Şimdi Ara

Efenim bigün Thales Mısıra gidiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orada Nil Nehri boyunca gezerken o bölgede Nil Nehri'nin yanı başında ölçüm yapan insanları görüyor. Burada Nil Nehri'nin kil tabakası ile her sene oluşan sel sonucunda geometrik hesaplamalarla selin zararlarından korunmak için ölçümler yapıldığını öğreniyor.
    Thales geometriyi öğrenince diyoki "bu bilgiye ben, tanrıların yardımı olmadan ulaştım ve bu öyle bir bilgi ki, kainatın her yerinde geçerli olmak zorunda. E biz Poseidona, Zeusa, Apollona bu kadar kurban verdik, la hiç mi farketmedi?"
    Thales hemen Milet'e geri dönüyor ve hocası Anaksimandros'a başından geçenleri anlatıyor ve "acaba bu dünyanın başka bi izahı olamaz mı?" diye soruyor. Thales, bir Sümer fikrini alıyor. Diyoki "Dünya bir disk, bu okyanus üzerinde yüzüyor ve burada bir fırtına olduğu zaman burası sallanıyor ve dünyamızı bu destekliyor." Ha birde diyor ki aman aman ha Anaksimandros bu dediğime inanmak zorunda değilsin, sen ne düşünüyosun? Bakın, en önemli soru bu.. Sen ne düşüyorsun! Anaksimandros düşünüyor, "ey Thales, ilginç bir fikir, yalnız şöyle düşünelim, sen diyosun ki dünyamızın altında su var, güzel. onun altında ne var? hadi onu da bildin, onun altında ne var? bak dikkat edersen bu bizi sonsuz bir takibe götürüyor, problemi çözmüyosun ve ileri atıyosun. He birde bir taşı suya atınca yüzmüyor" diyor. Anaksimandros düşünüyor ve diyoki "benim tahminime göre dünya bir boşlukta"
    Bakın bu öyle bir laf ki, hiçbir gözleme dayanmıyor, ama gözlemle kontrol edilmesi mümkün; bilimin tanımı.

• Nicki görmeden başlığı şengörün sesiyle okudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-47'yi ansiklopedilerden öğrendim ama ilk defa 5 yaşındayken nur içinde yatsın Nuri Koyuncu binbaşıydı o zaman onun kucağında uçtum. Ben C-47 motorlarını bu adamlardan öğrendim. Efenim C-47nin bakımları yapıldıktan sonra bana öğrettiler C-47 nasıl çalıştırılır. İşte giriyosun, sonra manyetosunu açıyosun. Açtığın zaman elektrik motoru alıyo. Şimdi şöyle başlıyo; dırııjjtt, dırııjjtt, dırıjtt, dırjtdııııızzzzzz diye böle dönmeye başlıyo ah ah ah ah ah
  • Sen gerçek misin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır
    @janqlee
  • Bilim diyor ki; ben elimdeki verilerden, bütün daha önce teklif edilmiş dini inançları bir tarafa bırakarak bir şey çıkarmaya çalışıyorum. Bu benim çıkarttığım şey din ile uyuşmalı mıdır değil midir bu şimdi beni alakadar etmiyor. Benim yapmak istediğim diyo, anlamak.. Ne oldu acaba? Ben bunu anlamaya çalışıyorum ve sadece eldeki verilerden hareket ediyorum. Eldeki verilerden, gözlem yapabildiğim yerlerden, mantıki çıkarım yapabildiğim yerlerden hareket etmek mecburriyetindeyim. Eğer diyo ben bunun içerisine herhangi bir gözleme dayanmayan bir ifadeyi katarsam, bilim bilim olmaktan çıkar. Dolayısıyla ben bunu katamam. Bilim, sadece ben ürettiğim varsayımları, gözlemle desteklemek veya reddetmek durumundayım. Gözlemleri bunun için yaparım, hipotezlerin görevi de, ki Darwin teorisi diye hepiniz biliyorsunuz, bir hipotezdir, dimii. Şimdi biz bunu 150 senedir test ediyoruz, Darwin'in hipotezi uygulandığı her testten başarılı geçti, henüz yanlışlayamadık. Ama unutmayın, Newton'un teorisi 300 yıl yanlışlanamadı. Ve İmmanuel Kant büyük filozof, dedi ki bu doğru, bu doğru dedi ve onun üzerine dayanarak bir felsefe yarattı, ama Einstein bi çıktı, doğru değil anam dedi, daha iyisi var.. Ve birden bire zavallı Kant'ın o müthiş eseri kritik der reinen vernunft, hiç oldu gitti. Bilimin güzelliği burada.

• yav kardeşim şimdi bunun ak parti dönemi ile ne alakası var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.