Şimdi Ara

Ecovacs X Kullanicilari

Bu Konudaki Kullanıcılar: arkakapıdankactım
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
192
Cevap
14
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ecovacs X serisi kullanan herkesin buradan olusabilecek sorunlari , yardimlari ve makinelerle ilgili biglileri paylasacagi bir konu acmak istedim.

Ayni zamanda yedek parca sikintisi ,servis sikintisi ve olusabilacek baska sorunlari da hizlica ortak cozum olmasi adina actim.

Bunun yani sira alsigimiz urunlerimizde ek temel yan parcalarin nereden nasil alabiliriz bunlari da paylasabiliriz.

Simdiden herkese iyo forumlar.

Ilk x 11 vs x8 yprumu benden olmasin :)

Platformda alan degerli arkadaslarimizla baslasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

​Robot: Önceki X8/X9 serisine benzer, ancak daha agresif bir "Antrasit" veya "Gri" renkte, fütüristik ve minimalist bir tasarıma sahip. Üzerinde gelişmiş sensörler ve AIVI 3D 3.0 kamera sistemi bulunuyor.
    En büyük fark paspaslama sisteminde; artık iki dönen ped yerine rulo şeklinde tek parça bir paspas (OZMO Roller 2.0) kullanıyor. ​OmniCyclone İstasyonu: Bu, sistemin yıldızı. Önceki Omni istasyonlarından farklı olarak, bu istasyonun toz boşaltma kısmı toz torbasız. Şeffaf bir siklon haznesine sahip (Dyson'ın kablosuz süpürgeleri gibi). Bu, hem çevreci hem de maliyetten tasarruf sağlayan bir devrim. İstasyon ayrıca 75°C sıcak su ile paspas yıkama ve kurutma özelliklerine de sahip. ​✅ Artıları: Forum Kullanıcılarının Vurguladığı "Devrimsel" Özellikler

​Bu modelin artıları, piyasadaki diğer tüm robotların eksiklerini kapatmaya yönelik görünüyor.

​1. "Cyclone" İstasyon: Toz Torbasına Elveda!

​Bu, kullanıcıların üzerinde en çok durduğu yenilik.

​Torbasız Boşaltma: "PureCyclone 2.0" teknolojisi sayesinde robot, istasyona döndüğünde toz haznesini torbasız bir siklon haznesine boşaltıyor. ​Kullanıcı Yorumu: "Artık 3 ayda bir toz torbası arama ve ekstra para verme derdi bitti. Hazne dolunca çöpü boşaltmak 10 saniye." Bu özellik, uzun vadeli kullanım maliyetini sıfırlıyor ve çok daha pratik bulunuyor.

​2. Emiş Gücü: 19.500 Pa

​BLAST Teknolojisi: 100W'lık güçlü bir fan kullanan bu sistem, 19.500 Pa emiş gücü üretiyor.
    ​Kullanıcı Yorumu: "Halıdaki en ince tozları bile çekip alıyor. Evcil hayvan tüyü diye bir şey bırakmıyor."

​3. Rulo Paspas ve Sıcak Suyla Yıkama (OZMO Roller 2.0)

​75°C Sıcak Su: İstasyon, paspası 75 derece sıcak suyla yıkayarak yağlı ve kurumuş lekeleri (örn. mutfaktaki kurumuş sos lekeleri) çözmede çok daha etkili. ​

Kullanıcı Yorumu: "Sıcak suyla yıkama farkını ilk temizlikte anladım. Yerler resmen gıcırdıyor. Rulo paspas, dönen pedlerden daha iyi ovalıyor gibi hissettirdi."

​4. Gerçek Kenar ve Halı Yönetimi

​Bu, X11 Omni'nin en büyük eksiğinin çözülmüş halidir.

​Artık halılardan kaçınmıyor, halıları süpürüp sert zeminde paspaslamaya devam ediyor. ​
    Kenar Temizliği (TruEdge 3.0): Robot bir kenara veya köşeye yaklaştığında, rulo paspasını 1.5 cm yana doğru uzatabiliyor. ​

Kullanıcı Yorumu: "Köşede toz kalması derdi bitmiş. Paspasın dışarı doğru kayarak köşeyi temizlemesini izlemek harika. Artık halılar için ayrı bir temizlik programı yapmama gerek kalmadı."

​5. "4x4" Eşik Aşma ve Hızlı Şarj

​TruePass 4WD Sistemi: Robot, 4 tekerlekten çekişli bir sistem gibi davranarak 2.3 cm'ye kadar olan sürgülü kapı raylarını ve yüksek eşikleri aşabiliyor.
    Bu, çoğu robotun 2 cm'de takıldığı yerde büyük bir avantaj. (Rakipler bu konuda biraz daha iyi )
    ​PowerBoost Hızlı Şarj: Çok büyük evler için tasarlanmış.
    Pili azaldığında istasyona dönüp 3 dakikada %6 şarj oluyor ve temizliğe kaldığı yerden devam ediyor.

​6. Gelişmiş "Sıfır Dolanma" ve Zeka

​ZeroTangle 3.0: Fırça tasarımı ve istasyondaki otomatik kesici sistem sayesinde fırçaya saç dolanması sorunu büyük ölçüde engellenmiş. ​AI Leke Tespiti: Robot, yerdeki kirin yoğunluğunu (örn. dökülmüş kahve) analiz edip, gerekirse o bölgeye geri dönerek derinlemesine temizlik yapıyor. ​

❌ Eksileri: Forum ve İlk İncelemelerdeki Eleştiriler

​Model çok yeni olduğu için "kronik" sorunları henüz tam bilinmiyor, ancak ilk kullanıcıların belirttiği bazı dezavantajlar mevcut.

​1. Astronomik Fiyat

​Bu, açık ara en büyük eksi. 60.000 TL civarındaki (Kasım 2025 fiyatı) etiketiyle, bir ev aleti için inanılmaz yüksek bir maliyete sahip. Çoğu kullanıcı "Bu paraya değer mi?" sorusunu soruyor.

​2. İlk Kullanıcı Yorumları (Reddit'ten)

​Yeni çıkan her teknoloji gibi, bazı pürüzler var:

​Yüksek Havlı Halılar: Bir kullanıcı, "ZeroTangle" fırçanın çok yüksek havlı (shaggy) halılara takılabildiğini belirtmiş. Normal halılarda sorun yok, ancak çok kabarık halılarda zorlanabiliyor. ​

AI Leke Tespiti: Yapay zekanın "leke tespiti" özelliği, bazen açık renkli zeminlerdeki soluk lekeleri kaçırabiliyor. Teknoloji kağıt üzerinde harika olsa da, pratik kullanımı henüz mükemmel değil.

​3. Ecovacs Uygulama (App) Geçmişi

​Bu, X11'e özel bir sorun değil, ancak markanın genel bir eksiği.

​Kullanıcı Yorumu (Genel): "Ecovacs Home" uygulamasının App Store/Play Store puanları rakiplerine göre (örn. Roborock) daha düşük. Kullanıcılar bazen "harita kaydetme sorunları", "bağlantı kopmaları" veya "arayüzün karmaşıklığından" şikayet edebiliyor. X11 bu kadar güçlü bir donanıma sahipken, yazılımın aynı seviyede pürüzsüz olmaması bir eksi olarak görülüyor. ​

Özet Karar

​Ecovacs Deebot X11 OmniCyclone, şu anda robot süpürge dünyasındaki "teknoloji demosu" gibi bir cihaz.
    Toz torbasız olması, 19.500 Pa emiş gücü, sıcak suyla rulo paspas yıkaması, kenara uzanması ve 2.3 cm eşik aşması ile kağıt üzerinde guzel.

​Eğer bütçe bir sorun değilse ve piyasadaki "en yeni, en güçlü" cihazı arıyorsanız, budur.
    Ancak, çok yüksek havlı halılarınız varsa veya bir cihaz için bu kadar yüksek bir bedel ödemek istemiyorsanız, bir alt segmentteki modelleri beklemek daha mantıklı olabilir.

Bwn arti ve eksi yorumlari tamamiyle Reddit den aldim.
    Genel itibariyle bir X11 anlatimi olsun istedim.
    Kendj deneyimlerimi arti ve eksilerini de diger kullanan arkadaslarimiz yazdiktan sonra yazmayi dusunuyorum.
    Herkese iyi forumlar.

• x11 omni pro aldım. hatta fırsatı da bu forumda paylaşmıştım. daha önce robot süpürge kullanmadığım için en iyisi olduğundan beklentim biraz yüksekti bazı konularda altında kaldı. kenarlarda almadığı bıraktığı toz oluyor gibi ufak sorunlar var. bir de ufak yan fırça ilk gün paspasa dolandı ve çok zor çıkarabildim. bence omnicyclone 10bin tl gibi bir fiyat farkına değmez. bütçe açısından net sınırı olmayıp en iyisi olsun ama gereksiz de fazla para vermeyelim diyenler için herşeye rağmen en iyi tercih x11 omni pro. diğer markalar iyi modellerini ya hiç getirmiyor yada eskiyince getiriyor.

Merhaba ,

Halilariniz kenarinda puskuller var mi ?

Bu ne yazik ki tum robotlarin ortak derdi.

Ayni zamanda 10 ve ustu olan halilarda da bu makine yan fircayi donduruyior.

Bir sonraki guncelleme de bunu duzeltecekler sanirim.

Cunku reddit de en cok sikayet bu aslinda.

Yeni yazilimla daha stsbil olacaktir.

Ben daha oncesinden robot kullandigim icin tum puskullerin overlok yaptirdim.

Ayni zamanda hsli kalinligin da en fazla 7 oldugu icin suan bu tip sikintilarim hic olmadi.

Kucuk matlariniz varsa da altina hali kaydirmaz batlardan koyarssniz cok iyi olur.

Bu aayede hic kaydirma olmuyor ve makine ciddi anlamda cok guclu cekim yaptigi icin tertemiz oluyor.

Genel itibariyle guzel makine ama bir kac guncelleme ile bence cok daha iyi olacaktir.

Ozellikle perde tanima ,otomatik esya yerlestirme gibi surecler kesinlikle eklenmeli.

Ama ilk once yapilacak guncelleme fix tarzinda olacak anladigim kadariyla.

Bu paspasa takıldı. O kadar dönmüş ki 5dk çıkarmaya uğraştım. Yazılım güncellemesi sonrasında yedek malzemeler gelirse alıp değiştireceğim çünkü fırça çok deforme oldu. Çekim gücü de çok iyi 6-10bin pa arası süpürge almadığım için seviniyorum onların temizleme performansı kötü olurdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• juba09 kullanıcısına yanıt

Bu paspas sabit degil sanirim ?

Bunu yere sabitleyip dener misiniz ?

Benim banyoda da aynisi var.

Ben hali banti ile yapistirdim.

125 tl idi.

Cikardiginizda da cok kolay cikiyor ve sorunsuz.

Makine halida guc artirimi yaptigi icin icine cekiyor.

Cekim gucu gercekten cok iyi.

Yedek parcalari nereden siparis ettiniz?

Orjinal yedekleri amazon.de de mevcut.

Tandiginiz var ise aldirabilirsiniz.

Onuj disinda aliexpreste bir satici vardi ama suan lojistik sorunlar nedeni ile Ulkemize ne yazik ki gonderim yapmiyor.

Santis firmasi da getirecegini iletti.

Ama hala sitesinde ne yazik ki yan parcalar mevcut degil.

Ben x8 yan fircasinda da yapiyorum yeni gibi oluyor.

LG X BOOM OM 4560 Mini Hi-Fi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • deneyeceğim teşekkürler. yedek parçaları sipariş vermedim. Distribütöre sordum. Gemi sevkiyatının başladığını ama zaman alacağını belirttiler. Bu modeli diğer firmalar gibi yapmayıp hemen getirdiler yedek parçalar da gelir.

Umarim ise yarar.

Bende cok etkisi oldu.

Evet getieceklerini ilettiler umarim en kisa surede getirriler.

Cunku en temel parcalar.

Bu konuda hassaslar umarim Ulkemizde mevcutta olan servis sikintisini da cozerler.

Tekrar hayirli olsun.

Guzel gunlerde ,servissiz ,sikintisiz sekilde kullanmanizi dilerim.

• Gecen hafta X11 Omni Pro alarak gruba katildim ben de :) Şimdilik temizlik performansından memnunum. Ancak haritalandırma kısmında biraz sıkıntılı nedense. Yapay zeka destekli bölümleri kapatmak gerekiyormuş yoksa makine çok sapıtıyor. Bazı yerlere girmiyor bazı yerlerde olduğu yerde dönüp duruyor. Bir süre daha kullandıktan sonra daha detaylı bir yorum yazmayı düşünüyorum.

Hayirli olsun.

X8 de ilk zamanlar bie xok odayi pas gexiyordu :)

Suan ki yazilim cok iyi onda tum yapay zska araclari acik ve sorunsuz ilerleme yapiyor.

X11 de ne yazikcki dediginiz gibi suan ilginc parlakliklari bile engel olarak tanimliyor.

Yeni fix yazilimla bu sorunu cozecekler umarim kisa zamanda cikarlar.

Tekrar hayirli olsun ,guzel,mutlu ve servissiz gunlerde kullanmaniz dilegi ile.

Ecovacs X Kullanicilari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurcukusu -- 12 Kasım 2025; 12:17:11 >
    Bu ozellik suan forunmuyor.
    Sizlerde acaba durum nedir ?
    Acaba gunxellemeyi geri mi aldilar.
    Haritalarda gorunen ozellik bildiginiz kayboldu.

Selamlar bende görünüyor ancak genellikle yanlış algılıyor hafif gölge denk gelen ıslak görünümlü fayanslarda. Bir kaç kere hatalı algılama olarak işaretleyince, bir daha burada gösterme benzeri bir check box çıktı. İşaretledikten sonra o bölgede artık çıkmamaya başlıyor

Merhaba ,

Harita ayarlarinizda direk gorunuyor mu ?

Bende de dediginiz gibi hatali tespitler yapti ve yanlis dedim.

Ertesi gun haritalar kisminda tamamiyle kayboldu.

Suan gozukmuyor.

Sizin su alanda mesela leke goster kismi cikiyor degil mi ?

Yok hayır bende de ayarlar kısmı aynen sizin paylaştığınız görsel gibi. Bir zamanlar geldiyse de ben farketmedim

Temizlik sırasında kendisi işaretliyor harita üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeir -- 22 Kasım 2025; 19:40:46 >

Cok ilginc.

Altinda bir ekleme yapildi.

Lekeleri gorsel goster diye.

Demek ki kaldirdilar.

Ki harita duzenle kisminda sivi ve kuru lekeleri goster diye de bur alan gelmisti.

Cok ilginc sekilde kaldirmislar.:)

Neyse demek ki genelden kaldirma islemleri yapitilar.

Tesekkur ederim bilgi icin

bende yeni surum gelmedi. 1 ay once kurdugum surumu kullaniyorum. kontrol ettim 1.57.108 yaziyor. uygulama ingilizce ve android kullaniyorum. muhtemelen turkce versiyonu en az 1 ay geriden geliyor olmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 22 Kasım 2025; 20:34:2 >

Bu sizdeki son surum bende de suannbu var.

Fix guncelleme yenilik bir soneakinde olacak sanirim.

Umarimnperde tanima gibi ozellikler eklerler.

Sizde peki deboot ayarlarinda leke goruntuleme ozelligi gozukuyor mu?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.