Şimdi Ara

Edison 2400w Anfi Bağlayınca Radio Çekmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba başlıkta da dediğim gibi edison 2400w anfi kullanıyorum teyibim Jvc KD-R449 anfi bağlı değilken radio da hiç bir problem yok anfiyi bağladığım zaman radio çekmiyor.Aklıma teyibin çıkışındaki otomatik anten ucu geliyor o bağlı olduğu için mi radio çekmiyor şase falan yapıyor da diye aklıma geliyor aklına başka birşey gelen varmı yrdımcı olabilecek birileri varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • radyo anten kablosu şase yapıyor muhtemelen, teybin arkasından yeni bir kablo çekin, 20tl civarı bir maliyeti vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şase yapmak kelimesi kısa devre yapmak anlamına gelir. Teypteki otm anten ucu aynı zamanda anfi tetikleme ucudur. Eğer anfiyi bununla tetikliyorsanız zaten kısa devre olmuş olamaz olsa anfi açılmaz. Yok değilse ve boşta olup kısa devre olsa bu sefer teyp çalışmaz olur 12v doğrudan eksiye temas ederse. koruması varsa devreye girer yoksa regüle katı arızalanır. Bu büyük ihtimalle başka bir montaj hatasından kaynaklanan garip bir sorun.
  • Otoanfilerinin içinde, swichmode güç devresi vardır,, bu devre çok yüksek frekansta çalışarak, 12v u, ++ ve -- olmak üzere toplam 50v a Yükseltip (modele göre değişiyor, toplam 100v a kadar çıkabilir)..



    Bu yüksek frekans bir şekilde teybe yansırsa, radyonun çalışmasını etlileyebilir.



    Otoanten çıkışı, bazı antenler motorlu olur, teybi açınca otomatik olarak uzar,, yani teyp açılınca çalışacak cihazlar için sinyal voltaj çıkış ucu diyebilirim, teybin dahili anteni ile bağlantısı söz konusu değildir.



    ++12v ve ---Gnd bağlantısınin ayrı kablo ile aküden alınması,, ses sinyal kablosunun kaliteli seçilmesi, ses sinyal kablosunun, güç kablolarından ayrı hatta geçmesi,, bunlar temiz parazitsiz ses için bir çok faktör..



    Anfinin çalışma frekansının teybi etkilemesi, çözülür veya çözülemez, şansınıza kalmış..

    Kısaca bağlantıdan veya anfiden kaynaklı olabilir,, anten arabanın şasesine yakın olduğu için, anfinin gücü aküden eksi kablosu ile değilde, şaseye vidalanip alınmasıda buna yol açabiliyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba dediğiniz gibi anfinin eksi ucu arka emniyet kemerinden alındı.Aracın anteni manuel kendim cıkartıyorum sol ön direkte yine dediğiniz gibi etkiliyor olabilir peki ben bu durumu san ön direğin camın oraya sonradan bir anten kablosu ile çekerek anten bağlarsam çözebilirmiyim veya anfi cok güç cektiği için etkiliyorsa anfiye kapasitör bağlarsam sorun çözülürmü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulgereren U kullanıcısına yanıt
    anfidenmi yoksa tesisattanmı, bilebilsem kesin yorum yazarım.
    > aynı durum benim başıma gelse, anfiye aküden aynı + besleme kablosu gibi ayrı kablo çektiririm,anfinin gnd girişi ile, dış şasesini bu kabloya sağlamca bağlarım. Bu durumda akü arabanın sacına bağlı, aküden güç çekiyor fakat arabanın sacından çekiyor, antenin + sinyal ucunun, dış şase eksisi ile temas etmediğini ölçün, çünkü adam dış anten demirini şaseye bağlıyor, şaseye bağladığı vidayada artı sinyal ucunu doluyor, anten şaseye temas ederse olmaz..http://www.evdeteknik.com/images/kablo6.jpg metal örgü, dış antenden teybe gelen sinyali dış etkenlerden korur.
    bende kenar anteni almıştım, pulla vidaya kabloyu sıkıştırmışlar, gıcık aldım, iç anten aldım,, sırf bir yere deymesin diye, teyp tunerli olmadığı için araba hareket edince sinyal yakalayamayıp çekmiyor.
    İşin özeti, benim hislerim, aküden eksi kablosu çekilmesi yönünde,,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.