Şimdi Ara

E6300-E6400 ile Sistem Kaç Saniyede Açılıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlemcilerin piyasadaki en iyi f/p işlemciler olduğunu artık bilmeyen yok.Ama merak ettiğim kaç saniye sürüyor sistemin açılması mesela benim imzamdaki sistemle,power'a bastıktan 30 saniye sonra tam masa üstünü görüyorum sizler kaç saniye sonra masa üstünü görüyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: stekemen

Arkadaşlar bu işlemcilerin piyasadaki en iyi f/p işlemciler olduğunu artık bilmeyen yok.Ama merak ettiğim kaç saniye sürüyor sistemin açılması mesela benim imzamdaki sistemle,power'a bastıktan 30 saniye sonra tam masa üstünü görüyorum sizler kaç saniye sonra masa üstünü görüyorsunuz.

Bu sure, acilis esnasinda agirlikli olarak hdd'nin tekelinde ve yetkisindedir. Örnegin, çok hızlı bir işlemcin vardir fakat dusuk perfonmansli bir hdd'ye sahipsen eger, surenin artmasina engel olamaz maaalesef o cok hizli cpu..
  • windowsa yüklediğin programlar, açılıştaki programlar, ram miktarı ve hızı tabikiii hdd performansı açılışa direk etkileyen şeyler.
  • internete sürrekli bağlı bir pc bir sürü servis çalışacağı için biraz daha geç açılır. dijital tv kartı olan bir pc yine geç açılır. masaüstünü görmen için geçen sürede işlemcinin pek payı yok. 30 sn uzun bir süre. açılışta çalışan programları kapatmayı deneyin. ms config den.
  • arkadaşların dedigi gibi işlemcinin hızına pek bakmıyor donanım uyumlulugu çok önemli ama bende merak ettim açılışta hız fark varmı acaba ?
  • Seadece işlemciyle olacak bir iş değil bu özellikle harddiskin çok önemli ayrıca @buffalo nunda dediği gibi internete bağlı pc ve özellikle dijital tv kartı açılmayı baya bir uzatıyor
  • +1 anakartın kalitesi bile bu olayda etkili oluyor maalesef..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende tam, sisteminaçılmasıyla işlemciyi doğrudan ilişkilendiremeyiz gibi bişeyler yazacaktım ki arkadaşlar örneklerle açıklamışlar zaten... Daha yazmaya gerek kalmadı
  • 30 saniye çok fazla ya.

ben sana soliyim şimdi benim izadaki birinci sistem windows bootdaki zımbırtı tam "1" tur atıyor sonra masaüstünde.

2.sistem core2li 16mb hddli olan 6 turda giriyor.yani raid çok iyi farkettiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

30 saniye çok fazla ya.

ben sana soliyim şimdi benim izadaki birinci sistem windows bootdaki zımbırtı tam "1" tur atıyor sonra masaüstünde.

2.sistem core2li 16mb hddli olan 6 turda giriyor.yani raid çok iyi farkettiriyor.

Ya benim sistem zaten fii tarihinden kalma benim sistemin 30 saniyede açılması çok normal.Sizin elinizdeki conreo'lu sistemlerin ne kadar zamanda açıldığını merak ediyorum.Sizde bana şunu yaparsan daha hızlı açılır bunu yaparsan daha hızlı açılır diyorsunuz,ben sizin söylediklerinizin hepsini biliyorum.Sorum sizin sistemler kaç saniyede açılıyor cevap çok basit sanırım 10 sn 20sn 15 sn vs.vsvsvs ...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: stekemen

quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

30 saniye çok fazla ya.

Ya benim sistem zaten fii tarihinden kalma benim sistemin 30 saniyede açılması çok normal.Sizin elinizdeki conreo'lu sistemlerin ne kadar zamanda açıldığını merak ediyorum.Sizde bana şunu yaparsan daha hızlı açılır bunu yaparsan daha hızlı açılır diyorsunuz,ben sizin söylediklerinizin hepsini biliyorum.Sorum sizin sistemler kaç saniyede açılıyor cevap çok basit sanırım 10 sn 20sn 15 sn vs.vsvsvs ...???

senin sistemin eski olması, conroeli sistemlerin 30 sn önceden açılıcağı anlamına gelmez tabi ki. benim celeronlu sistemim 25 sn'de masaüstü görünüyordu. şimdiki sistemim ise 30-40 sn de açılıyor. sistemin
    açılma süresi başka şeylere bağlıdır. bunu doğrudan işlemci güçü ile bağdaştırmamalısın.

sakın ola ki conroe sistemli bi arkadaşının yanında benim sistemde masaustu daha çabuk geliyo
    senin işlemcinden daha iyi beş para etmez felan demeye kalkma AĞLARSIN

• bilgisayar açılırken sistem dosyaları hdd den yüklenir. Bu yüzden bilgisayarın açılması hdd nin hızına bağlıdır.
    ayrıca anakartın üzerine takılıparçaların veya on board olan parçaların bilgisayar açılırken algılanmasıda açılma süresini uzatır.
    ayrıca bilgisayar açılırken çalışan programlarda açılma süresini uzatır.
  • imzamdaki sistemle 15-17 saniye sürüyo masaüstünü görmem : )))

Edit: bu arada işlemcim 478 pin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchowaLie -- 11 Ocak 2007; 3:36:29 >
  • bilgisayarın acılıp masa ustunu gostemesini hızlandırmak icin biseyler yapılabiliniyordu. benim harddisk gittiginden dolayı bu bilginin oldugu dosyada gitti. elimde olsaydı anlatırdım
  • ya boşuna kasmayın sie bir regedıt ayarı vereyım aynen yapın en az10sn erken açılır

1)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
    sağda en altta WaitToKillServiceTimeout war.. değeri 20000 bunu 50 yapcaksın..
    sonra yine
    2)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl buradan da Win32PrioritySeparation bu değeri 50 yapıyorsun.
    en son da
    3)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters burdan.. EnablePrefetcher bu değeri 5 yapıyorsun

en az10sn erken açılır ben 2sistemde test ettim deneyin
  • fark etti,fakat daha sonra windows çökmesin? bu değerleri nerden buldun?2. deger 50 mi 5 mi yanlış olmasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

ya boşuna kasmayın sie bir regedıt ayarı vereyım aynen yapın en az10sn erken açılır

1)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
    sağda en altta WaitToKillServiceTimeout war.. değeri 20000 bunu 50 yapcaksın..
    sonra yine
    2)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl buradan da Win32PrioritySeparation bu değeri 50 yapıyorsun.
    en son da
    3)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters burdan.. EnablePrefetcher bu değeri 5 yapıyorsun

en az10sn erken açılır ben 2sistemde test ettim deneyin

sallama yapmayalım
    dediğiniz ayarlar ile bir kaç saniyeden fazla bir şey değişmez, bunu da zaten fark etmeniz zordur.

• imzamdaki sistem ile power tuşuna basıp masaüstünün gelmesi 10 saniye sürmüyor not: sistemimde core2duo yok dual core d805 ve d830 her iki işlemcide aynı hızda windows masaüstünü 10 saniye altında getiriyor.....
  • yahu bu it8211 için ne yapabilirim? pc açılışında ide taraması yapıyor dvdrw'yu bulmak için en az 10 saniye bekletiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

imzamdaki sistem ile power tuşuna basıp masaüstünün gelmesi 10 saniye sürmüyor not: sistemimde core2duo yok dual core d805 ve d830 her iki işlemcide aynı hızda windows masaüstünü 10 saniye altında getiriyor.....

yani power tuşuna basıyon ve 10 saniyeden az bir sürede windows açılıyor he.İmkansız birşey.Anakart boot etcek falan filan.hemen nasıl açılırrki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.