Şimdi Ara

eczacılık okuyan,eczacı olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eczacılık okuyanlar ve okumak isteyenler tartışalım

• Ne tartışacaksın yardımcı olayım.Misal böyle saçma bir bölüm için devletin lisanlı esnaf yetiştirmek için kişi başına 250 bin dolar harcamasını ve farmakoloji bölümü açmamasını tartışalım
  • sen böyle düşünüyosan tartışmayalım.farmakoloji dediğin gereksiz şey sayesinde yaşıyoruz
  • Daha ne yazdığımı anlamamışsın
    Devlet şu an farmakoloji bölümü açmamış.Eczacılık bu demek değildir, ve hemen kapatılmalı,farmakoloji bölümü açılmalıdır.Eczalılar pahalıya yetişmekte,devlete 250 bin dolara malolmaktadır ama hiçbir iş yapmazlar.Paketlenmiş ilaç devrinde tabiri caizse miadı dolmuştur.Eczane sayısı avrupadan daha fazladır ama farmakolog ne yazık ki yoktur.Diplomayı alanlar satıyormu diyeyim yada devleti dolandırıyor mu diyeyim mal fazlası yada hediye ile rüşvet alıp halkı kazıklıyor mu diyeyim.Sen şimdi bana bu eczacılığı mı savunuyorsun?
    Aslında şu an ilaç şirketleri müşteriye altın yumurtlayan tavuk gözüyle bakmaktadır eğer bu gözle değil de rekabetçi ve ARGE anlayışına dayalı tredavi amaçlı ilaç şirketleri Türkiye'de olsaydı yani böyle bir politikamız olsa 15 sene içerisinde dünyanın en önemli ilaç sanayicisi ülkesi oluruz.Ama ne yazık ki ilaç şirketleri parayı rüşvet olarak doktorlara,eczanelere ve ecza depolarına dağıtmakta,araştırmakta yapmamakta ve daha sonra biz rekabeti dayanamayız o yüzden patent yasası çıkmasın,jenerik ilaç üretip kolay para kazanalım demektedir.Peki ne zamandan beri?
    Ben daha bebekken bile diyorlardı.
    Ulan ilaçta dünyada rekabet yoktur, neyi saçmalıyorsun sen

• hayalciruh ilaç şirketlerinin verdiği rüşvetleri kimse inkar edemez.Hatta en çok promosyon dağıtan şirketler bile diyebiliriz.Ama burda ilaç sanayisi veya pazarlaması değil eczacılık bölümünde okumaktan bahsediyoruz.Yani farklı konular

Bende eczacılık okumak isterdim fakat puanları biraz yüksek geldi.O puanı yaparsam elektrik-elektroniğe giderim...
  • ben orda lisanslı esnaf gözüyle olaya bakmana tepki verdim.Ben demiyorum ki ucuz bir eğitim evet pahalı olduğu kesin biz su an labratuarlarda tabletinden tut kapsülüne kadar yaptık ama hangi eczacı kaldı ki bunu eczanesinde yapan.Sen eğer ki mesleğin içinden çıkmış yamukları baz alarak bakarsan dediklerin doğru ama benim tartışmak istediğim bu değildi.Eczacılık okumak isteyen vardır belki ama bende bu fakülteye geldiğimde eczacılığın esini bilmiyordum kafaısna sorular takılan,yeni össye girecek arkadaslar için ve de su an eczacılık okuyup daha idealist bakanlar için açmıştım bu konuyu...neyse
  • Bahsettiğin yararcılık farmakoloji bölümünün açılması(yani eczacılık fakültesinin lağvedilmesi), bir kişinin birden fazla eczane açmasına izin verilmesi,ilaç şirketlerine ARGE zorunluluğu getirilmesi ile mümkün olacak.
    Ayrıca sakın arkadaşlar bu bölümü seçmek gibi bir yanlışa düşmeyin.HAli hazırda zaten yüzbin kişi başına düşen eczane sayısı Almanya'nın 3 katından daha fazladır ve tembel tüccar zihniyetli ilaç şirketleri ARGE yapmadığından farmakoloji uzmanı istihdamı yaratmıyorlar.Herkes eczacı ola ola işsiz kalırsınız vesselam
    Düzeltme:Ayrıca yeni takıldım evet lisanslı esnaf.Geçen sene bu bölümden mezun olan 1100 kişinin net olarak 800'ü eczane açmışlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalciruh -- 13 Mayıs 2005, 23:00:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • günün eczacılar günü olması nedeniyle eczacı olan arkadasların ve de olacakların bayramı kutlu olsun.Esnaftan farklı olduğunu düşünüyorum ve de bunu küçültücü bir ifade olara gördüğümü belirtmek istiyorm
  • Kusura bakma ama sen eczacılığı işe başladığında göreceksin.Maalesef tamamen esnaflık veriler ise Eczacılık Fakültesi yetkililerin verileridir.Veriler çok açık her bir mezunu 250 bin dolara malediyorsun ama yüzde 75i(1100 kişi mezun oldu 800 kişi eczane açtı) eğer esnaf oluyorsa burada bir sorun vardır
  • bende eczacılık okuyorum.bence eczacılık sadece bizim ülkemiz gibi gelişmemiş ülkelerde esnaflık olarak görülüyor.diğer gelişmiş olan ülkelerde eczacılık mesleği en saygı duyulan meslek.doktorlardan bile daha çok saygı duyuluyor eczacılara ama ülkemizde iş tamamen ticarete döküldüğü için eczacıları çoğu kişi sadece yerinde oturarak sürekli para basan işportacılar gibi görülüyor.bunun en büyük sebeplerinden birisi de eczacıların işlerini dürüst bi şekilde yapmamalarından dolayıdır.
  • Ben eczacılık okumuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.