< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bizim yüzümüzden alamıyorlarsa almayı hak etmiyorlar demektir zaten
|
10. sınıfta alan seçildiğini varsayarak yazıyorum:
Hayatımda sözel veya tm çalışmadım, bu sene ilk kez kitap açacağım buna rağmen, 3 senedir kendi dalında eğitim gören kişi beni geçemiyor ve sisteme ağlıyorsa kimse kusura bakmasın ondan bir cacık olmaz. O bursu da gram hak etmemiş demektir. Ben kendi alanımda ilk 100 e girememiş olsam da iyi bir derece yaptım ve bu sene kendi alanım olmayan tm,dil,söz den ilk 100 zorlayacağım. Sıkıyorsa bu alandaki kişiler sayısaldan derece yapsın. Engelleyen yok :) |
Tytde sosyal ve türkçe yok mu? Görülen mat ve fen konulari 9 10 zaten siz de gördünüz biz de. Tyt sinavina herkes giriyor, herkes icin zorunlu tüm soruları yapmak. Biz nasıl sosyale çalışıyorsak sizin de fene çalışmanız gerekiyor. Siz ileri mat bilmiyorsunuz, biz dil görmüyoruz ileri seviyede, 4 tane kıytırık ders görüyoruz haftada. 11 12de coğrafya dersimiz yok ama derece yapmak için çözüyoruz. Sözel liseler çift haneli edebiyat dersi görüyor biz 5 sadece. Durumumuz tamamen aynı. Eğer biz bu arayı kapatmissak o bursu hak ettik demektir
E o zaman kendi dalını fullemesine rağmen ilk 100e giremeyen tonla insan var sayısalda da eada da. Hemen hatta forumdan veddddddd i hatırlayalım. -uzgunum hocam ilk siz aklima geldiniz- Sinav sadece ayt değil, tyt yi de yapmaniz lazim. Yapamıyorsaniz ve biz geciyorsak hak eden biz oluyoruz. |
onlar da sonraki sene alsınlar
![]() |
Sayisalci olarak benim onume kendi alanlarinda gecemiyorlarsa onlarin sorunu evet. Onlari gectiysem siralamada onlar hak etmiyor ben ediyorum demektir bu kadar basit
|
ÖSYM'nin ölçme kabiliyetini zaten düşük buluyorum onu biliyorsunuz. Ama bu x dalından adayın y dalında öne geçmesi tarzı tartışmalar çok saçma geliyor. Ben mesela sayısalcıyım, TYT az çok iyi geldi. Dil ile alakam yok, YDT formatını bile bilmeden girmişim çünkü 9-10 yıldır İngilizce aktif olarak kullanıyorum. Şimdi ben dilci olup dile çalışmadım diye haksızlık mı ediyorum..?
Aynı şey diğer dallar için de geçerli (EA ve TS). Sonuçta herkes TYT konularını aynı düzeyde görüyor, zaten bence bir yerden sonra önemli olan size ne gösterildiği değil sizin kendiniz ne öğrenip nasıl geliştirdiğiniz. EA'cılar arasında matematik neden bu kadar aşağıda geziyor anlamıyorum mesela. Kendi alanlarında matematik var zaten. Yani tartışmayı anlamıyorum işte. Ben sınavda 11 tane edebiyat sorusu çözdüm, 6k oldum. E benden iyi yapan TM'ci benim önümde hala? Eğer benim arkamdaysa demek ki onun dalında onu geçmişim ister istemez. Çünkü MATEMATİK DE ONUN DALINA DAHİL. Matematik neden TM'ciler için böyle bilmiyorum, bence çözülmesi gereken sıkıntı bu. |
Sanırım sorununuz daha çok TYT korunması ile ilgili. Buna ben de katılıyorum, TYT korunmasının bence belli bir saçma tarafı var. Muhtemelen bu uygulamanın yapılma amacı farklıydı ama şu an dereceler için lütuf olmuş durumda, amacından sapmıştır herhalde.
Ama sistem eğer böyleyse bence insanlara kızmak yanlış, sistem buna izin veriyorsa insanlar değerlendirecek tabi. Ben de farklı şekilde sistemin mağduruyum, 305. olup yerleştirmede 737'ye atıldım. Şimdi sınavda benden kötü yapan adam benim istediğim yere tam burslu girecek, ben giremeyeceğim. Şimdi o adama kızıp kinlenirsem doğru olur mu? Sen tercih etme ben hak ediyorum diyebilir miyim? Kin tutulması gereken sistem ve sistemi belirleyen kişiler. Bu açıdan insanların kişilere özel kızgınlık yapmaları yerine kurumlara haklı olarak sinirlenmeleri gerek bence. |
E çocuk bunu üniversite okurken yapmis üstüne üstlük. 4 yillik lise eğitimini 1 yilda kapamis daha ne yapsin. Sistemin yanlisligina girersek cikamayiz ki konumuz da o degil, ben de sistemi dogru bulmuyorum ama. Konudan kopmayalim durum su
A kisisi sayisalci. Tm/ts/dil de cozmus. Ayt fullemis. Tytsi 115 B kisisi tm/ts/dilci. Tm/ts/dil cozmus. Ayt fullemis. Tytsi 100 A kisisi yerine b kisisinin hak etmesi icin en ufak bir sebep var mi acaba? B kisisi a benim dalima atliyor diye aglamak yerine a kisisinin nasil arkasina dusmem diye dusunmeli |
Sistem izin veriyorsa bence de bir mahzuru yok. Belki de nereden yerleşecegimize karar vermedik hepsini çözüp karar vereceğiz mesela.
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 13 Ağustos 2020; 16:3:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |