Şimdi Ara

E-ticaret projesi için altyapı seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çalıştığım kurumsal şirkette e-ticaret proje sorumlusu olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum bu konuyu. Sizlerin de tecrübelerinden yararlanmak istiyorum..

Önümüzde 3 yol var;

1-) Hazır e-ticaret altyapısı kullanmak. Ticimax, ideasoft ve t-soft firmalarından teklif aldım.

2-) Wordpress woocommerce alt yapısı kullanarak bir websitesi oluşturmak.

3-) Sıfırdan site yazılması.

Firma olarak gereksinimlerimiz:
    - Çok fazla SKUmuz yok, yaklaşık 50 adet.
    - B2B ve B2C satış yapılacak.
    - Web sitesi tasarımı konusunda çalıştığımız bir ajans var, ajans tasarımı yaptıktan sonra siteye uyarlanacak.
    - Birfatura veya Bizimhesap gibi ön muhasabe programlarıyla entegre olacak.
    - Şimdilik böyle bir plan yok ancak ileride pazar yerlerinde de satış yapabiliriz, pazar yerlerine entegre olacak.
    - İlerisi için mobil uygulama projemiz de var. Mobil uygulamayla entegrasyonda sıkıntı olmaması.
    - Olabildiğince az problemle karşılaşmak istiyoruz.
    - Firmamızda çalışan bir yazılımcı yok mümkünse dışarıdan yardım alarak bu süreci yürüteceğiz.

Araştırmalarım sonucunda:
    - Tsoft biraz pahalı kaldı. Diğer iki firmanın masaüstü web siteleri güzel gözükse de mobil tarafında istediğim kaliteyi bulamadım. Ama e-ticaret konusunda tecrübeliler. Günün sonunda hepsi iş görür belki ama firmanın imajı çok önemli, bu durumda biraz daha firmaya özel çözümlere yönelmek istiyorum.

- Wordpress tarafında güvenlik açıklarının çok olduğunu duydum. Bu biraz beni endişelendirdi. Daha önce wordpress tabanlı kurumsal sayfamız hacklenmişti. Onun dışında entegrasyon bakımından çok mantıklı bir seçim.

- Sıfırdan yazılırsa altından kalkmakta sıkıntı yaşar mıyız emin olamadım, ama teorik olarak en mantıklısı gibi duruyor.

Sizin bu konuda vereceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Benim sahsi fikrim sifirdan yazma isine girmeyin, hem riskli hemde zaman alacaktir. Bu isi yapabilecek kisi sayisi da cok degildir sanirim. Zamaninda Amerika dan bir arkadasa kaliteli is yapiyor, referanslari iyi diye sifirdan bir site yazma isi verdik, bitiremedi sikintilar yasadik.
    Ben olsam bu konuda kendini ispatlamis bir firma ile ilerlerdim. Destegi, guncellemeleri, kurumsal olmasi, referanslari ve musteri tarafindan bakildiginda kaliteli gorunmesi bence onemli.
    Iyi calismalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi yazılım ekibiniz yoksa sıfırdan bir e-ticaret sitesi ayzmak çok mantıklı değil.ciddi sıkıntılar yaşarsınız.arkadaşın dediği gibi yine dönüp dolaşıp kurumsallığını ispatlamış aradığınızda muhattap bulacağınız bir firmayla çalışmak daha mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.