Şimdi Ara

EasyTune ile Quick Overclock Yaptım Bilgisayar Hiç Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım. Windowsu ve driverları yükledikten sonra anakartın yanında gelen EasyTune programı ile o.c yapayım dedim. Acemi olduğum için hazır ayarlarını kullandım. Quick Overclock menüsü altında 3 seçenek mevcuttu. Ben de 3.seçeneği seçtim işlemci hızını 2.10 dan 2.75 yapacağı yazıyordu. Herneyse ayarı seçtikten sonra bilgisayar yeniden başlatılsın mı dedi evet dedim fakat bilgisayar birdaha hiç açılmadı. Ekrana hiçbir yazı gelmiyor. Kapkara kaldı ekran. Bios'a felan giremiyorum. Çok acil yardımınız gerekiyor bilgisayar daha hiç kullanılmadı anakart felan yanmış olmasın :( Yardımcı olursanız sevinirim. Son kez hatırlatayım durum çok acil sorunu çözebilmek için internet kafeye geldim gidene kadar cevaplanmış olursa çok iyi olur yoksa bilgisayar öyle kalacak :(

• format ekranına gelmiyorsa biosa girmiorsa bilgisayara yanmış demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_skl

format ekranına gelmiyorsa biosa girmiorsa bilgisayara yanmış demektir

Bu kadar kolay nasıl yanıyor. Sonuçta extreme ayarlar yapmadım. Bios ayarlarını sıfırlarsam sorunun düzeleceğine dair yazılar okudum. Fakat nasıl olacak tam olarak bilmiyorum eve gidip bir deneyeyim...
  • yandığını nerden biliyorsun diye sorarssan aynı sorunu bende yaşadım anakart yanmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_skl

format ekranına gelmiyorsa biosa girmiorsa bilgisayara yanmış demektir

sen de hemen yanmıştır diyerek adamı telaşlandırma.
    arkadaşım ilk önce kasanın içini aç bak, kontrol et. yanık kokusu falan var mı kokla.

kasanın düğmesine bastığında kasa çalışmıyor mu? yoksa çalışıyor da ekrana mı görüntü gelmiyor?
  • Anakart ın üstündeki bios pilini çıkarıp 1 dk bekle tak açılır :)
  • bide bilgisayarı açarken bilgisayarın power düğmesine bas 30 saniye bekle içinde yuk boşalsın açılır belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios pilini çıkar 1 dakika bekle, açılması gerek. 1 dakika bekleyince açılmazsa, 5 dakika bekle. :) Dene ve buraya yaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.