Şimdi Ara

Egea Sınıf tartışmasına nokta koyalım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
10.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • euroncap den 3 yıldız almış araç d segmenti olsa ne olur. otomobil segmentleri soyut kavramlardır. hedef veya niyet olarak görülebilir. fiat egea'yı c segmenti olarak konumlandırmak istiyor olabilir.

skoda aynı nitelikteki rapidin hb modelini c segmentine, rapid sedan modelini b+ olarak konumlandırıyor çünkü sedan c sınıfında octavia var.

asıl sorun firmalarda değil aslında onlar gayet netler. sorun tüketicide. tüketici sürekli parasına göre daha fazlasını aldığına inanmak istiyor. fakat böyle birşey yok. tüm otomobiller parasına göre verdikleri ve veremedikleri var. bunları inkar etmek kendini kandırmak olur.
  • yıl 2019 hala egea'ya c sınıfı diyenler var bloklayın geçin muhattap olmayın. symbol, 301, c elysee sıfatında bir araç işte, hatta onlardan daha problemli bir de yağ yakıyor hem de benzinli araba. bildiğin filo taksi arabası, nasıl ki partiler adını değiştirse de altyapısı aynı ise linea = egea'dır.
  • Bu egea c sınıfı ya
    Hangi C sınıfı araçlar ile yol tutuş , içeriye aldığı ses ( db ) , fren mesafesi , çarpışma testi gibi elle tutulur verilerde astra golf focus gibi ayraçlarla kıyaslıyoruz ?

Yukarıdaki çok bilmişler sormuş ya peki a3 bmw 1 mercedes a diye

Focus golf astra 308 gibi C sınıfı araçlar premiumların her anlamda ensesindedir
    Egea nerede ?

Her tarafı C sınıfı olsa ne olur

Punto bile egea dan daha alınası araçtır
    Avrupa arabadır , onda bile bir kalite vardır
    Keza symbol Clio ile kıyaslanmaz
    Sorsan ikisi de B sınıfı

İşte Egea da öyle bir C sınıfıdır
    Sorsan C sınıfı
    Tabi buradaki belli tayfaya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Bak en sevdiğim şey verilerle konuşmak, ne demişsin 308 golf focus vs ile yalıtım(db), yol tutuş, fren mesafesi, vs vs
    Herkesin ulaşabileceği sitelerden verileri ekliyorum üşenmeyeceğim,

Db verilerini alırken dizel motorları baz aldım, çünkü benzinlilerde turbo-atmosferik ve hacim farkı 1.6-1.2 vs olabiliyor, dizellerin hepsi aşağı yukarı aynı. Tipo, egea'nın diğer pazarlardaki adı, varsa bilmeyenler için.
    Auto decibel db.com'dan

Rölanti 50km 80km 100km 120km 140km
    Tipo 1.6d 2017 46.8 61.1 64.4 65.0 67.7 70.5

Focus 1.5d 2018 47.1 62.2 67.8 68.4 70.0 71.8

Astra 1.6D 2016 48.0 61.6 65.6 66.1 67.4 70.6

308 1.6D 2016 46.9 64.1 66.5 66.7 67.3 70.6

Golf 1.6 D 2013 46.1 61.2 63.5 64.0 66.4 70.1

Fren mesafesine gelirsek, youtube'da aynı profesyonel kanalın testleri
    Egea 38.2 metre
    Direksiyondayoutube
    Fiat Egea Hatchback 1.6 Multijet II test (0-100, 100-0 km/h)
    https://www.youtube.com/watch?v=BW0UMtULglE

Focus 39.9 metre
    Direksiyondayoutube
    Ford Focus 1.6 125 HP Sedan PowerShift test
    https://www.youtube.com/watch?v=sm6uK3GxatI

308 37.8 metre
    Direksiyondayoutube
    Yeni (2014) Peugeot 308 1.6 THP 156 HP test (0-100 km/h, 100-0 km/h)
    https://www.youtube.com/watch?v=_LBdtvzGhOU

Golf 37.2 metre
    Direksiyondayoutube
    2017 VW Golf 1.6 TDI 115 HP DSG test (hızlanma-fren)
    https://www.youtube.com/watch?v=BCwmNrtZEDU

Yol tutuş ve güvenlik puanlarında bu araçların gerisinde. Fakat mevcut ncap testlerinde yeni focus yetişkin korumasında 85, astra 86 puan alırken egea 82 almış, çocuk korumasında geri kalmış. Golf ve 308 testleri daha eski olduğu için değişen kriterlere göre durumu ne bilmiyoruz, ama puan bazında öndeler sonuç olarak. Ayrıca ncap testlerine göre mevcut satılan alfa giulietta ve ford c-max modellerinden daha güvenli bi araç egea, böyle bi tarafı da var işin. Karışık yani biraz ncap mevzusu.

Ha bir de yukarda yazılan herşeyin temeli olan fiyat mevzusu varki egea burda bıyık altından sırıtır diğerlerine, yukarda yazılan şeyler için diğerlerine göre istediği bedel belli. Ben yer çekimsiz ortamda çilek yiyeyim ama muz gibi gelsin derseniz öyle bi dünya yok.

Fiyat/fayda olarak diğerlerinden net şekilde önde olduğu açık. Aldığı autobest ödülü de bunu doğruluyor zaten. Autobest ödülünü en ucuza vermiyorlar, fiyatına göre en iyi özellikleri sunan araçlara veriyorlar.

Cruze,duster,elantra,b-max,ateca,c3 aircross gibi modeller de aldı bu ödülü.

Yani egea kütür kütür c sınıfı da bazıları değişik bi çaba içinde anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Ekim 2019; 22:2:1 >

• Tipo ile egea birebir aynımı ?
    Sen diyorsunki al egea yı burdan belgrad yap gel , ha astra ha egea
    Şehir içi taksi konuşmuyoruz

Evet birebir aynı, aynı fabrikada üretiliyor, birine egea yazılıp iç pazara yollanıyor, diğerlerine tipo yazılıp avrupaya.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Fabrikada çalışıyormusun ?

• Alttaki videoda Halit Bolkan segment karmaşasına değiniyor. Cevap aks (dingil) mesafesi.

Dakika 24:11'den itibaren.

AutoClubyoutube
    Sedanlar Ölüyor Mu? | AutoClub
    https://www.youtube.com/watch?v=3PVRYMZJmEM&feature=youtu.be

Hayır, bunun için fabrikada çalışmak gerekmiyor. Avrupada talep daha yüksek diye Hb ve sw kasalarda biraz daha fazla yalıtım malzemesi kullanılıyor o kadar(türkiye pazarına gelenlerde de böyle.), başka farkı yok. Sedan da tipo diye gidiyor zaten avrupaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Ekim 2019; 22:21:34 >
    Şimdi fabrikalarda çalışan insanlar buralarda gelip üretim hakkında bilgi vermez
    Bir fabrikadan her ürün aynı çıkacak diye bir kaide yok onu direk geçelim tartışmaya değecek konu değil , bunu öğretmen itfaiyeci memur falan çeşitli meslek guruplarıyla gidip tartışabilirsin
    Hatta kahvede kağıt oynayan dayılar varya onlarla falanda eğlenceli bir tartışma ortamı olabilir
    Ama üretim ile alakalı bir işe kıyısından bulaşan insanlar güler ve geçer

Egea C sınıfı
    Fren mesafesi db yol tutuş hepsi tamam diyorsun
    Şimdi ben senede 2 kez falan yurt dışına çıkıp 4-5 bin km yol yapıp geliyorum , bende şu an ınsignia var , daha önce bu yolları astra ile yapıyordum
    Bu şekilde yolculuklar en kötü astra golf focus megane gibi araçlar ile çekilir ( istisnalar hariç )

şimdi bütün samimiyetinle egea ile yukarıdaki araçlar ne ise aynı şekil gider gelirsin diyorsun
    Yol yapan adam buna güler

Bu olmaz , egea ya haddinden fazla rol yüklemeyin arabaya yazık , ben üreticinin de öyle bir iddiası olduğunu düşünmüyorum

Gündüz bir başlık gördüm uzun bir şeyler yazılmış , çete , egea başlıklarında millete sarmalar vs , lojistisyen de yazıyordu orada
    Başlık uçmuş heralde
    Ne demek istiyor konuyu açan vatandaş ?

Beklediğim cevaplar geliyor, sayısal verileri koydum, "benim dediğim" şeyler veya "milletin egea'ya yüklediği rol" değil, herkesin erişebileceği ortak bilgi havuzu bunlar. Ayrıca 4-5 bim km yol ölçütse, adamlar egea ile dünya turu yaptı...
    Doğan Kabakyoutube
    FIAT EGEA / DÜNYA TURU
    https://www.youtube.com/watch?v=tCZ4poc0k3A

Mantıklı ve gerçek veriler üzerine dayanan bi konuşmada konunun böyle saptırılmaya çalışılmasını çoook gördüm, çünkü karşındaki gerçek veriler, nasıl değiştireceksin... Siz gülmeye devam edebilirsiniz, belki değişir

Ha o konuları açan arkadaş gelince egea ile problemi olan bi arkadaş, sebebini bilmiyorum, egea hakkında veya başka şeylerle ilgili açtığı konular yüzünden sınırısz ceza aldı, ondan sonra sapıttı diyebiliriz, yaklaşık 40 tane falan üyelik alıp forumu taciz etmiştir, yine gelir, geçmiş mesajlarını bilen dikkate almaz onu. Ayrıca adamın çete diye yazdığı listede site ve bölüm yöneticisi dahil olmak üzere bir sürü üye var, çoğu egea'nın koltuğuna bile oturmamıştır belki, öyle diyeyim. Konuyu bu açıdan da saptırmaya çalışmanız takdire şayan, elinizde veri varsa alayım, yoksa ben kaçıyorum, siz de gülmeye devam edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Ekim 2019; 22:58:7 >

• Egea ve C sınıfı
    Ben gülmeye devam ediyorum
    Sen kaç

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Egea ve C sınıfı
    Ben gülmeye devam ediyorum
    Sen kaç
    Bir kere de beni şaşırtın yav, hayır diyin öyle değil, bak veriler burda argümanlar burda, sen yanlışsın diyin

Bir kere yapın da şurda iki kelime seviyeli şekilde otomobil konuşalım, hemen mavi ekran veriyorsunuz...

Hadi bay bay
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Beklediğim cevaplar geliyor, sayısal verileri koydum, "benim dediğim" şeyler veya "milletin egea'ya yüklediği rol" değil, herkesin erişebileceği ortak bilgi havuzu bunlar. Ayrıca 4-5 bim km yol ölçütse, adamlar egea ile dünya turu yaptı...
    https://www.youtube.com/watch?v=tCZ4poc0k3A

Mantıklı ve gerçek veriler üzerine dayanan bi konuşmada konunun böyle saptırılmaya çalışılmasını çoook gördüm, çünkü karşındaki gerçek veriler, nasıl değiştireceksin... Siz gülmeye devam edebilirsiniz, belki değişir

Ha o konuları açan arkadaş gelince egea ile problemi olan bi arkadaş, sebebini bilmiyorum, egea hakkında veya başka şeylerle ilgili açtığı konular yüzünden sınırısz ceza aldı, ondan sonra sapıttı diyebiliriz, yaklaşık 40 tane falan üyelik alıp forumu taciz etmiştir, yine gelir, geçmiş mesajlarını bilen dikkate almaz onu. Ayrıca adamın çete diye yazdığı listede site ve bölüm yöneticisi dahil olmak üzere bir sürü üye var, çoğu egea'nın koltuğuna bile oturmamıştır belki, öyle diyeyim. Konuyu bu açıdan da saptırmaya çalışmanız takdire şayan, elinizde veri varsa alayım, yoksa ben kaçıyorum, siz de gülmeye devam edersiniz.
    Hocam veriler ortada,Egea C segment bir araçtır.Diyelim ki focus,golf v.s göre daha konforsuz,Özellikle Baz easy versiyonunda kalite algısı muadillerine görecede düşük kalabilir.

Ama sene hala 2019 olmuş,Araştırmadan verilere bakmadan işkembe-i kübradan boş boş aracı B sınıfı ilan etmeye çalışanlara,Sizleri bir de çete ilan etmeye kalkanlara yorum dahi yazmanıza gerek yok.

Bırakın onlar hayal dünyalarında bu aracı symbol,301 v.s ile yarıştırmaya devam etsinler.Bunlara harcanan nefese bile yazık.

Sonuç;1 delil ile 40 alimi yendim,Ama 40 delil ile 1 cahili yenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentul -- 8 Ekim 2019; 23:4:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dentul kullanıcısına yanıt
    Hocam biz yazalım da forum amacına ulaşsın, gerçek bilgi almak isteyene bi faydamız olsun

Altına imzamı atarım derler ya, o şekilde yazdıklarınıza katılıyorum
  • Ucuz desen artık ucuz değil sıfırı 150bin TL dayanmış

Hepsini geç acaba 80bin km gelince iç mekanda soyulmamis solmamiş deforme olmamış materyal kalır mı korkusu oluyor..

Çok güvenli bir araba mı değil , 2019 standartlarını karşılıyor mu bence evet

Bence arabada birşeyler eksik , hep öyle duruyor gerçi Fiat arabalarının hepsi böyle oldu benim için hep birşeyler eksik hissettiriyor bana

Ucuz araba yapacağım diye herşeyden kismalari kötü bence , boş araba çıkarın ama bari malzeme kalitesi mutlu etsin , yada malzeme kalitesi kötü olsun ama araba konforlu olsun iceri ses almasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne verisi ne anlatıyorsun sen tam olarak ?
    Şakamı yapıyorsun diyeceğimde ciddisin baya baya
    2 ürün ortaya koymuş , uzunluk Aks mesafesi ödül almış üreticisi c sınıfı demiş , vs vs

2 ürün sadece böylemi kıyaslanıyor ?

2 yağmurluk var biri Columbia jwolfskin falan 1000 TL , diğeri mavi jeans 300 TL
    İkiside yağmurluk
    İkiside sorsan aynı malzemeden üretilmiş
    İkiside üstümüzü örtüyor

Eeee ?
    Bumu ürün değerlendirme kıstasınız

Tabi hep salak oluyor diğerlerine 1000 verenler
    Mercedes’e milyon verende , 300 bine ev varken 1 milyona alanda , 50 ye yemek varken 200 yiyende hep akılsız bi siz akıllısınız

O işler öyle olmuyor
    Senin teknik verilerin Egeayı alıp focusun astranın yanına koymaz

Sarf malzeme değil bu cepten sürekli para çıkıp f/p sine bakılsın
    Marka algısı diye bir şey var , uzun yol var , koltuğuna oturunca rahat etmesi var , arabanın içinde ki kalite hissiyatı var , var oğlu var
    2 tane teknik bilgi vericem derken büyün dünyanın kabul ettiği gerçeklikleri çiğneyip geçemezsin

Bal almıyoruz veya fabrikada işçilere eldiven almıyoruz

Ooo sinekten yağ çıkarmaya çalışma modu, keşke orda bıraksaydınız...

Db ölçümü, fren mesafesi, güvenlik vs diyen ben değildim, herhangi bi bilginiz olmadığı için egea'yı çok geride sanıp yazdınız, sonuçları dramatik oldu sizin için, şimdi marka algısı koltuk rahatlığına mı geldik, kritere bak "algı" Koltuk rahatlığına gireceksek easy hariç egea koltukları gayet rahattır, gidip 15 bin opsiyon ücreti olan astraa'nın agr koltuğuyla kıyaslarsan o paraya evi döşeriz derler, ne koltuğu

F/p oranına bakılmazmış Bu baya iyiydi, bu iş giderek komik olmaya başladı. Bilmem kaç ülkeden otomobil test editörü, gazeteci vs bir araya gelip arabaları özelliklerine göre değerlendirip f/p ödülü veriyor, donanım haberde bi üye gelip arabada f/p bakılmaz diyor. Otomotiv endüstrisinde kartlar yeniden dağıtılacak sizin bu yazınızdan sonra.

Var mı başka "algısal", "pahalı olan iyidir", "avrupa araba yav" tadında, yemek ve yağmurluk kıyaslamalı otomobil değerlendirme kriteriniz ?

Yeter gari daha da yazmam, herşeyin bi sınırı var, bu muhabbet birkaç mesaj önce bitmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Ekim 2019; 23:23:0 >

• Egeanın makjaylı kasası diye bir görüntü dolaşıyor, yeni adı chronos olmuş sanırım,harika gözüküyor araç...
  • param olsa basar egea alırdım.
    ezber bozan sedan :)

yeni projem KOMEDİ FİLMLERİ
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.