6630 kullanıyorum edge özelliği var ama ne işe yarıyor? k750 i almak istiyorum ama o özellık yokmus. biraz bilgi verirseniz sevinirim.
EDGE özelliği aynı bilgisayardaki ADSL gibidir ßir örnek ; yani telefonu 56k bağlantı hızından kurtarıp , ADSL e geçmesi gibi (512) yani..
tam olarak anlayamadım. telefon ile nete gırmek için mi?? yoksa telefonun aramalarda hızmı yavas. daha acıklayıcı olurmusun.
normal gprs : hacı murat edge : bmw
Benim bildiğim adsl ile ilgili veya oyunun hızı falan
Enhanced Data rates for GSM Evolution'ın kısaltılmış hali olan EDGE, GSM şebekesi üzerinde veri transferi açısından erişilebilecek en son noktadır. EDGE 2.5G teknolojisidir. Teknik olarak 384 kbps veri hızına ulaşabilen servis ortalama 170 kbps hız sunarak GPRS'in 5-6 katı hızında daha hızlı bağlantıya olanak sağlar.
Bu durumu çevirmeli bağlantı ile ADSL arasındaki fark olarak değerlendirebiliriz.
Peki bu hizmet örnek olarak Turkcell tarafından ücretli mi devreye giriyor? Mesela ben gprs ile bağlantı kurunca EDGE destekli telefonum otomatik olarak EDGE destekli olarak mi internette surf yapıyordur? Ben indirmek istediğimde 15-20KB/s ile indirdiğime göre EDGE kullanmıyordur. (N91)
Yüksek hızda internet erişimi için kullanılan bir protokol
Bulunduğun bölgede edge desteği varsa edge' yi kullanabilirsin. Bulunulan bölgede edge desteği varsa ekrandaki hücre bilgisinin yanında (E) harfi çıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Tora
Peki bu hizmet örnek olarak Turkcell tarafından ücretli mi devreye giriyor? Mesela ben gprs ile bağlantı kurunca EDGE destekli telefonum otomatik olarak EDGE destekli olarak mi internette surf yapıyordur? Ben indirmek istediğimde 15-20KB/s ile indirdiğime göre EDGE kullanmıyordur. (N91)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme