Şimdi Ara

E36 ASC Sorunu Tecrübeli arkadaşlar yardım lütfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 98 model e36 3.18ti compact sahibiyim. IS motor. 103kw (140hp)

Şöyle bir problemim var. Motor soğukken yada dolu trafikte fazla dur kalk yaptığımda. Devir saatim zaman zaman stabil kalmıyor ve 1200-700 devir arası boşta yavaş yavaş hareket etmeye başlıyor. Bazen stop edecek gibi oluyor ama stop etmiyor . Eğerki 700 devir altına düşerse (600 yada 500lere) , kontrolüm dışında ASC lambasını yakıyor asc'yi iptal ediyor ve lamba asc tuşu ile sönmüyor. Kontağı kapatıp stop etmeden ascyi tekrar açıp kapatma şansım yok.

Bu durum nadiren başıma geliyordu. O yüzden kafama takmıyordum gösterdiğim birkaç yer beyin dedi. Açıp bakmamız lazım dedi. Oyuncak gibi oynatmak istemiyorum.

Fakat, bugün aynı şeyi yaptı ve 70- 80km hızla giderken 4-5vites arasında ki boşlukta yolun ortasında dolu trafikte stop etti. direksiyonu kitledi ve benim sabrım taştı.
    Tabi fark ettiğim gibi giderken hemen kontağı kapayıp tekrar çalıştırmayı denedim çalıştırmadı. Kontağı direksiyon kilidini açıp dörtleri yakıp el freni vs yavaşta durdum. Sonra bastım marşa çalıştı ve devam ettim. Yolda müsait yerlerde devri yükseltip boşa atarak denedim aynı şeyi tekrar yapmadı. Fakat asc lambam hala yanıyordu ve tuşu çalışmıyordu.

Başına bu buna benzer bir şey gelen yada çözümünü gerekçesini bilen kim var ise her tür görüşe öneriye açığım. Teşekkürler.

• Arabanin kendini kapatmasiyla asc nin bir alakasi olacagini sanmiyorum. Ayni sorum bendede var asc ara sira isik yakiyor ama dedigin olayin baska bir sebebi vardir ve tehlikeli bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor bir yerden hava alıyor yada akışmetrede sorun olabilir birde krank sensörüne baktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.