Şimdi Ara

Creative X-Fi Extreme Music ses kartı 5.1 AVR'ye nasıl bağlanır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Creative X-Fi Extreme Music ses kartı 5.1 AVR'ye nasıl bağlanır arkadaşlar. Front, Rear ve Center/Sub jack çıkışlarından z5500'ü kolayca bağlıyordum. Bu çıkışlar 5.1 bir receiver amfiye nasıl bağlanır? Bilgisayarımla amfi kullanmak istiyorum. Ses kartımın AVR ye kaynak yaratmaya yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü onboard kartlarla bile iyi sonuç alanlar var.
    Wharfedale AT500 150 Watt iki tane frontum ve elimde iki tane sıfır gibi Pioneer CS-989 3 yollu 150 Watt kolonum ve bir de Wharfedale AT100 Center 100 Watt kolonum var. Bunun yanına sub alıcam daha almadım arıyorum, birde AVR alıcam çok değil 250-500 TL arası birşey arıyorum AVR için. Yardımcı olur musunuz? Bir başlangıç olsun diye bunları temin ettim şimdilik. Fakat AVR bilgisayara ne şekilde bağlanacak bilmiyorum. Merakımı gidermek için z5500 ile bu kolonların tamamını denedim evde. Tüm kolonları z5500 sub'una bağladım ve çok ama çok güzeldi sonuç benim için. Şimdi bu kolonlar için AVR alıcam. z5500'den terfi etmek istiyorum.

GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU / Intel Core i5 6600K / Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHz DDR4 / SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE OC GDDR6 6GB / Zalman LQ315 Ultimate Liquid Cooler / Corsair Force LS 120GB SSD / Asus Xonar Essence STX Audiophile Burr-Brown PCM 1792A DAC Soundcard / Aerocool Strike-X AIR Case / Aerocool Touch 2000 Control Panel / Denon Avr-2312ci Integrated Network A/V Surround Receiver / Denon AVR-X2000 7.1 4K ULTRA HD & 3D PASS THROUGH + AirPlay / YAQIN MC-30L (EL34) Vacuum Tube Stereo Amplifier / Harman/Kardon HK980 Stereo Amplifier / Technics SH-GE90 DSP Equalizer / Heco Victa Prime 702 Loudspeaker / JBL Northridge E250P Subwoofer / Pioneer CS-980 3-way Bass Reflex Stereo Vintage Speaker PS3 / PS4 / Xbox 360 Pal 120gb Jasper / Fanatec CSR Wheel ClubSport Pedals CSR Shifter Set US

• Coax. kablo ile s-pdif arabirimi üzerinden bağlıyacaksın ancak bu şekilde av-r decoder katına iş yaptırabilirsin.
    Bu bağlantıyla oyunlarda çevresel ses almak için creative kaynaklı DDL yazılımını satın alman(5 dolar) gerekebilir.
    projeksiyon:sony hw55es , 140'' elite screen mat beyaz
    uydu:Kathrein UFS935
    kablo:front ve center:acoustic research master series silver oxygen free 10GA || sub:viablue nf-a7 || hdmı:ttaf hdmı || power: 3x1.5 metre lookab prinilius
  • [simage][/simage]

activ dostum, yukarıdaki resimde s-pdif ten coaxial olarak amfiye bağlasam normal analog bağlantıdan daha kaliteli bir bağlantı yapmış olurum değil mi? Bildiğim kadarıyla optik bağlantı gibi bu bağlantı. Receiverlerin girişlerinde bu 3 adet analog line girişleri neden yok anlamadım açıkçası. Eğer coax olarak daha kaliteli bir bağlantı elde edeceksem bağlarım tabi. Tabi kartın üzerinde belirtilen yere nasıl bağlanacağını bilmiyorum.

wendor, muti channel in dediğin olay bu line 1-2-3 bağlantısı oluyor herhalde. Böyle girişi olan anfi göremedim hiç. Bir arkadaş 6.1 kanal amfi tavsiye etti, birde 6.1 5.1 7.1 amfilerin bağlanan kolon sayısı dışında farkları nedir? 6.1 amfi alsam 2 front 2 surround 1 center 1 woofer bağlayınca eksik mi kalacak?

GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU / Intel Core i5 6600K / Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHz DDR4 / SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE OC GDDR6 6GB / Zalman LQ315 Ultimate Liquid Cooler / Corsair Force LS 120GB SSD / Asus Xonar Essence STX Audiophile Burr-Brown PCM 1792A DAC Soundcard / Aerocool Strike-X AIR Case / Aerocool Touch 2000 Control Panel / Denon Avr-2312ci Integrated Network A/V Surround Receiver / Denon AVR-X2000 7.1 4K ULTRA HD & 3D PASS THROUGH + AirPlay / YAQIN MC-30L (EL34) Vacuum Tube Stereo Amplifier / Harman/Kardon HK980 Stereo Amplifier / Technics SH-GE90 DSP Equalizer / Heco Victa Prime 702 Loudspeaker / JBL Northridge E250P Subwoofer / Pioneer CS-980 3-way Bass Reflex Stereo Vintage Speaker PS3 / PS4 / Xbox 360 Pal 120gb Jasper / Fanatec CSR Wheel ClubSport Pedals CSR Shifter Set US

• DD-DTS içeriği yürütürken tartışmasız analoğa kıyasla daha iyi sonuç alıcaksın ancak konu oyunlara geldiğinde ddl-dts connect paketini satın almazsan av-r'ye stereo ötesi aktarım yapamıyacağından tatmin etmiyebilir.
    Coax. kablonun optik kablo ile hiçbir benzerliği yoktur her ikisi s-pdif bağlantının farklı bağlantı formlarıdır alınan sonuç aynıdır.
    Flexi jack üzerinden bağlıyarak consoldan etkinleştireceksin hepsi bundan ibaret.

Öte yandan bu mevzular birçok defa yazılıp çizildi soru sormadan önca bir arama yapsanız bu cevaplara ulaşabilirdiniz.

Orijinalden alıntı: activ

DD-DTS içeriği yürütürken tartışmasız analoğa kıyasla daha iyi sonuç alıcaksın ancak konu oyunlara geldiğinde ddl-dts connect paketini satın almazsan av-r'ye stereo ötesi aktarım yapamıyacağından tatmin etmiyebilir.
    Coax. kablonun optik kablo ile hiçbir benzerliği yoktur her ikisi s-pdif bağlantının farklı bağlantı formlarıdır alınan sonuç aynıdır.
    Flexi jack üzerinden bağlıyarak consoldan etkinleştireceksin hepsi bundan ibaret.

Öte yandan bu mevzular birçok defa yazılıp çizildi soru sormadan önca bir arama yapsanız bu cevaplara ulaşabilirdiniz.

Teşekkür ederim flexijack çıkışından coaksiyel giriş ile amfiyi bağlayabiliyorum. Anladığım doğrudur umarım. Ses kartının jack ayarlarından mic in/line in girişini digital/IO yaptım. Dediğin opsiyon buydu herhalde. Avr alınca flexijacktan çıkış alıyorum ve dönüştürücüyle avr ye coaxial girişten bağlıyorum. Coax ile optik bağlantının aynı sonucu verdiğini biliyorum ama ps3 bende optik olarak z5500 e bağlı mesela analog olarakda pc bağlı, analog bağlantıdan aldığım hazzı ps3'te müzik dinlerken alamadım. Çekincem buydu. Kaynakları farklı olmasına rağmen optik bağlantıdan daha iyi performans bekliyordum. Eski konuları okuyorum sürekli parça parça genelde konular ama dikkate almaya çalıştığım bir konu, haklısın önce aramak lazım. Yardımın için sağol, net olarak anladım. Bunun dışında özellikle mp3 dinlerken coax bağlantı ile analogdan daha iyi ses alabilir miyim? Birde 6.1 ya da 7.1 avr almış olsam 5.1 kullanabilir miyim, negatif etki yaratır mı?

• quote:

Bunun dışında özellikle mp3 dinlerken coax bağlantı ile analogdan daha iyi ses alabilir miyim? Birde 6.1 ya da 7.1 avr almış olsam 5.1 kullanabilir miyim, negatif etki yaratır mı?

Aslına bakarsan mp3 konusunda pek net değilim bende sistemimde decoder kullanıyorum ancak analoğa kıyasla arada bir uçurum olduğunu söyliyemem benim fark ettiğim decoder sonrası tiz performansının analoğa kıyasla bir miktar iyileştiği flac ve mp3'lerde durum bu ancak dts bir albüm dinlendiğinde ve çözüm avr'ye bırakıldığında işin rengi tamamen değişiyor aradaki fark gece ile gündüz kadar net.

Stereo içerik için kullanılan av-r orta-üst sınıf bir model olursa kullandığı analog katın kalitesinden ötürü farkın açılabileceğini düşünüyorum.
    Ses kartın ile ilgili kafanda sadece coax. olmamalı ufak modlar ile o karttan optik çıkışta alabilirsin ben bu modlardan birini kullandığım karta uyguladım misalen optik bağlantı ile sorunsuz çalışıyor ha şartmı dersen değil tabii.

5+1 üzeri bir decoder test etmedim o konuda tecrübem yok malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elinde o felxi jack dan coax çıkış alacak donusturucu yada ara kablo yoksa
    -tabiiki senin ses kartını kullanmadım var oldugunu varsayarsak-
    her bir line hattı için 3.5 jack çıkışını kırmızı beyaz rca çıkışa çevirecek 3 adet
    kablo alman yada yaptırman gerekli multi canal input ile kullanmak için

ben optik ve coax la ses farkı algılayamadım açıkcası
    z-5500 kullandım su anda yamaha 765 anfi ve jamo set kullanıyorum
    6.1 de nasıl onde center varsa arkadada arka center olur oyle anfi alsan
    ve baglasan bile 6.1 ses kaydı yapılmış çok az içerik bulabilirsin netten ve
    o sekilde kaydedilmemiş seslerdede bi işine yaramaz belki anfinin özelligine
    gore arka sesleri ortaya paylaştırır 3. spk yada ses uretir ama anlamsız

5.1 den sonra 7.1 cıkmadan arada bir donem 6.1 denendi ama cok tutmadan 7.1
    ardındanda 9.1 hatta artık 11.1 anfiler piyasaya cıkıyor durum boyle anlıyacağın

• CMteria, yani 6.1 anfi almış olsam birini diğer kolonlara paylaştırabilirsin diyorsun. Peki 5.1 olarak menüden falan bir ayarlama sözkonusu olabilir mi? Yani sesi işleme açısından 5.1 6.1 ve 7.1 farklılık gösteriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugsymaloone -- 16 Eylül 2010; 9:45:13 >
    GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU / Intel Core i5 6600K / Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHz DDR4 / SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE OC GDDR6 6GB / Zalman LQ315 Ultimate Liquid Cooler / Corsair Force LS 120GB SSD / Asus Xonar Essence STX Audiophile Burr-Brown PCM 1792A DAC Soundcard / Aerocool Strike-X AIR Case / Aerocool Touch 2000 Control Panel / Denon Avr-2312ci Integrated Network A/V Surround Receiver / Denon AVR-X2000 7.1 4K ULTRA HD &amp; 3D PASS THROUGH + AirPlay / YAQIN MC-30L (EL34) Vacuum Tube Stereo Amplifier / Harman/Kardon HK980 Stereo Amplifier / Technics SH-GE90 DSP Equalizer / Heco Victa Prime 702 Loudspeaker / JBL Northridge E250P Subwoofer / Pioneer CS-980 3-way Bass Reflex Stereo Vintage Speaker PS3 / PS4 / Xbox 360 Pal 120gb Jasper / Fanatec CSR Wheel ClubSport Pedals CSR Shifter Set US
  • sayın bugsymaloone;

anfide bulunan multichannel girişlerini kullanabilmek için aşağıdaki linkini verdiğim kablodan üç tane almanız gerekiyor.

sizin ses kartınızdaki line 1,2,3 çıkışları zaten 2 şer kanal ses bulunuyor bu kablo sayesinde anfiye rahatlıkla 5.1 kanal bağlayabilirsiniz.

birde anfinin 6.1 olması okadar önemli değil zaten piyasadaki hemen hemen bütün filmler 5.1 veye 7.1 kayıtlı

6. hoparlörü bağlasanız bile anfi bunu film 5.1 kayıtlıysa sanal olarak 6.1 yapıyor 6. hoparlörü bağlamasanızda zaten 5.1 şekilde problemsiz ses alabilirsiniz.
    3.5 mm jack-RCA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wendor -- 16 Eylül 2010; 13:41:47 >
    projeksiyon:sony hw55es , 140'' elite screen mat beyaz
    uydu:Kathrein UFS935
    kablo:front ve center:acoustic research master series silver oxygen free 10GA || sub:viablue nf-a7 || hdmı:ttaf hdmı || power: 3x1.5 metre lookab prinilius

• merhabalar başlığı görünce ustalara bir kaç soruda ben sormak istedim.arkadaş gibi bende bir sistem kurmak istiyorum aynı ses kartından bende de mevcut.benim sormak istediğim optik çıkışlı bir avr yi anakartımın optik ses çıkışına bağlayıp 5.1 sistemle kullanabilir miyim? ayrıca anakartımda hdmi da var.
  • bazı anakartlar hdmden sadece goruntu verebilirken bazıları sesde verebiliyor ama pc ve laptop gibi bileşenler
    şimdiye kadarki tecrubelerime gore sadece 2 kanal ses veriyorlar hdmi den denediklerim oyleydi

sizin ses kartınızın i\q gieişleri gorunuor kartın baskı devre tasarımında sanırım oraya spdif braket baglayarak
    optik ve coaxiel bağlantı alınabilir ama kartın kendi uzerinde spdif yok ...
    GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU / Intel Core i5 6600K / Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHz DDR4 / SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE OC GDDR6 6GB / Zalman LQ315 Ultimate Liquid Cooler / Corsair Force LS 120GB SSD / Asus Xonar Essence STX Audiophile Burr-Brown PCM 1792A DAC Soundcard / Aerocool Strike-X AIR Case / Aerocool Touch 2000 Control Panel / Denon Avr-2312ci Integrated Network A/V Surround Receiver / Denon AVR-X2000 7.1 4K ULTRA HD &amp; 3D PASS THROUGH + AirPlay / YAQIN MC-30L (EL34) Vacuum Tube Stereo Amplifier / Harman/Kardon HK980 Stereo Amplifier / Technics SH-GE90 DSP Equalizer / Heco Victa Prime 702 Loudspeaker / JBL Northridge E250P Subwoofer / Pioneer CS-980 3-way Bass Reflex Stereo Vintage Speaker PS3 / PS4 / Xbox 360 Pal 120gb Jasper / Fanatec CSR Wheel ClubSport Pedals CSR Shifter Set US
  • quote:

Orijinalden alıntı: CMteria

bazı anakartlar hdmden sadece goruntu verebilirken bazıları sesde verebiliyor ama pc ve laptop gibi bileşenler
    şimdiye kadarki tecrubelerime gore sadece 2 kanal ses veriyorlar hdmi den denediklerim oyleydi

sizin ses kartınızın i\q gieişleri gorunuor kartın baskı devre tasarımında sanırım oraya spdif braket baglayarak
    optik ve coaxiel bağlantı alınabilir ama kartın kendi uzerinde spdif yok ...

öncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için benim optik çıkışım anakartta o/b olarak mevcut ses yukarıdaki ses kartı haricinde anakartın optik çıkışından sorunsuz kullanablir miyim.

• yanlış hatırlamıyorsam anakartınız gigabyte 785g model arka panele bakınca

buradfan optik cıkıs alabilirsiniz aynı zamanda ses yoneticisi panelinden varsayılan biçim sekmesinde
    dolby surround 5.1 butonunada basarak dts cıkısı aktif hale getrirseniz asıl o zaman anakart dts sesleri
    basarıyla aktaracaktır optik cıkısı olan her anakart optikten 5.1 veremedigi gibi verenlerde dts veremeyebiliyor

bu yozden bende gigabyte ın micro atx boardlarını kullanıyorum hep nesil değiştikce
    yanlış anlama olmasın baska markalarında bu ozellikleri sağlayan boardları tabiikide var ama hem marka algılama
    hem anakart tasarımı hemde ozellik olarak yerleşim olarak gigabyte ın bu konudaki yaklaşımlarını şahsen begendiğimden
    bu şekilde belirttim fikrimi

ancak anakartın uzerindeki hdmi portu kullanıyorsanız eger ekran kartı takmak yerine suna dikkat edin

en azından 512 mb bile olsa uygun fiyatlı bir ekran kartı takarsanız hem ramlerin dual channel ddr ozelligini
    kaybetmemiş olursunuz hem sistemin ana performansı yuksek olur hemde ozellikle 1080p filimlerde uzun sureli kullanımda
    anakartın cipsetinin ısınarak goruntude takılmalar yasanma ihtimalini azaltmıs olursunuz ...

ekran kartı alırkende madem optikden dts alıcaksınzı uzerinde hdmi support yazmayan kutuları bile alıp dvi den direk
    donusturucu ile hdmi elde edersiniz hd kalitesinde sadece sesi hdmi den seside aktarma konusunda eksik olablir ozaman kart

256 mb nvdia7800gtx imi bile hd panele hdmi den bagladım goruntu super guzeldi seside optikden oldu bitti

yuksek bitrate li filimleri sevenler on board işlemcilerle anakart uzerindeki hdmi den izleme yapıyorlarsa eger
    sıcak havalarda ozellikle anakartın kuzey koprusundeki sogutucuya kucukde olsa bi fan entegre ederek filimlerdeki akıcılıgı
    arttırabilir keyiflerine keyif katabilirler

herkeze sevgilerle

• bu arada madem ankartının optik cıkısı dts ozelligi var madem avr ye bagamak istedigine gorede avr var

bir kere bence o ses kartının olmasının b anlamı yok cunki optikden işlem gormemiş ham dts yi alıp avr de
    bu işi uzmanına yaptırıp spk lara aktaracaksın analog 5.1 bir pc spk sı kullanmadıkca o ses kartı sana bi
    avantaj sağlamaz bilgin olsun
  • teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.şimdilik elimde avr yok araştırma aşamasındayım.kullanım amacımı özetlersek pc ye bağlı kullanmak istiyorum ayrıca pc den bağımsız bir cd player da alıp elimdeki cd leri kullanmak istiyorum.şu anda creative S750 kullanmaktayım çokta memnunum fakat son dönemde çıkardığı arıza nedeniyle tamirde yapılması konusunda pekte umudum yok :) o yüzden böyle bir alternatif düşünüyorum.genelde müzik ve sinema için kullanacağım özellikle müzik performansı benim için çok önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.