Şimdi Ara

Edebiyat yazarak mi çalışıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazarak hiç bitmez diye düşünüyorum 2021 için hazırlanıyorum Allah'ın izniyle. Limit el kitabi var sadece bu yeterli olur mu yanına başka bir kaynakta almam gerek mi ? Konu anlatım için diyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• limit el kitabı ve limit soru bankasını alın, soruları el kitabından bakarak çözün. bitirince paraf soru kütüphanesini alın çözün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum örnek üzerinden gideyim mesela tanzimat edebiyatına bakacaksın kimi işliyorsun atıyorum Abdülhak Hamit Tarhan renkli kalemle bu adamı yaz mesela lakabı varsa onu yaz çünkü illa yazacaksın ama gidip de o dönemin özelliklerini tekrar adama yazmana gerek yok mesela tanzimat 2.dönem sanatçısı bu adam gidip de yok sanat sanat içindir anlayışı vardır işte divan edebiyatını terk etmiştir vs yazma bu adamda ilk bir eser varsa onu kesin yaz mesela ilk pastoral şiir sahra diyebilirsin bu da önemli ben edebiyatı birinden izleyerek götürmen tarafındayım orada hocalar önemli yerleri vurguluyor ama benden sana tavsiye youtube üzerinden gideceksen Kadir Gümüş ile gitme hem çok uzun hem çok detay hem de eksik mesela divan edebiyatını çok yüzeysel anlattığı için ben şu an Harun hocadan gidiyorum hem kısa hem gerekli bilgileri veriyor adamın 2013 yılında yazdığı her şey 2020 limit el kitabında altı çizili o adam zaten önemli eserleri vs diyor,yazarların dediğim gibi öne çıkan özellikleri varsa onları yaz yukarda verdiğim örnek gibi,önemli eserlerini yaz ve limitten oku ve kendine ya bunu yazmadım ama sorulma ihtimali çok yüksek dediğin bir şey varsa yaz sonrasında soru bankasına geç.Soru bankasında inşallah yanlış yaparım diye dua et ciddi diyorum neden orada bilmediğin yanlış yaptığın ne kadar şey varsa not defterinin arka yüzüne mesela o dönemin başlığını at ve kaçırdığın ikilemde kaldığın bilgileri yaz,yazdım diye de geçme bir şey 2 kere kaçtıysa 2 kere yaz ki önemini anlayasın en son tüm edb bitince bir cila kitabı sonra seri deneme geçersin zaten ösym çok zorlamıyor kaldı ki bu çalışmalarından sonra zorlasa bile seni etkilemez hadi kolay gelsin

• Teşekkür ederim anladım 🙂 hoca olarak Harun hoca dinleyim o zaman ben de birisi daha Kadir hoca eksik bilgi veriyor demişti de inanmamıştım o kadar uzun anlatıyor nasıl verebilir demiştim ama artık riske atmayacağım 🙂 peki dil bilgisi için Kadir hoca dinleyebilir miyim ? Not tutma olarak dönemleri falan yazma diyorsun yani uzun uzun sadece önemli yazar ve eserlerini yaz diyorsun değil mi ? Soru bankası çözerken de önemli bilgileri yine not al diyorsun değil mi sadece bu kadar ? Soru bankası bankası olarak hangisinden başlayım ?

• Teşekkür ederim 🙂

• Hocam dönem özelliklerini yaz bence yani benim demek istediğim şu şekilde örnekle açıklayayım yine tanzimattan örnek vereyim en güzel bundan açıklanıyor çünkü.
    Konunun girişinde dönem özellikleri var mesela defterin ilk sayfasına bir kutu yap 1.dönem 2.dönem diye ayır dönem özelliklerini bir kere yaz o da orada olsun sonrasında şöyle yazarın ismi,yazarın hayatı ile ilgili onu yakalayabileceğimiz bir özelliği (mesela Cahit Sıtkı bu adam tanzimat sanatçısı değil ama anlatmak istediğimi örneklendirmesi için seçtim mesela bu adam ölümden korkuyor ve çoğunlukla bu temada veya yine aynı adam ama Abdülhak Hamit Tarhan karısı ölüyor demek ki efkarlı vs yani o adamın eseri verilmese bile onu yakalayacak bilgiler zaten çok az yazar için böyle derine inersin gerisinde dediğin gibi yazar eser mesela Nabizade Nazım tak karabibik,zehra başka bir şeyi yok lakaplı yazarlar genelde önemlidir) ve eserleri bence eserlerini yazmaktan çekinme kulak aşinalığın göz aşinalığın belli olsun ama şu an edebiyat çalışmadığını düşünüyorum eğer yazın vs başlama gibi bir düşüncen varsa 2020 yılında bizim gireceğimiz sınavı bir bekle elinde 3 senenin verisi olur elinde nerden zorluyorlar vs bilirsin mesela divanı kasıyorlarsa divanda fazla durursun işte servetifunun kolay geldiyse o kadar fazla da durmazsın(3 senenin verisi sonuçta artık sınav bir kalıba girer).
    Kadir eksik tabi dostum Taşlıcalı Yahya'dan bahsetmiyor mesela divanda veya ne bileyim eserleri çok açmıyor yani onca vakit harcıyorsun hala eksik çıkıyor saçma ben divanı limit el kitabını okuyarak öğrendim ve daha fazla şey öğrendim gereksiz yani o kadar süreye.
    Dil Bilgisi için masraftan çekinmem dersen Önder hoca cidden iyi adamdır dil bilgisinde üstüne tanımam eski videolarını bulursan onları da kullanabilirsin kendisi kişilik olarak pek sevmediğim biri de olsa dil bilgisindeki anlatış tarzı ve hakimiyeti çok iyi.
    Kitap olarak limit alabilirsin yanına da o bitince sarmal alırsın ama sarmal epey detay olmuş bazı yerlerde boku çıkıyor eğer bilgi sarmal kalsın dersen parafın pdfsine baktım güzel duruyor ama o da epey kalın zaten bence hemen başlama mat eksikse ve ea isen git 3 ay mat geo kas net diyorum bak seneye 0 ayt bilgisiyle girdim yazın fonk hallettim şu an ayt matı bitirdim sayılır eğer o fonksiyon dersini halletmeseydim şu an işim işti 0 dan 30 civarına geldi kaldı ki 6 soruluk eksiğim var yani sen beni anladın eğer şu an boş vakitlerin oluyorsa geometriye şimdiden başlayabilirsin yaza geoda temel atarak girmek demek ea da ilk 2k adayıyım demek gibi bir şey tabii sınav uzun bir maraton ama çok büyük bir avantaj olur

• Şuan ben sadece matematik ve Türkçe çalışıyorum bir de Geometri başlayım o zaman bu 3 dersi yaza kadar temelli bir şekil de girersem mükemmel olur değil mi ? Yazım da fen dersleri ve AYT mat mi gireyim ? Aynı zaman da Türkçe TYT mat ve geometri devam ederek yazdan sonra için de edebiyat ve sözel derslere ufaktan giriş? Peki geometri için hiç temelim yok nasıl bir çalışma planı yapmam lazım ? Hangi kaynaktan başlamam lazım ve hangi hocayı dinlemem gerek ? Yazarak mi yoksa PDF mi yapayım geo da yani matematik de soruları yazmıyoruz ya sadece teknikleri önemli şeyleri not alıp soruları soru Bankasindan yapıyoruz geo da mı öyle yapayım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla aynı bana benziyorsun şu an matematik çalışıyorsan mart nisan mayıs haziran diyelim 4 ayda tyt matı yalar yutarsın kimden çalışıyorsun nasıl çalışıyorsun bilmiyorum ama paralı hocaları kullanma şansın varsa öneririm ha yok okuldaki hocam iyi diyorsan bilemem benim değildi.Hocan iyi değilse Mikail hocadan ilerleyebilirsin aşırı sıkı oturmuş olur yaza kadar bana kalırsa tyt matı bitir yanında ne çözüyorsun onuda bilmiyorum ama ben karekök 345 çözmüştüm epey de geliştirdi 8 aydır tyt mat çalışmamama rağmen 28 29 geliyor yani bu kitaplara bakabilirsin ağır gelir mi vs diye sorma çünkü paralı hocadan gidiyorsan zaten daha zorlarını vs çözüyorlar veya sen konuyu youtubeden halledip üstüne bir sürü soru çözüm videosu izleyip o soruları deniyorsan aynı kapı yani zorlamaz.
    Geo için ben birey a çözdüm 11.sınıfta bence süper onu al yaza kadar üçgeni bile sıkı bir şekilde bitirsen kar iki iç bir dış kuralını bilmiyordum ben şu an 6 7 civarında geliyor ve dediğim gibi tyt mat geoya 8 ay sonra yeniden başladım.Geo için bence ilk metin hocam ile başla pdflerini çıkart derim pdfli hoca çok önemli mat geo bunlar not alınacak dersler değil bunlarda çözecen direkt soruyu çizme/yazma vaktin=3soru çözme vaktin o yüzden öneririm ama bu adam hoşuna gitmezse Nurtaç Kozak beginner serisi güzel duruyor adam zor soruları kesmiş anlatış tarzı da hoş,ben ciddiyeti sevdiğim için pek hoşuma gitmedi ama kesinlikle bu benimle alakalı onu da ekleyeyim.Yaz gelince bilgi sarmal geo yapar kenan karadan eksik olduğun konuları izler eylül gibide acili yayarsın zaten bu dediklerimden sonra tyt mat 25 üstüne çivilenir resmen.
    Bence yazın fen bakma önce geo sonra fonksiyon fonksiyon için şunu diyebilirim ben sana yemin ediyorum y=-x in grafiğini bilmeyerek girdim 12 yaz tatiline (çok kötü durumdaydım) mikail hocanın 30 saat fonk dersi var onu yazın erittin erittin sene içine kalırsa bitersin,eğer onu halleder yanında apotemi alır (konu anlatım kısmı dehşet güzel) gidersen sana yemin ederim türev integrali hallettin demektir bak bu kadar iddialıyım.Fonksiyon dersini bilmeyen adamlar limiti 4 işlem sanar öncüllü soruda patlar türevde de aynı olay var ve fonk sonrası ikinci dereceden denklem parabol polinom eşitsizlik biterse çok büyük bir avantaj elde edersin çünkü elinde sadece trigo (ilk kısmı 11 de zaten ve kolay) logaritma ve dizi kalır eğer yazın trigoyu da halledersen yeme de yanında yat yemişim abi fenini bak ben yeni başladım çoğu netim burada ealardan düşüktü ama ben çalışmadığım için düşüktü e şimdi benim matım cepte (28 29 ile boun işletmeye giren var kaldı ki bu böyle kalmayacak) şimdi fen sosla ben belki 1 ay içinde 15 net yükselteceğim çünkü sos fen yani biliyorsan yaparsın bilmezsen yapamazsın (veya yorum kabiliyetin yoksa) matı 10 netten 25 nete 1 ayda çıkarmak çok zor ama fen sosda daha kolay hadi 10 net olsun yani yine aynı,bu arada burada amacım kendimi övmek değil sadece görmen için diyorum inan fen müfredatı bomboş kalmış önümde talim tarbiye kurulunun yayınladığı çizelge ile çalışıyorum 4 satır bir şey anlatmışlar tak tak konu bitmiş gitmiş fen 1 ay içinde 10 nete gelir ama fen kasarken arkada mat derdin olmazsa netlerin çok daha rahat uçar sınavı bu aylarda yaptığın netler değil veya eylül ayındaki netler değil haziranın bilmem kaçında gireceğin sınavın netleri belirleyecek yazın ayt matta geoda ne kadar yol alırsan o kadar iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05FCD1E67 -- 22 Şubat 2020; 16:43:13 >

• Valla süper ne diyim 🙂 bu arada ben zaten mezunum açık liseden mezunum bu sene çalışmadığım için 2021 hazırlanıyorum derece için Allah in izniyle. TYT mat selim hocadan dinliyorum sence TYT mat için de mi paralı hoca dinleyeyim selim hoca dan anlıyorum ama sıkıntı yok yani. AYT aldan yeter diyorsan Mikail hoca mı Behzat hoca mı sence ? Fen için de paralı hoca dinlesem çok avantajlı olur muyum ? Kimya özel ve Ertan şahin mesela önerir misin ? Yaza kadar TYT mat Türkçe geometri bunları yapabildiğin kadar yap diyorsun yazın da fonksiyonlar yala yut diyorsun hizli bitirirsen diğer AYT konularinada gir diyorsun değil mi ? Metin hoca PDF çıkartıp birey A çözerek ilerleyeceğim dediğin gibi yaza kadar biter diye düşünüyorum yazın da dediğin gibi Kenan kara +bilgi sarmal gömdükten sonra tamam dir. Tyt mat bitince tyt mat denemesi mi çözeyim sürekli hafta 1 mi çözeyim ne yapayım soru bankası mi çözeyim sürekli ? Türkce de biter Türkçe denemesi cozmeme gerek var mı yoksa soru bankası mi çözeyim arada ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.