Şimdi Ara

Ebrar Bilgisayar'dan monitör alan oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Fiyatı rakiplerine göre baya uygun olduğu için Ebrar Bilgisayar'dan bir monitör almayı düşünüyordum fakat bu firma ile daha önce hiç çalışmadım. Bazı pazar yerlerinde yorumlar çok iyi bazılarında ise çok kötü.

Buradan alışveriş yapan var mı?

İkinci sorum, ölü pixel çıktı diyelim, arkasında duruyorlar mı?

Destek olan herkese çok teşekkürler.

AMD Ryzen 9 9950x3D @Asus ROG Ryujin III Exteme Asus Crosshair X670E Extreme | MSI RTX 5070 ti Vanguard G.skill Tridentz RGB 2x16GB DDR5 6000CL3038 SAMSUNG 980 Pro M2 SSD Asus ROG Helios 1TB QNAP TS 464 @ 16 TB ASUS ROG Thor 1200w Platinium Corsair K95 Logitech G502 // Lightspeed @Steelseries mass
  • Ben satın aldım, S2725QS. HB üzerinden. 1 tane ölü piksel vardı, ama umursamadım. Başlarda biraz takıyorsun ama şimdi aklıma bile gelmiyor var olduğu. 3 ay olmuştur, sorunsuz ürün.

Hocam ben ölü pixel konusuna takıntılıyım :(

AMD Ryzen 9 9950x3D @Asus ROG Ryujin III Exteme Asus Crosshair X670E Extreme | MSI RTX 5070 ti Vanguard G.skill Tridentz RGB 2x16GB DDR5 6000CL3038 SAMSUNG 980 Pro M2 SSD Asus ROG Helios 1TB QNAP TS 464 @ 16 TB ASUS ROG Thor 1200w Platinium Corsair K95 Logitech G502 // Lightspeed @Steelseries mass
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt

Ölü piksele takıntılıysan amazon-hepsiburada dışında bir firma tercih edersen başın ağrır. 2014de laptop almıştım o firmadan n11 üzerinden. Sorunsuzdu. Aradan 11 yıl geçmiş :)

*Viewsonic'in bir monitörünü aldım, 3 ölü pikselle başladı şuan şerit şerit monitörün altını kaplıyor. Ölü pikseller küme halindeyse mutlaka iade edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 13 Aralık 2025; 1:43:59 >

O halde mecburen üstteki arkadaşın da dediği gibi HB veya Amazon'un kendisinin sattığı ürünlerden tercih etmen gerek. Mecburen diyorum çünkü her aradığın ürünü bulamayacaksın ama monitör beklediğin gibi gelmezse, satış sonrası destekleri diğerlerinden daha iyi olacaktır. En azından daha yüksek ihtimal. Şimdiki monitörü almadan önce Amazon'dan BENQ MA270U satın almıştım. Coil whine vardı, alışamadım, 20 gün kullanıp geri iade ettim. Bir sorun olmadı.

• sakin olu pikselden bir sey olmaz demeyin. ben 2022 gibi ips panelli asus monitor aldim, ilk geldiginde ekranin ortasinda sadece beyaz arkaplanda belli olan bir tane olu piksel vardi. cok kafama takmadim zaten goze batmiyor diye

1.5 - 2 sene sonra (garantinin bitmesine 6 ay civari vardi) o piksel butun arkaplanlarda yemyesil parlamaya basladi. asus servise ulastim, bana tek bir olu pikselin garantiye girmedigini parasiyla bile tamir edemeyeceklerini soylediler

internetteki sıkısmıs piksel duzelten seyleri de denedim, butun gece monitoru acik biraktigim oldu, duzeldi ama bir iki saat sonra geri dondu falan.

neyse ki bir hafta icinde ekranin alt kisminda upuzun serit cizgiler cikti da garantiye kabul ettirebildim bu sefer. panel degisti, yeni taktiklari panelde de isik sizmasi var.

bunu o kadar da umursamiyorum artik ugrasmak istemedigimden ama turkiyede bir daha monitor alacak olursam internetten almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

!

• Maketle kullanıcısına yanıt

Peki, hepsiburada üzerinden başka bir satıcıdan aldık test ettik, ölü pixel gördük ama memnun kalmadım diye iade ettik. Sonuçta 14 gün yasal hakkımız var, burada sorun yaşanır mı sizce? Hiç ölü pixeli karıştırmadan ilerlesek :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt

Normal şartlarda bir ürünü beğenmediğimiz için 14 gün yasal hakkımız var alıcıyı korumak için. Ancak bazı satıcılar bazı ürünlerin açılması koşulunda iade almayacağını söyleyerek işi yokuşa itiyor, geri satılamaz diye.

Sistemden iade reddi oluşturuyor. Bu da tüketici hakları heyetine başvuruyu, bulunduğunuz bölgeye göre 2haftadan-6 aya kadar olan uğraşı yanında getiriyor. Bu nedenle kontrollü gitmekte fayda var.

Bazı firmalar 3 yada fazla ölü pikseli ana kusur olarak kabul ediyor ve garantiden para iadesi/değişim çıkartıyorlar. Bunlardan almak en mantıklısı oluyor kendimizi korumak adına.

Bir satıcı olarak geri satamayacağım ürünü bende iade olarak kabul etmiyorum. Sırf keyfi iadeyse, geri satılabilirse alıyorum.

Örn ambalajlı ürünü parçalamış arkadaş, içindekini beğenmemiş iade istiyor. Hiçbir şekilde kabul etme şansım yok, ambalajı kurtarmam mümkün değil çünkü :) Böyle bakmak lazım olaya.

• Maketle kullanıcısına yanıt

Ölü pixel var o sebeple iade ediyorum deseniz bu sefer kabul etmeyip servise yönlendireceklerdir. Serviste 3 ten aşağı ölü pixel normal diyecektir. Yine uğraşmak gerekecek.

Satıcıda haklı ama kanunlar bu konuda çok net. Zaten tahminimce ürün fiyatını belirlerken geri dönüş oranını da hesaba katıyorlardır. Eksiksiz ve ambalajı sağlam ise geri alması gerekiyor. Aldı kontrol etti, ölü pixel gördü bana geri dönüp bunda ölü pixel var iade alamam diyemez herhalde :)

• Evet, yasal olarak durum bu şekilde. Ölü piksel için net bir kanun maddesi yok ancak tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Başvurudan sonra yaklaşık 3 ay içinde iade ya da yenisiyle değişim kararı çıkabiliyor. Burada önemli olan, monitörde kullanıcı hatası bulunmaması. Çok zorlarsan satın aldığın yer en kötü benim mesleğim monitör olduğundan yanlış işlem yapmak ihtimamlım var değişim istemekteyim de :D

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.