Şimdi Ara

e8500 oc hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar e8500 işlemciyi oc yapıyorum FSB yi 400 yaptıgımda voltajıda 3.25 çıkarıyorum ram değeri auto 800 mhz stabil oc oluyor ama cpuz da işemci 3800mhz de görünüyor fsb ise 400 de tekrar bios dan işlemci fsb sini 450 yükseltiğimde ram 900 çıkıyor bir türü düşüremiyorum ramlerin fsb sini ramlerim 4 gb 800 mhz nasıl bir yol izlemeli bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...yani işlemciyi 4 üstü bir hıza çıkarmak istiyorum fakat tam ler olayı baltalıyor galiba işemcini çarpanı 9,5 acaba çarpanı düşürsem faydası olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_ager34 -- 12 Haziran 2012; 0:57:13 >

• Ben E8500'ü Asus P45 P5Q ile kullanıyorum. FSB 432 ve 9,5 çarpanla 4.1 Ghz'de 3 yıldır stabil çalışıyor (V 1.425). Versiyon E0'dı sanırım. A-Data Vitesta Extreme DDR2 1066 Mhz ramleri 1038 Mhz'de kullanıyorum (5-5-5-15 - 2.2V). Umarım faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 12 Haziran 2012; 12:23:11 >
  • kardes Benin ramler 800 mhz acaba ram lerimi yukseltmek gerekiyor cpu fsb sini yukselttigimde ram de 800 den yukari cikiyor uyumsuzluk burda yani anliycan ram zamanlamasi soyle 6+6+6+15 voltage auto da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fsb'yi arttırınca ram hızı da onunla beraber artar, normaldir bu. Senin yapman gereken ram hızını manuel ayarlama seçenegini bios ta aktif hale getirip hızı 800 mhz'nin altına çekmek. Ramleri degiştirmene gerek yok. Eger ramlerin normal hızı 800 mhz ise yani ramlere overclock yapmadıysan extra voltaj vermene gerek olmaz normalde. Ramlerin kutusu duruyorsa üzerinde kaç voltda kullanılması gerektigi yazar. Kutu yoksa aldıgın yerin teknik servisi ile bir görüş ve elindeki ramleri normalde kaç voltda kullanman gerektigini ögren (nette ufak bir araştırma ile de ögrenebilirsin)

Sana tavsiyem, netten CPU-Z programını indirip kur, elindeki işlemcinin versiyonunu ögren ve o versiyon E8500'ü kullananlar hangi OC degerlerini kullanmışlarsa o degerleri referans alarak işlemci OC'ni yap. Mesela bendeki E0 versiyonu çok volt istedigi için 1.425 V vermem gerekiyor. Fakat farklı versiyon E8500 kullananların daha düşük voltlara ihtiyaç duydugunu biliyorum.

http://g1206.hizliresim.com/y/f/7vbvy.jpg

• kardeş ram voltaj değerleri 1.80w ram lere oc yapmadım mhz degerlerine göre frekans saatleri yazıyor biosdan manuel girmeme rağmen düşmüyor ram voltajı bios da auto da cpu nun voltaj ve ısınma sorunu yok 3.8 kadar çıktım yük altında 40 45 derece 2.75 w da. durum şöyle izah edeyim cpu yu 4 mhz üzeri yani 4.1 4.5 kadar çıkarmak istiyorum cpu fsb sini yükseltiğimde biliyorum ram lerin fsb side yükseliyor işte ben ramlerin fsb sini 266 düşürmek istiyorum manuel saat frekansınıda giriyorum fakat cpu nun fsb sini 450 yaptığımda ram 900 yine çıkıyor çözemedim gitti ram ler 1x1 800 1x1 800 bunların saat hız ları aynı birde 1x2 800 var bunun çalışma zamanı frekansları diğerlerinden farklı bu yüzden kaynaklanıyor olabilir mi acaba ne dersin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9700k 5ghz+ OC için Yardım!!!
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.