Şimdi Ara

EAX ve OPENAL hk. bir belirsizlik...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar... Bugün bir arkadaşla konuşurken kendiside bu konuda bilgilidir. Fakat bugün anlaşamadık, ses kartlarındaki çip kullanımı; benim bildiğim kadarıyla artık microsoft dx10 ve dx11 ile EAX efeklerini sonlardırdığı ve yerine daha gelişmiş olan openal ses tabanını kurduğu bu nedenle eax oyunlarını işlemciye çözdürdüğü. Anlaşamadığımız konu ise x-fi çipinin özelliği oyunlarda eax efeklerini tam olarak işleye bilmesi ve şuan bunlarda olmadığından asus xonar ses kartı alacağım dedim sakın dedi, openal tabanı kullanan oyunlar geldikçe x-fi çipi eski formunu yakalayacağını dedi... Bu konuda sizin düşünceniz nedir..? ve acaba yeni oyunlar hakiketen openal tabanlımı çıkıyor...? veya oyunların hangi ses tabanını kullandığını nasıl anlarız...? teşekkürler...

• Benim bildiğim openal kütüphanesini microsoft değil creative hazırlamıştır ve buda directsound yerine hazırlanan(microsoftun directsoundu kaldırmasından dolayı)daha yeni bir sistem olup giderek gelişmektedir ve evet openal giderek yaygınlaşmaktadır oyunlar ise eax efektlerini openal üzerinden yapmaktadır.Yani evet x-fi hala oyunlar üzerinde daha iyi ve daha büyük bir etkiye sahiptir.Directsound kütüphanesini kullanan eski oyunların eax efektleriini ise alchemy denilen programlar x-fi çipine çözdürmek mümkün oluyor.

Not:Bu benim bildiğim yanlışım varsa bir arkadaş bizi bilgilendirsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcirak -- 22 Mayıs 2010; 13:53:33 >
  • Openal; creativenin çıkardığı bir olay fakat nedense bunun üzerine fazla gitmediler EAX olayı daha çok kullanıldı. Araştırdığım kadarıyla yarım yamalak ing. ile x-fi2 çipi ve yazılımlarının openal üzerine kurulacağı deniyor... xfi2 çıkana kadar ve openal oyunlar çoğalmadıkça creative kart almak almak anlamsızlaşıyor bence bunla devam veya asus xonar bir kart almalı daha iyi çünki müziklarde gerçekten performansı güzel...
  • Dostum openal bir kütüphane eax ses efekti sistemi bu yüzden ikisini karşılaştırmak anlamsız.Directsoundla openalı karşılaştırabilirsin.Evet eskiden creative directsound üzerinde duruyordu ve eax efektlerini directsound üzerinden veriyordu ama benim bildiğim şimdi eax efektlerini yeni oyunlar openal üzerinden veriyorlar sonuçta hepsindede x-fi çipi kullanıyor tek fark artık yeni windowslar directsoundu desteklemediğinden directsoundlu eski oyunları alchemy programıyla openala portluyorsun ve böylece yine çipe çözdürmüş oluyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.