Şimdi Ara

EDIFIER S550 + Playvision HDA-51A (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
9.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam aşağıdaki tarzda bir kablo kullanarak Flexijack olarak tabir edilen çıkıştan dijital ses alabilirsiniz. Bu kablonun bir ucu mono 3.5mm jack diğer ucu ise erkek RCA. Mono 3.5mm yı ses kartınızın Flexijack jakına diğer erkek RCA yıda decoderin koaksiyel girişine bağlayın Size verdiğim konu başlığındaki arkadaşlara da bir danışın isterseniz.

Kablo için ekli resimdeki RCA-Disi-3-5mm-Mono-Erkek-Cevirici ile herhangi iki ucu erkek RCA kablo da bu işi görür.

EDIFIER S550 + Playvision HDA-51A

• Çok saol üstad kablolar elime geçtiğinde bilgi veririm.
  • evvet en sonunda bugün aldım ses sistemini vatandan.yarın kurup deneyeceğim bakalım playvision la nasıl bi ikili olacak.
  • Hayırlı olsun hocam. Senin adına çok sevindim.

Yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz...Birazda foto eklersen süper olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 5 Ocak 2011; 23:49:56 >
  • evet fotoda eklemeyi düşünüyorum.ama fotoraf makinasının şarj kablosunu bulamıyorum :))). artık cepten çekerim bulamazsam.
    özellikle edifier ın kutulamasını çok beğendim.bunu bile göstermeyi düşünüyorum.
    önceki sistemimin subwoofer ı, playvision ın bass yoğunluğunu kaldıramadı.resmen patladı basslar.ses kartına analogdan bağladığımda bass lar normal olarak çalışıyor, ama playvision a bağlarsam bass lar müthiş artıyor, subwoofer resmen çöküyordu:). bakalım bunda ne olacak.
    teşekkürler ilginiz için.
  • sistemi sonunda aldım ve kurdum.hemen fotolara ve yorumlarıma geçeyim.

kutulama gerçekten çok iyi.çevresel hoparlörler ve subwoofer ın ayrı kutuları var.

ürünü o kadar güvenli kılmışlarki, kutu içinde kutuya koymuşlar:)

buda uydu hoparlörlerin kutu içindeki yerleşimi:

kutunun içinden çıkan parçalar, uydular ve kabloları:

özellikle rca stereo dönüştürücüleri çok hoşuma gitti.böylece sistemi rahatlıkla ister pc ye ister analog çıkışı olan herangi bi alete bağlayabilirsiniz.

buda subwoofer.subwoofer inanılmaz ağır arkadaşlar.ve bir multimedya sisteme göre çok büyük:

buda sub ın arkadan görntüsü:

uzun uğraşlar sonucu sistemi kurdum:

subwoofer derinliğinden dolayı masanın altına sığmadı.o yüzden masayı baştan söküp altındaki bölmeyi çıkarmak zorunda kaldım.alacaklar için en büyük sorun bu olabilir.sub çok büyük boyu 40 cm, eni 37 cm, benim yaşadığım sorun olan

derinliği ise tam 49 cm.ağırlığı ise en az 20 kilo vardır.odanızda bunu koyabileceğiniz yer olması çok önemli.

işte buda subı.çok zorladı namussuz:))

bikaç görüntü daha:

bunlarda rear lar:

sisteme gelecek olursak.ben inanılmaz memnun kaldım.gerçekten hem işçilik hem ses kalitesi harika.ama tabii bi hi-fi sistem kadar harikada beklemeyin.nede olsa bi multimedya sistem bu.
    ancak şunu belirtmekte yarar var.eğer rnb, hip hop, rap dance tarzı müzikler dinliyorsanız bass ı size yetersiz gelebilir.ancak bu bass ın kötü olduğu anlamına gelmiyor.bu sistemde tizz e acayip önem verilmiş.bass sesler asla tizz
    sesleri bastırmıyor.buda bass ı ön plana çıkarmıyor.

mesela eski sistemimde creative in ayarlarından bass ı %40, tizz i ise %80 de kullanırdım.bunu aldıktan sonra bass ı %60 a çektim.çok güzel oldu.sistemin kendi bass-tereible ayarıda
    var.ayrıca front,rear ve center hoparlöründe seviyesini ayrı ayrı arttırabiliyorsunuz.buda çok güzel bi özellik.

aslında bu sistem tam benim gibi rock ve metal dinleyicileri için yapılmış bi ürün:).eğer pc de bu tarz müzik dinlemek önemli bi yer tutuyorsa bu sistem 1. tercihiniz olmalı.ama oyunlarda ve filmlerde de asla kötü değil.özellikle
    filmlerde bass ı ön planda tutmak isterseniz, hem ses kartının ayarlarından hemde sistemin kendi ayarlarından bass ı arttırırsınız olur biter.

gelelim playvision la olan birlikteliğine.şunu en baştan söyliyim, müziklerde çok kötü oluyor dijital ses.çok sunnileşiyor müzik.ama filmlerde ise inanılmaz güzelleştiriyor.en baştan playvision bass ı çok ama çok güçlendiriyor.edifier da
    bass ın geri planda olmasını yok ediyor ve ön plana alıyor playvision bassı.aslında benzetmek gerekirse z5500 gibi bass lı bi sisteme sahip oluyorsunuz:). bu decoderle birlikte film izlemek ayrı bi keyif oluyor.

oyunlarda ise belli bi fark olmuyor.özellikle creative x-fi titanium sahipleri, dd live dts connect pack sayesinde oyunlarda ve müziklerde dijital bağlantı yüzünden 2.1 ses alma sorunu yaşamıyorlar.sesler yine 5.1 geliyor.bass ın daha
    güçlü olmasından dolayı oyunlarda dijital bağlantıyla çok rahat oynanabilir bu sistemle.özellikle silahlı oyunlarda daha bi başka oluyor.ama analog bağlayarakta daha temiz seslerle oyunu rahatça oyayabilirsiniz.burada tercih size kalııyor.

ama biraz öncede dediğim gibi müzik için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.edifier ve playvision birlikteliği müziklerde çuvallıyor:) tabiiki suçlu playvision la yapılan dijital bağlantı, edifier ın hiç suçu yok:). ben o yüzden müzik dinleyeceksem hemen analoğa geçiyorum.
    ama bu sistemin avantajı bu oluyor.isterseniz analog, isterseniz dijital kullanıyorsunuz.

ben edifier ı herkeze tavsiye ediyorm, çok beğendim.ama bass ı daha güçlü olsun dijital bağlantı olup filmleri daha iyi izliyim diyorsanız yanına playvision ıda alırsanız hiç problem kalmıyor, çok flexi bi sisteminiz oluyor:).eğer z5500 ün
    bass ağırlıklı sesini benim gibi beğenmiyorsanız ve fakat dijital bağlantı da yapmak istiyorsanız edifier + playvision seçeneğini çok rahat değerlendirebilirsiniz.

ama ne yazıkki biraz tuzluya geliyor sistem.edifier ı vatandan 850 liraya aldım, playvision ereyon da 200 lira.ayaklarla beraber 1250 liraya patladı.ama değdi.

bu arada ayaklarda almak isterseniz doğubank ın arka girişinin karşısında gençten ticaret merkezinin asma katında küçücük bi dükkan var.çok ucuza, harika ayaklar var.resimlerde görmüş olduğunuz ayakları oradan aldım ve çok memnun kaldım.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 7 Ocak 2011; 4:35:39 >

• Hocam, maşallah nazar değmesin çok güzel gözüküyor sistem. Özellikle woofer çok sağlam duruyor. Almayı düşünen arkadaşlar içinde çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Elinize sağlık...

Center'ın altındaki ayak hepsiburadadan değil mi? Öteki ayağı kullanmadınız sanırım?

Bu hafta bende yeni bir laptop aldım ve sıcağı ile iki güzel oyun indirdim. Biri NFS hot pursuit ve diğeride call of duty black ops. Benim 38 TL lik external ses kartı ile de playvision decodere bağladım. Windows 7 home edition yüklü laptopta ve ses ayarlarından external kartı seçtim. Oyun içindeki ses ayarlarından 5.1'i seçtim ve bingo... bütün hoparlörlerden ayrı ayrı ve surround şekilde ses geliyor. Şöyleki; özellikle call of duty'de çatışmanın olduğu noktaya arkanızı dönüp uzaklaştıkça ses arka hoparlörlere geçiyor ve tekrar çatışmanın olduğu yere önünüzü dönerek yaklaştıkça ses ön hoparlörlere geçiyor.

Benimde okuduğum bir kaç yazıda, optik bağlantıda özellikle oyunlardan 5.1 ses alınamaz diye yazıyordu. Sanırım yeni nesil oyunlarda adamlar farklı bir şeyler yapmış ve çok da güzel 5.1 ses alınıyor optik bağlantı ile...

Hocam bu arada DTS müzikleri deneme şansınız oldu mu? Decoder ve analog bağlantı ile kalite farkı nasıl sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 9 Ocak 2011; 0:54:43 >

• teşekkür ediyorum.inş sağlıklı sıhhatli kullanalım hepimiz sistemlerimizi, herşeyin başı sağlık.

evet hepsiburada dan aldığım sonorous ayakları merkez hoparlör için kullandım.bu ayakları görünce önce müthiş hayalkıtıklığına uğramıştım.ayağın boyu sadece 60cm.neredeyse yerde duruyor hoparlörler:) ben bunları surroundlar için kullanamazdım, odadaki çekyatın altında kalacaktı nerdeyse hop ler:)

bu aradada merkez hoparlör için hiçbişey bulamadım kafama göre.ama sonra aklıma bu fikir geldi.bu ayakları masaüstüne koyup merkez hop için kullanmak gayet iyi fikirmiş, çok güzel oldu böyel.böylece büyük hayalkırıklığına uğradığım, ben bunları napacağım gitti 117 tl dediğim ayaklarda bi işe yaramış oldu:).demekki herşeyde varmış bi hayır.diğeride odamda süs diye duruyor belki ileride bi işe yarar.yalnız uydular için aldığım ayakları çok beğendim.çok kaliteli ve kullanışlı.sadece bu hoparlöe için değil, çok büyük olmayan hemen bütün hoparlör için kullanılabilir.ayak arayanlara şiddetle tavsiye ederim.

ben playvision decoderi şimdilik ablama verdim.benim eski hoparlörü onun dvd playerına bağlamamın tek yolu buydu, onun için kendime bitane daha sipariş edeceğim, ama artık önümüzdeki ay.bu kısa kullanımda da dts müzikleri dinledim tabiiki. ama anca vlc player ve miro player da dinleyebildim.arada öle çek fark görmedim açıkçası.dediğim gibi playvisionla dijital bağlantı yaptığım zaman müzik gerçekten çok kötü oluyor bana göre.onun için bu şekilde müzik dinlemeyi düşünmüyorum.kesinlikle analoğa geçeceğim müzik için.ama oyunlar ve filmlerde çok rahatlıkla kullanırom playvision ı.özellikle filmlerde daha ayrıntılı ve güçlü geliyor ses playvision la.film için kesinlikle bu bağlantı şeklini kullanacağım.

oyunlaarda dijital bağlantıyla normalde 2.1 gelmesi lazım seslerin.5.1 gelmesi için 2 yol var.ya oyunun dolby dijital veya dts destekli olması lazım.çok nadirde olssa bazı oyunlar dd destekli oluyor.dts destekli varmı bilmiyorum.dd desteği oldduğu zaman decoder devreye girer ve oyun yine 5.1 olur.ya da ses donanımı ve yazılımının oyunlarda da müziklerde de 5.1 ses almasını sağlayan desteğin olması lazım.mesela benim x-fi titanium pro nun dd live-dts connect pack denen yazılımı bunu sağlıyor.belki senin harici ses kartında da bu özellik vardır.ama normalde dijital bağlantıda dd ve dts sinyallerin dışındaki sesler 2.1 gelir diye biliyorum.

bu arada sizinde laptopunuz hayırlı olsun.güle güle kullanın.bende almayı düşünüyorum bu aralar.marka model ve fiyat bilgileri verirseniz sevinirim.

teşekkürler tekrar sağlıkla kalın.

• @sarisakal

Adamım öncelikle hayırlı olsun ses sistemin.Ama aynı temenniyi bende senden bekliyorum.Çünkü benim sistemi alalı 2 günn oldu =D Bendeki tek eksiklik maalesef odamdaki sıkışıklık ve yer bulamama sorunu oldu.Mesela şuan center hoparlör resmen ağzımın içinde diyebilirim.Ben sistemi almadan önce bu yer konusunu çok düşündüm ama vatana gidipte sistemi dinledikten sonra "hade lan" dedim yerim yer olmamasını =D Kendimce gördüğüm bir diğer eksiklikte ses kartım.Zamanında aldığım asus striker extreme II anakartın içinden çıkan harici soundmax 5.1 ses kartını kullanıyorum.İnşallah hoparlörlerin taksitleri bittiğinde bende bir tane senin kartında edineceğim ki şu aralar edinebilmem gibi bir durum söz konusu bile değil.Sistemin fiyatını zaten sen yazmışsın bidaha zikretmiycem =D

Genel olarak sarisakal adlı arkadaşım herşeyi güzelce özetlemiş.Analog bağlantıda sesler gerçekten bir harika.Çok değişik tarzlarda müzikler dinledim ve hepsinde de kulağıma temiz ve dengeli baslar geldi.Tizlere ve özellikle mid'lere diyecek sözüm yok.Dijital bağlantı denemek gibi bir şansım maalesef şuan şansım yok.Zira bilindiği gibi alet analog.Xbox'ım da denemeyi çok isterdim digital olarak ama maalesef onuda arkadaki 2+1 desteklicek şeklinde olacak aux çıkışlarına bağlamak zorunda kaldım.Umarım yaza doğru playvision aldığımda bunu deneme şansına kavuşurum.Sistemi alan arkadaşlarıma hayırlısı olsun diyorum.Umarım hepiniz güzel günlerde eskitirsiniz sistemlerinizi :)

• valla teşekkür ederim.sizinde hayırlı olsun sisteminiz, doğru tercih yapmışsınız benim gibi:) ben çok memnunum resmen edifier hayranı oldum:)

dijital bağlantı içn playvision ı alabilirsiniz çok kullanışlı bi ürün.ps3 xbox 360 a rahatça bağlarsınız.sesinde çok iyi olacağına eminim.ama pc de müzik için analoğu tek geçerim.

merkez hoparlör içinse yukarda linkini verdiğim hepsiburada daki sonorous ayağı alabilirsiniz.60cm boyu var.benim gibi masaüstine koydunuzmu tam merkez hoparlör ayağı oluyor kendiler:)

tekrar sağlıkla kullanın sisteminizi, çok uzun süre pc için götürür bizi bu.
  • Teşekkür ederim @Sarisakal. Aldığım laptop Lenovo G560. Geçen bimeks de kampanya vardı ve 1045 TL idi. Almaya gittim ve teşhir ürününü inceledim fakat benim netten baktığım modelden görsel olarak farklı ve HDMI çıkışı yoktu. Meğer fiyaları düşürünce cihazın plastik kalitesini düşürmüşler ve HDMI çıkışı iptal etmişler. Öyle olunca sıfır almaktan vazgeçip ikinci el 860 TL ye 1 aylık aynı model laptop aldım. i3 işlemci, 4 GB ram, 512 nvidia 310m ekran kartı 320 harddisk falan genel özellikleri. Şuan HDMI yı bağladım 40 inch LCD TV ye oturdum full hd oyun oynuyorum. Dediğim gibi playvision decoder ile de 5.1 ses alıyorum. Kablosuz logitech gamepad de aldım. Keyfim yerinde...

En güzel yanı bütün gün oyun oynamama rağmen sadece hard diskin olduğu yer hafif ılık oluyor o kadar. Soğutma sistemini çok güzel yapmışlar. Laptopların en büyük problemi genelde fan olur. Bu modelde ram ve hard disk kapağını çok büyük yapmışlar ve fan ile soğutma tertibatıda bu kapağın altında. Lazım olursa sadece bu kapağı açıp komple temizlik yapmak ve hatta fanı bile değişitirmek mümkün. Diğer model laptoplarda ana kartı bile sökmek gerekiyor. Sonrada laptop tamir görmüş oluyor. Kısacası lenovo G560 ın 1 ay önceki HDMI çıkışlı modelini tavsiye ederim...

• çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz saolun.lenovo hem ucuz hemde iyi bi marka.tam istediğim gibi.sonuçta laptop aman aman önemli değil benim için, ucuz olup isteklerimi karşılasın yeter.2. elini nereden aldınız.
  • Sahibinden.com dan aldım hocam. 3 veya 5 aylık temiz, garantili, faturalı ve tamir görmemiş laptoplar oluyor genelde...
  • herkese merhaba,

yazilarinizi okudum guzel bilgiler icin herkese tesekkur ediyorum.

Benim sorum sudur : bu playvision la beraber edifier almayi dusunuyorum ama bende asus k52jc notebook var hdmi cikisi var simdi bu playvision denilen cihaz nereden baglanior notebook a (5.1 ses kartim yok) ? cunku hdmi cikisini led tv de kullanmak istiyorum playvision hdmi den baglanmiyordur heralde ? yardimci olursaniz sevinirim.

saygilarimla,
    Mehmet
  • Hocam laptop'unuzda 5.1 ses kartı olmasına gerek yok. SP/DIF çıkış olması yeterli. Aşağıdaki linke göre sizin asus'ta SP/DIF out portu var olarak gözüküyor. Siz yine de bir kontrol edin.

http://www.playvision.com.tr/destek.htm bölümünde aşağıdaki gibi bir bağlantı şekli gösteriliyor.

Ayrıca led TV nizin MKV oynatma özelliği var ise ki LED TV ler yeni teknoloji olduğu için kesin vardır, MKV film izlerken optik çıkıştan playvision'a bağlayıp DTS ve DOlby Digital filmlerde 5.1 gerçek ses alabilirsiniz.

http://www.playvision.com.tr/images/DijitalLaptop.JPG

http://www.lasystems.be/Asus/90NZIA614J2F43VL131/K52JC-EX343V-BE/product/224366.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 10 Mart 2011; 1:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarisakal

valla teşekkür ederim.sizinde hayırlı olsun sisteminiz, doğru tercih yapmışsınız benim gibi:) ben çok memnunum resmen edifier hayranı oldum:)

dijital bağlantı içn playvision ı alabilirsiniz çok kullanışlı bi ürün.ps3 xbox 360 a rahatça bağlarsınız.sesinde çok iyi olacağına eminim.ama pc de müzik için analoğu tek geçerim.

merkez hoparlör içinse yukarda linkini verdiğim hepsiburada daki sonorous ayağı alabilirsiniz.60cm boyu var.benim gibi masaüstine koydunuzmu tam merkez hoparlör ayağı oluyor kendiler:)

tekrar sağlıkla kullanın sisteminizi, çok uzun süre pc için götürür bizi bu.

merhaba bende edifier kullananlardanım,biraz geç oldu ama hayırlı olsun sisteminiz.

• Ben de edifier kullanıyorum. da5000pro aldım. setimden çok memnunum.
    Aslında edifier kullanıcıları olarak bir dernek kurmak lazım. Yanlışmıyım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

Ben de edifier kullanıyorum. da5000pro aldım. setimden çok memnunum.

doğrusunuz ama derneğin başı ben olurum çünkü en güçlü edifier bende s730
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

Ben de edifier kullanıyorum. da5000pro aldım. setimden çok memnunum.

doğrusunuz ama derneğin başı ben olurum çünkü en güçlü edifier bende s730

Tamam sen kur derneği ben de sana bilgim dahilinde yardımcı olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E707505F2 -- 10 Ağustos 2011; 21:02:58 >

• arkadaşlar merhaba bende bu playvisiondan aldım kafama takılan bi soru var benim ses kartı ucuz yollu bir 5.1 ses kartı fakat optik giriş veya koaksiyel giriş yok 5 tane normal giriş var şimdi bu girişlerden playvisionu kullanıp 5.1 ses alamazmıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.