Şimdi Ara

Efsaneye neler oluyor YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar 1997 model 1.6 toyota corolla'mız var ama arabadaki sorunlar bitmek bilmiyor.yeni arıza ise araba ile giderken pat pat diye bi ses çıkıyor sanki teker patlar gibi az önce yine oldu ama bu sefer ki baya gürültülü geldi az daha kaza yapıyordum korktum.sonra araba 3000 devire gelemiyor çok yavaşlıyor pusma yapıyor peder götürdüm baktırdım diyor ama hala devam ediyor sizce neden dolayı oluyordur bu cevaplarınızı bekliyorum.

• amma çok yardımcı oldunuz be sağolun donanım haber miş pehh
  • quote:

Orijinalden alıntı: yawu2

amma çok yardımcı oldunuz be sağolun donanım haber miş pehh

el insaf be kardeşim insan 2 saat bekleyip cevap yazılmadı diye koca forumu ve üyelerini karalarmı, ayıptır yahu !
    İnan ilk mesajı okurken hazırladığım cevabı ikinci mesajını görünce yazmaktan vazgeçtim sorununa sanayide çözüm ararsın sanırım.
  • Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Orijinalden alıntı: yawu2

amma çok yardımcı oldunuz be sağolun donanım haber miş pehh

el insaf be kardeşim insan 2 saat bekleyip cevap yazılmadı diye koca forumu ve üyelerini karalarmı, ayıptır yahu !
    İnan ilk mesajı okurken hazırladığım cevabı ikinci mesajını görünce yazmaktan vazgeçtim sorununa sanayide çözüm ararsın sanırım.
    h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawu2 -- 21 Eylül 2011; 23:17:12 >
  • Evet cevaplar konusunda biraz daha sabırlı olmak gerekiyor, sonuçta buradaki kimsenin hele de gün ortasında tek işi buradaki soruları yanıtlamak değil.

Aracınız sanki patlatma-ateşleme düzensizliği yapıyor ya da yakıt-hava karışım oranı hatalı gibi. Pat pat sesiyle birlikte siyah duman ve çiğ benzin kokusu da var mı? Sorununuz bence enjeksiyon-ateşleme sisteminizle alakalı. İlk etapta ucuzdan başlayın; bujileri, buji kablolarını ve bobini kontrol ettirin. Yok onlarda birşey çıkmazsa enjeksiyon sistemine geçin. Araçta oksijen sensörü de varsa onun üzerine de yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Tabii araç LPG'li ise sorunu benzinde de yapıp yapmadığına bakıp eğer benzinde normalse LPG servisine de uğramanız gerekir.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronsard

Evet cevaplar konusunda biraz daha sabırlı olmak gerekiyor, sonuçta buradaki kimsenin hele de gün ortasında tek işi buradaki soruları yanıtlamak değil.

Aracınız sanki patlatma-ateşleme düzensizliği yapıyor ya da yakıt-hava karışım oranı hatalı gibi. Pat pat sesiyle birlikte siyah duman ve çiğ benzin kokusu da var mı? Sorununuz bence enjeksiyon-ateşleme sisteminizle alakalı. İlk etapta ucuzdan başlayın; bujileri, buji kablolarını ve bobini kontrol ettirin. Yok onlarda birşey çıkmazsa enjeksiyon sistemine geçin. Araçta oksijen sensörü de varsa onun üzerine de yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Tabii araç LPG'li ise sorunu benzinde de yapıp yapmadığına bakıp eğer benzinde normalse LPG servisine de uğramanız gerekir.
    Kolay gelsin.

evet haklısınız özürümü kabul edin dün biraz kafam bozuktu sinirle yazdım sonra pişman oldum ama nasıl siliniyor bilmiyorum o yüzden öyle kaldı. cevabın için sağol siyah duman ve çiğ benzin kokusu felan gelmiyor. bujiler kablosu felan değişti ondan oldugunu sanmıyorum. benzinde yapmıyor.babam dün yaptırmış bakalım gene olacak mı bence olacak daha öncede yaptırdı hep oluyordu.ama bence hava filtresinden kaynaklıyor gibi çünkü pat sesi geldikten sonra kaputu açıp bakıyorum hava filtresini tutan maşalr çıkmış oluyor bundan olabilir mi.

• Rica ederim.
    Bu durumda, yani sorun benzinde yoksa sorunun LPG sisteminden ileri geldiği net olarak görülüyor. LPG sisteminde patlatma denilen olay epey ciddi bildiğim kadarıyla, montajla ilgili bir sıkıntı yol açıyor olabilir. En kısa sürede uzman bir LPG servisine ya da montaj yaptırdığınız yere uğramanızı öneririm. Sorununuzu forumun "LPG Dönüşümü" bölümünde de paylaşmanız yararlı olacaktır. Selamlar, kolay gelsin.
  • Toyotaların genel sorunu güzel araçlar fakat bir dükülmeye başladığı zaman toplamak çok zor olur araçdaki sorun buji kablolarıyla alakalı olabilir,avans ayarı bozuk olabilir egzoz patlatır,ateşleme il ilgili bir sıkıntı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.