Şimdi Ara

E6500 işlemci ile KO kasma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • E6500 işlemci, hd5670 2gb ekran kartı ve 1.5gb ddr2 ramli pc de KO oynarken çok kasma oluyor. sistem XP.

bu veya buna benzer işlemci ile oynayan var mı ?

bazı arkadaşlar win7 kurunca kasmaların geçtiğini söyledi ama win7 kurunca tv bağlantısı sorun yapıyor diye yine xp kurmak zorunda kaldık.

oyundayken işlemcinin bir çekirdeği full çalışırken diğer çekirdek boşta duruyor. iki çekirdeği kullanması için win7 mi kurmak gerekiyor acaba ?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Konu Güncel

Peki xp de kasıyordu ama win7 ye geçince kasma bitti diyenler var. bunun için bir fikriniz var mı ?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

i serisi işlemci alsak onun tek çekirdeği de güçlü olacağı için kasmaz herhealde diye düşündüm.

Peki xp de kasıyordu ama win7 ye geçince kasma bitti diyenler var. bunun için bir fikriniz var mı ?

hocam i seri işlemcilerinin amd işlemcilerin tek çekirdeklerine göre performansı daha iyi. Tabi bi nebze Kasma azalacaktir. hocam Ayrıca 1.5 gb raminiz var. Win 7 yaklaşık 700mb ile 1 gb sistem belleği kullanıyor. Xp de bu değer yaklaşık 300 500 mb yer kaplıyor. Hali ile xp de daha performanslı çalışacaktır. Tabi bu teoridedir ama aşağı yukarı bu olacaktır hocam :) Bazen client kaynaklı da olabiliyor. Temiz sıkıntısız çalışan bir client ile denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 13 Kasım 2013; 14:44:14 >

• quote:

ben de xp de kasma olmaz diye düşündüm ram açısından ama birçok yerde win7 ye geçince daha rahat oynandığı yazılmış. ram sıkıntısı yok zaten ram kullanımını inceleyince.
    ama işlemci yetmiyor ve kasma oluyor. makina 10 yıllık diye değiştirelim diyor kuzenim. zaten miadı dolmuş diyor da ben hdd değiştirmezsek yine makinanın yavaş kalmasından korkuyorum.

hocam eski kullandığım sistem e6300 işlemci 2gb ram 250 gb sata 1 disk vardı. Ekran kartı atı x1650 idi. Haliyle oyunda mageler bi nova yağmuru ile makineyi felc ediyorlardi. Suan ki sistemim x4 965 işlemci , 4 gb ram , 7850 ekran kartim var. Çok çok kalabalık yerlerde hafif Kasma oluyor o da olur diyip geçiyorum :) dikkat ederseniz hddyi değiştirmedim :) hala 250 lik sata 1 var :)

win 7 konusuna da deneyin bir demek ile yetiniyorum. Çünkü denemedim. Eğer imkanınız var ise sistemi Yavaştan güncellemeye başlayın hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cod mobile kasma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VgrooveR

quote:

ben de xp de kasma olmaz diye düşündüm ram açısından ama birçok yerde win7 ye geçince daha rahat oynandığı yazılmış. ram sıkıntısı yok zaten ram kullanımını inceleyince.
    ama işlemci yetmiyor ve kasma oluyor. makina 10 yıllık diye değiştirelim diyor kuzenim. zaten miadı dolmuş diyor da ben hdd değiştirmezsek yine makinanın yavaş kalmasından korkuyorum.

hocam eski kullandığım sistem e6300 işlemci 2gb ram 250 gb sata 1 disk vardı. Ekran kartı atı x1650 idi. Haliyle oyunda mageler bi nova yağmuru ile makineyi felc ediyorlardi. Suan ki sistemim x4 965 işlemci , 4 gb ram , 7850 ekran kartim var. Çok çok kalabalık yerlerde hafif Kasma oluyor o da olur diyip geçiyorum :) dikkat ederseniz hddyi değiştirmedim :) hala 250 lik sata 1 var :)

win 7 konusuna da deneyin bir demek ile yetiniyorum. Çünkü denemedim. Eğer imkanınız var ise sistemi Yavaştan güncellemeye başlayın hocam

teşekkürler hocam.
    sistemi güncelleyeceğiz galiba ama yavaştan olmuyor. anakart ram işlemci üçlüsü birden değişecek mecburen.

win7 denedik ama o anda bir kalabalık olaya giremedik. xp de ekran kartına tv yi bağlı tutarken sorun olmuyordu ama win7 de tv bağlıyken görüntü donduğu için geri xp yüklemek zorunda kaldık.

net bir cevap bulamadık ama sistem kesin değişecek herhalde.
    ucuza kaçıp 2gb ddr3 ram, pentium g 2020 ile lga1155 anakart alsam durum ne olur acaba

• hocam hep geçici çözüm olur :) maddi durumunuz suan için yeteri kadar yok ise ya biraz daha bekleyin yada ikinci El bölümünde ucuz ve fiyatına göre performanslı kasalar denk gelebiliyor bir göz atın derim :)

• quote:

teşekkürler hocam.
    bakıyorum zaten arada bir. temiz bir sistem çıkarsa uygun fiyatlı...

ben Teşekkür ederim iyi akşamlar

E6500 işlemci, hd5670 2gb ekran kartı ve 1.5gb ddr2 ramli pc de KO oynarken çok kasma oluyor. sistem XP.

bu veya buna benzer işlemci ile oynayan var mı ?

bazı arkadaşlar win7 kurunca kasmaların geçtiğini söyledi ama win7 kurunca tv bağlantısı sorun yapıyor diye yine xp kurmak zorunda kaldık.

oyundayken işlemcinin bir çekirdeği full çalışırken diğer çekirdek boşta duruyor. iki çekirdeği kullanması için win7 mi kurmak gerekiyor acaba ?

Hocam bence boşuna masraf etmeyin.benim laptopumu size söyliyim.
    İ7 işlemci
    16gb ram
    Gtx780m 4 gb ekran kartı
    Oyun ssd ye kurulu
    Yani bundan daha iyi bir sistem dizemezsiniz heralde.maradonda gezinirken zerre lag yaşamadım.ancak magelerin novaları olunca azda olsa kasma yaşadım.düşünün crysis 3 ü ultra ayarlarda oynadım.keza tomb rider 2013 üde.yani demem şu oyunun sisteminde hata var.bu sistemde de lag yaşıyorsam yapacak bişey yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.