Şimdi Ara

EGE DİŞ VS DOĞUDA TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu zamana kadar hep adli tıp uzmanı olmayı istedim ama istediğim sıralama gelmedi doğuda veya sivas yozgat zonguldak gibi bir yerde tıp geliyor anca. bu zamana kadar pek düşünmemiştim tıp olmazsa diş yazmam mezuna kalırım diyordum ama ege diş ciddi şekilde kafamı kurcalamaya başladı. okuması tıptan daha rahat ve şehir avantajına girmiyorum bile. üstelik ablam da diş hekimi okurken belki bazı yönlerden yardımı dokunur bilmiyorum. siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ?

• takip
  • up
  • tabi ki de tıp. tıpta gittiğin yerin önemi yok.. adli tıpa neden çok takildin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hayalim adli tıp benim ama adli tıp uzmanı olana kadar yaşayacaklarım biraz endişelendirmeye başladı beni :( mesela dahiliyede 2 ay çalışıp geçer not almam lazım acaba ne kadar iyi performans sergileyebilirim ? bunlar hep kafamda soru işareti oluşturmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chandler1978

hocam hayalim adli tıp benim ama adli tıp uzmanı olana kadar yaşayacaklarım biraz endişelendirmeye başladı beni :( mesela dahiliyede 2 ay çalışıp geçer not almam lazım acaba ne kadar iyi performans sergileyebilirim ? bunlar hep kafamda soru işareti oluşturmaya başladı.

ben de tam bilmiyorum ya :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    geçen yıl açıldı
    AKDENİZ TIP VS EGE TIP
    5 yıl önce açıldı
    Ankara Tıp vs Ege Tıp
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla tercih dönemi sınav hazırlığından ağır geldi bana ilk kez aklımdan diş yazmak geçiyor
  • ege diş yazıcam hocam yazın ben konuştum bi kızla dişe çok saygı var dedi kampüste ve yemek 3 tl falan yurt desen ayrı güzel etkinlikler festivaller vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkngry kullanıcısına yanıt
    hocam üniversite hayatı olarak harika bir hayat yaşamış olacağım ama mezun olduktan sonra mutlu olur muyum keşke tıpa gitseydim der miyim diye düşünüyorum
  • chandler1978 kullanıcısına yanıt
    ya onu bilemem ama o mesleği yapacağına kendini inandırdıktan sonra pişman olunmaz bence. arkadşaım mühendislik tutmazken diş yazmış şuan çok memnunum egede ve kendimi ileride görüyorum dişçi yazdı bana yani hele de tıp diş o kadar yakın yine mühendisten dişe kaymak bana çok garip gelmişti mesela ben cesaret edemezdim

• ahmtayd kullanıcısına yanıt
    ablam babam vefat ettiği sene çapa dişe girdi bi emekli maaşı geliyordu eve zor koşullarda okudu mezun oldu şuan uzmanlığını yapıyor durumu çok iyi henüz muayene de açmadı ? biraz saçmaladınız bence

Bir emekli maaşıyla dişçiliğin masraflarını ve zorluğunu çekerek mezun olan ablanızı cidden tebrik etmelisiniz. Büyük başarı saygı duydum.
  • frkngry kullanıcısına yanıt
    valla çok kararsızım hocam hayalim adli tıptı hep iyice düşünüp karar vericem. sizin hakkınızda hayırlısı olur umarım

• Hocam senin yerinde olsam şehri çok daha fazla önemserdim. Ama şu var ki, tıpta aklın kalır mı kalmaz mı.. Yani şundan emin olabilirsin, hangisine gidersen git acaba onu okusaydım hayatım nasıl olurdu diye düşüneceksin. Bu hepimizin yaptığı bir şey. Ayrıca ille adli tıp uzmanı olacağım diyorsan kesinlikle dişe git :) adli tıp insanı psikolojik açıdan en çok yıpratan ve kazanç-yıpranma bakımından en dezavantajlı bölümlerden biridir. Örneğin düşün ki, ülkemizde tonlarca terör olayı olurken vefat edenler otopsi için getirilecekler. Bu insanlara bakmak bile ne kadar zorken sen soğukkanlı olup işini yapmak zorundasın. Umarım kendi adına en doğru kararı verirsin.

• chamallow C kullanıcısına yanıt
    hocam soğukkanlı biriyim hayalim zaten kaldırabilirim o psikolojiyi ama o noktaya varana kadar dahiliye cerrahi gibi bölümlerde yaklaşık 2şer ay çalışıp geçer not almalıyım. bunu becerebilir miyim kestiremiyorum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: chandler1978

ablam babam vefat ettiği sene çapa dişe girdi bi emekli maaşı geliyordu eve zor koşullarda okudu mezun oldu şuan uzmanlığını yapıyor durumu çok iyi henüz muayene de açmadı ? biraz saçmaladınız bence

Olur saçmalamış olabilirim hocam. Saat gece iki.

Yanlış kelam ettiysem affola ama demek istediğim şey eğer dişçilikte hızlı bir şekilde yüksek paralar kazanmak istiyorsan iyi bi klinik şart.

Ayrıca benim de bir zamanlar hayalimdi bahsettiğim gibi bir klinik açmak bilmiyorum hiç gittiniz mi bi kere girmiştim girmez olaydım inanılmaz lüks yerlerde çok lüks bi ortam yapmışlar 3-4 doktor birleşip. Full dolular aylarca sonraya veriyorlar en kıytırık diş çekimi yüzlerce lira. Bırak doktoru doktorun 2-3 katı kazanıyorlar.

Demeye çalıştığım şey hızlı bir şekilde böyle bir klinik açabilirsen köşeyi dönme ihtimalin çok yüksek. Tabii riskleri üstlenmek gerek.

Kötü bir niyetim yok hocam güzel düşüncelerimi hayallerimi söylemek istedim ama yanlış açıklamış olabilirim uykunun etkisiyle

Yanlış laf ettiysek kusura bakma

Adli tıp stajın 6 yıllık eğitim hayatının 2 haftasını kapsayacak. Bunun haricinde tusta o bahsettiğin stajların hepsini bilip hiç de azımsanmayacak bir puan almalısın adli tıp asistanlığı için. Hayallerin için bunları göze almalısın. Eğer alamam diyorsan başka hayaller kurmalısın. Çünkü eğer göze alamazsan o okul bitmez. Umarım en doğru kararı verirsin.

• ahmtayd kullanıcısına yanıt
    saçmaladın kelimesi uymadı oraya sen kusura bakma hocam. aslında bir uzman devlette iyi paralara çalışabilir ama muayene bambaşka bir dünya dediğiniz gibi. bir tanıdığım uzman bile değil kadıköyde muayene açtı aylık geliri 20 bin tl yi geçiyor. devlette bu paranın 4 te 1inden fazlasına çalışamazdı

• chamallow C kullanıcısına yanıt
    önümde yaklaşık 1 hafta var iyice düşünüp karar vereceğim hocam. değerli fikirleriniz için çok teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.