Bildirim
Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz! (8. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
Estağfirullah
İlkokulu veya ilkokul öğretmeni feto da olabilir
En en en uç tekke de olabilirdi
Öğretmeni uzaylı E.T de olabilirdi
Sonuçta bu adamın fikirleri ve yaptıklarına dair sonuçlar ortada kendisi azılı bir zimbabwe milliyetçisi aileye doğmuş da olsa sonuçları gelişmiş ülke devletlerine yakın bir anlayışlı Türk ulusu devleti oldu. Demek istediğim bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 31 Ekim 2017; 13:41:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen kendini asılmaya lâyık görüyorsan vay haline -
quote:
Orijinalden alıntı: L.Croft
Sen kendini asılmaya lâyık görüyorsan vay haline
Kafanızı kopartacağız diyen sizsiniz, ben değil.
Türk Ceza Kanunu 106/1 maddesi gereğince alenen suç işliyorsunuz. Keşke zamanım olsa... -
Bu iftirayı da çürütelim.
Yedi göbek Türk olan birisinin yahudi olması imkansızdır. Atatürk'e saldıran soysuzlar Sebatayist olduğu iddia edilen Şemsi Efendi'nin okuluna gitti diyerek onu Sebataycı Yahudi göstermeye çalışmaktadırlar.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu'na giderken daha 9 yaşındadır. Ayrıca bu okul Osmanlı'nın en iyi okullarından birisidir. Pozitif bilimlere ağırlık veren nadir okullardandır. Hatta Şemsi Efendinin Padişah 5. Murat tarafından eğitimdeki başarısı için verilmiş nişanı vardır. Fakat babası vefat edince okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Daha sonra dayısı Hüseyin Ağa onu yine pozitif bilim ağırlıklı okul olan bir Hıristiyan mektebine yazdırır ama Atatürk "Ben gavur olamam, orada okuyamam" diyerek orada okumak istemez. Sonra Selanik'e halasının yanına gönderilir. Halası katı bir insandır ve sürekli Atatürk'ü birşeyler alabilmesi için çarşıya göndermektedir. Atatürk, dayısının yanına gelerek "Siz beni uşak mı verdiniz halama!" diyerek sitemini belirtir. Atatürk bu olaylardan sonra kendi isteğiyle Askeri Rüştiye sınavlarına girer ve 1894 yılında yani 13 yaşında Askeri Rüştiye'ye başlar. 11 yıl boyunca Osmanlı'nın askerlerine verdiği eğitimle büyüyen Atatürk, 24 yaşında 8.sırada Teğmen olarak okulunu bitirir.
Kısaca 8-9 yaşınlarında bir çocuk, yahudi bir kişinin açtığı okula gitti diye Sebatayist olmaz. Bugün ülkede Amerikan Fransız kolejleri en prestijli okullar tam puanla alıyorlar bu okulda okuyanlar fransiz amerikan mı oluyor?
Ayrıca Atatürk'ün annesi müslüman ve dindar bir kadındır. Annesinin gönlü olsun diye medrese eğitimi verilen mahalle mektebinde bir süre gitmiştir. En önemlisi de Sabetaycılık, yahudilikte olduğu gibi anne tarafından geçer. Zubeyde hanımın babası Sofuzade Feyzullah efendi, Konya-Karaman yöresinden Rumeli'ye göçen Yörük Türkmenidir. Sofuzade ailesi Sünni Müslüman köklü bir ailedir.
"Çocukluğuma dair ilk hatırladığım şey, mektebe girmek meselesine aittir. Bundan dolayı annemle babam arasında şiddetli bir mücadele vardı. Annem, ilahilerle mektebe başlamamı ve mahalle mektebine girmemi istiyordu. Rüsumatta memur olan babam, o zaman yeni açılan Şemsi Efendi'nin mektebine devam etmeme ve yeni usul üzerine okumama taraftardı. Sonunda babam işi ustaca halletti. Önce geleneksel tören ile (ilahilerle) mahalle mektebine başladım. Bu suretle annemin gönlü yapılmış oldu. Birkaç gün sonra da mahalle mektebinden çıktım. Şemsi Efendi'nin mektebine kaydedildim. Az zaman sonra babam vefat etti. Annemle beraber dayımın yanına yerleştik." Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c.III, Ata. Arş. Mrk. Yay. Ank. 1999, s.39,4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 31 Ekim 2017; 14:6:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne zamandır teröristi tehdit etmek suç oldu :) Kendi isim soyismin,doğum tarihin yada memleketin dahi yazmazken,2600 mesaj sahibi vaktim yok diyen burada kelime yapıyor:) -
quote:
Orijinalden alıntı: elonardo
Bu iftirayı da çürütelim.
Yedi göbek Türk olan birisinin yahudi olması imkansızdır. Atatürk'e saldıran soysuzlar Sebatayist olduğu iddia edilen Şemsi Efendi'nin okuluna gitti diyerek onu Sebataycı Yahudi göstermeye çalışmaktadırlar.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu'na giderken daha 9 yaşındadır. Ayrıca bu okul Osmanlı'nın en iyi okullarından birisidir. Pozitif bilimlere ağırlık veren nadir okullardandır. Hatta Şemsi Efendinin Padişah 5. Murat tarafından eğitimdeki başarısı için verilmiş nişanı vardır. Fakat babası vefat edince okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Daha sonra dayısı Hüseyin Ağa onu yine pozitif bilim ağırlıklı okul olan bir Hıristiyan mektebine yazdırır ama Atatürk "Ben gavur olamam, orada okuyamam" diyerek orada okumak istemez. Sonra Selanik'e halasının yanına gönderilir. Halası katı bir insandır ve sürekli Atatürk'ü birşeyler alabilmesi için çarşıya göndermektedir. Atatürk, dayısının yanına gelerek "Siz beni uşak mı verdiniz halama!" diyerek sitemini belirtir. Atatürk bu olaylardan sonra kendi isteğiyle Askeri Rüştiye sınavlarına girer ve 1894 yılında yani 13 yaşında Askeri Rüştiye'ye başlar. 11 yıl boyunca Osmanlı'nın askerlerine verdiği eğitimle büyüyen Atatürk, 24 yaşında 8.sırada Teğmen olarak okulunu bitirir.
Kısaca 8-9 yaşınlarında bir çocuk, yahudi bir kişinin açtığı okula gitti diye Sebatayist olmaz. Bugün ülkede Amerikan Fransız kolejleri en prestijli okullar tam puanla alıyorlar bu okulda okuyanlar fransiz amerikan mı oluyor?
Ayrıca Atatürk'ün annesi müslüman ve dindar bir kadındır. Annesinin gönlü olsun diye medrese eğitimi verilen mahalle mektebinde bir süre gitmiştir. En önemlisi de Sabetaycılık, yahudilikte olduğu gibi anne tarafından geçer. Zubeyde hanımın babası Sofuzade Feyzullah efendi, Konya-Karaman yöresinden Rumeli'ye göçen Yörük Türkmenidir. Sofuzade ailesi Sünni Müslüman köklü bir ailedir.
"Çocukluğuma dair ilk hatırladığım şey, mektebe girmek meselesine aittir. Bundan dolayı annemle babam arasında şiddetli bir mücadele vardı. Annem, ilahilerle mektebe başlamamı ve mahalle mektebine girmemi istiyordu. Rüsumatta memur olan babam, o zaman yeni açılan Şemsi Efendi'nin mektebine devam etmeme ve yeni usul üzerine okumama taraftardı. Sonunda babam işi ustaca halletti. Önce geleneksel tören ile (ilahilerle) mahalle mektebine başladım. Bu suretle annemin gönlü yapılmış oldu. Birkaç gün sonra da mahalle mektebinden çıktım. Şemsi Efendi'nin mektebine kaydedildim. Az zaman sonra babam vefat etti. Annemle beraber dayımın yanına yerleştik." Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c.III, Ata. Arş. Mrk. Yay. Ank. 1999, s.39,4
Öyle şeyler (bilgi, belge) paylaşırım ki oturur burada ağlarsınız. Sizin beyanlarınızı bırakın çürütmeyi, proton, elektron ve nötronlarına ayırırım ama beyanlarımız suç olarak görülüyor.
-
Ben sadece sordum,yarası olan gocunuyor :) -
-
Konuyu buraya getirdikten sonra baska bir sey demeye gerek yok. Olay o belge, bu belge degilmis. Aslinda kimin inanip inanmadigi da son derece onemliymis.Islama en buyuk katkiyi yapsa da kendi inanmadigi icin din dusmani denecek belli ki. O zaman Ataturk tum camileri yiksaydi, diyanet gibi dini garanti altina alan bir kurum kurmasaydi hatta dine inanmayi yasaklasaydi da gozunuzde ayni olacaksa ne denebilir ki? Tek belirtecegim isidda bu sekilde dusunuyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: captain_turkiye
Konuyu buraya getirdikten sonra baska bir sey demeye gerek yok. Olay o belge, bu belge degilmis. Aslinda kimin inanip inanmadigi da son derece onemliymis.Islama en buyuk katkiyi yapsa da kendi inanmadigi icin din dusmani denecek belli ki. O zaman Ataturk tum camileri yiksaydi, diyanet gibi dini garanti altina alan bir kurum kurmasaydi hatta dine inanmayi yasaklasaydi da gozunuzde ayni olacaksa ne denebilir ki? Tek belirtecegim isidda bu sekilde dusunuyor.
Mustafa Kemal o dediklerinizi yapsaydı bu milleti arkasına alamazdı, bu bu kadar net bir gerçek.
DAEŞ'in Allah belasını versin, emperyal güçlerin uşağı olan cehennem köpekleri hepsi. -
Yapmadi da ne degisti? Gene din dusmani olmuyor mu? O zamanlar demekki insanlar kim ne dusunuyor demeyip yaptiklarina bakmis ona gore destek vermis. Bu destegi hayatinin her aninda gorebilirsin. O zaman butun ulke din dusmani miydi? Cumhuriyetin ilanindan sonra farkli demistin ama destek ayniydi. Karsi olanlar cumhuriyeti istemeyen, manda yonetimi isteyen bir takim asiretlerdi.
Isidda musluman olmayan din dusmanidir diye dusunup bunu eyleme dokuyor. Hatta yaptiklari eylemleri kuranda yaziyor, hadis var seklinde de destekliyorlar.
O yuzden baskalarinin diniyle ilgilenmeyip, kimseyi din dusmani ilan etmemek gerekir. Ustelik biri en azili din dusmani da olsa ya hayatinin sonunda dine donup, af dilemisse ne olacak? O yuzden olunun arkasindan konusulmaz, bazi seyleri o kisiden baskasi da bilemez. -
Önceki mesajlarıma bakarsan ne demek istediğimi belki anlarsın.
Cumhuriyet öncesi ve sonrasında iki farklı Mustafa Kemal olduğunu belirtmiştim, tekrar yazıyorum.
Kendisi birçok yerde din hakkındaki görüşlerini belirtmiştir.
Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz. TBMM Tutanakları
Kur'an-ı Kerim için; "Arap oğlunun yaveleri (uydurmaları)" Kazım Karabekir
Selanik’ten Ne Çıkar çıksa çıksa Yahudi çıkar… (Mustafa Kemal'in Kendi sözleri) Cemal Granda
İkra Bismi Rabbike Safsatası. (Türkçe meali:”Rabbinin adıyla oku safsatası”Alak Sûresi) Kaynak; Atilla Oral, Atatürk’ün Sansürlenen Mektubu
CHP’nin 1934 yılı baskı Kitabı” Diyor Ki; Atatürk Kur’an’ı küçümseyerek yere attı” Kaynak; Ayın Tarihi, Ankara İkinci teşrin 1934 No: 11, sayfa 495-496
Daha uzar gider... Neyse bu kadar yeter.
-
-
Onemli ne yaptigi degilde kesin olmayan kaynaklara dayanan, aksi de olan ifadeler diyorsan diyecek bir sey yok dedigim gibi. Isidda dedigim gibi bu sekilde dusunup eyleme geciyorlar. Baskalari dedi diye dusuncelerinden vazgectiklerini gormedim.
Onlari biri kullaniyor olabilir ama Turkiye'yi yikmak icin once Ataturk'u itibarsizlistirmak lazim oldugunu unutmayin. 100 yildir bu sekilde devam ediyor. Cumhuriyet kurulmadan onceki Ataturk'e de sonraki Ataturk'e de bu ulkede destek vardir. O yuzden Turkiye 100.yilini kutlayacak. Dini one cikarip, insanlari dini inanciyla yargilayan ulkelerin hali ortada. Isidda o ulkeler icin kullanilan bir piyon sadece. -
quote:
Cevap mesajım silinmiş. Dün konudaki 200 e yakın artı alan "Şu adamı sevmeyen ya kör cahildir ya da vatan haini" yorumu silinmiş 4 gün Ban yemiş kullanıcı. Bunu da yönetim sildiyse yanlı yönetimin kanıtı olur.
Çok oluyor öyle. Mesela Atatürk'e hakaret eden birine hak ettiği cevabı verirsiniz. Siz uzaklaştırılırsınız, hakaret edenlere bir şey olmaz. -
Türkiye ve türk sempatikzanlık konularını görünce içim kalkıyor daha iyi bir ülkede yaşama şansım olsa arkama bile bakmam bu sömürü b.k çukuruna
-
quote:
birader sen kafa mı buluyon
ben sana bu sayfayı atmadım mı? (2. sayfada mevcut)
senin şimdi attığın fotoğrafdakilerle aynı kendi kendini yalanlamış oldun
Gözümden kaçmış ya da resim yuklenmemis ama bn doğru attim... Harf inkılabini okuma yazma oranini artirmak için yaptik yazar tarih kitaplarında demekki bir sikinti var tarih yanlı tarih... kültürü degistirmek icin yapilmis diyor.. Diyeceksin ki değişsin kültür nolacak. Su an ki halimize bak ne kültür kaldi ne başka bir şey işte bu da kültür soykırımının sonucu bunu anlatamaya çalıştım size
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cumhuriyet bayramını kutlamakla ve atatürkçülükle türkiye gelişmiyor. Ben atatürkçüyüm demekle atatürkçü olunmuyor onun ilkelerine göre yaşıyormusun ? içki içip atam diyeceğine ülkeni geliştirmeye bak vatandaşına sefalet yaşatan bir ülkeye tapma. birkez geliyorsun dünyaya
Şimdi övünerek giydiğiniz tarz elbiselerinizi özgürlüğünüzü giyimizni yok şu hakkı bu hakkı övündüğün şeyleri atatürk batıdan getirdi kardeş türkçüyüm deme batı delik deşik etmişken birde kalleşçe batıya dil uzatıyorsun şimdi kes başka kenarda söylen
Cadılar bayramı bugün gazman kıyafeti giy gel gezelim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X