Şimdi Ara

EFS yedeği alınamayan Samsung android cihazlar için IMEI yedekleme ve kurtarma yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
38.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

S5830i'de (sanırım ayrıca GT-S6102S, yani Galaxy Duos ve GT-S5360, yani Galaxy Y gibi bir kaç farklı modelde de bu şekilde) cihaz bilgilerini yedeklemenin yolunu buldum sanıyorum. Buldum derken ben keşfetmedim, bunu belirteyim. Yabancı bir siteden buldum.

Bu işte yeniyim ancak anladığım kadarıyla Samsung'un bir çok modelinde IMEI vs... telefona özgü bilgiler EFS klasöründe tutuluyor ancak bazı modellerde bu klasör boş oluyor. Benim başıma da bu geldi ve klasör boş olduğu için bazı yedek alma uygulamaları çalışmadı. Özellikle IMEI yedeği almadan sakın rom yüklemeyin falan diye de okuduğum için "tamam dedim şimdi yandık". Neyse ki biraz araştırınca farklı bir klasörde bu verilerin tutulduğunu öğrendim.

Bu işlemi Galaxy Toolbox isimli uygulama ile yapabiliyorsunuz. İşlem adımları aşağıda aktarılacak ancak bundan önce sizden bir ricam olacak.

Şimdi aklımdaki fikir şu; S5830i (bahsettiğim diğer bir kaç model de dahil) kullanıcıları aşağıda verdiğim yöntemi kullanarak bu sistem dosyasının yedeklerini alsınlar ve bana ulaştırsınlar. Ben de hex editörü ile farklı kullanıcılardan gelen verileri karşılaştırarak dosyalarda aynı olan ve farklı olan yerleri bulmaya çalışacağım. Eğer farklı olan noktalar çok fazla değil ise (atıyorum mesela dosyanın sadece 5 yerinde farklılık vardır, biri IMEI'dir, biri telefon modelidir, biri seri numarasıdır vs... eğer çok değişiklik var ise zaten bu iş olmaz. Yani yine olur da o kadar uğraşamam sanırım) bunların neler olduğunu ve yerlerini benim kendi telefon yedeğim ile de karşılaştırarak bulabilirsem IMEI'si veya telefon bilgisi silinen arkadaşlara yardımcı olabiliriz. (sorun yaşayanlara bu dosyayı sıfırdan oluşturup göndereceğim ve sorunlu telefonlarını bu dosyayı restore ederek kurtarabilecekler diye umuyorum).

Tabi bunun için gönüllü olmanız gerekiyor. Şunu söyleyeyim; bu dosya telefonunuz ile ilgili eşsiz bir veri içeriyor. Yani dünyanın başka hiç bir yerindeki başka bir telefon ile aynı olamaz bu veriler. Bu bilgilerin başka biri tarafından kullanılması da sizin açınızdan sıkıntı oluşturabilir. Beni forum içinde daha önce alış veriş yaptığım kişilere sorabilirsiniz, kimseye zararım dokunmaz, tek amacım zorda olanlara yardım etmektir.

Eğer bu şartlar ile birilerine yardımcı olmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek gerekli dosyayı oluşturup tarafıma ulaştırın. Bu konuda çözüme ulaşır ve insanlara yardımcı olabilecek bir baz veri oluşturur isem yeni bir başlık altında bu yöntemi paylaşacağım ve konuya katkısı olan herkesin adı tek tek belirtilecektir.

(Bu dosyayı telefonunda hiç bir sorun olmayan arkadaşlar gönderebileceği gibi, IMEI sorunu olanlar da gönderebilir. Böylece IMEI sorunu olan makinelerde dosyaya neler oluyor da bu IMEI sorunu ortaya çıkıyor onu da anlamış oluruz. Tabi eğer dosya oluşturulabiliyor ise. Belki de IMEI sorunun ortaya çıkmasının nedeni dosyanın bozulması veya tamamen silinmiş olması gibi bir şeydir, bilemiyorum)

Eğer yok kardeşim, ben dosya falan göndermem güvenmiyorum diyorsanız da yedek alma yöntemi dosyanın bana gönderilmesi dışında aynen uygulanacak. Oluşan dosyaları bilgisayarınıza, bir CD'ye vs... farklı bir lokasyona yedekleyeceksiniz sadece.

1- Galaxy Toolbox programını indirin (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.doky.sgtoolbox&hl=en)
    2- Programı kurun (sistem dosyalarına erişeceğinden telefonun root'lu olması gerekmektedir. Root yapmaya başka bir yerden bakabilirsiniz.) ve programın ana menüsünden "Backup EFS Partition" seçeneği ile yedek aldırın.
    3- SD kartın içinde SGYunlock (programın yeni versiyonunda klasörün adı GalaxyToolbox) klasöründe oluşan bml15.img.SAVE (yeni versiyonda dosya adı EFSpart.img.SAVE olmuş) isimli dosyayı bana ulaştırın. (direkt buraya yapıştırmayın, özel mesajla gönderin).

Programın üreticisi backup aşamasında hiç bir sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor. Eğer cihazınız root'lu ise sadece dosyalara erişerek dosyayı Sd karta kopyalıyor. Restore işlemini zorda kalmadıkça yapmayın şimdilik sadece backup alın.

Şu ana kadar internetten aratarak 2 tane dosya buldum bu dosyadan ancak cihaz versiyonları aynı olmadığı için olsa gerek, içerikleri çok çok farklı çıktı. Şu anda elimde GT-S6102SKAINU (Galaxy Y Duos sanırım, çift imei hanesi var) ve GT-S5360MAACNX (Galaxy Y S5360) modellerinin bml15.img.SAVE dosyaları var (ayrıca benim S5830i cihazınki tabii ki).

• Güncel mevzu
  • Konu guncel. Sorun yasayan, yasamayan herkesten yardim bekliyorum konuya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel
  • Halen güncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • halen güncel.

• benim galaxy ace s5830 telim var imei silindi nasıl iemi mi değiştirebilirim 000 olarak gözüküyo telefonum Türkiye den alma garantilide garantş dışı bişey mi bu acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim galaxy ace s5830 telim var imei silindi nasıl iemi mi değiştirebilirim 000 olarak gözüküyo telefonum Türkiye den alma garantilide garantş dışı bişey mi bu acaba
  • Merhaba arkadasim bendede gts 5830i var ve 2.3.6 kullaniyorum ama bi yabanci sitede 4.1.1 jellyblast rom buldum ama yukledigimde sebeke hatasi verdi ve imei ye baktim yok dedim efs nin yedegini alirsam olur ama efs nin yedegi alinmiyomus gts5830i de :) tekrar 2.3.6 ya dondugumda sebeke sorun olmuyor ama jellyblasta gectigimde gidiyor sendede ace varmis napalim biz simdi bu isi bu bml5in yedegini alsam 4.1.1 de restore etsem olurmu bi sende denermisin istersen link atarim

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

benim galaxy ace s5830 telim var imei silindi nasıl iemi mi değiştirebilirim 000 olarak gözüküyo telefonum Türkiye den alma garantilide garantş dışı bişey mi bu acaba

Her nedense konuya abone olmama rağmen bununla ilgili mail gelmedi. Ben de bir süredir foruma uğramıyordum, bu nedenle mesajınızı yeni görüyorum.

Konuda anlattığım gibi GalaxyToolbox uygulamasını indir ve telefonuna kur. Telefonun IMEI'si silindiğine göre root'ludur zaten cihazın.
    Programa girip backup de, SD kartta oluşan EFSpart.img.SAVE dosyasını bana bir şekilde ulaştır (bir siteye upload edip özel mesajla link gönderebilirsin, özel mesajda mail adresini atarsan mail gönderirim ve gönderdiğim maile attach edip geri gönderirsin falan). Bir de IMEI numaranı verdimmi ben halleder sana geri gönderirim.

Android ile ilgili bir forumda aynı konuyu açmıştım. Orada bu sorunu hallettik, yani bu yöntem çalışıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: byburock34

Merhaba arkadasim bendede gts 5830i var ve 2.3.6 kullaniyorum ama bi yabanci sitede 4.1.1 jellyblast rom buldum ama yukledigimde sebeke hatasi verdi ve imei ye baktim yok dedim efs nin yedegini alirsam olur ama efs nin yedegi alinmiyomus gts5830i de :) tekrar 2.3.6 ya dondugumda sebeke sorun olmuyor ama jellyblasta gectigimde gidiyor sendede ace varmis napalim biz simdi bu isi bu bml5in yedegini alsam 4.1.1 de restore etsem olurmu bi sende denermisin istersen link atarim

EFS'nin yedeğini dediğim gibi GalaxyToolbox uygulaması ile alabilirsin sanıyorum. Bahsettiğin rom'da sorun vardır, modem versiyonu farklıdır, bu yüzden cihazın şebekede sorun yaşıyordur. 2.3.6'ya döndüğünde sorun yoksa senin sorunun yukarıdakinden farklı bir problem sanıyorum. Ancak sorun ne olursa olsun bu program ile yedek alıp SD kartta oluşan EFSpart.img.SAVE isimli dosyayı bir kenara koymakta fayda var, her denediğin rom'da IMEI'nin uçma ihtimali var.

• Eyvallah kardesim bide bisey sorcam peki bn suan orjinal romumda telin kendi kulakligini kullanabiliyorum ama rom degisince kulakligi gormuyor bu rom ile ilgili bir sorun indirdigim yerdeki yorumlardada oyle yaziyorda bn bu sorunu kendim cozebilirmiyim yani kullandigim romun bikac dosyasiyla o romun dosyalarini degistirsem gorurmu ne diyosun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byburock34 -- 3 Ocak 2013; 23:31:48 >
  • Eyvallah kardesim fakat bir sorum daha olucakti ben suan orjinal romumu kullaniyorum ve tabiki telin kendi kulakligini goruyor ve bir sikinti yok fakat rom degisince kulakligi gormuyor yani ses halen hoparlorden cikiyor.romu indirdigim yere baktim bu romun bi hatasiymis fakat bunu benim kendi duzeltebilme imkanim varmi yani orjinal romdaki bikac dosyayi bu romunkiyle degistirsem ise yararmi ne diyosun :)

• http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1308546
    Efs pro kullanın.
    Ayrıca imei no larınızı başkalarına vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 4 Ocak 2013; 9:02:57 >
  • quote:

Eyvallah kardesim bide bisey sorcam peki bn suan orjinal romumda telin kendi kulakligini kullanabiliyorum ama rom degisince kulakligi gormuyor bu rom ile ilgili bir sorun indirdigim yerdeki yorumlardada oyle yaziyorda bn bu sorunu kendim cozebilirmiyim yani kullandigim romun bikac dosyasiyla o romun dosyalarini degistirsem gorurmu ne diyosun :)

Hocam kullandığın rom veya kernel ile alakalı diye düşünüyorum. Üye olduğum başka bir forumda buna benzer yorumlar görmüştüm.http://androkolik.com/forum/showthread.php?tid=2104 bu konuda ver bir kaç konuda daha benzer yorumlar vardı. Ancak çözümlerini de paylaşıyorlar, bir göz gezdir.

quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1308546
    Efs pro kullanın.

Kardeşim iyi diyorsun da bahsettiğin uygulamalar yedek alamıyor ki. Ben de ilk başta denemiştim bunlarla (ilk mesajımda bahsettim). EFS klasörü boş geliyor yedek almaya çalıştığında. Zaten onun için "EFS yedeği alınamayan" diye başlıkta özellikle belirtmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

quote:

Eyvallah kardesim bide bisey sorcam peki bn suan orjinal romumda telin kendi kulakligini kullanabiliyorum ama rom degisince kulakligi gormuyor bu rom ile ilgili bir sorun indirdigim yerdeki yorumlardada oyle yaziyorda bn bu sorunu kendim cozebilirmiyim yani kullandigim romun bikac dosyasiyla o romun dosyalarini degistirsem gorurmu ne diyosun :)

Hocam kullandığın rom veya kernel ile alakalı diye düşünüyorum. Üye olduğum başka bir forumda buna benzer yorumlar görmüştüm.http://androkolik.com/forum/showthread.php?tid=2104 bu konuda ver bir kaç konuda daha benzer yorumlar vardı. Ancak çözümlerini de paylaşıyorlar, bir göz gezdir.

quote:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1308546
    Efs pro kullanın.

Kardeşim iyi diyorsun da bahsettiğin uygulamalar yedek alamıyor ki. Ben de ilk başta denemiştim bunlarla (ilk mesajımda bahsettim). EFS klasörü boş geliyor yedek almaya çalıştığında. Zaten onun için "EFS yedeği alınamayan" diye başlıkta özellikle belirtmiştim.

Galaxy S2 S3 yedek aldım, tar ve img olarak yükledim.
    Program gayet başlarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 4 Ocak 2013; 9:14:49 >

• quote:

Galaxy S2 S3 yedek aldım, tar ve img olarak yükledim.
    Program gayet başlarılı.

Hocam yanlış anlaşılmasın. Program işe yaramıyor falan demedim. Samsung'un bazı modellerinde IMEI dataları (ve cihaz ile ilgili bir kaç ayı veri daha) ayrı bir klasörde tutuluyor. Bu bahsettiğin tarz uygulamalar farklı bir yerden yedek almaya çalışıyorlar ve dosya da orada olmadığı için (ayrıca programda da sanırım bir hata kontrol mekanizması yok) boyutu sıfır olan bir dosya oluşturuyorlar. Eğer bu programı kullanıp sonra o dosyayı yedek aldı zannedip kenara koyarsanız bir gün patlayabilirsiniz.
    S2 ve S3'te normal çalışıyor olabilir ancak bende S5830i var, bunda EFS klasörü yok. Bu program işe yaramıyor. Tecrübeyle sabittir. Ayrıcawww.androkolik.com adresinde de bir kaç ayrı kişi ile görüştük, hatta birinin IMEI'sini kurtardım, sıfırlanmıştı. Yani bahsettiğim yöntem işe yarıyor. Sadece bana doğru karşılaştırma için yeterli kaynak elde edebilmem için biraz daha (1-2 kişiden daha yetecek sanırım) yedek dosya gerekiyor.

• Eyvallah kardesim dedigin link yardimci oldu senin efs yedekleme seklinle bu linkteki kulaklik probleminin cozumuyle tel muthis olur bnce sende gec 4.1 e :)

• quote:

Eyvallah kardesim dedigin link yardimci oldu senin efs yedekleme seklinle bu linkteki kulaklik probleminin cozumuyle tel muthis olur bnce sende gec 4.1 e :)

Ben telefonu eşime almıştım. O yüzden sadece (yurt dışından getirdiğim için) Türkçe stock rom yükledim ve bıraktım. Artık dokunamıyorum pek fazla
    Geçen gün chainfire 3d yükledim fruit ninja patladı. Geri kaldırdım hemen.

Bu konuyu açmamın nedeni de sadece millete yardımcı olmak. Yoksa ben yedeğimi almışım, telefonu da çatır çatır kullanıyorum maaşallah.

• Hahahahah :) iyi o zaman ya ama gerçekten keske biraz daha arastirma yapsaydim en azindan wonder filan alirdim nasi bi telefona denk geldik efs sorunu rom sorunu oyun kasma flash desteksiz :)

• telefonculara git bak orda kesin bilgi vardır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.