Şimdi Ara

Ege ve Dokuz Eylül Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bildiğiniz üzere Ege yüzde30 ingilizce. Bu imkanlari açisindan ve yurtdışı için sorun yaratir mi?
    Dokuz Eylül ile nasil karşilaştirirsiniz ikisini?



  • Up
  • Ege tabii ki.

    Yurtdışı için sorun yaratmaz. Yurtdışında atıyorum yüksek lisans yapacaksın, toefl veya ielts girip oradan aldığın sonuç ile başvuracaksın yurtdışındaki okullara. Senin %100 İngilizce okul okumana bakmazlar o sınavlardaki seviyene bakarlar. Ha 4 yıl boyunca bir dile maruz kalırsan o sınavlardan daha kolay şekilde daha iyi sonuçlar elde edersin ama daha fazla bir ekstrası olmaz. İş başvurularında da aynı şekilde toefl veya ielts şartı koyarlar.

    İş imkanları açısından Türkiye'de İngilizce olmasını önemserler ama sen o açığı yine toefl veya ielts gibi sınavlarla kapatırsan CV'ne eklersen İngilizce mezun olanlardan çok fazla bir farkın olmaz. Ha tabi mesleki terminoloji açısından eksin olur ancak üniversite döneminde İngilizceni geliştirirsen ve derslerine çalışırken ve kendini geliştirirken İngilizce kaynaklardan yararlanırsan o zaman okuduğun alanın da terminolojisine hakim olursun. İlla İngilizce bölüm okumana gerek yok dolayısıyla.

    Ama akademik anlamda, okulun ismi ve kalitesi olsun, kampüs kalitesi olsun, eğitim açısından olsun Ege Üni. direkt gözü kapalı yazılır. Ek olarak bildiğim kadarıyla erasmus konusunda çok aktif bir üniversite Ege. Yüzde 30 yazmasına da bakma ana derslerin neredeyse hepsi İngilizce olur, çok geri kalmazsın o konuda merak etme.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.