Şimdi Ara

Ege Akdeniz turu kendi aracımla yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • özellikle ege ve akdeniz sahillerini bilen dostlar lütfen yardımcı olun aracımla istanbuldan çıkıp belli noktalarda 2,3 gün konaklayıp devam edecek şekilde toplamda 15 20 gün sürecek bir tatil yapma istiyorum. sizce nerelerde konaklamalıyım daha çok görmediğimiz yerleri gezip görmek istiyoruz.

    Eşim ile yaklaşık 3 sene önce jolly tur ile büyük ege- akdeniz turu yapmış ve çok memnun kalmıştık şimdi buna benzer bir turu kendi aracımla eşim ve 2,5 yaşında kızım ile yapmak istiyoruz.

    Bazı yerlerde tekne turları bazı yerlerde müze ve antik kent ziyaretleri yapmak istiyoruz . daha önce başka başlığa yazdım ancak pek gören olmadı ayrı başlık açmak istedim güzel bir rota belirlersek bu şekilde tatil yapmak isteyen dostlarımıza faydamız olur kanısındayım.



    benim taslak olarak belirlediğim lokasyonlar şu şekilde

    1 - kuşadası öğretmenevi veya pansiyon 2 gün ( 1 gün deniz akşam sahil gezmesi - 1 gün dilek yarımadası )

    2- bodrum pansiyon 2 gün ( 1 gün deniz - 1 gün tekne turu )

    3- marmaris 2 gün ( 1 gün deniz - 1 gün tekne turu )

    4 - fethiye 2 gün ( 1 gün deniz - 1 gün tekne turu )

    5 - kaş kaputaş plajında yüzme akşam üzeri kaş kamping alanı cadırda 1 gün

    6 olimpos 1 veya 2 gün ( nerede kalınır ne yapılır bilemiyorum adrasanın denizini merak ediyorum )
    .
    .
    .
    .


    şimdilik bu kadar planlayabildim bu arada bu tatilin devamında İstanbula dönmeyip ( nevşehirde 1 gün konaklama ) üzerinden orduya memlekete gitmeyi düşünüyorum sizce şurayı da görmelisin yada bu rota üzerinde mutlaka görmelisin dediğiniz müze , antik kent, koy, plaj varsa sizlerden yardım bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanjugunduz -- 12 Haziran 2018; 17:10:1 >







  • Takip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elLbufFer -- 13 Haziran 2018; 10:8:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    İstanbulun hangi yakasında oturduğunuzu bilmiyorum fakat Avrupa yakasında oturuyorsanız güzergahınızı Çanakkale üstünden planlayın derim.Çanakkale tarafında tarihi ve doğasıyla sizi mutlu edecek birçok yer bulunuyor. Geliboludan karşıya geçip Behram yada ayvalıkta(cunda da olabilir) bir gece konaklayabilirsiniz. Ata Demirer'in Olanlar oldu filminin çekildiği Seferihisara bağlı Sığacık'a uğrayıp oradan kuşadasına gitmenizi tavsiye ederim. Hatta bana göre kuşadasında birşey kalmamış,tercih sizin.1 gün sığacık 1 gün kuşadası yapabilirsiniz. Bodruma geçmeden didim Akbük'e uğrayın görmeden gitmeyin. Bodrum için 2 gün yeterlidir.Gece hayatı eğlence vs çok fazla seçenek var. Yine Bodrumdan Marmaris'e geçerken Akyaka'ya uğrayın hatta 1 gece kalın. Orfoz restorantta Ayaklarınızı suya sokarak güzel balığınızı yiyin. Dünya gözüyle yaşayabileceğiniz ender zevklerden Keza yine burada da tekne turları yapılıyor dilerseniz programınıza dahil edebilirsiniz.
    Marmaris güzeldir fakat yarımadayı gezin.Datça -Palamutbükü-Knidosa kadar gidin. Kızkumu-Turunç taraflarını gezin. Tekne turu muhakkak yapın.
    Ertesi gün Fethiyeye gitmeden Dalyan'a gidin.Gerekirse kalın. Akşam Mavi Yengeç Restoran'ına gidip Mavi Yengeç yiyin,Restorantın kedisini sevin Mavi Yengeç yurtdışında çok talep gören bizde ise pek bilinmeyen muhteşem lezzetlerden. Caretta carettaları seyredin. Hatta şanslıysanız onlarla yüzebilirsiniz bile.
    Fethiye ölüdeniz-Kelebekler Vadisini görün. Buralara yine tekne turları mevcut. Masmavi koylarda dinlenin.
    Kaş -Finike-Adrasan hatta Tekirovaya gidin.
    Nevşehir'e gitmek için Konyadan geçeceksiniz, Somatçı Fihi Ma Fih diye bir yer var Mevlana Müzesinin yakınında. Önce Mevlana'yı ziyaret edin ardından burada Selçuklu mutfağının en iyi örnekleriyle tanışın. Bizim unutamadığımız lezzetlerden biriydi.
    Nevşehir bölgesinde gezilecek çok fazla yer var.Hepsini tek tek yazmak mümkün değil lakin internette fazlasıyla bilgi mevcut. Kayseriden Mantı ve pastırma alıp Rize'ye iyi yolculuklar.

    Sanırım biraz uzun oldu lakin ayrıntıya girsem çok fazla şey var.
    Geçtiğimiz sene bende buna benzer bir seyahat planlamıştım. Dosyayı buraya ekliyorum. Gün gün nereye ne zaman gidilecek nerde ne yenecek,nereler gezilecek hepsini çıkarmıştım. Hatta restorantların ve otellerin telefon numaraları bile duruyor. Umarım işinize yarar.
    Şimdiden iyi tatiller dilerim.

    http://dosya.co/2l1bnuswmq1s/2017_tatil_planı.xlsx.html




  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    berkay bey yardımlarınız için çok teşekkürler . ben bahçelievler şirinevlerde ikamet ediyorum. edremit körfezini 2 senedir a dan z ye gezdim en ince ayrıntısına kadar hatta asos , troya kadırga koyundan cundaya kadar sadece gökçeada ve bozcadayı seneye nisan mayıs aylarında 2-3 gün olacak şekilde gezmeyi düşünüyorum . dolayısı ile tatile direk kuşadasından veya didimden başlamak istiyorum. yengeç yiyin demişsiniz ancak karadenizli olmama rağmen hamsi , palamut gibi balıklardan başa bir şey yemem . alkol ve gece hayatı yok . o yüzden bodrumu kısa mı tutmam gerekir sizce yada bodruma hiç giriş yapmadan akyakaya mı gitmeliyim sizce ?

    ayrıca ilk yazımda da belirtiğim gibi tur şirketi ile ege akdeniz turu yaptığım için bu turun dışında kalan yerleri biraz gezip görmek istiyorum mesela marmariste kalmak yerine içmeler veya turuç da kalmak gibi birde konyalı öğretmen arkadaşım aksekiden içeri gir yoksa yolu çok uzatırsın dedi. rotam şu şekilde olacak gibi

    kızılağaç - akseki -seydişehir -konya - aksaray - nevşehir -kayseri - şarkışla - yıldızeli - tokat - niksar - ünye - ordu

    tavsiyeleriniz için çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanjugunduz -- 14 Haziran 2018; 16:57:30 >




  • tanjugunduz kullanıcısına yanıt
    Çanakkale tarafını gezdiyseniz o taraftan gitmenize gerek yok. Kuşadası'ndan başlayabilirsiniz yada sığacık tan. Yengeç konusunda ön yargılı olmayın sonuçta bu dünyaya bir kez geliyorsunuz farklı lezzetlerden korkmayın yengeçli börek salata bile yapıyorlar. Eşim de ön yargılıydı fakat sonra bayıldı. Alkol kullanmazsanız da canlı müzik eşliğinde eğlenmek istersiniz diye düşünüyorum. Amaç kafa dağıtmak bodrumu çok uzun tutmasanız da olur. Akyaka daha sakin ve güzeldir. Marmariste de kalın ama dediğim yarımadayı gezin çok güzel yerler var. Turunç da güzeldir.

    Akseki yolu biraz virajlı ama yolu kısaltır. Konya da somatçı ya uğrayın seveceğinize eminim. Nevşehir ise hem tarihi hemde dinlenme amaçlı çok güzel olur. Kayseriden mantı yiyip devam edebilirsiniz.

    Yolunuz açık olsun. Hayırlı bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dostlar bana yardımcı olun lütfen 5 temmuza kadar planlama yaptım ve kalacağım yerlerin rezervasyonunu yaptırdım ancak son 2 günü planlayamıyorum marmaris içmeler den sonra yaklaşık 335 km sonrasında adrasanda 1 gece konaklayıp akşama doğru olimposa mı geçmeliyim yoksa o kadar yol gitmeden fethiyede 2 gece konaklayıp turu sonlandırmak mı mantıklı olan yardımlarınızı bekliyorum.Ege Akdeniz turu kendi aracımla yardım lütfen




  • tanjugunduz kullanıcısına yanıt
    Tatiliniz km olarak yeterince uzun bence. Kaldı ki geri dönüşte de orduya gideceğinizi söylemiştiniz. Adrasan olimpos da güzel yerler fakat çocukla birlikte yorucu olur kanaatindeyim. Belli bir süreden sonra günde 100-150 km den fazla araba kullanmak istemiyor insan o sıcakta. Girip denizde serinlemek dinlenmek istiyor. Belki bir sonraki sene fethiyeden başlayan Mersine uzanan bir tatil planlarsınız.
    Benim tavsiyem giderken dalyana uğrayıp(Mavi yengeç yiyin ) Fethiyeye geçmeniz. 2 gün orada dinlenip tatili noktalayabilirsiniz. Hatta yine fethiye çıkışlı tekne turları mevcut. Onları da değerlendirebilirsiniz.
    İyi tatiller dilerim.
  • Suan tatil planlandığı gibi guzel gidiyor kusadasinda 2 gün bitti davutlardaki sevgi plaji cocuklu aile icin muhteşemdi cok dahat ettik bugün didim altinkumdayiz burasi asiri kalabalik 20 dk denize girdik otele kapandik havada sicak yarin akyadayiz İnşallah .



    Hala marmaristen sonrasını planlamadik ya nasip diyecegiz artık tavsiye veren herkese teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.