Şimdi Ara

Egea 1.6 dizel dct detaylı inceleme / 140 bin km geride kaldı. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
15
Favori
81.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 model egealar ile ilgili bilgi paylaşayım.
    2018 modellerde sedanlara ortalama 4 bin, hb kasalara 2 bin zam gelmiş, böylece aradaki ortalama 6 bin liralık fark 3 bine düşmüş. Sw versiyonlarda 1-2 bin arası zam var, lounge plus benzinli otomatik versiyonda 500 lira indirim var. Artık 2018 modellerle beraber sedanda comfort donanım yok, easy pakete dizel otomatik versiyon gelmiş. Sedanda lounge versiyon da kaldırılmış, lounge plus ile devam edilecekmiş.

Sedan ve hb baz donanımları için stil paketi altında opsiyon gelmiş, bu opsiyon paketiyle beraber, ön sis farları, krom ön ızgara, alaşımlı jantlar, arka park sensörü, deri direksiyon ve vites , hız sabitleme gelmiş. Fiyatı 3 bin tl.

Sedan, hb ve sw kasalarda, orta donanım olan urban için opsiyon olarak teknoloji paketi gelmiş. 7 inç tablet ekran, apple car play-android auto, geri görüş kamerasını içeriyor. Fiyatı 3 bin tl.

Hb ve sw kasalarda, üst donanım olan lounge plus için opsiyon olarak sport paketi gelmiş. 18 inç janlar ve bi-xenon farları içeriyor. Fiyat 3 bin tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 11 Ocak 2018; 14:40:31 >

• 2018 model liste fiyatlarına göre bazı rakipleriyle fiyat karşılaştırması yapayım dedim. Baz verisyon, orta-üst verisyon ve en üst versiyonları karşılaştırdım.

egea 1.4 fire 95 hp easy 68.900
    octavia 1.2 tsi 86 hp ambition 84.900
    megane 1.6 115 hp joy 83.100
    focus 1.6 ti-vct 125 hp trendx 85.000
    civic 1.6 125 hp premium 94.800
    corolla 1.33 99 hp life 75.000

egea 1.6 e-torq 110 hp at6 lounge plus 92.900
    octavia 1.0 tsi 115 hp dsg style 116.400
    megane 1.2 tce 130 hp edc icon 134.000
    focus 1.6 ti-vct 125 hp powershift titanium 115.000
    civic 1.6 125 hp cvt executive 110.850
    corolla 1.6 132 hp cvt premium 116.400

egea 1.6 multijet 120 hp dct lounge plus 110.900
    octavia 1.6 tdi 115 hp dsg style 132.900
    megane 1.5 dci 110 hp edc icon 143.000
    focus 1.5 tdci 120 hp powershift titanium 133.500
    civic 1.6 125 hp cvt executive eco(LPG) 116.800
    corolla 1.4 d4d 90 hp mm premium 135.850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Şubat 2018; 21:51:39 >

• Hb olarak fiyat karşılaştırması da yaptım,
    yine 2018 model liste fiyatları açıklanan modellere göre,

egea hb 1.4 fire 95 hp easy plus 71.900
    megane hb 1.6 115 hp joy 83.100
    focus hb 1.6 ti-vct 125 hp trendx 85.000
    308 1.2 puretech 110 hp active 106.000
    auris 1.33 99 hp life 79.500
    leon 1.2 tsi 110 hp style 95.000
    golf 1.0 tsi 115 hp midline plus 103.100

egea hb 1.6 e-torq 110 hp at6 lounge plus 95.900
    megane hb 1.2 tce 130 hp edc icon 124.000
    focus hb 1.6 ti-vct 125 hp powershift titanium 115.000
    308 1.2 puretech 110 hp allure eat6 124.000
    auris 1.6 132 hp cvt premium 125.300
    leon 1.0 tsi 115 hp dsg style 108.600
    golf 1.0 tsi 115 hp dsg highline 133.200

egea hb 1.6 multijet 120 hp dct lounge plus 113.900
    megane hb 1.5 dci 110 hp edc icon 133.000
    focus hb 1.5 tdci 120 hp powershift titanium 133.500
    308 1.6 bluehdi 120 hp eat6 allure 136.000
    auris 1.4 d4d 90 hp manuel advance skypack 133.550
    leon 1.6 tdi 115 hp dsg xcellence 142.500
    golf 1.6 tdi 115 hp dsg highline 159.100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Şubat 2018; 22:1:16 >

• Fiat, fiyat konusunda çok avantajlı ama benim tek gördüğüm eksik c segment standartında iç malzame kalitesi ve sürüş hissi verememesi. İçine binince ben kendimi b segment bir arabada hissediyorum. Ama yine de fiyatları şu piyasada çok iyi. Bir de koç gurubu bütün ürünlerin satış sonrası hizmeti çok iyi yapıyor.
  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Aracı almadan önce neredeyse bütün c segment araçları test ettim hocam, yalıtım(motor hariç), konfor ve yol tutuş olarak bariz bir fark görmedim, hatta bu konularda gayet idaalı bir araç. İç mekan kalitesi olarak da sınıf standartlarını karşılıyor ama alt sınırlarda bu konuda. Tabii ki daha iyi, içine bindiğinde daha iyi hissettiren segmentinin ağır abisi modeller var ama fiyatları malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 12 Ocak 2018; 22:49:33 >
  • Netice olarak fiyatına göre gayet iyi. Bir de 1.4 motorun problemleri giderilse on numara olacak. Benim favorim 1.6 benzinli at6 lounge plus sedan ve ya sw. Birgün egea alırsam bu kombinasyonu alırım.

Siz şuan kaç kmdesiniz?
    Sorunsuzluk konusunda nasıl?
    Motorun çok güzel olduğunu biliyoruz da elektronik aksam nasıl?
  • Su renk her araca mi yakisir yav. Iyi gunlerde kullanin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Evet 1.4 motor sıkıntı, hatta artık 1.4 motor için lpg dönüşümünü durdurmuş anlaşmalı şirketler.
    1.6 benzinli motor gerçekten fiyat olarak çok avantajlı, lpg uyumu da güzel, ama ben benzinli motordan sıkıldığım için bir de güçlü bir dizel deneyeyim dedim.

1500 km oldu yaklaşık, şu ana kadar herhangi bir sorun, trim sesi falan yok, araç çok yeni zaten bunlar için çok erken. Elektronik aksamda da sıkıntı olacağını düşünmüyorum, fiat dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor genelde bu konularda. Bazı egea'lar için klimada problem olduğunu okudum, sıcaklık ayarı ile ilgiliydi galiba, servis yazılım ile güncelleyip hallediyormuş. Belli bir seriden sonra sorun giderilmiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 12 Ocak 2018; 23:43:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crag Drag

Su renk her araca mi yakisir yav. Iyi gunlerde kullanin hocam.

Kırmızı ile beraber en çok yakışan renk bence. Bayinin stoğunda bu araç vardı, fiyatı avantajlı oldu bunu aldım. Yoksa ilk hedefim kırmızıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: Crag Drag

Su renk her araca mi yakisir yav. Iyi gunlerde kullanin hocam.

Kırmızı ile beraber en çok yakışan renk bence. Bayinin stoğunda bu araç vardı, fiyatı avantajlı oldu bunu aldım. Yoksa ilk hedefim kırmızıydı

Hocam opsiyonlar bi yana benim de renk takıntım var. Etrafta beyaz gri araç dolu. Kirmizi daha hos olurmus tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crag Drag -- 13 Ocak 2018; 0:26:52 >
  • Crag Drag kullanıcısına yanıt
    İzmrideki bayilere sordum ama üst donanımda vardı kırmızı renk, fiyat avantajı yoktu. Bu da 2.tercihimdi güzel renk. Kiri fazla gösteriyor ama

Her taraf beyaz easy egea dolu zaten, böyle farklı renk ve üst donanım olunca göze çok farklı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Ocak 2018; 0:41:15 >
  • quote:

Evet 1.4 motor sıkıntı, hatta artık 1.4 motor için lpg dönüşümünü durdurmuş anlaşmalı şirketler.
    1.6 benzinli motor gerçekten fiyat olarak çok avantajlı, lpg uyumu da güzel, ama ben benzinli motordan sıkıldığım için bir de güçlü bir dizel deneyeyim dedim.

1500 km oldu yaklaşık, şu ana kadar herhangi bir sorun, trim sesi falan yok, araç çok yeni zaten bunlar için çok erken. Elektronik aksamda da sıkıntı olacağını düşünmüyorum, fiat dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor genelde bu konularda. Bazı egea'lar için klimada problem olduğunu okudum, sıcaklık ayarı ile ilgiliydi galiba, servis yazılım ile güncelleyip hallediyormuş. Belli bir seriden sonra sorun giderilmiş zaten.

Hocam bekle sen. 8. yılda görecen elektroniği 17. Senesine girecek bir Fiat kullanıcısı olarak yaşayacağın problemleri yazayım.

Lambda Sensörleri - Bosch

Vuruntu Sensörü - Bosch (Dizelde yok sanırım )

Alternatör - Bosch (2 akü 1 alternatör )

Krank Mili Sensörü - Bosch

Alternatör - Bosch

Alternatör - Bosch

Daha fazla Alternatör. Daha fazla Bosch

Benim arabada Bosch üretimi olmayan elektrikli parça olarak sadece Magneti Marelli Arka Silecek motoru bozuldu o kadar.

Doblo'dan önce bir tane de Opel'imiz vardı. Güzel arabaydı ama yine parça sorunları ve henüz 2. Senesinde bir çok problem yarattığından mecbur takasa verdik.

Bozulma ihtimali olan parçalar için "Made in Germany" Logosunu ara. Varsa illaki bozulacaktır Doblo'daki Alman parçaları fazlasıyla yetti bana

• Bu araç 8 sene kalmaz hocam bende

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    hocam 2018 modellerde hala koltuk ısıtma eklenmemiş değil mi?
  • kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, hala deri paketi ile beraber geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

quote:

Hocam bekle sen. 8. yılda görecen elektroniği 17. Senesine girecek bir Fiat kullanıcısı olarak yaşayacağın problemleri yazayım.

Lambda Sensörleri - Bosch

Vuruntu Sensörü - Bosch (Dizelde yok sanırım )

Alternatör - Bosch (2 akü 1 alternatör )

Krank Mili Sensörü - Bosch

Alternatör - Bosch

Alternatör - Bosch

Daha fazla Alternatör. Daha fazla Bosch

Benim arabada Bosch üretimi olmayan elektrikli parça olarak sadece Magneti Marelli Arka Silecek motoru bozuldu o kadar.

Doblo'dan önce bir tane de Opel'imiz vardı. Güzel arabaydı ama yine parça sorunları ve henüz 2. Senesinde bir çok problem yarattığından mecbur takasa verdik.

Bozulma ihtimali olan parçalar için "Made in Germany" Logosunu ara. Varsa illaki bozulacaktır Doblo'daki Alman parçaları fazlasıyla yetti bana

Bu konuda aynen size katılıyorum, BOSCH üretimi parçalar gerçekten kaliteli değil, örneğin fren balatası, ampüller, hava filtresi vb, muadili ürünlere göre kalitesiz bence. Özellikle kendi kullandığım aracım Renault Grandtour da mazot filtresini yanlışlıkla BOSCH taktırırsanız araç resmen sapıtıyor.

• Pek kesmedi hocam beni :)

4400 km'ye geldim ben bu arada.

• Hızlanma süresi mi kesmedi, 150 km hız mı kesmedi

Ben çok yol yapmıyorum ya bir hafta sonra 2 ay olacak 1800 km oldu. Ayda bin km yapıyorum ortalama.
  • egea iyi araba, ben alır mıyım almam, ama amaç a noktasından b noktasına gitmekse iş görür, dizeli ekonomiktir, ama uzun dönemde trim sesine falan takmadan binmek gerekir, bir de az yakıyor diye çok basmamak gerekir zira güvenlik konusunda biraz zayıf, yedek parçası, servisi, 2. eli iyi olacaktır bu konularda sorun yok.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.