Şimdi Ara

Efs Yedeği Alma Karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, elimde eski bi Samsung telefon var. S4 mini Gt-i9190, içinde stock rom yüklü (4.4.2). Şimdi bu telefona custom rom yüklemek istiyorum. Ancak bu işlerde yeni olduğum için önce imei/efs yedeğini almak istiyorum. Sıkıntı işte burda başlıyor :)
    Telefon rootlu olmadığı için yedek alamıyorum (Stock rom yüklü olduğu halde odinle tekrar stock rom attım. Temiz kurulum yaptım yani). Your device is NOT Perm Rooted! hatasıyla karşılaşıyorum. Root atıp öyle yedek alayım diyorum bu seferde yazılımın orjinalliği gidecek. Hata yapıp telefonu tamamen çöp hale getirebilirim. Nasıl bi çözüm önerirsiniz? Help pls

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefon zaten eski. Düzgün bir şekilde root atarsan bir şey olmaz. Knox sayacı 0x1 olur ama garanti ile işin yok zaten bence yapabilirsin.
  • abdusaul kullanıcısına yanıt
    İlginç gelecek ama bu telefonu hâlâ kullanmayı düşünüyorum bu yüzden çöp olmasını istemiyorum :) mesele orada zaten düzgün root atamayacağımı biliyorum yedeği alıp öyle devam etmek istiyorum.

Bişey daha sormak istiyorum. Custom rom atınca telefondaki yazılar ingilizce olmaz değil mi türkçe mi olur yine

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Yaparsın zor değil. Ben de s4 mini kullanıyordum. Telefonun kronik sorunu hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama, bu telefon zamanı geldiğinde kapanıyor. Yani ölüyor. Bir daha açılmıyor. Eğer kullanacaksan sürekli yedek al. Benimki birkaç hafta önce öldü. Şimdi yeni telefon alacağım.

Custom Romdan kasıt lineage os ise dil seçeneklerinde türkçe olması lazım.
    Biliyorum telefon kapandı tamir ettirdim :) bana önerebileceğin custom rom var mı? Xda developer sitesinden olsa daha iyi olur. Android 9.0 şimdilik stabil değildir düşünceme göre. 8.0 varsa daha iyi olur yoksa artık mecbur 7.

Nerede tamir ettirdiğini öğrenebilir miyim ? Ben birkaç telefoncuya götürdüm bazıları sorunun ne olduğunu bile bilmiyor bazılar yaptırmaya değmez diyor. Eğer yapılır bir şeyse biraz daha idare edeyim bari.

Rom olarak bozulmadan önce lineageos 7.1.2 kullanıyordum. işimi görüyordu. stock romdaki donma ve işlemci hızının düşmesi gibi sorunlar yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DFU modda yedek alma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bu videonun yorumlarına bakarsan iletişim bilgilerini görürsün. Lineageos dediğin site ismi mi? Direkt link olarak gönderebilir misin?

Edit : Youtube kanalı benim değil adamı tanımıyorum :) ama güzel tamir ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan -- 10 Eylül 2019; 15:2:48 >
  • ilk önce twrp atacaksın.
    XDA Developers
    [RECOVERY][OFFICIAL] TWRP 3.3.1-0 [I9190][I9192][I9195]
    https://forum.xda-developers.com/galaxy-s4-mini/orig-development/recovery-twrp-3-2-1-0-t3736888

sonra bu romu twrpden yükleyeceksin.
    XDA Developers
    [ROM][GT-I9190/I9192/I9195][Official][7.1.2] LineageOS 14.1 for S4 Mini
    https://forum.xda-developers.com/galaxy-s4-mini/orig-development/rom-cyanogenmod-14-0-s4-mini-3g-lte-t3471761

custom rom atmak ile ilgili internette bilgiler var.

rom attıktan sonra magisk (systemless) root atıp reklamları vs engelleyebilirsin.

Anladım teşekkür ederim.

Custom romu nihayet yükleyebildim saatlerdir uğraşıyorum en sonunda bitti

Yalnız Gapps paketini yüklemem gerekiyormuş. Bu linkten hangisini neye göre seçeceğimi bilmiyorum. Bazı yerlerde gapps paketini yüklemeden telefonu yeniden başlatmayın diyor ben yeniden başlattım bi sorun olur mu?

opengapps.org
    The Open GApps Project
    https://opengapps.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan -- 10 Eylül 2019; 22:9:31 >

• Platform : ARM64
    Android : 7.1
    Variant : micro seçtim ve fail verdi

Sırayla deneyip öğrenecem artık

yeniden başlatmadan yükleyeceksin. rom atarken yönergeleri okuyorsun ya tamamını okumadan başlama küçük bir şeyi yanlış yapınca patlıyor.
    Platform : ARM (en üstteki)
    Variant : micro seçtim indirip yüklemeye çalıştım. Yarım saat boyunca gapps uygulamasını yükleyemedi bataryayı çıkardım

• Platform : ARM
    Variant : pico. Şu an yükledim 2 dkda yüklendi ve Play Store geldi

• Lan olm başta deseydiniz ya şunu şunu yap diye sabahtan beri öldüm be

• Şu an Efs yedeği alabilir miyim? Alırsam bi sorun falan çıkmaz değil mi hani stock rom olmadığı için sıkıntı falan çıkmasın sonra

• Son durum : Custom rom stabil degildi stock roma donus yaptim 4.4.2'ye devam dostlar. Su an diger romlar hâlâ beta asamasinda oldugu icin simdilik boyle idare edecez bildiginiz baska guvenilirler varsa tavsiyenizi alabilirim. Android 5 veya 6 da olabilir

stabilden kastın ne? ben de ilk kez custom rom kurduğumda dayanamayıp stock roma dönmüştüm, birkaç ay sonra dayanamayıp tekrar custom rom kurdum. bir kez şans verdim biraz kullanınca hoşuma gitti.
    tabi estetik önemiyse senin için custom rom kötü görünebilir ama işlevselliği çok bence.
    en basitinden rootsuz uygulamaların internet izinlerini ayarlıyorsun, android sürümü yükseliyor bundan dolayı uygulamalar hızlanıyor uyumsuzluk sorunları azalıyor.

Telefon 45 dkda bir donuyor, hiçbir tuş tepki vermiyor. Her defasında bataryayı çıkartmak zorunda kalıyordum. İnanır mısın telefonu 1 saatten fazla kullanamıyordum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.