Şimdi Ara

EDIFIER S550 + Playvision HDA-51A (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
9.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ses sistemin çok sağlam olma yolunda ilerliyor görünüşe göre, hayırlı olsun dekoder.
  • evet banada öyle geliyor :) teşekkürler
  • decoder şu anda elime ulaştı.ereyon cidden hızlı çalışıyormuş.yalnız hepsiburadadan pazar günü verdiğim hoparlör ayaklığı siparişlerime baktığımda hala "1 Üretici firmadan bekleniyor " yazıyor.bu normalmi.

şimdi denicem bakalım decoderi eski sistemimle pek perf alacağımı zannetmiyorum ama.bide ses kartım x-fi titanium fatality pro.ne gibi ayar yapmam lazım dijital bağlantı için.işletim sistemim win 7 64 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 28 Aralık 2010; 17:32:40 >
  • Tekrardan hayırlı olsun hocam.

Şu link'e bir bak istersen.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45304489

Birde herhangi ibr codec yok ise vista ve win7 için aşağıdaki ayarı yapmak yeterli diye biliyorum. Bu arada PC mi laptop mu kullanıyorsunuz?

http://www.sevenforums.com/attachments/sound-audio/4240d1233865762-realtek-hdmi-hdcp-vista-not-win7-realtek-hdmi-settings-vista.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Tekrardan hayırlı olsun hocam.

Şu link'e bir bak istersen.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45304489

Birde herhangi ibr codec yok ise vista ve win7 için aşağıdaki ayarı yapmak yeterli diye biliyorum. Bu arada PC mi laptop mu kullanıyorsunuz?

http://www.sevenforums.com/attachments/sound-audio/4240d1233865762-realtek-hdmi-hdcp-vista-not-win7-realtek-hdmi-settings-vista.jpg

sistem tabımda yazan pc yi kullanıyorum.cevaplar için saolun şimdi bakıcam.bu arada hiç bi ayar yapmadım 5.1 ses geldi.tizler daha kristalize, basslar ise daha yoğun oldu.ama dijital bağlantı müzik için önerilmiyodu bunu biliyorum, müzik için iyi değilmiş hakkaten.sesteki doğallığı bozuyor.ama film ve oyununların süper olacağını biliyorum.sonuçta ses sistemimde eski ve bassı artık kaldıramayan 2 kere tamire giden bi sub ı var.hele bi edifier gelsin daha ii anlaşılcak bu decoderin olayı.ama cidden çok yararlı bi alet herkeze tavsiye ederim.hem müzik dinlemek için analoğada geçebilirim bunun sayesinde.z 5500 alsaydım sadece dijitale mahkum kalacaktım.böylesi daha flexi bi sistem olacak :)))))))

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 28 Aralık 2010; 18:22:43 >

• DTS müzikleri öneririm hocam. Gerçekten çok farklı bir tecrübe

Elinizde PS3 veya XBOX tarzı oyun konsolu, dijital çıkışlı DVD player tarzı elektronik cihazlarınız var ise onları da bağlayabilirsiniz.

Teledünya veya Dijitürk'ü olan arkadaşlar sinema kanallarındaki Dolby filmlerde de çok iyi olduğunu söylüyorlardı.

Kesinlikle çok flexi bi sisteminiz olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

DTS müzikleri öneririm hocam. Gerçekten çok farklı bir tecrübe

Elinizde PS3 veya XBOX tarzı oyun konsolu, dijital çıkışlı DVD player tarzı elektronik cihazlarınız var ise onları da bağlayabilirsiniz.

Teledünya veya Dijitürk'ü olan arkadaşlar sinema kanallarındaki Dolby filmlerde de çok iyi olduğunu söylüyorlardı.

Kesinlikle çok flexi bi sisteminiz olacak...

bi sorum olacak.aslında bi konu dahaa açtım ama burdan size de sorayım.şimdi bende dts albüm var.bunu dts destekli vlc de dinlersem ses alabiliyorum.ama zaen analog kullanırkende vlc çalıodu dts müzikleri.fakat windows media player da dinleyemiyorum yine.ses cızırtı şeklinde geliyor ki analog bağlantıdaykende böyle geliyordu.bu normalmi sizde de böylemi oluyor.

ses ayarlarımsa yeni açtığım konuda var.ayarlarım için oraya bakabilirsiniz. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 30 Aralık 2010; 14:29:36 >

• @Sarisakal hocam bende win xp yüklü ve DTS destekli MKV filmleri izlemek ve dts uzantılı müzik dosyalarını dinlemek için K-Lite_Codec_Pack_666_Mega yüklü. İlgili ayarlardan DTS bypass seçtiğim zaman, DTS sesler işlenmemiş olarak decodere başarılı bir şekilde iletiliyor. Seslerin ham olarak decodere iletildiğini sesi ayar barından açıp kapasanız dahi sesi etkilemediğinden anlarsınız. Fakat player olarak VLC veya KMplayer kullandığımda ses PCM olarak geliyor. Sesi açıp kapadığımda direkt sese etki ediyor. Bu playerların içinde kendi decoderları var ve sesi çözüp optiğe gönderiyorlar. Dolayısı ile passtrough olmamış oluyor...

Bu sebep ile MKV filmler ve dts uzantılı müzik dosyaları için codec paketinin içindeki Classic Media Player - Home Cinema'yı kullanıyorum. Diğer playerları ayar yapmak için çok kurcalamadım açıkcası.

Fakat bende bazı dts uzantılı müzik dosyalarını çalıştıramadım. Aşağıda upload ettiğim dosyayı problemsiz dinleyebiliyorum. Sizde bi deneyin isterseniz.

Power dvd 10 programında dts uzantılı müzikleri dinleyebiliyor musunuz?

http://www.2shared.com/file/Lv3xPcfQ/08_-_Nothing_Else_Matters.html

• aynen bende power dvd de film izlediğim zaman ses barı etkili değil.böylece passthrough olmuş bi şekilde filmleri izliyorum.herangibi codec de yüklü değil.ancak power dvd dts sesli müzik dosyalarını oynatmıyor.onlar için ne yazıkki vlc ya da miro yu kullanıyorum.verdiğiniz linkteki sesleri deniyeceğim.bide codecide kurayım deniyeyim.bu arada sizin windows ses ayarlarınızı nasıl yapılandırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 30 Aralık 2010; 22:39:48 >
  • XP de ses ayarı ile ilgili pek bir şey yok. Windows 7 veya Vista gibi değil yani. Ses kartının kendi yazılımında da çıkışı sadece optik olarak seçiyorsunuz. Nerede ise tek ayarı bu. Geriye kalan bütün ayarları codec paketi içindeki ffdshow audio decoder üzerinden yaptım. O da DTS ve Dolby Digitali bypass etme ile ilgili. Bu ayarların çalışması için codec paketi içindeki player'ı kullanıyorum. Diğer playerları kullanırken ffdshow audio decoder aktif olmuyor malesef.

Bence en son olarak Lite_Codec_Pack_666_Mega yı bir kurun. Beğenmez iseniz remove edersiniz... Enazından denemiş olursunuz...
  • çok teşekkür ederim.bu konu altında çok yardımcı oldunuz.tekrar görüşlerimi yazarım.sağlıkla kalın.
  • bide şimdi farkettim.bunun power ışığı bazen yanıp sönüyor.bazen 1 2 saniye sönüyor bazen pır pır şeklinde yanıp sönüyor :)). bu normalmi.yoksa ledimi bozuk.
  • Ne demek. Yardımcı olabildi isem ne mutlu.

Powerın led ışığı sabit olması lazım. Dediğiniz gibi led ışığında problem olabilir. Seste herhangi bir kesilme olmuyor ise büyük ihtimal led'de bir sıkıntı vardır. Parmağınız ile hafif ledin üzerine bastığınızda düzeliyorsa büyük ihtimal ile soğuk lehim olmuştur. Yani temassızlık vardır.
  • çokta önemli değil zaten ledleri çok göz alıyor.
  • bişey daha soriim :)) bunla gelen optik kablo kalitelimidir yoksa başka kablo almakmı gerekir.
  • Selam üstad benim bir sorum olacak. Bende Pc de kullandığım Megaworks THX 550 5.1 analog setim var. Bunu dijitale çevirmek için Playvision HDA-51A decoderi alsam dijitale çevirmiş olurmuyum ? Birde ben bu ürünü yine pc de kullanmak istiyorum. Ses kartım X Fİ EXTREME MUSİC (DD DTS THX kodlarını destekleyen ) aklıma takılan şu Decoder i alırsam benim megaworkusun analog bağlantılarını decodere , ses kartımda ki dijital çıkışa da herhangi bir kablo takacakmıyım ? Eğer takarsam diğer çıkışını nereye takacam megada dijital giriş yok. Umarım karışmamıştır yardımcı olursan sevinirim. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarisakal

bişey daha soriim :)) bunla gelen optik kablo kalitelimidir yoksa başka kablo almakmı gerekir.

Ne demek hocam. Optik kablolar yapı itibari ile 125mbps data taşıma kapasitesine sahiptirler. Ses sistemlerinde kullanılan SP/DIF (Sony/Philips Digital Interface Format) protokolü ise 1.5mbps gibi bir kapasiteyi destekliyor. Yani optik kablonun çok az bir kapasitesi kullanılıyor.

Cihazın yanında verilen kablo ile daha kaliteli bir optik kablo arasında ses kalitesi açısından fark olacağını sanmıyorum. Ama daha kaliteli kabloların bükülmeye karşı mukavemeti daha iyi. Biraz daha etli ve yumuşak oldukları için olası sıkışmalarda daha zor hasar görürler. Bizim decoder ile gelen kablo ise daha sert. Dolayısı ile dikkatsiz kullanımlarda çabuk gidebilir. Fakat ses kalitesi açısından diğer pahalı olanlar ile fark olamaz.

• Yardımcı olan yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geclira

Selam üstad benim bir sorum olacak. Bende Pc de kullandığım Megaworks THX 550 5.1 analog setim var. Bunu dijitale çevirmek için Playvision HDA-51A decoderi alsam dijitale çevirmiş olurmuyum ? Birde ben bu ürünü yine pc de kullanmak istiyorum. Ses kartım X Fİ EXTREME MUSİC (DD DTS THX kodlarını destekleyen ) aklıma takılan şu Decoder i alırsam benim megaworkusun analog bağlantılarını decodere , ses kartımda ki dijital çıkışa da herhangi bir kablo takacakmıyım ? Eğer takarsam diğer çıkışını nereye takacam megada dijital giriş yok. Umarım karışmamıştır yardımcı olursan sevinirim. İyi günler.

@Geclira, Playvision HDA-51A decoderi ses sisteminiz ile kullandığınızda, bir Z5500 kadar dijital bir sisteminiz olur.

Ses kartınızı dijital olarak bağlama ile ilgili baya bilgi var yandaki linkte. Creative X-Fi Extreme Music ses kartı 5.1 AVR'ye nasıl bağlanır!

Bağlantıyı şu şekilde anlayatım. Ses kartınızın dijital çıkışını eğer optik ise decoderin optik girişine, koaksiyel ise decoderin koaksiyel girşine bağlayın. Decoderin analog çıkışlarını ise Center/SW turuncu kabloya, FL/FR yeşil kabloya ve SL/SR ise siyah kabloya bağlamanız yeterli. Böylece PC den gelen dijital ses çözülerek analog olarak megaya aktarılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 1 Ocak 2011; 16:02:21 >

• Öncellikle saol dostum. Benim ses kartımda optic çıkış yok. Coax çıkış Decoder de var tamam da ben,m ses kartımın arkasında öle bir şey yazmıyor. Flexijack ( Digital) yazısı var kullanma klavuzunda. Aynı şey m i ? Eğer dediğin gibiyse COAX kablosu alır hemen hallederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.