Şimdi Ara

EBAY'den DVD Kamera aldım, Size Süreci Adım Adım Yazacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar dün itibariyle ebay'den sıfır (refurbished) Hitachi DZ-MV550A dvdli digital kamerayı 155 dolara almış bulunmaktayım, şu an satıcıyla türkiye kargo işlemleri için yazışıyorum, bana sanırsam bu gün içinde paypal faturmı istediğim şekilde hazırlayıp yollayacak, daha sonraki işlemleri de sizlerle yine adım adım paylaşmaya çalışacağım. Çok iyi özelliklere sahip bir kamera olmasada 155 dolara daha iyisi olmaz diye düşünüyorum.
    Bu kamera ebayden aldığım 2. kamera oluyor. Bakalım hayırlısı.
    Kameranın inceleme linkleri :http://www.a1-camcorder.com/2023-Hitachi-DZ-MV550A3.htm vehttp://reviews.cnet.com/digital-camcorders/hitachi-dzmv550a/4505-6500_7-30684094.html

• ebay den yaptığın bu alışvgerişin tüm aşamalarını belirtmek i,stemek iyi olmuş.

Ne kadar günde geleceğini, vergilerin sorun olup olmayacağını bizde öğrenelim
  • Bir süredir yazamıyordum, sebebi de kredikartı hesap kesim tarihimin geçmesini beklememdi. Kamerayı satan kişi ile açık arttırma öncesi Türkiye'ye kargo hususunda yazışmıştım ve 40-50$ seviyesinde tutacağını söylemişti. Burada önemli olan husus gönderi metodu içerisine gönderi takip numarası (tracking number) veren hizmet ile yollatmak. Aksi takdirde, paketi internet üzerinden izleyemeyeceğiniz gibi Türkiye'de aratmak istediğinizde de sıkıntı yaşarsınız. (barkod numarası olarak geçer ve pttde bu numara üzerinden kayıtlara bakarlar) Tracking number içeren gönderi türleri biraz daha pahalı olabilir ama en azından içiniz rahat olur. Satıcı ile gönderi ücreti hususunda pazarlık yaptım ve daha önce yine Amerika'dan bir kamerayı Tracking Number ile 35$ a getirtebildiğimi belirttim, kendisi de 35$ razı oldu. (yüksek meblağlar söylerlerse pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.) Paypal aracılığıyla bana faturamı göndermesini istedim, gelen paypal faturası üzerinden ödememi yaptım. Satıcı ödemeyi alır almaz paketi yollamış. Gönderi kodu üzerinden netten takip edebiliyorum. Şu an Houston Texas'daymış paket. (amerika'dan aldığınız ve standart posta gönderisi ile getirttiğiniz ürünlerihttp://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=home&page=0035trackandconfirm linkiyle izleyebilirsiniz. Hemen her ülke postanesinin bu tarz hizmeti vardır.)
    Paket Türkiye'ye ulaştıktan sonra yaşanacakları da anlatmaya devam edeceğim.
    Saygılarımla...

• İnşallah gümrüğe sokmazlar.
  • Paket dün itibariyle Türkiye'ye ulaşmış. Bunuhttp://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=home&page=0035trackandconfirm sitesi üzerinden, barkod numaramı sorgulatarak (tracking number olarak bahsettiğim) öğrendim.

Aynı şekilde ptt üzerinden de sorgulatabilirsinizhttp://212.175.152.11/sql3.asp

Şimdi beklemeye devam ediyor ve ara ara ptt nin yurtiçi kayıtlı posta takibi sayfasından (http://www.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta.php ), paketin gümrüğe mi yoksa direkt bana mı geleceğini kontrol ediyorum. Şayet istanbul AVPİM'de (avrupa yakası posta işleme merkezi) görünüyorsa ve bikaç gün geçtiği halde değişmemişse büyük ihtimal gümrüğe takılmıştır, Davutpaşa paket müdürlüğüne gidip çekmem gerekecek. Yok AVPİM'in altında Posta dağıtım Büyüçekmece tarzında birşey belirdiyse, gümrüğe takılmadı, postacıyı bekle anlamı çıkıyor.
    Bakalım sonuç ne olacak.
    Saygılarımla...

• Ha gayret hocam, bende senin gibi bekliyorum yer imlerine ekledim, umarım takılmaz sorunsuz alırsın urunu.
    Hayırlı Sabırlar
  • Ve mutlu son
    Paket bu gün elime ulaştı. Kutu, İstanbul Paket Müdürlüğü tarafından incelenmiş (açılmamış) ve kendi çuvallarına konulup (sarı İPM mühürlü kapalı bir şekilde) posta teşkilatına teslim edilmiş.

Çuvalın içinden kameranın kendi kutusu çıktı, üzerindeki adres kağıdına baktığımda yırtılmadığını, haliyle de kutunun açılmadığını anladım.

Gümrüğe takılmamasının altında göndericinin ücreti düşük göstermesinin önemi büyük. (ben talep etmemiştim ama kendisi akıl ederek böyle bir jest yapmış)

Gelelim paket içeriğine;

Görüldüğü üzre satıcının dediği gibi tamamen sıfır olarak paketlenmiş. Ben açıkcası bu alışverişten memnun kaldım. Bundan sonraki ebay alışverişimde ise ASUS eee Pc almak yatıyor, ufak ve ucuz bir laptop hayalim var.
    Umarım sizlere yardımı dokunmuştur anlattıklarımın.
    Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Helal olsun ne diyelim güle güle kullan biraz ingilizce şart ebay dan bir çok kişi alış veriş yapmak istiyor ama şu gümrük olayı kafaları çok karıştırıyor.
  • iyi şansına iyi çıkmış ama dikkat et hep böyle çıkmaz çok da güvenme
  • @dministrator hocam, bu benim ilk alışverişim değildi. Kimden ürün alınır. Kimin kandırma ihtimali yüksek, kargoda kaybolursa yada zarar görürse hangi prosedür izlenir. Ebay'e yada paypal'a nasıl yazılır filan deneyimliyim. Daha önceki alışverişlerimde eksik ürün alıp zararımı paypal'den telafi ettiğimde oldu, kargoda kaybolan ve yine paypal tarafından ücreti ödenen ürünüm de oldu. Önemli olan hangi zamanda nereye nasıl bir yazı yazmanız gerektiğini bilmek. Yani anlayacağınız, olayın şans ile ilgili tek kısmı ürününün fiyatının düşük bulunmasıdır, onun haricinde yukarıda yazdıklarım şans ile ilintili değildir. (gümrüğe takılsaydı bile yüksek gümrük ücreti ödemeden çekebilecek evraklarım hazırdı.)
    Bunu sadece belki alışveriş yapmayı düşünen ama çekinen arkadaşlara biraz yardımım olabilir diye yazdım.
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 17 Aralık 2007; 12:05:08 >

• Aldığın kullanıcıyı bildirirsen daha hoş olur
  • aldığım kişi devamlı olarak kamera vs. satan birisi değil, o yüzden belirtmedim. Yani bir meslek olarak yapmıyor sadece uygun bulup almış ve ebayden de satıp biraz kar yapmayı düşünmüş sanırsam. Ebay kullanıcı adı ctone2man.
    Daha önce de tzxtinc isimli yine amerikalı bir satıcıdan kamera almıştım, sorunsuz ve hızlı bir şekilde elime geçmişti. O da gönderici adı olarak firma ismi değil normal isim (bayan ismi) yazıp hediye olarak işaretliyor. Bu sayede o kamerada gümrüğe takılmamıştı.
    Saygılarımla...
  • Hayırlı olsun kardeş, Ebayle maceramız olduğunda artık rahatsız ederiz seni...
  • arkadaşım böyle birşeyi bizlerle paylaşman çok güzel hatta harika olmuş çok saol teşekkürler
  • iyiymiş ya

ben pek güvenemiyorum
  • böyle ufak tefek ipuçları verebilirmisiniz mesela gümrüğe takılırsa ne yapıcaz gibi veya satıcıya ürünü nasıl gönderticez gibi (hediye, posta servisi vs.)
  • hemen herkesin bildiği şeyler aslında, satıcı paketin üzerine isim yazarsa (firma değil) ücretini düşük bir değer olarak yazıp "gift" olarak belirtirse ve paketiniz büyük-ağır bir paket değilse çok büyük ihtimalle gümrüğe takılmaz.
    Ha gümrüğe takılma ihtimali olan bir ürününüz varsa da benim bulduğum ilginç bir kurnazlıkla gümrük ücreti ödemeden yada az ödeyerek gümrükden paketinizi alabiliyorsunuz. Ancak illegal olarak düşündüğüm için bu yöntemi burada yazamam, isteyen arkadaşlarla pm'den paylaşabilirim. (rüşvet vermek vs değildir, yanlış anlaşılmasın)
    Saygılarımla...
  • benim anlamadığım paketler nasıl açılmadan teslim ediliyor içinde pekala uyuşturucu vesaire olamaz mı bunu açmadan da farketmenin yolları vardır belki merak ettiğimden soruyorum.
  • quote:

Gümrüğe takılmamasının altında göndericinin ücreti düşük göstermesinin önemi büyük. (ben talep etmemiştim ama kendisi akıl ederek böyle bir jest yapmış)

dostum ucreti dusuk gosterme kismini nerede yapmis satici? Zira kutu uzerindeki sadece kargo parasi benim anladigim 31.5$ olarak gorulen? Fatura gibi birsey mi kesti ki adam?
  • o kısmın resmini yakından koymayı unutmuşum. Kutunun ortasında bir kağıt yapıştırılmış ya, onun üzerinde göndericinin doldurması gereken kısımlarda ürün fiyatını ve özelliğini (hediye, ticari ürün, ticari örnek tarzında.) belirtmek gerekiyor. (usps'in bi kağıdı bu, fatura değil; kutu içeriği hakkında) orda yazılmış.
    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.