Şimdi Ara

-EDİRNE UZUNKÖPRÜ-2'NCİ KOR.K.LIĞI 102'NCİ TOP.A.K.LIĞI -UZUNKÖPRÜ EDİRNE- (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
4
Favori
126.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende 335.kısa dönem olarak burada askerlik yapıyorum.Buraya geldiğiniz zamandan kantinden her şeyi bulabilirsiniz.Oldukça soğuk burada kış.Gelin ben size elimden geldiğimce yardımcı olurum.Hatta şunu da söyliyeyim yarın bende sizin yanınızda olacağım eğitim çavuşunuz olarak:)Burada askerlik yapmak gerçekten zor mantığın bittiği yer dedikleri yer burası göreceksiniz sizde.Burada en önce spora önem veriliyor.Sporunuz iyi ise diğerlerini bir şekilde halledersiniz.
  • Arkadaşlar 349. dönemde usta birliğim burası çıktı başka cıkan var mı merak ediyorum..Bu kadar berbat bir yere mi gidicem =)
  • Fethiye'den Ümit Dursun.Matematik öğretmeniyim. 6 sında ben de katılıyorum yanınıza topçu alayı yazıyor acemi ve usta birliği aynı yer.
    Tecrübeli arkadaşlar kitap getirsem içeri alırlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_math -- 26 Ekim 2013; 15:53:35 >
  • arkadaşlar 351 kd olarak bu alayda askerlik yapmış biri olarak söylüyorum gittiğiniz ilk bir ay içerisinde özellikle keşke güneydoğuda askerlik yapmış olsaydım diyeceksiz.
    Özellikle önümüzdeki aralık-kasım celplerinde gidecekler için söylüyorum işi gücü bırakın gidin bi güzel tatil yapın zira gittiğinizde denetlemelerin içine düşmüş olacaksınız
    ayrıca ekstradan bi 10 kg kilo alıp gidin tavsiyem
  • Umit_math U kullanıcısına yanıt
    Kardes bende 5 yada 6sinda teslim olacagim acemi ve usta birliği ayni yer. Nasipse ayni yerde olacagiz. Görüşürüz inşallah. Şimdiden hayirli teskereler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesss1 S kullanıcısına yanıt
    Kardeş aynı yerdemiyiz acemilik olsun ustalık olsun baksana.




    @sesss1
  • selimyetiskin S kullanıcısına yanıt
    Kardeş acemilikte aynı yerdeyiz.
    Usta birliğim de uzunköprü ama 3. topçu bölüğü
  • dederoid kullanıcısına yanıt
    önemli değil. aynı birlik içindeyiz sonuçta. Aldın mı sülüsü
  • selimyetiskin S kullanıcısına yanıt
    Yok daha almadım yarın alıcam. Sen aldın mı, ne zaman teslim oluyorsun? @selimyetiskin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun Zamandır Yazılmayan Konuya En Son Askere Gelen Kişi Olarak Ben Yaşadıklarımı Yazmak İstiyorum.. Şuan 93/4 Olarak 102. Topçu Alayı ÇNRA(Çok Namlulu Roket Atar) Taburunda Askerlik Yapıyorum.. Bende Buraya Gelmeden Önce Araştırma Yapmıştım Ama Sadece Bu Sitede Bilgi Bulmuştum ve O Bilgilerde Çok Eski Oldukları İçin Çoğu Şey Değişmiş ve Şimdi Ben Yazayım ki Benden Sonrakiler Araştırınca Biraz Daha Yakın Tarihten Bilgi Almış Olsunlar ;
    Öncelikle Şunu Söyleyeyim Edirne UzunKöprü Gerçekten Sürgün Yeri Ama Eskiden Bu Sürgün Olayı Daha Çokmuş Şuan Daha Az.. Devrecilik Yoktur Ama Sıracılık Var Yani Mesela Senin Bi Alt Devren Gelene Kadar Mıntıka, Koğuş Yıkaması ve Tüm Angare İşler Senindir.. Telefon Olayı da Öyle Alt Devren Gelmeden Kullanmana İzin Vermezler Ama Yinede Bataryalara Göre DEğişir..
    - Çarşısı Berbat Bi Yer Ufacık Bi Çarşıya Sahip Zaten.. Çarşıya Çıkınca Saat Sayıyoruz İçeri Girmek İçin veya Hiç Çıkmıyoruz Yatıyoruz Koğuşta..
    - Yemekleri Çok Kötü ve Pis Yapılıyor.. Çayın İçinden Eldiven, Çorbanın İçinden Bone, Ispanak Yemeğinin Üstünden Lastikler, Pırasanın Çamurlu Sapları Vs. Vs.
    - Aşırı Derecede Spor Var (Günlük 3km Koşu, 35 Şınav, 45 Mekik, 7 Barfiks) Çoğu Bataryalarda Sporu Kötü Olanların Sürekli Çarşısı Kitleniyor
    - ÇNRA Eğitimleri Çok Fazla
    - Günlük En Az 4 Defa Üst Değiştirilir (Eşofman-Kamuflaj) ve 4-5 Defa İştimaya Girilir.. İştima Demişken Yat İştiması Sen Yatağında Yatarken Alınıyor..
    - Hava Şartları Kötü Özellikle Geceleri Ayazı Çok Oluyor.. Daha Biz Yazı Görmedik Ama Yazın Kocaman SivriSinekler Oluyormuş ve Gerçekten Yazlık Botların Üstünden Bile Israbiliyormuş ve Ergene Nehrinden Çok Kötü Koku Geliyormuş
    - Sürekli Herşeyde Tutanak Yazmaya Bayılan Komutanlarımız Var
    - Bataryalarda Asker Sayısı Kadar Uzmanlar Bulunuyor
    - Denetimleri Çok Fazla Oluyor Ama Bu Sene Olmayacak, Denetim Yüzünden Tam Teçhizatlı Koşular Oluyor(Kamuflaj, Bot, Hücum Yeleği, Kompozit Başlık, Silah ve 3km Koşu Alanı)
    - Koğuşlar İyi Az Kişi Kalıyor..
    - Hemen Hemen Her Yerde Çay Ocağı Var ve Demleme Çay İçiyoruz ve Kantinde Var
    - Haftada 1 Gün Duş Günümüz Var Ama Duşa Gitmeden Önce Daha Temiz Kalıyoruz Çünkü Su Çok Fazla Yağlı.. Çoğu Zaman Haftalık İzinlerimizde Pansiyona Gidip Yarım Günlük Oda Kiralayıp Duş Alıyoruz..
    - Uzun Dönem Askerler İle Kıs Dönemlere Davranışları Arasında Dağlar Kadar Fark Var..
    - 2 Haftada 1 Çamaşır Yıkama Günümüz Oluyor Ama Çamaşırlarımız Yıkanıp Geldikten Sonra Daha Pis Kokmuş Oluyor..
    - 15+5 Temel Konu Denen Birşey Var Onu Ezberlemek Lazım Sabah İştimasında Uzmanlar Soruyor ve Uzun Tekmil Denilen Bişey var Kod No ve Birlik No Felan Filan Dahil..
    Aklıma Gelenler Bunlar.. Şimdiden Buraya Düşenlere Allah Yardım Etsin Sabır Versin Diyorum.. Şimdiden Herkese Hayırlı Teskereler Diliyorum ÇNRA 2. Bataryaya Düşerseniz Elimizden Geldiği Kadar Yardım Ederiz..




  • öncelikle buraya askerliği çıkan ve merakla bu sayfaları okuyan arkadaşlara hayırlı olsun ve Allah tez zamanda ailelerine kavuştursun diyorum. Ben de sizin gibi ilk zamanlarda buraya bakıp merakla yorumları okumuştum.
    sakın merak etmeyin burada arkdaşların bazıları moral bozucu şeyler yazıyor ama İNANIN ABARTI!!!! herkes farklıdır ve birisine iyi gelen birisine çok kötü gelebilir ve sizin için
    nasıl olacağını bilemezsiniz. ama şunu unutmayın eninde sonunda bitecek bunu da sakın unutmayın. o kadar çabuk geçiyor ki anlayamazsınız. ben 2011 de yaptım 3 yıl oldu.
    artık hiçbir şey haturlamıyorum. dediğim gibi siz bana bakın Allah yardımcınız olsun...
  • Merhaba arkadaşlar;
    Uzunköprü hakkında ilk bilgilerimi buradan edindim en güncel bilgileri buraya yazmak istedim. Her ayda olabildiğince yazacağım özel mesajlarınızı da cevaplamaya çalışırım Ben 94/2 Tertip B grubu olarak 1. Tabur Karargah bölüğüne usta birliğim Uzunköprüye geldim.

    Byy_DeLii arkadaşımızın yazdıkların üzerinde giderek iyileştirmeleri ve aynı kalanları yazacağım.

    - Çarşısı Berbat Bi Yer Ufacık Bi Çarşıya Sahip Zaten.. Çarşıya Çıkınca Saat Sayıyoruz İçeri Girmek İçin veya Hiç Çıkmıyoruz Yatıyoruz Koğuşta.. (Çok Doğru bi tespit ben bile bu hafta edirneye gitmeyi düşünüyorum çarşısında hiçbirşey yok.)

    - Yemekleri Çok Kötü ve Pis Yapılıyor.. Çayın İçinden Eldiven, Çorbanın İçinden Bone, Ispanak Yemeğinin Üstünden Lastikler, Pırasanın Çamurlu Sapları Vs. Vs. (Bu konuda ben rastlamadım ilk gittiğimde yemekler gerçekten berbattı fakat su arıtma sistemi ve alay komutanının değişmesi sebebiyle yemeklerin 3 tanesinden 2si yeniyor.)

    - Aşırı Derecede Spor Var (Günlük 3km Koşu, 35 Şınav, 45 Mekik, 7 Barfiks) Çoğu Bataryalarda Sporu Kötü Olanların Sürekli Çarşısı Kitleniyor (Malesef bu bi gerçek:D)

    - ÇNRA Eğitimleri Çok Fazla (Farklı taburda olduğum için bu konuda bilgim yok ama arkadaş edinince bilgileri paylaşırım.)

    - Günlük En Az 4 Defa Üst Değiştirilir (Eşofman-Kamuflaj) ve 4-5 Defa İçtimaya Girilir.. İçtima Demişken Yat İçtiması Sen Yatağında Yatarken Alınıyor.. (Biz günde 2 defa değiştirdik şimdiye kadar sabah spora giderken esofman sonrasında akşam 5 e kadar kamuflaj sonra serbest)

    - Hava Şartları Kötü Özellikle Geceleri Ayazı Çok Oluyor.. Daha Biz Yazı Görmedik Ama Yazın Kocaman Sivri Sinekler Oluyormuş ve Gerçekten Yazlık Botların Üstünden Bile Israbiliyormuş ve Ergene Nehrinden Çok Kötü Koku Geliyormuş ( Hava şartları konusunda haklı gece nöbete çıkarken parka bile giydiğimiz oluyor şimdiden Sivrisinek konusunda tamamen haklı arkadaş hiç abartmıyorum bottan dahi sokuyor koruyan spreyler var fakat her yerinden sokabiliyor. Bu konuda yapacak bişey yok alışıyorsun bi zamandan sonra zaten:D Koku olayına gelince ben kotu bir koku almadım şimdiye kadar..)

    - Sürekli Her şeyde Tutanak Yazmaya Bayılan Komutanlarımız Var ( Haklı her şeyden tutanak yazılabiliyor ve direk mahkemeye gidiyor tutanaklar askeriyi uzatıyorlar.)

    - Bataryalarda Asker Sayısı Kadar Uzmanlar Bulunuyor (Bu konuda tabur farklı var belki bizde bölük 45 kişi 2 Kid Astsb., 2 Astsb. 3 tane Uzman Çavuş var)

    - Denetimleri Çok Fazla Oluyor Ama Bu Sene Olmayacak, Denetim Yüzünden Tam Teçhizatlı Koşular Oluyor(Kamuflaj, Bot, Hücum Yeleği, Kompozit Başlık, Silah ve 3km Koşu Alanı) ( Denildiği gibi aynı şeyler geçerli sporlar böyle geçeceğini söylüyorlar biz teçhizatsız koşuyoruz şuan.)

    - Koğuşlar İyi Az Kişi Kalıyor.. (30 kişilik koğuşta 15-16 kişi kalıyoruz)

    - Hemen Hemen Her Yerde Çay Ocağı Var ve Demleme Çay İçiyoruz ve Kantinde Var ( Her Taburun altında çay ocağı var fakat sudan dolayı içilemiyordu çaylar artıma geldikten sonra sabahları güzel çay çıkıyor akşama doğru musluk suyuna donduğu için çayın tadı bozuluyor.

    - Haftada 1 Gün Duş Günümüz Var Ama Duşa Gitmeden Önce Daha Temiz Kalıyoruz Çünkü Su Çok Fazla Yağlı.. Çoğu Zaman Haftalık İzinlerimizde Pansiyona Gidip Yarım Günlük Oda Kiralayıp Duş Alıyoruz.. ( Bu konu biraz abartı şuan sabah ve akşamlar hergün ihtiyaç banyosu var ayriyeten haftada bir banyo var Suyu başta denildiği gibi yağlıydı fakat su depoları temizlendi suan su o kadarda kötü değil..)

    - Uzun Dönem Askerler İle Kıs Dönemlere Davranışları Arasında Dağlar Kadar Fark Var.. (Doğru bir tespit kısa dönemler genelde kıyak işler yapıyorlar fakat uzun dönemlerde kısa dönemlere hep ızdırap oluyorlar...)

    - 2 Haftada 1 Çamaşır Yıkama Günümüz Oluyor Ama Çamaşırlarımız Yıkanıp Geldikten Sonra Daha Pis Kokmuş Oluyor.. (Hiç çamaşırhaneye götürmedim ama zaten filenin içinde ne kadar yıkanabilir ki çamaşır genelde iç çamaşırları elde yıkıyorum ben kamufilaj gibi elbiseleri de 2 kamuflaj eşofman ve sivil eşyalarımı çantaya doldurup çarşıya götürüyorum kuru temizlemecide sabahtan akşama yıkayıp kurulayıp ütüleyip veriyorlar bayada uygun 18 lira vermiştim..)

    - 15+5 Temel Konu Denen Bir şey Var Onu Ezberlemek Lazım Sabah İçtimasında Uzmanlar Soruyor ve Uzun Tekmil Denilen Bişey var Kod No ve Birlik No Felan Filan Dahil.. (15+5 i duymadım belki yeni olduğum için ama uzun tekmili öğretiyorlar şimdiye kadar sora olmadı yeni olduğum için...)

    Ayıyeten yazmak istediklerimde arkadaşlar sürgün yeri kelimesi biraz doğruymuş 93/2 ve 93/3 er gerçekten sıkıntılı kişilermiş koğuşta bira içmeler, bonzai kullanımları bayağı fazlaymış gece yarısı kaldırıp kusmuğunu temizletenler varmış. Fakat 93/4 ler bizim bölükte iyi insanlar 2-3 tane var sıkıntılı onlarda kendilerine sıkıntılı... Sıracılık var ve alt devre gelene kadar yapıyorsun. 94/2 gelenlerin neredeyse tamamı temiz insanlar Alayını kötü imajını düzeltmek için özellikler gönderilmiş ve bunu dile getiriyor komutanlar bizlerede ilgi gösteriyorlar...


    Ve son birşey arkadaşlar Askerlik güzel geçmesi tamamen sizin elinizde size verilen görevi hakkıyla yaptıktan sonra size karışan olmuyor arkadaş ortamını ne kadar olumlu düşünceler içinde kurarsanız o kadar hızlı zaman geçiyor. Donup baktığımda 1 aydır buradayım ve daha dün gelmiş gibi geliyor bana...




  • 1994/3 Tertip arkadaşlar sizleri bekliyoruz...
  • vay be! askerlik aklıma geldi internet google derken forum.donanimhaber de buldum kendimi ver oradaki 102. topçu alayı ile ilgili yorumlarda... şimdi ise askerliği bitirdiğim 16 eylül 2009 dan buyana 5 sene ve 1 ay geçmiş bile. ben de bir zamanlar edirnenin uzunköprü ilçesindeydim 327.KD saygılar. yazdıklarınızın çoğu doğru özellikle uzun dönem askerler ile kısa dönemlere davranışlar konusunda haklısınız . ben hizmet bölüğündeydim ve orada bilen bilir herşey ama herşey vardır. bir tek bilgisayar bize ait değildi onun haricinde kantin yemekhane ekmek fırını temizlik çamaşırhane banyo.. ve haliyle oranın torpili de bize düştü. arkadaşların çoğu uzunköprüdeki sporlardan bahsetmiş çarşı izinlerinin iptalinden bahsetmiş. evet taburlarda öyleydi ama bizde spor yok denecek kadar azdı. heleki ben toplasan 10 km ya koştum ya koşmadım üstüne bir de 110 kiloluk halimle yemekhane çavuşu oldum ama yine de 20 kilo vermeyi başardım. tabi onu da geri aldım verdim aldım ve veriyorum:) bizde genelde çarşı izinleri 3-5 densizin içkisi veya bir önceki çarşıda yaptıkları salaklıklar yüzünden iptal olurdu ama bunun yanında çarşı izinleri olduğunda bile zulüm gibiydi çünkü izne çıkmadan önce de iştima yapılıyor ve nerden baksan 2 saat sürüyor zaten çarşı izni engeç 5 e kadar izin oluyor sana 5-6 saat anca. dilek olay 5 sene olmuş hemde biteli. erzurumlu bir arkadaşım vardı bana her gün bitermi bu askerlik derdi her gördüğümde sordu sordu sordu.. bırak bitirmeyi üzerinden 5 yılı geçirmişiz. iş güç kpss çalışma evlilik çoluk çocuk herşey olmuş. şimdi ise gurbette bayram geçirmeniz hüznü ile bilgisayarda askerlik arıyorum..

    bekleyeni olanlara allah sabır versin beklemeyeni olanlara ise güzel günler geçirmek nasip etsin arkadaşlar hayırlı teskereler güzel mutlu bayramlar ....




  • arkadaşlar merhaba.
    ankara etimesgut zırhlıda acemilik bitti hayırlısıyla 8 ekimde uzunköprü 102. topçuya teslim olacaz.

    uzunköprüde acemi birliği var mıdır ? bazı sitelerde hem acemi hem usta birliği deniliyor.

    ankarada yaştan dolayı pek fazla birşey yapmadık aynı şey uzunköprüde de geçerli midir ? geri hizmet denen şey olabilir mi ?

    ilk gittiğimizde tlf geçirebilir miyiz içeri ?
  • Arkadaşlar öncelikle buraya düşenlere şimdiden hayırlı tezkereler dilerim. Ben 2012 yılında 343.kısa dönem olarak askerliğimi yaptım. Gece silahlıkçısıydım. Silahlıkta çok güzel bir düzenim ve rahatlığım vardı. Tabi siz şimdi sanıyorsunuz gündüz de oh mis gibi yatıyordum. Hayır!!!!

    Bir uzun dönem asker kaç denetleme görebilir?
    1, 2, 3.....
    5 evet tam 5 denetleme gördüm 5 ayda. inanın gece silahlıktaydım, gündüz spor yapıyordum, atış takımındaydım hergün atış eğitimlerine gidiyordum. Attığım merminin haddi hesabı yoktur. Atış alanı eğimli çamur içinde biryer. Malın biri aşağıda kamyonu çamura batırdı ve oraya araç sokulması yasaklandı. Yaklaşık 600 metrelik eğimli çamurlu yolu atış ekipmaları ile birlikte yürümek zorunda kaldık hala öylemidir bilmiyorum....

    Spora gelince hergün 3 km banko koşardık. Bunun yanında şınav mekik barfiks. He birde pentatlon (engelli parkur) var. bi dönem haftada iki üç sefer onada girerdik. İlk zamanlar koşularda eşofmanlarla 2 km olmadan tıkanıyordum. Batarya komutanım "sana kondisyon yüklicez" dedi mecburen emredersiniz dedim. Sonuç mu 3 ay sonraki denetlemede; askeri kamuflaj, botlar, tüfek, hücüm yeleği, yedek şarjörler, içi dolu su mataraları, kompozit başlık ile 3 km lik koşuyu başarı ile tamamladım.

    Telefon kulubeleri deseniz berbat halde doğru düzgün çalışmıyordu taburdaki telefonlar. Cep telefonu sokma fikrine gelince ceza evine gitmeyi göze alıp telefon kullanmalısınız. Uzmanlar bile subayların yanında telefonları çıkaramıyordu. Artık hesabınızı yapın.

    Yemekleri hiç iyi değildi. Haftanın 3 günü hindi çıkıyordu. Aklınıza yılbaşı hindisi gelmesin neyse detaya giremem kusarım yoksa.

    Çarşıya çıkabildiğiniz zamanlarda pansiyona gidebilirsiniz. Tabletiniz varsa yanınıza alın emanete bırakırsınız pansiyonda kullanır kendinizi evinizde hissedersiniz belki.

    Devrecilik yoktur. Sıracılık mantığı vardır.

    Evet sürgün yeri genelde psikolojik sorunları olanlar orada ama jiletçisi hapçısı keşi hepsiyle kaynaşıyorsunuz bi süre sonra.

    Son sözlerim dediklerimi unutun hepsi bir rüyaydı. Sizde şuan rüyadasınız ve askerlik yerinizle ilgili yorumlara bakıyorsunuz. Hemen çıkıp KOŞMAYA BAŞLAYIN, ŞINAV MEKİK ÇEKİN en azından bir adım önde başlarsınız. Aklınızı kullanırsanız iyi bir vücut yapmak için zor olan süreci rahatlıkla atlatıp gelmiş olursunuz. Benim tavsiyem kendinizi spora adayın.

    Hepinize hayırlı tezkereler diliyorum.




  • 91/2 Hizmet birliği Alayın Elektrikçisi olarak yaptığım askerlik hakkında 2 3 şey yazayım
    Yazları sinek ve ergene deresi (adı buydu yanlış hatırlamıyorsam) Sizleri bıktırıyor kışın ise soğuk sayesinden nöbetler 15 dakikaya düştüğü zamanlar dahi oluyordu gerçi bizim için nöbet uyku demekti ama neyse :) Dediğim gibi uzunköprü çok küçük ve çok pis biryer. Burada askerlik yapıcak arkadaşlar Yani hizmet bölügü harici arkadaşlar Bol bol spor yapmayı göze almanız gerekiyor Her 3 ayda bir denetleme oluyor bu alayda kafasına esen geliyor denetlemeye Denetleme = Temizlik demek burada. Çeşmeden akan su ve yemeklerde kullanılan su kuyu suyu 40 50 metre yerin altından çekilen su petlanton alanın hemen yanda bulunan derenin suyu çok yağlı ve pis bir kokusu var bu yüzden yemekler pek yenmiyordu bizim dönemimizde. Allahtan Gazinoda pizza tost vardı da yemek yiyorduk Ayrıca Hizmet birliğinde olduğumuz için ekstra avantajlarımızda yok değildi duş çamaşırhane bizim bölüğün elinde idi yani kimse bize yokuş yapamıyordu yazın özellikle alayda su kıtlığı oluyor kantine gelen su yetmiyordu tavsiyem stok yapın ayrıca bizim dönemde alayda kola makinaları vardı vardı diyorum çünkü bizden sonra kaldırdılar makinalara kimse para atmaz ama kola alırdı özellikle bir iki arkadaş vardı ki oy oy neyse çok yazdım Bu alayda askerlik yapacaklara allah sabır versin Size tavsiyem kendinizi hizmet bölüğüne atmaya bakın Alay karargah bölüğünden uzak durum onlarda ızdırap bitmiyor gece 1 e kadar eğitim yaptıkları zamanlar oluyordu gariplerin....




  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 20 Ekim 2015; 11:29:49 >
  • 2015 aralık ustada burası çıkan yokmu alooooo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık 16 acemilik ankara mamak usta birliği edirne uzunköprü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.