Şimdi Ara

EFSANE- İskender PALA-Yorum ve Eleştiriler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  EFSANE- İskender PALA-Yorum ve Eleştiriler

(Kitabı okuyan arkadaşlar! Beğeni, yorum ve eleştirileri bu başlık altında toplayalım.)
    Not: Okumayan arkadaşları da dikkate alarak; dramatik aksiyon ile ilgili detayları anlatmamanız rica olunur.

EFSANE, İskender PALA

Efsaneler bazen denizden,
    Bazen aşktan ve ateşten gelirler.
    Aşktan ve ateşten ve denizden gelenler,
    Bazen ışık olurlar ve bütün zamanı aydınlatırlar...
    Efsane kurmak kadar, efsaneyi yazmak da efsaneye dâhildir.
    Bir çağı haritalarda bulamazsınız.
    Derine, insana ve tarihin denizlerine açılmak gerekir.
    Girdaplarda yüksek idealler saklanabilir.

Bu kitapta
    İstanbul, Gırnata, Madrid, Roma ve Akdeniz; aşk diliyle kuşatıldı.
    Akdeniz, aşk kaleminin haritasıyla yeniden çizildi.
    Kılıç kılıca, cevher çeliğe çarptı, varlık da yokluğa.
    Ve hep bir yol vardı kalplerden denizlere.
    Derin denizler, büyük aşklar için atlas olup dokundu.
    İskender Pala, bir çağı ve o çağın efsanelerini dile döktü.
    Barbaros Hayreddin Paşayı...
    Sonra, bir gül sepeti getirdi.
    Isırılmış üç elmayı anlattı.

Sayfa Sayısı: 392

Baskı Yılı: 2012

Dili: Türkçe

Yayınevi: Kapı Yayınları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuz*han -- 7 Mart 2013; 21:26:43 >

• Şu an Od'u okuyorum.Efsane çok çok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi House-M.D -- 7 Mart 2013; 21:09:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumaya başladım 40 tayım şu an güzel gidiyor ama kesin birşey söylemek için erken
  • Gayet surukleyi zevkle okudum ama biraz kısa olmuş hemen bitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sürükleyici ve merak uyandırıcı biraz gemicilik terimleri çok ama bir süre sonra alışıyorsunuz. Özellikle sonu mükemmel bitiyor.
  • harika bir kitap 2 günde bitti çok akıcı gerçek karekterler üzerinden gitmesi daha da bir güzel olmuş :)
    yazarın diğer kitaplarından da okumayı düşünüyorum artık
  • Efsane;Klasik bir İskender PALA kitabı gerçekliği ne kadar doğrudur bilmem ama Efsane bana zevk veren bir kitap oldu.Preveze Deniz Savaşı mükemmel anlatılmıştı. Açıkcası ben çok beğendim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alanı aynı olmamakla birlikte korsancılık üzerine okuduğum "Kılıçlar Adası" kitabına göre yetersiz buldum. Yeterli sürükleyicilik sağlanamamış, okuduğum ilk İskender Pala kitabı beklentim yüksekti, çok daha güzel bir roman bekliyordum ama klasik bir popüler romandan farkı yok gibi geldi yine de 6/10 veriyorum
  • denizle aşkın harmanlanıp ortaya muhteşem bi eser cıkarmış iskender pala ilk kitapıydı okudugum deminde şahsultanı bitirdim gerçekten aşkı sevgiyi en iyi betimleyebilen hikayeye yedirebilen nadir yazarlardan biri terimlerden yana buara sıkıntı olmasın en arkada terminoloji bölümü var orda acıklamalarını yapıyor bilmeyenler için agır gelebilir kelime son olarak kitaba vericeğim not 10 üzeri 9
  • ilk başlarda biraz bunaltıyo ama sabrederseniz baya bi sürükleyici hal alıyor kitap 150. sayfadan sonrasu su gibi akıp gidiyor özellikle preveze güzel anlatılmış.
  • Tarih sever biri olarak kapağı görür görmez almıştım :D oldukçada güzel bir kitap. Ama içindeki aşktan çok Andrea Doria ve Barbaros Hayrettin Paşa sürtüşmeleri daha çok dikkatimi çekti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.