalmadığı için yine birbirine düşman olur. İnsan böyle garip bir varlık. Her durumda kendine yakın ve uzak bir grup oluşturuyor. Başka ülkelerde de olduğunu düşünüyorum çünkü insan her yerde insan. Bence bu ülkeyi bitiren şey vasıfsız insanların bilgi sahibi olmadığı konularda karar verdiği bir yönetim şeklinin olması.
Ekonomi iyi diyen insanlar Osmanlı kültüründen gelmiş. Kendi kendine üretim yapmış, dünyadan bir haber, mal mülk her şeyin sahibi padişah olduğu için ticaret yapmayan topluluk. Geçmişte zaten domates, soğan, peynirle büyüdüğü, şimdi de bunlardan çok daha fazlasını bulduğu için ekonomi iyi diyor. Bildiğin padişah kulu işte. Ben de küçükken bayramlarda üst baş alır sevinirdim, zar zor ayakkabı alırdım, okul mont verince sevinirdim, tabii ki şu anda her şey daha gelişmiş. Fakat bunlar sanıyor ki bu gelişmişliği bu hükümet başarmış. Sorun burada. Teknoloji tarımdan sanayiye, elektronik aletlere doğru bir gelişim gösterdi. 2000'den sonra özellikle teknoloji geçen binlerce yılı katlayarak ilerledi bir anda. Teknolojik alet üreten ülkeler baktılar ki teknoloji ile çok büyük katma değer yaratıyorlar diğer yan sanayi işleri havada kaldı. Bunlar son sürat üretim yapıyor ama gelişmemiş ülkeler ham madde konusunda bu kadar gelişmiş üretime sahip değil. Ellerindeki eski teknolojileri dağıtmaya başladılar ki hem kendileri teknolojik üretim yaparken diğer ihtiyaçları konusunda kıtlık yaşamasınlar hem de ham madde üretimleri artsın. Yani gelişmiş ülkeler kendi faydaları için katma değeri yüksek olmayan teknolojileri dünyaya dağıttı ve sürümden kazanmak için dünyanın her yerine mal götürmeye başladı. Bu eski jenerasyon da sanıyor ki bu hükümet sayesinde oldu bunlar. Bak diyor şunu üretiyoruz bunu üretiyoruz. Adamlar zaten sen domates, peynir, ham madde üret hem de öyle üret ki ben ucuza alayım sana teknolojiyi zaten 10 katına satacağım dediği için yapıyorsun bunu. Kendin başardığın için değil. Adamlar dünyaya telefon satıp ne kazansak kardır dediği için en son telefonlar geliyor ayağına sen çok önemli biri olduğun için değil.
Yani kısaca bu kesim gelişmiş ülkelerin sanayi üretimine geçtikten sonra tarımı gelişmemiş ülkelere verdiklerini, teknolojik üretime geçtikten sonra katma değeri olmayan sanayi kollarını bu ülkelere devrettiklerini bilmiyor, bunu hükümet başarmış sanıyor. Domates, peynir yiyenler ellerindeki İphone telefonlara üretici ve teknoloji yüzünden değil hükümet sayesinde eriştiğini zannediyor.
-
savaş çıktığında istanbullular kendini korusun düşmanın vuracağı tek yer olacak, istanbulu bitirdiğinde türkiyeyi bitirir. ben anadoluda yaşıyorum benim için iyi birşey önümde canlı kalkan olması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 14 Kasım 2023; 15:15:43 > -
İstanbulu işgal için adamlar 10 gemi 20.000 asker getirmişlerdi.
Antep'i ise 300-400 kişilik fransız garnizonu ile işgal etmişlerdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X