Şimdi Ara

EarSonics SM3 incelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
1
Favori
17.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulaklıkta şu iyidir şu kötüdür demek çok zor olacağı için puanlama işi biraz zor olur. İkisini de dinleyenlerden JH'yi HD800'den daha fazla beğenenlerin çıkması oldukça mümkün ama bir IEM'in kafaüstü ile yarışması kesinlikle zor. En azından kulakiçinin asla ulaşamayacağı sahne ve müzikteki ferahlık olayı var.

SM3'ün satılması biraz zor olabilir Türkiye şartlarında. Fiyat ne kadar iyi olsa da biraz beklemen gerekebilir. Umarım çabuk satarsın
  • The full size headphones, in this case, are more polarized, and require finicky set ups to sound right. But I think a lot of the fun lies in trying to discover that perfect set up. It’ll always be a hard choice between the two. The HD800 is very well-versed in technicalities, and it often gives me goosebumps. The JH16 is more universal sounding, less demanding of the system, and is a champion in bass.

Demiş ... ben kafaüstü almam şahsen taşınabilir üst düzey bir sistemi her zaman kafaüstüne tercih ederim , masaüstünde de çok iyi bir sistem kurulduğu zaman bambaşka bir tat alınacağını biliyorum , incelemede söylediği gibi tercih meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 7 Kasım 2010; 15:21:30 >
  • Tercih meselesi ile ses kalitesini karıştırmayın..
  • Bu dükkan nasıl kuruluyor ben kurdum ama aktif olmuyor ne yapmalıyım dostlar yardım edin en azından sık sık güncelleme yapayım ki üst sıralarda yer alsın.
  • PM attım

quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Bu dükkan nasıl kuruluyor ben kurdum ama aktif olmuyor ne yapmalıyım dostlar yardım edin en azından sık sık güncelleme yapayım ki üst sıralarda yer alsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL
    Eğer sistem bir araba olsaydı;arabının motoru DAC,kalıbı Amplifikatör,tekerlekleri ise Kulaklık olurdu.Ferrari'nin tekerlekleri Murat 124'te ne kadar iş görür?Tam doğru bir benzetme olmamış olabilir ama bazı şeyleri en azından ben,en iyi böyle anlatabilirim.

Coştum,coştum.

Aklımdakini biraz daha geliştirdim.Araba olayını kulaklık sistemlerine bayağı,bayağı uyarlayabiliyormuşuz aslında.

Ferrari-Murat 124 kıyaslamasından devam edeyim.

1.Mesela;Ferrari'ye Murat 124'ün tekerleklerini taktık diyelim.Belirli bir hızdan sonra o tekerlekler patlar,ayrıca arabanın motoruna ivmelenebilmesi için yeterli performansı asla ve asla sağlayamaz.Bu nokta;tekerleğin,yani kulaklığın sisteme uygun olmasını vurguluyor.Üst düzey bir IEM,bir High-End kafa üstü kulaklığın yerini asla tutamaz sistemin performansını yansıtmak açısından.

2.Ferrari'ye Murat 124 motoru taktık diyelim.Araba tıkanır be!O motor,o araba için resmen hakaret olur.Yani;iyi bir DAC kesinlikle ve kesinlikle bir High-End kafa üstünün performansını verebilmesi için şart.Bir High End kafa üstüne sahip olan birinin,o kulaklığı gidip de Sansa Clip'lerde,Cowon S9'larda kullanmasına anlam veremem ve kulaklığın yerinde olsam ona söverim.

3.Murat 124'e Ferrari motoru ve tekerleri taktık diyelim.Be adam,bu araba bir yerden sonra hızlanamaz,parçalanır.(Beslenme problemi.)Sağa,sola dönüşlerde inanılmaz problemler yaşanır.(Sahne genişliği yetersiz kalır.)Aerodinamik açısından tam bir felaket olur o araba.O kalıp,belirli hızlara çıkabilse bile araba felaket sallanır.(Ses temiz olmaz ve de kalitesiz olur.)Yani;iyi bir amplifikatör de Hi-Fi ses için ŞART!

Bir de IEM'lerin High End kafa üstülerle karşılaştırılması var.Ne ile denenerek kıyaslama yapılıyor?Bir Benchmark DAC1 USB ve WA22 amplifikatör'e Balanced olarak bağlanan HD800,aynı sistemdeki JH16'yı havada,karada........

Geçer.O kadar da iddialıyım.Birinci önermem işte!

JH16,JH13'ten ne kadar daha iyidir,bilmiyorum ama JH13'ü W3 ile karşılaştıranları gördüm ve W3 daha önce de yazdığım gibi;aradığımın çeyreği bile olamaz!Bu fikirim ileride değişir belki ama Custom bir IEM'e ömrüm boyunca para vermeyi düşünmüyorum.Hem bir IEM'in yapabilecekleri sınırlı,hem de Custom IEM'i elden çıkarmak neredeyse imkansız.

Ben Universal IEM konusunda bile daha kısıtlı düşüncelere gitmeyi düşünüyorum.Şöyle sağlam bir IEM alıp,kullanabildiğim kadar kullanıp(3-5 yıl bile olabilir.),ondan sonra yeni bir IEM'e geçiş yapmayı düşünüyorum.Paramı daha çok kafa üstülere yatırmayı düşünüyorum.Böyle işte...

Saygılar,Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-062F3AC5F -- 28 Kasım 2010; 22:08:45 >

• Kim ne derse desin custom. universal İEM ye siklet attırıyor.bende başlarda w3 ü beyenmemişdim taki um-56 yı kullana kadar w3e hayat suyu oldu mübarek...
  • ^kessinlikle doğru custom olan bir şey seskanalının şekli sebebiyle ses kalitesine dramatik iyileşmeye sebep oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurixY
    Kim ne derse desin custom. universal İEM ye siklet attırıyor.bende başlarda w3 ü beyenmemişdim taki um-56 yı kullana kadar w3e hayat suyu oldu mübarek...

Anladım.Bu sadece W3 için geçerli değildir ayrıca.Bir SM3'ün de bunun gibi bir yöntem ile ses kalitesi arttırılabilir bence.Bir IEM'den fazla ses kalitesi bekleyen biri değilimdir ama bu gayet güzel bir yöntem gibi.Custom uç yaptırma işine girmek,direk custom IEM almaktan daha ideal göründü bana yani.

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-062F3AC5F -- 8 Kasım 2010; 20:15:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL

quote:

Kim ne derse desin custom. universal İEM ye siklet attırıyor.bende başlarda w3 ü beyenmemişdim taki um-56 yı kullana kadar w3e hayat suyu oldu mübarek...

Anladım.Bu sadece W3 için geçerli değildir ayrıca.Bir SM3'ün de bunun gibi bir yöntem ile ses kalitesi arttırılabilir bence.Bir IEM'den fazla ses kalitesi bekleyen biri değilimdir ama bu gayet güzel bir yöntem gibi.Custom uç yaptırma işine girmek,direk custom IEM almaktan daha ideal göründü bana yani.

İyi günler dilerim.

UM-56 yani custom APARATI UNİVERSAL la birleştiğinde çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum bunu türkiyede yaptırırsanız tabi.ben kadıköyde yaptırttım.
    ilk önce adamlar saskına döndüler professional değiller bu konuda.tak çıkar tak çıkar nozzle yolu yalama oluyor.ilk nozzle um 2 ay filan dayandı ama malzemesi yumuşaktı.ikincisi tam bir hayal kırıklılığı bu sefer malzemeyi değiştirdim daha sertbir silikondan yaptırttım .En büyük fark baslarda oldu yumuşak uç adeta detayda zirve yaparken sert uç basta muddy yi geçemedi...ama yumuşak uçta herşey yerli yerindeydi.

Maalesef Custom İEM ekipmanları ve monitorleri ülkemizce amatör düzeyi aşamıyor.

Gelelim Custom İEM lere kullanılan malzeler farklı westone un malzemesi ile JH.UE nin malzemesi bir değil .Malzeme sesi etkiler hemde kulakta rahatlığını.
    customlara dikkatli baktığında 2 ayrı yol var. UE 11 mid le bası 1 kanaldan .weston es5 i mid le high ı aynı kanallardan gönderiyor.universalda ise tek yolla mid-tiz-high fekanslarını birleştiriyorlar.basit bir tasarımı var universalların...

ayrıca customlar amfiye daha fazla tepki veriyor.RSA Mustang le çok iyi bir sinerji yakalamıştım bizim w3 ile um56

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 8 Kasım 2010; 21:07:19 >

• custom uclarin toplam maliyeti hersexiyle beraber 150 dolardan asagiya gelmiyor olsa gerek ustunede sm3 400 dolar al sana 650 ustune gumruk gelir minimum 800 dolar,yari custom a 800 dolar vermeye degermiki
  • Bizim arkadaş bedava yapacak bana custom uç , ama kararsızım , silikon uç zaten mükemmel oturuyor ve rahat ne gerek var , kulaklığın kendisi mükemmel zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot
    Bizim arkadaş bedava yapacak bana custom uç , ama kararsızım , silikon uç zaten mükemmel oturuyor ve rahat ne gerek var , kulaklığın kendisi mükemmel zaten

Filtreleri cikartinca yeni bir kulakliga donusmus anladigim kadariyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

custom uclarin toplam maliyeti hersexiyle beraber 150 dolardan asagiya gelmiyor olsa gerek ustunede sm3 400 dolar al sana 650 ustune gumruk gelir minimum 800 dolar,yari custom a 800 dolar vermeye degermiki

150+400 = 650? kargo parası mı kattın uykun mu vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 12 Kasım 2010; 16:52:49 >
  • üstadlar sm3 almaya karar verdim. ikinci el satan var mı?
  • quote:

custom uclarin toplam maliyeti hersexiyle beraber 150 dolardan asagiya gelmiyor olsa gerek ustunede sm3 400 dolar al sana 650 ustune gumruk gelir minimum 800 dolar,yari custom a 800 dolar vermeye degermiki

türkiyede 60 tl ya yapılabilir ama amatörce yapılıyor...
  • quote:

quote:

türkiyede 60 tl ya yapılabilir ama amatörce yapılıyor...

Eyvallah
  • kendin uğraşıp daha profesyönel hale getirebilirsin
    içine ayrı bir kanal yerleştirmek gibi
    çok verimli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsn141
    kendin uğraşıp daha profesyönel hale getirebilirsin
    içine ayrı bir kanal yerleştirmek gibi
    çok verimli oluyor

Ileride satmayi dusunuyorum sm3 yada pfe nin multi suruculu modelini almak icin bu yuzden orjinalligini bozmak istemiyorum bu arada benim ue sfi 5 20 gun oldu ama hala gelmedi seninkide bu kadar surmusmuydu
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.