Şimdi Ara

Eax Movie Catalog - Film Arşiv Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
18.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.eaxmc.com/tr

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım film arşiv programını sonunda bitirebildim. Programı yazmadan önce bu alanda internette birçok programı inceledim. Özellikle açık kaynak kodlu olması ve kullanılabilirlik açısında "Ant Movie Catalog" programına hayran kaldım. Bütün bu incelemeler ve araştırmalardan sonra tasarım aşamasında 5 temel özellik belirledim. Bunlar;

* HTML parse için dinamik script yapısı
    * Ana menüde film kartı için dinamik HTML yapısı
    * Kullanıcıların dilediği gibi tasarım yapabileceği rapor modülü
    * Excel,html gibi diğer formatlara rahatça bilgi aktarım
    * Program görünümü ve araç çubuklarını kullanıcıların özelleştirebilmesi

gibi temel modüller dışında birçok tamamlayıcı fonksiyon ile programı bitirdim. Bundan sonraki sunumlarda benim için sizlerden gelen geri bildirimler çok önemli. Lütfen olumlu olumsuz görüşlerinizi benimle paylaşın.

Programın bazı özellikleri:

• Dinamik Script Yapısı
      Artık film bilgilerini almak için kullanılan html parse işlemlerinde programcıya bağımlı değilsiniz. Web sitelerinde yapılan tag değişikliklerini siz dilerseniz programın içindeki script editor ile birkaç dakikada düzenleyebilirsiniz. İstediğiniz bir siteden istediğiniz kodları yazarak film bilgilerini rahatlıkla alabilirsiniz.
    • Özelleştirlebilir HTML Arayüz Desteği
      Programın ana ekranında bulunan HTML taslakları sayesinde kendi stilinizi programa yansıtabilirsiniz. Programla beraber gelen 4 farklı taslak mevcuttur. Bu taslaklar zamanla sizlerden gelen ve benim tasarlayacağım yeni taslaklar ile çeşitlilik kazanıcaktır.
    • Özelleştirilebilir Filtre Paneli
      Hızlı filtre paneli sayesinde istediğiniz kriterdeki veriyi tek bir butona basarak alabilirsiniz.
    • Dinamik Rapor Tasarlama Editorü
      Filmlerinizi yazdırmak istediğinizde dilediğiniz gibi rapor alabileceğiniz, tasarlayabileceğiniz modüller mevcuttur. Dilerseniz bu rapor taslaklarını arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Web import işlemleri: IMDB gibi sitelerden tek bir butona basarak film bilgilerini alabilirsiniz

Detaylı Film Kartı modülü ile birçok bilgiye rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca filmlerinizin ekran görüntülerini programa aktarabilir, disk bilgilerini *.mkv *.avi *.wmv hiç farketmez rahatlıkla programa kayıt edebilirsiniz.

• IMDB En İyi 250 Film Listesi
      Listelenizde bulunan filmler ile IMDB 250 film listesini karşılaştırarak hangi filmlerin listelnizde bulunduğunu gösterir
    • Toplu Güncelleme
      Import işlemlerinden sonra toplu güncelleme yapılabilmesi için geliştirilmiştir.
    • Film Ödünç Takip Modülü
      Arkadaşlarınıza verdiğiniz filmlerin takibini yapabilmeniz için geliştirilmiştir.
    • Filmleriniz Hakkında İstatistiktik Bilgi
      Sahip olduğunuz medyalar hakkında çeşitli istaitstik bilgilerin gösterildiği modüldür.
    • Excel, Html, Csv, Sql Veri Tiplerine Bilgi Aktarımı
      Veritabanında istediğiniz alanları yukarıda belirtilen formatlara aktarabilirsiniz.

ve daha bunun gibi birçok özellik sizleri bekliyor.

Download Adresi

http://www.eaxmc.com/tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zylar -- 23 Mayıs 2008; 14:27:33 >

• güzel bir programa benziyor.. ama aklıma bir soru takıldı.. galiba bu program ile sadece orjinal DVDleri sürücüye yerleştirdiğimizde mediaplayerdaki gibi anında intenetten bilgileri alıp önümüze getiren bir yapıya sahip..peki benim elimde yüzlerce divx film arşivi var... peki ben bu programla bu filmlerimi nasıl arşivleyebilirim.. böyle bir imkanım varmı?? varsa her biri için ayrı ayrı bilgileri tagleri kendim mi yazarım???
  • Ben Ant Movie Catalog kullanıyorum Beyazperde'den film bilgilerini alabiliyorum bu programda böyle bir imkan var mı?
  • @Batuist,
    * Sadece DVD'leri değil, diğer bütün medyaları arşivleyebilirsin(divx,wmv,avi,mkv)
    * Film bilgilerini alırken IMDB,Beyazperde gibi sitelerden scriptler yardımıyla alır.
    * Kendi arşivini programın import modülünden aktarabilirsin.

@dustyboy,
    * Evet alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zylar -- 7 Mart 2008; 10:51:53 >
  • öncelikle tebrikler. gayet hoş görünüyor.

benim sorunum, harddiskimde çok fazla film var. dosya isimleri değil ama klasör isimleri filmin tam adından oluşuyor. klasör isimlerinden yola çıkarak hard diski arşivleme gibi bir özellik var mı?
  • Program neden Türkçe değil? Yada Türkçe dil desteği var mı?

Teşekkürler.
  • arşiv oluştururken, ücretsiz Türk yazılımı olan CD Catalog'u kullanıyordum...

Ancak bu tanıtımı yapılan yazılımın IMDB rating değerleri alması ve hoş arayüzü çok güzel... faydalı bir paylaşım, teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Word Dosyası gösteren mp3 player
    14 yıl önce açıldı
    Rehber: Windows ISO arşivi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsi geçen yazılım ne kadar iyi olursa olsun, ücretsiz, Grieex,Diviks,DiviksTurk ve adını hatırlayamadığım diğerleri varken (çoğunun Türkçe desteğide mevcut) Eax Movie Catalog için $22.95 ödeyecek kaç kişi çıkar bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

Bahsi geçen yazılım ne kadar iyi olursa olsun, ücretsiz, Grieex,Diviks,DiviksTurk ve adını hatırlayamadığım diğerleri varken (çoğunun Türkçe desteğide mevcut) Eax Movie Catalog için $22.95 ödeyecek kaç kişi çıkar bilmiyorum.

ödeme sorun değil, bir şekilde halledilir de, bahsettiğin yazılımlar IMDB puanlarını alma özelliğine sahip mi, yoksa CD Catalog gibi sadece dizin çıkarma özelliğine sahipler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

quote:

Bahsi geçen yazılım ne kadar iyi olursa olsun, ücretsiz, Grieex,Diviks,DiviksTurk ve adını hatırlayamadığım diğerleri varken (çoğunun Türkçe desteğide mevcut) Eax Movie Catalog için $22.95 ödeyecek kaç kişi çıkar bilmiyorum.

ödeme sorun değil, bir şekilde halledilir de, bahsettiğin yazılımlar IMDB puanlarını alma özelliğine sahip mi, yoksa CD Catalog gibi sadece dizin çıkarma özelliğine sahipler?

Şu anda Grieex kullanıyorum. Bunun hakkında şunları söyleyebilirim.

- IMDB'den, Yönetmeni, Senaryo bilgileri, Yapım yılını, Puanı, Film orjinal dilini, Ülkeyi, Oyuncu kadrosu ve karakter isimlerini, Süresini, aldığı oyu ve ingilizce kısa konusunu rahatlıkla alabilmektedir.

-Sadece IMDB den değil, Türkçe olarak, Beyazperde, film-gen-tr, sinema-com, sinematurk-com dan da bilgi alabilmekte, bunun yanında isterseniz filme ait bir resim ekleyebilir veya dvdempire, moviegoods veya amazon dan büyük afiş edinebilirsiniz.

-Ayrıca Diviks 2.9, DivxTurk 1.6, Pivx 0.6, DivxARC 1.3, All My Movies 4.4 ve Extreme movie manager yazılımlarından hazırlamış olduğunuz listeleri Grieex' e dahil edebilirsiniz.(IMPORT) Hazırlamış olduğunuz listeleri Excel' e aktarabilirsiniz.

Bence kullanmaya değer bir yazılım.

• Resim koymayı unuttum

• quote:

Bence kullanmaya değer bir yazılım.

bence çok güzel bir yazılım...paylaştığın ve bu güzel tanıtım için çok teşekkürler
  • Güzel program. Benim dev divx arşivime lazımdı böylesi. Teşekkürler.
  • @ANUBIS,

GrieeX yazılımını kurdum, güzel bir arayüzü ve basit bir kullanımı var...filmin izlenip izlenmediğinin not edilebilmesi ve kişisel notunumuzla ilgili bölüm olması da ayrıca güzel...

Anladığım kadarıyla, CD katalog ve benzer yazılımlarda olduğu gibi, kategorilere bağlı klasörler halinde bir dizin oluşturamıyoruz kendi istediğimiz isme göre (örnek: filmler, belgeselelr, diziler,...vs)...filmler sıralı olarak listelenip, dvdrip, vs gibi özellikleri girilebiliyor isteğe bağlı olarak...bu durumda, arşivimizdeki filmlerle ilgili her türlü bilgiyi istediğimiz zaman görebilmemiz açısından güzel bir yazılım...ve CD katalog gibi programlarla birlikte kullanıldığında, filmin hangi DVD'ye yazıldığını bulmamız da sorun olmayacaktır...

yalnız, yazılımla ilgili ufak bir sorunum var...bir filmin bilgilerini girdikten sonra, başka bir zamanda değişiklik yapamıyoruz (mesela, izlenmedi yerine izlendi seçeneği)...değişiklikleri kaydetme gibi bir fonksiyonu yok ve yaptığımız değişiklikler kayboluyor; ilk kaydettiğimiz haline dönüyor...film bilgisini tamamen kaldırıp, tekrar girmemiz gerekiyor...ayrıca, IMDB puanını elel girmemiz gerekiyor ve sadece son girdiğimiz filiminkini kayıtlı tutuyor, diğerlerinden siliniyor...toplu IMDB puanı güncelelmesi fonksiyonunu kullandığımızda da, hiçbir filme puan falan gelmiyor...kesin gözden kaçırdığım bir şeyler vardır (belki de kullandığım versiyon sorunludur----v.1.0.9)

bu konularda yardımcı olabilir misin lütfen?

• Tam cevap yazacakken pm geldi

CD lerinize film ismi yerine arşiv numarası yazarsanız Cdcatalog kullanma derdiniz kalmaz, En azından yeniler için.

quote:

bir filmin bilgilerini girdikten sonra, başka bir zamanda değişiklik yapamıyoruz (mesela, izlenmedi yerine izlendi seçeneği)...değişiklikleri kaydetme gibi bir fonksiyonu yok ve yaptığımız değişiklikler kayboluyor; ilk kaydettiğimiz haline dönüyor...film bilgisini tamamen kaldırıp, tekrar girmemiz gerekiyor...

Ana pencerede gösterilen film bilgisinden değişiklik yapamazsınız. Bunu yapmak için Yukardaki listeden film ismine 2 kere tıklayın ayrı bir pencere açılacak. (Film Kartı) Buradan değişiklik yapabilir ve bu değişikliği Kaydet diyerek tamamlarsınız.

quote:

ayrıca, IMDB puanını elle girmemiz gerekiyor ve sadece son girdiğimiz filiminkini kayıtlı tutuyor, diğerlerinden siliniyor...toplu IMDB puanı güncelelmesi fonksiyonunu kullandığımızda da, hiçbir filme puan falan gelmiyor.

Ben şu anda 1.0.8 versiyonunu kullanmaktayım. Toplu güncellemeyi kontrol ettim şu anda bende de çalışmıyor, oysaki daha önce çalışıyordu, hiç elle girmedim. Bunun sebebi imdb de yapılan bir değişiklik olmuş sanırım. Grieex in sonraki versiyonunda bu da düzeltilir. Yanlız eski girdiklerimde güncelleme sırasında oy ve puanlar silinmiyor.
    ----------------

NOT: Yazılımın şu anda 1.1.0'ı yayınlanmış sorunsuz IMDB update i yapılıyor. Puanlar dahil. Eli kulağındaymış

ÖNEMLİ: Eski girdiğiniz veritabanını elle başka bir yere kopyalayın. (X:\Program Files\Griee\GrieeX\Database) klasörünü. Sizdeki eski sürümü kaldırdıktan sonra yenisini kurup, yeni kurduğunuz Grieex in database'ini sizdeki eski database ile değiştirin. Verileriniz kaybolmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANUBIS -- 28 Eylül 2008; 18:53:16 >

• çok teşekkür ederim @ANUBIS
    filme bir kez tıklandığında, aşağıda bilgiler geldiği ve yazılanlar o an için değiştirlebildiği için, çift tıklamak aklıma gelmemişti doğrusu

IMDB puanını girmemesi de çok önemli değil aslında, nasıl olsa ilgili linki veriyor...

Ancak dizin oluşturma işlemini anlayamadım...CD'leri yazarken 01, 02,...diye isim vermek mantıklı tabi ama, yazılım sadece dosyaları açıyor sanırım, yani kalsör halinde veya DVD sürücüdeki tüm klasörleri komple dizin halinde almıyor gördüğüm kadarıyla (aşağıda örnek resim var)....ama çok da önemli değil...yine de, resimdeki gibi DVD numarasına göre dizin oluşturabilme özelliği varsa ve bunu yapabilirsem mükemmel olur....mesela herhangi bir zamanda, film ismiyle arama yaptırıp, kaç nolu DVD'ye yazmış olduğumu görebilirsem...

Edit: bu mesajda ben de, sürüm güncellemeyle ilgili soru da soracaktım (otomatik olarak arşivi saklıyor mu, yoksa biz mi baştan kopyalamalıyız diye), mesajdaki eklemeni görünce hatırladım...bu bilgi de çok iyi oldu...teşşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 28 Eylül 2008; 19:18:21 >

• şimdi farkettim; film kartında, arşiv nosu da (benim açımdan DVD no) girilebiliyormuş...çok iyi gerçekten
  • Evet aklıma gelmişti bunu söylemek ama illede klasörleri dizinlemek üzerinde durduğunuzu düşündüğümden (yada yanlış anladım) yazmamıştım. Sonuçta bu şekilde işinizi gördüyse güle güle kullanın demek kaldı
  • çok teşekkür ederim ANUBIS, yazılım gerçekten çok hoşuma gitti; iyi ki bu güzel programdan bahsetmişsin

saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

çok teşekkür ederim ANUBIS, yazılım gerçekten çok hoşuma gitti; iyi ki bu güzel programdan bahsetmişsin

saygılar...

Rica ederim. Saygı bizden.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.