Şimdi Ara

Ege Bölgesi için kış lastiği almak mantıklımıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AreY

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın arkadaşlar hiç muhattap olmak istemediğim tiplersiniz. teknik bilgi vermek yada düzgünce fikrinizi beyan etmek dururken o sığ fikirli dar beyinlerinizi alın gidin buradan. Yardımcı olmaya çalışmayacaksanız da çevre kirliliği yapmayın.

saçma konuya böyle cevap verilir sen forumu kirletme bu çin malı konunla

Pardon ama konu acarken sana soracak degilim. Kendini konu moderatoru sandin galiba. Beyenmiyorsan ceker gidersin yorum yapmazsin sacma sapan yorumlarini kendine sakla benim canimi sikma daha fazla.

yorum yapmak serbest sana hediye edicem ben 4 tane yazın 40derece sıcaklıkta kullancan ama

• http://www.mgm.gov.tr/veridegerlendirme/il-ve-ilceler-istatistik.aspx?m=AYDIN

Verilere göre en düşük sıcaklık ortalaması 3 ay var. 4 derece civarı seyrediyor yani bu aylar. Biraz keyfi bir durum bence gerek yok. Yokuşlu yollar çok kullanılıyorsa belki kullanılabilir.

İzmir'de yokuşlu yollarda akşamları baya tehlikeli oluyor. 2 derece daha sıcak zaten ortalama en düşükte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 29 Kasım 2014; 15:26:13 >
  • Konuyu açan arkadaşa: primacy 3 lastiginiz üretim yeri made in germany mi yoksa spain mi ? Çoğu kullanıcı bilmez ama arada dağlar kadar fark var. Bu arada Aydın gibi sıcaklık ortlamasında ilk üçte olan ve belki on senede bir kar yagan yere kar lastigi gerekmez. Islak zeminde basarılı bir lastik daha çok işinizi görür. Ben aydında ortaokulu okudum çok iyi hatırlıyorum On kasım törenlerinde sıcaktan başına güneş geçip bayılan öğrenciler olurdu. Oranın kışı aralık -ocak - şubat , o aylarda bile ne bere takılır ne de eldiven.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Konuyu açan arkadaşa: primacy 3 lastiginiz üretim yeri made in germany mi yoksa spain mi ? Çoğu kullanıcı bilmez ama arada dağlar kadar fark var. Bu arada Aydın gibi sıcaklık ortlamasında ilk üçte olan ve belki on senede bir kar yagan yere kar lastigi gerekmez. Islak zeminde basarılı bir lastik daha çok işinizi görür. Ben aydında ortaokulu okudum çok iyi hatırlıyorum On kasım törenlerinde sıcaktan başına güneş geçip bayılan öğrenciler olurdu. Oranın kışı aralık -ocak - şubat , o aylarda bile ne bere takılır ne de eldiven.

Lastikler almanya üretimi. Gectigimiz nisan ayinda aldim daha 1 yil bile olmadi. 3 hafta oncesine kadar lastiklerden cok memnundum. yumusak ve sessiz bir lastikti taki sicaklik 0 ile 7 derecelere dusene kadar. Kullanacagim en fazla 3 ay benimde konuyu acma amacim bu zaten mantiklimi degilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreY -- 29 Kasım 2014; 22:06:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın arkadaşlar hiç muhattap olmak istemediğim tiplersiniz. teknik bilgi vermek yada düzgünce fikrinizi beyan etmek dururken o sığ fikirli dar beyinlerinizi alın gidin buradan. Yardımcı olmaya çalışmayacaksanız da çevre kirliliği yapmayın.

saçma konuya böyle cevap verilir sen forumu kirletme bu çin malı konunla

Pardon ama konu acarken sana soracak degilim. Kendini konu moderatoru sandin galiba. Beyenmiyorsan ceker gidersin yorum yapmazsin sacma sapan yorumlarini kendine sakla benim canimi sikma daha fazla.

yorum yapmak serbest sana hediye edicem ben 4 tane yazın 40derece sıcaklıkta kullancan ama

Telefon numarani verde adresimi gondereyim

• Sonunda kafaya taktığım şeyi yaptım ve dün Goodyear 205/55 R16 91T Ultragrip 9 lastiklerim geldi. 227*4=1.080 tl 6 taksitle internetten aldım. Yazlık lastiklerimin ne kadar sert olduğu kışlıklarınsa çok çok yumuşak olduğu elinizle bile anlaşılabiliyor. Arabamı tanıyamıyorum sanki farklı bir süspansiyon eklentisi yapılmış gibi konforlu oldu. Kışın kar kış olması önemli değil bence, hava 7-8 derecelerin altına düşünce yazlık lastiklerimiz aşırı sertleşiyor ve yazın olduğundan çok farklı bir karaktere bürünüyor, ben bundan çok fazla rahatsız oluyordum aldım kullanıyorum, doğru yaptığımı düşünüyorum.
  • quote:

Sonunda kafaya taktığım şeyi yaptım ve dün Goodyear 205/55 R16 91T Ultragrip 9 lastiklerim geldi. 227*4=1.080 tl 6 taksitle internetten aldım. Yazlık lastiklerimin ne kadar sert olduğu kışlıklarınsa çok çok yumuşak olduğu elinizle bile anlaşılabiliyor. Arabamı tanıyamıyorum sanki farklı bir süspansiyon eklentisi yapılmış gibi konforlu oldu. Kışın kar kış olması önemli değil bence, hava 7-8 derecelerin altına düşünce yazlık lastiklerimiz aşırı sertleşiyor ve yazın olduğundan çok farklı bir karaktere bürünüyor, ben bundan çok fazla rahatsız oluyordum aldım kullanıyorum, doğru yaptığımı düşünüyorum.

hayırlı olsun.
  • LAstiğinizin ıslak performansından memnunsanız eğer değiştirmeyin.

Şöyle ki tamam düşük sıcaklarda kullandığınız oluyor ama genelde aracı gündüz kullandığınızı var sayarsak günün en sıcak vakitlerinde kullanacaksınız.

Sıcak havada da kış lastiği benzer tehlikeyi yaşatacak. Bir de tekerler buzun karın içinde olmadığından aşırı sertleşme olmayacak.

Hava sıcaklığına bakarak dikkatli kullanırsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

LAstiğinizin ıslak performansından memnunsanız eğer değiştirmeyin.

Şöyle ki tamam düşük sıcaklarda kullandığınız oluyor ama genelde aracı gündüz kullandığınızı var sayarsak günün en sıcak vakitlerinde kullanacaksınız.

Sıcak havada da kış lastiği benzer tehlikeyi yaşatacak. Bir de tekerler buzun karın içinde olmadığından aşırı sertleşme olmayacak.

Hava sıcaklığına bakarak dikkatli kullanırsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, yorumlarınız için teşekkürler.
  • Peki sıcaklığın 7derecenin üzerinde olduğu, istanbulda şu an olduğu gibi 20derece olduğu zamanlarda kış lastiği sıkıntı çıkarır mı???

• Aracının yol tutuşundan memnunsan şuan için almana gerek yok ama içinde en ufak şüphe dahi varsa hemen koş lastikçiye hayatından önemli değil ya
  • Mantiksiz oldugunu hissetmişsiniz ki soruyorsunuz. Evet çok mantiksiz. Özellikle samsung, denizli, izmir için.

• Almışsın artık hayırlı olsun güle güle kullan kazasız belasız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Peki sıcaklığın 7derecenin üzerinde olduğu, istanbulda şu an olduğu gibi 20derece olduğu zamanlarda kış lastiği sıkıntı çıkarır mı???

7 - 8 derece üzeri frenleme mesafesinde lastikler çok yumuşak olduğu için sıkıntı yaşanabilir sanırım.
  • Islak zeminde fren mesafesi iyi olan bir lastik alın devam edin.
  • boşa masraf yapmışsınız, güle güle kullanın.
  • herkes kafasına göre yorum yapmış, bilgi kirliliği olmuş...

dün trafik polisi olan müşterimi aradım durumu sordum; "kar yağdığı zaman İzmir'den Manisa'ya kış lastiği ve zinciri olmayanı geçirtmiyoruz" dedi. Tutun ki geçmenize izin verdi; 77 TL ceza yazacak, ikinci yakalanmada araç bağlanıyor...

Bende İzmirdeyim ancak olur ya bir sebepten şehirdışına kar yağan/kışlık lastik takma zorunluluğu olan bir şehre gitmem icap eder... Hiç olmadı kar yağınca Manisa'ya gitmek istesem sıkıntı... Arabanın üzerindeki lastikleri düzgün şekilde saklayabilecek bir yer bulursam bende kışlık lastik almayı düşünüyorum açıkçası...
  • Kışın 7 derece altında 4 mevsim lastikler sertleşir güvenliği azalır, bulunduğunuz yerde zorunluluk olmayabilir ancak gün içinde(akşam- sabah) aşırı derece farkları oluyorsa kış lastiği taktırın. Diyelim kışın çoğunluğu 7 derece üstü olsun o günlerde kış lastiğini erimekten korumak ve daha fazla verim almak için normal hava yerine nitrojen kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Kışın 7 derece altında 4 mevsim lastikler sertleşir güvenliği azalır, bulunduğunuz yerde zorunluluk olmayabilir ancak gün içinde(akşam- sabah) aşırı derece farkları oluyorsa kış lastiği taktırın. Diyelim kışın çoğunluğu 7 derece üstü olsun o günlerde kış lastiğini erimekten korumak ve daha fazla verim almak için normal hava yerine nitrojen kullanın.

nitrojen vardı bayide fakat bastımı bilmiyorum, emin olmak için tekrar uğrayacağım olmadı havayı alıp nitrojen bastığından emin olmak :)

boşa masraf yaptığımı düşünmüyorum, yaşadığım konfor ve araçtaki değişimi ifade edemiyorum sanırım. Araç asfalt değil de pamuk üzerinde gidiyormuş gibi yumuşadı:) ben çok çok memnunum yaptığım masrafa.
  • kış lastiği takmak bu il için çok saçma.Boşu boşuna 1000 küsür lira vermişsin.Paran çok galiba.Ben izmir de hep yaz lastikleriyle kullanıyorum bir kere bile kaymadı araba.Aydın da farklı değildir İzmir den.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.