Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
15
Favori
301.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: gemsaz

Geçenlerde de bir arkadaş EDC'nin inişlerde çok hızlı gittiğinden şikayetçi olmuştu.. Şimdi de, inişlerde vites büyültüp hızlanmadığından şikayet ediliyor..

Bunları okuyan ve EDC araç almayı düşünenlerin kafası karışacak..

Ben de, her sabah Ankara Konya Yolu Oran Köprüsü kavşağından AŞTİ istikametine iniyorum.. EDC aracın şanzımanı proaktif özellikli, yokuşu yavaş inmek istersem frene biraz uzun basıyorum, vitesi küçültüyor ve genelde o vitesle iniyor.

Eğer, yokuşu süratli bir şekilde inmek istersem, bir süre gaz veriyorum, istediğim hıza yükselince de gazı bırakıyorum ve araç o hızla yoluna devam ediyor.. Vitesi hemen büyültmeyip gaza geçici bir durum nedeniyle mi basıldığını yoksa kalıcı bir hız yükseltmesi amacıyla mı basıldığını belirledikten sonra üst viteslere geçmesi de tamamen güvenlik amaçlı..

Doğrusu, EDC'nin yokuş iniş performansından benim hiç bir şikayetim yok...

Hocam bahsettiğin yokuşu ben de iniyorum ara sıra...Orada olacak bir problem değil...

Mahalle aralarındaki çok dik inişi olan sokakları kastetmek istemiştim aslında. (45 derece eğimi olan gibi)

Benim de sizin gibi EDC'den bir şikayetim yok....

Ufak hataları dile getirip, tartışıp bunları Renault'ya iletmek lazım...Sonuçta kullanıcı tecrübelerinden dönen geri bildirimler araba üreticilerine faydalı olur diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimete -- 11 Nisan 2012; 9:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malimete

Ben sabah yola çıkıyorum..Ankara Dikmen'i bilenler bilir...Evden çıkar çıkmaz 45 derece eğimli inişle karşılaşıyorum...Çıkılacak bir yokuş yok anlayacağınız...Araba sıfır hızdan başlıyor....Yukarıda bahsettiğim problemle karşılaşıyorum...Tgezer'in bahsettiği gibi, problem dediysem de kafaya takılacak birşey değil...Ufak bir hata...

Celebic isimli arkadaş EDC almayı düşündüğünü söylediği için bu konu gündeme geldi..Sonuçta EDC'yi artıları ve eksileriyle anlatıp, yeni araç alacak arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz..

Hocam inşallah bugün siparişi geçeceğim. Ankara'da alamadığım avantajlı fiyatı İstanbul'da buldum. Arada tam 1.000.-TL fark var. Ödemeyi İstanbul'a yapacağım ama teslimat yine burada bana indirim yapmayan bayilerden olacak. Büyük olasılık teslimat Neziroğlu'ndan olabilir.

EDC hakkında daha önce çok olumlu yorumlar duymuştum, test sürüşüde beni tatmin etti ama tabiiki 10-15 dakikalık test sürüşü ne verirse o kadar tecrübe verdi. Sizlerin yorumlarıda kafamda bir şekil oluşmasına yardımcı oldu. EDC'nin çalışma mantığını anlamış oldum, vitesle ilgili anlatılanlar bana yaşayacaklarımda sürpriz olmayacak.

Not: @ malimete, bende Öveçler 4. caddede oturuyorum, oldukça yakınız. EDC ve Megane ile ilgili başlıklara yeni katıldığım için şimdilik sadece isimler aşina geliyor ve kim ne kullanıyor bilmiyorum. Sizdeki araç EDC idi sanırım. Aynı şehir içi yoğunluğu yaşayacağımız için öğrenmek isterim. Sizin şehir içi ortalama yakıt tüketiminiz nedir? Herkesin şehir içi kullanımı yaşadığı şehre ve semte göre değişebiliyor zira. Kafamda 6,5 ile 6,8 arasında beklentim var ama 7 lt/100km çıksada şaşırmayacağım. Bence tatminkar. Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Ben sabah yola çıkıyorum..Ankara Dikmen'i bilenler bilir...Evden çıkar çıkmaz 45 derece eğimli inişle karşılaşıyorum...Çıkılacak bir yokuş yok anlayacağınız...Araba sıfır hızdan başlıyor....Yukarıda bahsettiğim problemle karşılaşıyorum...Tgezer'in bahsettiği gibi, problem dediysem de kafaya takılacak birşey değil...Ufak bir hata...

Celebic isimli arkadaş EDC almayı düşündüğünü söylediği için bu konu gündeme geldi..Sonuçta EDC'yi artıları ve eksileriyle anlatıp, yeni araç alacak arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz..

Hocam inşallah bugün siparişi geçeceğim. Ankara'da alamadığım avantajlı fiyatı İstanbul'da buldum. Arada tam 1.000.-TL fark var. Ödemeyi İstanbul'a yapacağım ama teslimat yine burada bana indirim yapmayan bayilerden olacak. Büyük olasılık teslimat Neziroğlu'ndan olabilir.

EDC hakkında daha önce çok olumlu yorumlar duymuştum, test sürüşüde beni tatmin etti ama tabiiki 10-15 dakikalık test sürüşü ne verirse o kadar tecrübe verdi. Sizlerin yorumlarıda kafamda bir şekil oluşmasına yardımcı oldu. EDC'nin çalışma mantığını anlamış oldum, vitesle ilgili anlatılanlar bana yaşayacaklarımda sürpriz olmayacak.

Not: @ malimete, bende Öveçler 4. caddede oturuyorum, oldukça yakınız. EDC ve Megane ile ilgili başlıklara yeni katıldığım için şimdilik sadece isimler aşina geliyor ve kim ne kullanıyor bilmiyorum. Sizdeki araç EDC idi sanırım. Aynı şehir içi yoğunluğu yaşayacağımız için öğrenmek isterim. Sizin şehir içi ortalama yakıt tüketiminiz nedir? Herkesin şehir içi kullanımı yaşadığı şehre ve semte göre değişebiliyor zira. Kafamda 6,5 ile 6,8 arasında beklentim var ama 7 lt/100km çıksada şaşırmayacağım. Bence tatminkar. Selamlar

Hocam hayırlı olsun..Güle güle kullanın...

Tüketimim şu an 7 lt/100 km...

Güzergahım da sabah saat 06:30'da evden Ankamall Migros'a kadar 10 km...Trafik yok..

Akşam saat 18:00 civarı Ankamall Migros'tan eve kadar yine 10 km...Trafik tahmin edersiniz çok sıkışık...

Kırıkkale MKE'de çalışıyorum..Her gün arabayı Annkamall'e parkedip servise biniyorum...

Arabam 2000 km'yi geçti...Sanırım 6,5 lt altına düşmez ama 6,7-6,8 gibi bir tüketim yakalarım yakında...

3 defa Ankara-Kırıkkale git-gel yaptım....100 km'deki ortalamam ilkinde 4,7 litre, son 2 gidiş gelişimde ise 4,3 litre idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimete -- 11 Nisan 2012; 10:03:51 >

• Tüketimi çok dikkat ederek ş.içi 1.5-2 ay kadar bir süre 5.8-6 civarı yakaladım ama sonra ne oldu anlamadım aynı tarz kullanmama rağmen 3-4 haftadır tüketim arttı ve 6.3 e çıktı..
  • quote:

Güzergahım da sabah saat 06:30'da evden Ankamall Migros'a kadar 10 km...Trafik yok..

Akşam saat 18:00 civarı Ankamall Migros'tan eve kadar yine 10 km...Trafik tahmin edersiniz çok sıkışık...

Kırıkkale MKE'de çalışıyorum..Her gün arabayı Annkamall'e parkedip servise biniyorum...

Arabam 2000 km'yi geçti...Sanırım 6,5 lt altına düşmez ama 6,7-6,8 gibi bir tüketim yakalarım yakında...

3 defa Ankara-Kırıkkale git-gel yaptım....100 km'deki ortalamam ilkinde 4,7 litre, son 2 gidiş gelişimde ise 4,3 litre idi...

Hocam vermiş olduğunuz güzergaha göre yakıt tüketim değeriniz bana çok iyi fikir verdi. Sabah yol boş ama akşam ise bir kadar yoğun bir trafikte seyrediyorsunuz. Verilen değerler bana sürpriz olmadı. Dediğim gibi 7 lt/100 km'ya kadar bekliyordum. Önceki aracım 10,5 ile 11 lt/100km yaktığı için yeni aracım keyif verecek. Megane 3 HB EDC'den beklentim yakıt tasarrufundan ziyade yüksek tork gücü ve otomatik şanzumanın getireceği konfor. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

birader mesajda kimseyi cahil yerine koymadım konuyu da biliyorum aracı da biliyorum

forumu da okuyorum

en önemlisi mesaj yazarken kimseyle alay etmeden kötü söz söylemeden kaba saba konuşmadan yazı yazmayı biliyorum. kimseden ders almaya ne yaşım müsade eder ne de bilgi ve tecrübem

O zaman seni yazdığın mesajı tekrar tekrar okumaya davet ediyorum dostum .
    Burada hepimiz belli bir kültür ve yaş seviyesinde insanlarız.
    Karşılıksız birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz .
    Bunuda birbirimizi incitmeden yapmaya çalışalım .
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 11 Nisan 2012; 11:15:10 >

quote:

Hocam vermiş olduğunuz güzergaha göre yakıt tüketim değeriniz bana çok iyi fikir verdi. Sabah yol boş ama akşam ise bir kadar yoğun bir trafikte seyrediyorsunuz. Verilen değerler bana sürpriz olmadı. Dediğim gibi 7 lt/100 km'ya kadar bekliyordum. Önceki aracım 10,5 ile 11 lt/100km yaktığı için yeni aracım keyif verecek. Megane 3 HB EDC'den beklentim yakıt tasarrufundan ziyade yüksek tork gücü ve otomatik şanzumanın getireceği konfor. Selamlar.

tgezer sana da saygılar

bir örnek de ben vereyim

ist maltepe-sakarya arası 140km mesafeyi 5,7lt mazot ile tamamladım yani şehirler arası 100ü geçmezsen yine yüzünü güldürür.
    43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)

• kastamonu - istanbul arası 550 km yi 5.4 ile geldim .
    yol bilgisayarındaki ortalama hız 100 .
    uzun bir sürede 140-150 yaptım

Orijinalden alıntı: tgezer

kastamonu - istanbul arası 550 km yi 5.4 ile geldim .

Kastamonu'dan da Ankara'ya iniverseydin ya arkadaşım.

Ağırlardık seni. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • 140km de ortalama 5.7lt yakmadım

140km yi 5.7lt yakıtla geçtim. yola çıkarken 16lt yazıyordu. vardığımda 21.7lt yazıyordu yavaş giderseniz 4lt tutma imkanı var
    43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

kastamonu - istanbul arası 550 km yi 5.4 ile geldim .

Kastamonu'dan da Ankara'ya iniverseydin ya arkadaşım.

Ağırlardık seni. :)

Günübirlik gidip geldim.
    Hem önce sen gelecen ya.:-)
  • Bugun fiyatta anlastigim bayiye aracin parasini cikardim. Alici Ankara'da ama bayii İstanbul'da olunca bana fatura, teknik belge, tse belgesiyle beraber gerekli dokumanlari gonderecekler. Bende buradan tescil islemlerini kendim yapacagim.

Yeni arac alacaklara tavsiyem alacaklari aracin tescil ve plaka islemlerini kendileri yaparlarsa hem araclarina daha erken kavusurlar hemde en kotu 300.-TL kadar miktar ceplerinde kalir.

Bu arada yakinda arac alacaklara fiyat konusunda teklif almalari icin tavsiye uzerine aradigim bayiye yonlendirebilirim. Ankara bayileri ile İstanbul'daki bana onerilen bayii arasinda nerdeyse 1.300.-TL kadar fark cikti. Ankara degil herhangi bir sehirden bile arayip ayni fiyati alabiliyormusuz. Araclarin teslimi yine bulundugumuz sehirdeki bayi tarafindan yapiliyormus. Bilginiz olmasi acisindan yazdim.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • değerli edc şanzuman kullanıcıları...

şu anda 2005 model opel astra 1.6 twinport easytronic araç kullanıcısıyım...

konu başlığını baştan aşağı sonuna kadar okudum... genel izlenim bu şanzumandan memnun olunduğu yönünde..

daha önce benim aracımı kullanan varsa bu vites türü ile karşılaştırıldığında ne gibi farklar vardır ? %100 daha olumlu şeyler söylenecektir ancak arasındaki kıyası yapabilmem için fikirlerinizi bekliyorum...

aracımın yakıt tüketimi istanbul şehir içi trafiğinde ortalama 8.6 Lt/100 km. benzinli araca göre de çok ciddi farklar oluşacaktır.

bugün İstanbul Küçükyalı Aydınevler' de (E-5 üzerinde) bulunan Renault Mais' ten Renault Megane III 1.5 DCI Privilage model için 59.000 TLfiyat aldım. Yine İstanbul Kartal Cevizli' de bulunan ASF otomotivde de 58.500 TL fiyat aldım. Pazar günü olduğu için fazla yetkili olmadığı için ayrıntılı görüşme şansım olmadı.. bu fiyatlar üzerinden pazarlık yapılabilir mi? yapılabilirse tecrübesi olanlar ne kadar indirim yaptırabildiler ?

İlginize teşekkürler sorunsuz sürüşler..

• quote:

Orijinalden alıntı: referee28

değerli edc şanzuman kullanıcıları...

konu başlığını baştan aşağı sonuna kadar okudum... genel izlenim bu şanzumandan memnun olunduğu yönünde..

daha önce benim aracımı kullanan varsa bu vites türü ile karşılaştırıldığında ne gibi farklar vardır ? %100 daha olumlu şeyler söylenecektir ancak arasındaki kıyası yapabilmem için fikirlerinizi bekliyorum...

aracımın yakıt tüketimi istanbul şehir içi trafiğinde ortalama 8.6 Lt/100 km. benzinli araca göre de çok ciddi farklar oluşacaktır.

bugün İstanbul Küçükyalı Aydınevler' de (E-5 üzerinde) bulunan Renault Mais' ten Renault Megane III 1.5 DCI Privilage model için 59.000 TLfiyat aldım. Yine İstanbul Kartal Cevizli' de bulunan ASF otomotivde de 58.500 TL fiyat aldım. Pazar günü olduğu için fazla yetkili olmadığı için ayrıntılı görüşme şansım olmadı.. bu fiyatlar üzerinden pazarlık yapılabilir mi? yapılabilirse tecrübesi olanlar ne kadar indirim yaptırabildiler ?

Ben privilege ilave oladak acilir tavan, far yikamali xenon ve yerlesik navigasyon icin ciplak 56,5K fiyat aldim. MTV, trafik sigortasi, plaka ve tecil masraflari bana ait olmak kaydiyla. Bin liradan az bir masraf yani. Tekrar fiyat alin. Bende Ankara'da ucuz bulamadim İstanbul'dan ucuz fiyat buldum.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

quote:

değerli edc şanzuman kullanıcıları...

Ben privilege ilave oladak acilir tavan, far yikamali xenon ve yerlesik navigasyon icin ciplak 56,5K fiyat aldim. MTV, trafik sigortasi, plaka ve tecil masraflari bana ait olmak kaydiyla. Bin liradan az bir masraf yani. Tekrar fiyat alin. Bende Ankara'da ucuz bulamadim İstanbul'dan ucuz fiyat buldum.

ben oldukça pahalı fiyat almışım... bu fiyat alımı konusunda biraz bayi kızıştırmak etik midir acaba ? kredi çekerken banka şubesi kızıştırmak gibi yani..

örneğin A bayisi bana 58.000 TL verdi deyip, siz daha düşük verebilir misiniz denilebilir mi ?

benim aldığım 59.000 TL' lik fiyatta navigasyon yok bu arada...

• quote:

ben oldukça pahalı fiyat almışım... bu fiyat alımı konusunda biraz bayi kızıştırmak etik midir acaba ? kredi çekerken banka şubesi kızıştırmak gibi yani..

örneğin A bayisi bana 58.000 TL verdi deyip, siz daha düşük verebilir misiniz denilebilir mi ?

Hocam benimkinde saydığım ekstralar ( yerleşik navigasyon, açılır tavan, far yıkamalı xenon farlar ) mevcut ve kısmetse 57.500.-TL'ye mal olacak.
  • 190 km sonunda Ankara şehiriçi ortalama tüketim 6,7 litre/100 km....

Depoyu fulledim..Km'yi sıfırlamadım...Bakalım 500-600 km sonra ortalama düşecek mi yoksa çıkacak mı?

Bir de bilenlere sormak istediğim bir soru var...Arabayı alalı 2,5 ay oldu..Depoyu hiç fullemedim bugüne kadar..Genelde 100 TL'lik mazot alıyordum..Bugün benzinliğe tam girmeden önce yakıt göstergesi ışığı yandı...Depoyu fulletirdim ve 195 TL'lik 49,4 litre mazot aldı...Normalde ışık yandığında depoda 7 litre kadar mazot kalır diye biliyorum..Depo 60 litre olduğuna göre bu durumda depoda mazotu fulletirmeden önce 10-11 litre mazot kalmış gibi görünüyor..Normal midir?

quote:

Hocam benimkinde saydığım ekstralar ( yerleşik navigasyon, açılır tavan, far yıkamalı xenon farlar ) mevcut ve kısmetse 57.500.-TL'ye mal olacak.

Üstat hayırlısı olsun inşallah...

ben 0 km almaktan vazgeçtim.. çok az km' de 2. el almak benim alım gücüm açısından daha hayırlı olacak gibi..

kendimi zorlamadan 2. el 20.000 km' ye kadar bir EDC düşürebilirsem alacağım.. alamazsam yazı atlattıktan sonra tekrar arayışlara başlayacağım..

0 km araç bana şu anda biraz x-large gelecek

• quote:

kendimi zorlamadan 2. el 20.000 km' ye kadar bir EDC düşürebilirsem alacağım.. alamazsam yazı atlattıktan sonra tekrar arayışlara başlayacağım..

Hocam hayırlısı olsun belki eliniz rahatlar makyajlı Megane 3 alırsınız inşallah.
  • quote:

quote:

Hocam hayırlısı olsun belki eliniz rahatlar makyajlı Megane 3 alırsınız inşallah.

inşallah size de şimdiden keyifli sürüşler..

kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah...

bi süre daha astra' nın vitesine ve yakıtına katlanmaya devam edeceğiz :)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.