Şimdi Ara

Eczacılık bitti dedikleri doğru mu? Bence bakkalcılıktan farkı kalmadı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Direkt bana cevap yazsaydın ya :D Benim yaşımın bu konuyla ne ilgisi var? 18 yaşında olsam bunu diyebilmeye hakkım var ama 24 olunca yok mu :D Ayrıca ben üni felan bıraktım az bilgi edinmişsin hakkımda. Biraz daha kurcala başka linç edeceğin malzemeler de bulursun,hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tweety1996 -- 2 Eylül 2020; 16:8:17 >
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Ben öyle düşünmüyorum. Doktorun verdiği ilaç bi halta yaramazken eczacının önerdiği ilaç daha yan etkisiz ve güzel biçimde ağrımı kesiyo. Bu konuda çoğu doktorlar eczacıların getir götürünü yapar bence :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstisna. Eczacıların çoğu eczanenin başında bile durmuyor kalfaları yapıyor aynı işi. Herkes her şeyi biliyor zaten daha fazla yazmıyacam bu konuya anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorgias_ -- 17 Temmuz 2021; 1:51:32 >

• eatmekaiparker kullanıcısına yanıt
    matematik hocam benimkisi

• Irem E. I kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım, isterse 40 yaşında girer sizi ilgilendiren kısmı nedir? Üniversiteye illa 18 yaşında başlanacak diye bir kaide var da benim mi haberim yok? Üniversiteler ilkokul ve lise gibi temel eğitimin verildiği eğitim kurumları değil bilim yapılan yerlerdir (düzgün bir üniversiteye gittiğinizi varsayıyorum), kendinizi buna ne zaman hazır hissediyorsanız/bunu ne zaman istiyorsanız o zaman gider eğitiminizi alırsınız. Eleştirdiğiniz kişi o okulu kazanıp da zamanında mezun olamasa eleştirmekte haklısınız derim, çünkü bu durumda o kişinin yeterliliğini sorgulayabiliriz ama şu an o bölümü okumasıyla ilgili bir sorun göremiyorum. Eczacı meselesine gelirsek; ilaç sektörü gibi bir sektör eczacılar olmasaydı olmazdı diye düşünüyorum, şu an eczane açmanın da eskisi kadar kolay olmadığını düşünürsek umarım eczacı arkadaşlar bilgilerini gerçekten kullanabilecekleri yerlerde çalışmayı tercih ederler.

düzenleme: Üniversiteye zamanında başlamış ve eczacılık okumayan birisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milesbroke -- 2 Eylül 2020; 18:9:18 >
    "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Atatürk

• Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    Zaten eczacılık için yanıp tutuşan birisi bence işin bilim kısmıyla yanıp tutuşuyordur, iyi bir okuldan mezun olanı da iyi bir ilaç firmasında işe başlar bence, haksız mıyım?
    "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Atatürk
  • Irem E. I kullanıcısına yanıt
    Öncelikle burda eczacıların hepsi mal ve embesil tarzinda bir ergen yorumu yok burda eczanelerin ve eczacilarin mevcut durumuna bir eleştiri var (ki çok haklı eczacılar bilgilerini daha önemli sektörlerde kullanmalılar ) ancak bir bireye getiren eleştriri bunun dengi malesef olmaz çünkü bireyi eleştirmek kendi yakınları hariç kimsenin haddine de olmaz her birey özeldir ve kendi yaşamı vardır burda birisi hakkında sahip olacagıniz bilgi sığdır. Ancak Türkiye de eczacı eğitimini eczaneleri ilaç endüstrisini eleştirmek evrenseldir umarım bu farki anlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eczacılık aslında bu amaçla okunulacak bir bölüm olmalı dediğiniz gibi.Çünkü kimyayı sevmeyen insanı kusturacak kadar kimya dersi içeriyor bu bölüm.Ben nefret etmiştim artık asitlerle oynamaktan sentez yapmaktan laba girip kimyasal solumaktan.Ama severek yapan arkadaşlarım da vardı bu işi.
    Sadece beklenti meselesi diyelim buna.Elbette eczacılık bir önemli bilim alanıdır ancak ülkemizde yüzde 80-90 insan bu işi iyi para kazanmak rahat yaşamak için seçiyor bu su götürmez bir gerçek.
    Tercih yaparken de çoğu kişi ben bu işin bilimini yapacağım diye düşünmüyordur diye sanıyorum.Eğer düşünecek arkadaşlar varsa eğer kimyayı seviyorsanız sentez yapmayı yeni birşeyler bulmayı seviyorsanız eczacılık seçilebilir.Ancak dediğim gibi ben 5 6 sene sonrasını da dikkate alıyorum bunları yazarken.Kontenjan durumunu da göz önüne alırsak gerçekten bu alanda da rekabet artacak ileride.Elbette sıyrılanlar olacaktır eczacılığı çok çok fazla isteyenler mesela.O kişiler zaten bizim burada ne dediğimize bakmazlar.
    Firma olayına çok hakim değilim ancak tanıdığım büyüklerim var yurtdışında çalışan.Derler ya kendini geliştirene her alanda ekmek var diye.Eczacılık da öyle aslında.
    Ben kendi beklentilerimi karşılamadığı için bu bölüme mesafeliyim belki de objektif bakamıyorumdur bilmiyorum.Ancak kim hangi bölümü istiyorsa lütfen etraflıca incelesin özellikle o bölümün değişik alanlarında çalışan mezunlarıyla konuşsun bilgi alsın bunu tavsiye ederim herkese naçizane

• Karakter şart arkadaşlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Gorgias_

.
    Hocam bana özel mesaj atabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.