Şimdi Ara

Efsanevi Yaratıklar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
7
Favori
16.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Manticore

     Efsanevi Yaratıklar


    kırmızı bir aslan vücuduna, insan yüzüne ve akrep kuyruğuna sahip mitolojik bir yaratıktır. manticore'un ne olduğunu açıklayan bilinen en eski kaynak eski yunan gezgin ctesias'tır. ctesias'a göre manticore'un bizim bildiğimiz özelliklerinin yanında kuyruğunun ucunda dikenler vardı ve bu dikenleri kirpiler gibi atabiliyordu. ayrıca manticore'ların sesi de boru ve trampet seslerinin karışımından oluşmaktaymış. çok çevik olan bu yaratık ayrıca çok yükseğe de sıçrayabilmekteymiş.

    ayrıca manticore kavramının kökeninin de persler olduğu ve persçede manticore kelimesinin anlamının "insan-yiyen" anlamına geldiği bilinmektedir. zaten ctesias da bir dönem pers sarayında çalışan bir fizikçi olduğuna göre manticore adlı hayali yaratığı ilk ortaya çıkaran kişinin kim olduğu da bellidir.

    manticore sembolü ve kişiliği de sık sık eski yazıtlarda kıskançlık, zalimlik ve çeşitli şeytani özellikleri simgelemiştir.




  • İnceleyeceğim bir konudur uplarım
  • Sahibinden.com'a fiyatı ne olursa olsun mesajla araba en son ne olur diyen internet canavarları.
    bunların soruları genelde cevaplanmadan silinmeli ve kendileri engellenen kullanıcılara eklenmelidir.
  • Hepsini zaten biliyordum ama chupacabrayı walking dead den sonra ögrenmistim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gegirti

    wisconsin kar canavarı

  • Devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F906924D -- 20 Mayıs 2012; 18:47:08 >
  •  Efsanevi Yaratıklar

    Griffon
    "Griffon" veya "Griffin", genellikle aslan vücutlu, kartal kanatlı ve kafalı mitolojik yaratıktır. Farklı betimlemelerinde hayvanın 4 ayağıda aslan ayağı, yalnız arka ayakları aslan ayağı veya tüm ayakları kartal ayağı olabilir.
    Griffinler hakkındaki bazı efsanelerde kuşun türü söylenmezken, diğerlerinde kartal sözcüğü geçer, ender olarak da kanatları olmayan, salt kartal kafası ve aslan bedeninden oluşmuş bir yaratık olarak anlatılır. Yine anlatılara göre, son derece cesur ve gururlu hayvanlardır. Bunlar pençelerinde insan, at, hatta fil taşıyabilecek kadar büyüktürler. Aynı şekilde, pençe tırnaklarının kupa olarak kullanılabileceği söylenir. Hatta köprücük kemiklerinden de yay yapılabildiği ifade edilir. İsveçli tarihçi Olaus Magnus'a göre bu yaratıklar, Kuzey dağlarında yaşamış bir kuş cinsidir.
     Efsanevi Yaratıklar

    Hydra
    Hidra, Yunan mitolojisinde anlatılan üç başlı bir yaratık.
    Argolis antik şehrinde, Lerna bataklıklarında yaşayan üç başlı bir canavarın adıdır. Hydra'nın nefesi bir insanı öldürecek kadar zehirliydi. Bu canavarın öldürülmesi Herkül'ün on iki görevi arasında 2 sırada yer alan vazifedir. Babası Titan (Typhon) ve annesi canavarların tanrıçası Ehidna(bazı kaynaklarda annesi Styx) olan Hidra'nın Lerna gölündeki yuvası, ölümden sonraki dünya ile insanların dünyası arasındaki kapının tam ağzında yer almakta olup, Hidra ise bu kapının bekçiliği görevini üstlenmekteydi. Hidra'nın öldürülmesinin çok zor olmasının sebebi kesilen her bir başın yerine iki tanesinin çıkması idi.
    Herkül bu canavar ile karşılaşmadan önce bataklık içerisindeki zehirli gaz ve dumanlarla kaplı Hidra yuvasının girişinde, ağzını ve yüzünü bir örtü ile örterek kendini korumuştur.İolaus tan kalmasını istedi.Canavar ile karşılaşıp savaşmaya başlayan Herkül bir süre sonra, kestiği kafaların yerine devamlı yenilerinin çıktığını görünce aslında boşuna savaşıp yorulduğunun fark etmiş ve tam umutsuzluğa kapılmaya başladığı anda yardımına İolaus (Herkül'ün yeğeni) yetişir.
    Sanıldığına göre, o anda Athena'nın da yardımı ile canavarın kesilen başlarının bir daha çıkmaması için boyunlarının meşale ile yakılmasını akıl eder ve hemen orada yaktığı meşaleyi Herkül'e uzatır. Bu meşale sayesinde kestiği başların yerini dağlayarak canavarı öldürmeyi başaran Herkül, Hidra'nın kestiği başlarından birini bir kesede saklayarak, onun zehirli kanını daha sonraki görevlerinde oklarında kullanmış böylece bu okların açtığı yaraların kapanmaz bir hale gelmesini sağlamıştır.
     Efsanevi Yaratıklar

    Centaur
    Yun. Mit. Yarı insan ve yarı bedenli düşsel varlıktır. Centaur Gandharvarlar gibi, Hint-Avrupa folkloruna özgü olan, bulutlar ve dağlardan gelen sularla ilgili cinle aynı köktendir. Yunanlılar'a göre centaurlar İksion'un oğullarıydı. Homeros'a göre ise Tesalya'da yaşayan karşı koyulmaz bir güce sahip olan vahşi bir kavimdir. Genellikle kaba ve kötü yaratıklar olarak bilinirler. Efsaneye göre; Hippodameia ile evlenirken Lapithai kralı Pirithoos, onları düğününe çağırmış, şölenin ortasında centaurlar nişanlı kızı kaçırmak ve oradaki kızların ırzına geçmek istemişlerdir.
    Sentor efsanesi at sırtında savaşa giden savaşçılardan gelmektedir. Sentorun sureti görenlere çok farklı ve ürkütücü gelmektedir. İnkalar'ın, Pizarro ve adamları 1533 'de at üstünde geldiklerinde yanılmış olmaları muhtemeldir. Çünkü inandıkları at ve insan birleşimi canlının gerçek olduğu fikri onları o sırada çok korkutmuştur. Sentorların varolup olmadığı ile ilgili tartışmalarda varlığı yönündeki en önemli kanıt yine Yunan kaynaklarından gelmektedir. Sentorların; Türkler olduğu konusunda bir dizi araştırmalar yapılmıştır. Mitolojik efsanelerin anlatıldığı dönemde atın evcilleştirilmesi ve hakimiyeti konusunda Orta Asya halkları oldukça üstünlerdi, Türklerin Orta Asya'dan Batı'ya gerçekleştirdikleri seferlerde bu yakıştırmalara haiz olmuşlardır. Türklerin olağanüstü at binme yeteneklerinin yanında at binerken kılıç kullanma, isabetli ok atma yetenekleri bunun sebeplerindendir. Atın hızlı hareketi sırasında at kafasını mümkün olduğunca öne eğer, uzaktan sadece atın bacakları ve üzerinde savaşan er görünürdü. Bu da mitolojide sentorların doğuşunda etken olmuştu, Yunan mitolojisinde sentorlar savaşçı, savaş yetenekleri gelişmiş, güçlü yaratıklar olarak tasvir edilmiştir.
     Efsanevi Yaratıklar

    Siren
    Yunan mitolojisinde Sirenler ya da Seireneler (Yunanca Σειρήνες ya da Acheloides), Sirenum scopuli denen bir adada yaşadıklarına inanılan deniz yaratıklarıdır. Bazı farklı öykülerde ise Cape Pelorum'da ya da Anthemusa adasında yaşamış olduklarından, şimdi de Paestum'un yanındaki Sirenus adalarında, ya da Capreae'de yaşadıklarından bahsedilir. Bu yerlerin tamamı uçurumlarla ve kayalıklarla çevrili olarak betimlenmiştir. Buralarda dolaşan denizciler, sirenlerin söylediği şarkıdan büyülenip gemilerini kayalıklara doğru sürmüşler ve sirenlere yem olmuşlardır.
    Sirenler, Achelous'un kızları olarak betimlenmişlerdir. Homeros, sayılarıyla ilgili hiçbir şey söylemese de, sonradan yazarlar hem isimlerine hem de sayılarına değinmişlerdir. Bazen Aglaopheme ,Ceysi ve Thelxiepeia adlı üç taneden bahsedilmiş; Peisinoe, Aglaope, ve Thelxiepeia adlı üç tanesinin de sözü geçmiştir. Sayıları genellikle iki ile beş arasında, isimleri de genellikle Thelxiepia/Thelxiope/Thelxinoe, Molpe, Aglaophonos/Aglaope, Pisinoe/Peisinoë,Ceysi, Parthenope, Ligeia, Leucosia, Raidne, ve Teles'tir. Bazı hikâyelere göre, genç Persephone'un oyun arkadaşları olduklarından da bahsedilmiştir. "Siren şarkısı" terimi ise, sirenlerin çok güzel sesleriyle söyleyip denizcileri büyüledikleri, böylece büyülenen denizcileri yedikleri şarkılardır.

    Yazılar wikipediden alıntıdır.




  • Cok guzel bir paylasim. Ellerinize saglik
  • takip
  • Lionel Messi daha ne olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurdmn

    Bunuda merak ettim yazayım dedim sizin konuşmalarınız üzere

    Cthulhu
     Efsanevi Yaratıklar

    Cthulhu, Howard Phillips Lovecraft'in yarattığı Cthulhu Mitosu'ndaki Yüce Eskiler'den (Great Old Ones) biridir. Cthulhu'nun devasa boyutları ve ima ettiği dehşet ilk akla gelen özellikleridir. Cthulhu ilk olarak Lovecraft'in "Cthulhu'nun Çağrısı" (The Call of Cthulhu) (1928) isimli kısa hikâyesinde görünmüştür.
    Cthulhu'nun Çağrısı [değiştir]

    Cthulhu'nun detaylı betimlemeleri heykelleri baz alınarak yapılmıştır. Hikayede ilk görünen heykel "aynı anda bir ahtapotun, bir ejderin ve bir insan bozuntusunun resimleri [...] etli, duyargalı bir kafa gelişmemiş kanatlı, grotesk ve pullu bir bedenin üstünde duruyordu; ancak onu şok edici kadar korkutucu yapan bütün genel hatlarıydı." şeklinde tanımlanmıştır. Bir polis baskını sonrasında ele geçirilen heykel "Belirsiz antropoit hatlarına sahip bir canavar [...] ancak ahtapot benzeri ve suratı duyargalarla dolu bir kafaya, pullu lastiksi görünüşlü bir bedene, ön ve arka bacaklarında çok büyük pençelere ve sırtında uzun, dar kanatlara sahipti." şeklinde anlatılmıştır.

    Cthulhu'nun kendisi sonunda göründüğünde, "yaratık bütün tanımlamarın ötesindeydi [...] yürüyen ya da tökezleyen bir dağdı O" diye betimlenmiştir ve "gevşek pençeler"'e sahip olduğu söylenmiştir.

    Cthulhu'nun Arabistan merkezli dünya çapında bir mezhebi vardır. Mezhep liderlerinin Çin dağlarında oldukları ve ölümsüz oldukları söylenmiştir.

    Yüce Eskiler'in şekilli oldukları ama et ve kandan değil, madde diye tanımlanamayacak bir şeyden var oldukları, yaşamadıklarını ama ölü de olmadıkları, Cthulhu'nun büyülerinin hepsini koruduğunu ve "yıldızlar uygun konuma geldiklerinde" yeniden dünyaya çıkacakları, Mezheb'in görevinin yıldızlar doğru konuma geldiklerinde Yüce Eskiler'i serbest bırakmak olduğu, ve Yüce Eskiler'in telepetik olup insanların rüyalarıyla oynayarak Cthulhu mezhebini kurdukları bilgilerini verir polisin sorguladığı Yaşlı Castro isimli bir mezhep üyesi.

    Mezhebin baz aldığı bir de kitap vardır Necronomicon adında. Necronomicon Deli Arap Abdül Alhazred tarafından yazılmıştır ve "pek çok tartışmalara yol açmış" olan "Sonsuza dek yatabilen ölü değildir, ve tuhaf uzak zamanlarda (ing. Aeons) ölüm bile ölebilir." dizelerinden bahsedilir. Mezhep ayrıca bilinmeyen bir dilde söylenen şu formülü tekrar erder: "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn", çevirisi ise aşağı yukarı "R'lyeh'deki evinde ölü Cthulhu düş görerek bekliyor"dur.

    Kaynak: Wikipedia

    Yazılmış olabilir ama:South Park 'ın bir bölümünde de vardı bu şahsiyet.
    Edit:Yazılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2707 -- 11 Ağustos 2012; 2:01:29 >




  • Hortlatiyimde değişik şeyler öğrenin
  • https://www.youtube.com/watch?v=KCMRxMu7Q3c

    Congolos canavarı mı dedi biri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACD0EA5C2 -- 4 Eylül 2015; 20:26:55 >
  •  Efsanevi Yaratıklar

    keşke ejderhaların hüküm sürdüğü bir evrende yaşasaydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasurenai -- 4 Eylül 2015; 20:34:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wasurenai

     Efsanevi Yaratıklar

    keşke ejderhaların hüküm sürdüğü bir evrende yaşasaydım.

    yapma yavv
  • cthulhu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.