< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EA FC 24 [PC ANA KONU] (47. sayfa)

-
-
Hocam demekki FIFA 25 çıkana kadar bu oyun bu şekilde kalmaya devam edecek gibi üzerinden o kadar zaman geçti oyun çıkalı sorununu bilip de bilgisayarda herhangi bir müdahale etmediklerine göre daha da herhangi bir çaba içine girmezler böyle gelmiş böyle gider büyük ihtimalle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle bu oyun böyle devam eder geçen senede FIFA 23'te ara sahnelerde ve menülerde kasıntı vardı düzelttiler mi? Hayır.
Oyun içerisinde o kadar çok hata varki bu oyun bu haliyle nasıl piyasaya sürülüyor anlamak mümkün değil. Hataları liste yapsak saatler sürer. Resmi foruma bir konu açıp bir kaç hata hakkında bilgilendirme yaptım bir tane bile cevap yazan olmadı.
Oyunun oynanışı desen şahsen beni oyundan soğuttu şöyle keyifle iki maç yapamıyorum. Paslarım berbat gidiyor, oyuncularım sahada ruh gibi dolanıyor yakınına adam geldiği an müdahale bile yapmadan topu alıyor. Son iki seridir her futbolcunun Messivari topu alıp kaleye kadar gitmesi
Gerçek bir futbolla uzaktan yakından alakası yok.
-
Firma sektörde tekel olduğu için ve online turnuvalar konsollara yönelik olduğu için PC ye sadece port edip çıkarıyorlar ama sonrasında gelişim adına müdahale gelmiyor PC cephesine
size naçizane tavsiyem hocam win11 de oyunu oynayınız eğer win11de de akıcılık yoksa zamanlamalı gözü hızlandırmaya aktif edip eafc24 Windows kararına bırak diyip deneyiniz
zaten bu firma konsol ağarlıklı PC adam yerine konsaydı
ufc dövüş oyunu ve nhl buz hokeyi oyunu serlerini de PC de görürdük
görmedik görmeyiz de :)
maddiyatı olan ve fifayı keyifle oynamak isteyen maddiyatı doğrultusunda PC nin yanına ps5 alır 42” bir tv alır dozunda oynar momentum başlayınca sinir krizi yatıştırmak amacıyla ufc de kafa göz girer sonra buz hokeyinde şekil şukil yapar vurur kafayı paşalar gibi yatar
pc de ise oyun oynamaktan çok grafik ayarları ile uğraşmaktan 10dk maç eder 3saat ayar yapmaya uğraşır bakar yine olmaz söve söve gergin şekilde uyur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok abi yok yine girip iki maç attım küfür sinir stres
Sırf o kadar para verdim diye ısrar ediyorum ama bu oyun bana göre değil ya ben beceremiyorum yada oynanış hakikaten berbat. Top alamıyorum paslarım rakipte kalıyor topu attığım her oyuncunun başına en az üç dört adam gelip sıkıştırıyor oyuncularım her ikili mücadelede dayak yiyor yalpalanıyor düşüyor vs amaan ben salıyorum bu oyunu sizlere iyi oyunlar arkadaşlar.
-
Hocam siz beceremediniz için falan değil bizler bilgisayarda konsollarıdaki optimizasyon da oynayamadığımz için biz oyunu ekranda oynuyor görünsekte üreticinin konsoldaki hissiyatında oynayamıyoruz
eğer bir gün şifa oyununu denk gelirde PlayStation beşte tecrübe edersiniz siz oyuncunuza pas attığınız zaman tam top ayağına yapışıyor istediğiniz şekilde refleks gösteriyor oyuncular kendi tarzlarında hızlıca koşa biliyorlar
Ama bilgisayarda öyle olmuyor biz bilgisayarda koşarken tam güçle bassak bile sanki futbolcuyu hayalet bir kemerle bağlamışlar gibi salak yoruluyor ama bir türlü koşmıyor %100 hızında değilde %65 hızında koşuyor arkadan yavaş oyuncu gelip bile topu alıyor biz daha sağa sola hareket edeceğiz derken manevrayı tuşuna basmamıza rağmen bile adam gelip bizden topu alıyor biz bilgisayardayken sert şut çekiyoruz ama sanki taşa vurmuşuz gibi top havada balon gibi yavaş yavaş gidiyor
Çünkü bu oyun konsollarda 60 tazeleme hızında 60 kare saniyede çalışıyor hareket algoritması daha çabuk algılıyor ama biz bilgisayarda 120 ya da 144’te oynadığımız için tepki süresi çok uzuyor o yüzden de üreticinin konsoldaki Hareket optimizasyonuna göre oynayamıyoruz eğer bilgisayarda oynuyorsanız çapraz platformu kapatın sadece bilgisayar oyuncularıyla oynayın o zaman iki tarafta oyunu oynayamadı için şartlar eşit oluyor ben eğer ki konsol da oynuyor olsaydım çapraz platformu kapatırdım bilgisayarda Kilerin de bence kapatması gerek
-
-
Arkadaşlar bu oyun ne zaman saglam indirime girer acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aniden oyun kapanma sorunu bende mi oluyor sadece birden masaüstüne atıyor oyun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni güncellemeyi deneyen oldu mu? Ara sahnelerden sonra veya köşe vuruşu gibi duraklamalardan sonra aşırı fps düşüşü yaşıyordum. İnşallah az da azalmıştır bu sorun
Aynı değişen bir şey yok
Ben, Ocak gibi, iyi bir indirim alacağını düşünüyorum.
-
En mantıklı yorum PS5 alıp keyfimize bakmak lazım..
Ayar yapmaktan oyun oynayamıyoruz.
Hayır ayar yapıyoruz yine oynayamıyoruz.Tam bi rezalet
selamlar. Hiç bilgim yok da. Ea play alsam oyunu oynayabilecek miyim? Ea play'i steamden mi almalıyım yoksa xbox game pass mi almalıyım. Fifa 23'te oynamak istiyorum eğer 24 sorunluysa. ne yapmam gerekiyor?
-
Yok be hocam çekilecek kahır değil hani diğer oyunlar bir nebze tamam keyif alırsın özellikle aksiyon oyunları olsun açık dünya oyunları olsun görsel şölen yaşarsın klavye farenin keyfini çıkartır sın çatışma oyunlarında çok kıyak olur
Bir donanımı ise ama bilgisayarda futbol oyunu hiç keyifli değil çünkü PlayStation‘da herkes aynı platformda ve aynı grafik ayarlarında oynuyor grafik ayarları değiştirilemez bir şekilde gömülü olarak geliyor yapımcı PlayStation‘a nasıl senkronize ettiyse herkeze aynı hissiyat da oynuyor
Abi bilgisayarda öyle mi görüntüdan feragat etmiyim diye ben düşey senkronizasyonu örnek veriyorum aktif yapıyorum adam düşey senkronizasyonu grafik ayarlarından hızlı yapmış benim adamlar Sımo Güreşçisi gibi sağdan sola 2 dakikada giderken adam bilgisayarı da açmış düşey senkronizasyonu hızlı şekilde jet gibi hareket ediyor
oyun ekranına bakmaktan sol yukarı çapraz ya da sağa yukarı çapraza donanım sıcaklığına bak ekran kartı kullanımı niye düştü işlemci niye yüksek çalışıyor anlık takılma oluyor niçin oluyor hangi donanım arızalı şu ayarı yapacağım bu ayarı yapacağım yarım saat maç edelim derken 2 saat grafik ayarları ile uğraşıyoruz kısacık olan vaktimiz de boş beleş işlerle gidiyor oyun oynayamadan vurup kafayı yatıyoruz
keşke var ya konsollarda bütün oyunlar bilgisayardaki gibi klavye mouse desteği olsa konsola geçmek en mantıklısı
-
Hocam şimdi ea app de Standart sürüm Seki 100 150 TL civarında %30 indirim gelmiş
ya da aylık 11 TL üyelik ile 10 saat oynayabiliyorsunuz ama dikkat edin yeni bir kullanıcı açın ben o hataya düştüm gittim kendi kullanıcımdan satın aldım 2 saat oynama süreniz kaldı dedi hafta sonu yeni bir üyelik açarım 10 saat olarak dolu dolu oradan oynarım 500 TL seviyesine düşerse alırım ama şu anda da bu fiyat yüksek gibi çünkü şöyle bir kötü yanı var oyun grafiksel olarak çok güzel ama hikaye modunda bütün grafik detaylarını görebiliyoruz rekabetçi modda hava koşulu kusursuz Yağmur yok Çamur yok kar yok ambiyans yok kupkuru şartlarda online oyun oynuyoruz oyunun grafiksel çekiciliğini hiç göremiyoruz hele şu gündüz maçları var ya nefret ediyorum keşke hiç gündüz maçı olmasa ne güzel Şampiyonlar Ligi lisansı var oyunun ama online da Şampiyonlar Ligi reklam panoları yok ambiyans yok kuru şekilde oynuyoruz bu aşırı İğrenç bir şey oyunun nereden baksanız %70 bölümünü eksik oynuyoruz online da
-
Hocam hatta bir yıllık fiyatı 1000 TL mıydı neydi bütün oyunları oynarsın
Ea play pro
Bir yıl boyunca şu ana kadar çıkmış olan bütün bilgisayar platformlarında ki yarış oyunlarının futbol oyunlarını savaş oyunlarını hepsini oynarsın tek bir ürünü 800 TL’ye diyelim satın alacağım bir sene sonra yenisi çıkacak ama futbol haricinde savaş oyunu da oynuyorsan yarışta oynuyorsanız geniş de vaktiniz varsa bir senelik üyelik almak daha mantıklı her oyunu full oynarsınız hocam sıkıntı yok yani
Bu arada FIFA 24 FIFA 23’ten grafiksel olarak hissiyat olarak falan çok daha güzel insan biraz oynayınca bir daha FIFA 23 oynayası gelmiyor öyle de bir şey var oyun genel olarak sorunlu bak ben de de iyi bilgisayar var mesela ama yine de kendince oyun arada performansı düşürüyor yani bizim televizyon ekranında izlediğimiz o Şampiyonlar Ligi maçı gibi full film gibi akıcı olmuyor yani anlık olarak mikron takılmalar oluyor bu sizin donanımı Ya da yazılımınızla alakalı değil Üretici de bunun bilincinde ama buna herhangi bir müdahale gelmeyecektir hocam çünkü bu oyunu konsol üzerinden desteyi daha çok ve turnuvalar orada yapıldığı için bilgisayarı sırf çıkartmak için çıkartıyolar
-
-
Tek yapmaları gereken; PC'ye düzgün optimize edilmiş bir sürüm yayınlamaktı, şunu bir becermediler. Oyunu stabil çalıştırabilmek için maymun olduk resmen. FIFA 23 de böyleydi, bir patch bile yayınlamamışlardı şu optimizasyon sıkıntısı için. Tam olarak ''You had one job...'' durumu.
-
Hocam bu olmayacaktır PlayStation üçün çıkmasıyla birlikte ea games bilgisayarı olan yoğunluğunu kaldırdı sadece konsollara yoğunlaştı
Şu anda da en rezil destek dönemlerini yaşıyorlar bilgisayar cephesinde origin yine kötünün iyisiydi hiç yoktan oyun yedeklediğimiz zaman uygulamadan oyunun üzerine gelince yedekten geri yükleme yapabiliyorduk şimdi oyunun dosyaları olmasına rağmen şöyle aptal salak bir durum söz konusu örnek veriyorum oyun 110 GB sizde yedekli şekilde duruyor ama sabit diskinizde 110 GB dan daha az boş alan var oyunun yedekleri sizde olmasına rağmen sadece dıwnload seçeneği çıkıyor ve 110 GB dan Az sabit disk alanı olduğu için oyununuzu yükleyemiyorsunuz ea app ye geçtikten beri vaziyet bundan ibaret ve bunu bile düzeltmediler
geçen mesajlarım da da dediğim gibi bilgisayar cephesine hiç önem vermiyorlar sorunlu çıkarttıkları bir oyunu düzeltme çabası içine bile girmiyorlar özen gösterecek olsalardı sadece konsollara çıkartıkları ufc ve nhl oyun serilerini bilgisayara da çıkartırlardı yapmadılar yapmayacaklar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X