Şimdi Ara

E-Ticaret - Opencart vs Magento

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özel bir şirkette dış ticaret uzmanıyım. İşim ithalat ve ihracat; bu işimin yanında bir de kendime ait bir iş geliştirme, kendi markamı kurma peşindeyim uzun zamandır. Avrupa'da önemli tekstil üreticileri ile görüşme halindeyim, kendi markamı ürettireceğim. Bu kısım işin kolay olan kısmı zaten konuya hakim olduğum için. Asıl bilmediğim kısım ise işin İnternet üzerinden satış kısmı olacak. Bu işi hiç bilmediğim için en kolay ve garanti yolu seçmiştim ilk başta, hazır bir servis satın almayı. Bir çok firma ile görüştüm, aralarından Ideasoft isimli firma ile anlaşma noktasına da geldim, fakat sonra vazgeçtim birden. Çünkü işin, benim için asıl zor; ve zor olduğu için de tatlı olan kısmını bu şekilde kolay yoldan giderek es geçmek istemiyorum. Çünkü amacım kazanç elde etmek kadar, hatta bundan daha da baskın olarak kendime ait, özel bir uğraş içerisinde olmak. Bu yüzden işin her kısmı ile bizzat ilgilenmek, haşır neşir olmak istiyorum. Belki bu şekilde bu işi halledip satışa başlamam 1 yıl sarkacak, ama bu benim için kabul edilebilir bir gecikme.

Bu düşünce ile siteyi kendim yapmaya karar verdim ve iki farklı güzel seçenek buldum önümde; Opencart ve Magento. Hangisini seçmem gerektiği konusunda her gün fikir değiştiriyorum. İkisinin de avantajları ve dezavantajları mevcut edindiğim bilgiler doğrultusunda.

Opencart, bedava sunulan bir sistem. Eğer tercih ederseniz muhteşem e-ticaret temaları satılmakta, 48 dolar fiyat ile bunlardan birini satın alıp üzerinde çalışmaya, kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Başlamanın, kullanmanın çok kolay olduğu söyleniyor. Başlangıç için ideal olduğu söyleniyor. Fakat tüm bu güzelliklerin yanında Magento'ya kıyasla amatör bir sistem olarak kaldığı ve zaman zaman yetersiz kalabileceği belirtiliyor.

Magento, satın alınması gereken bir sistem. Hazır temaları çok daha pahalı; 250 dolar civarında. Eklemek istediğiniz her türlü özellik ayrı ayrı fiyatlar karşılığında satılıyor. Kargo sistemi eklentisi; 200 lira. Ödeme sistemi eklentisi: 300 lira. XML tedarikçi yönetim sistemi: 400 lira gibi. Başlangıç için oldukça zor ve karmaşık olduğu söyleniyor. Fakat çok daha sağlam ve geliştirilebilir bir sistem olarak gösteriliyor. Eğer kullanım için seçilirse uzun vadede kullanıcısını çok daha fazla tatmin edecek bir sistem gibi gösteriliyor.

Bu yüzden ben şu anda tamamen ortada sıkışmış durumdayım. Hangi yöne gitmem konusunda biraz tavsiyeye ihtiyacım var. Bu alanda bilgili, deneyimli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Siz hangi sebepten ötürü hangi sistemi seçerdiniz, bunu belirtirseniz gerçekten bana çok yardımcı olacaksınız.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Bende incelemiştim hepsini dediğiniz gibi magento pahalı, opencart ise sürekli gelişen ve eksiksiz olarak her şeyi bulup yaptırabileceğiniz bir sistem o yüzden ben opencartı seçtim ama kod bilginiz yoksa opencart bile anlamanız zor oluyor daha doğrusu geliştirmeniz, kafanızdakileri uygulamanız zor geliyor onun yerine opencart alt yapısıyla birine makul gibi bir rakama her şeyi hazır olarak kurdurmayı tercih ettim. Karar size kalmış tabi...
  • woocommerce i öneririm. wordpress tabanlı yenilikçi bir sistem
  • Hocam magento ile ilgili büyük yanılgı icindesiniz. Alternatifleriniz içinde magento varsa maliyetinden korkmayın getirileri çok büyük olur ve başlangıç için magento nun ooencarttan daha fazla bir maliyeti olmaz sadece uzun vadede "site isterse" maliyet çıkabilir bunlarda direk satışa ve ciroya dönecek maliyetler olur zaten.
    Opencart veya presta magentonun yanında çok kısıtlıdırlar amatordurlee ve SEO açısından da zayiftirlar.
    Size genel olarak da yardımcı olmak isterim.
    İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magento iyi güzelde çok ağır bir sistem. magento üzerine modül geliştiren biri olarak illalah ettim diyebilirim.

küçük bir projeniz varsa magentodan uzak durmanız gerekiyor.
  • magento ağır değil hocam, evet daha güçlü bir sunucu istiyor ama genel olarak ağır değil.. aylık 150 liralık bir makinede stabil ve hızlı bir şekilde çalışır.. çok teferruatlı temaları var ağırlaştıran onlardan uzakdurmak lazım.. shopper teması mesela çok tercih edilen ama o kadar da ağır bir temadır.. ve kullanılmayan modülleri pasif yapmakta fayda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerf82

magento ağır değil hocam, evet daha güçlü bir sunucu istiyor ama genel olarak ağır değil.. aylık 150 liralık bir makinede stabil ve hızlı bir şekilde çalışır.. çok teferruatlı temaları var ağırlaştıran onlardan uzakdurmak lazım.. shopper teması mesela çok tercih edilen ama o kadar da ağır bir temadır.. ve kullanılmayan modülleri pasif yapmakta fayda var..

diğer e-ticaretleri hostingde bile barındırabiliyorken magentoya özel sunucu ayırmak gerekiyor.

yazılımsal olarak lafım yok. 10 kişilik bir ekiple çalışıyorsan mükemmel bir sistem. herkes kendi parçasını yapar saat gibi bir sistem çıkar ortaya.

ama birkaç kişiyle yürütülen operasyonlara ciddi yük oluyor. hem yazılımsal olarak modül ve özelleştirmesi çok kapsamlı ve karışık. hemde tükettiği kaynak çok fazla.

zaten bü yüzden büyük firmaların bir numaralı tercihi magento. ama bu işe yeni başlayanlara bence fazla gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Ticaret Sitesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar değerli tavsiyeleriniz için. yüzlerce kez ikisinin arasında gidip geldikten sonra Opencart ile başlamaya karar verdim ve başladım. Magento ile işe girişmek gözümü biraz korkuttu sanırım. Bilmiyorum uzun vadeli düşünüldüğü zaman hata mı yaptım, bakalım göreceğiz ileride. Bu arada Magento'nun shopper teması gerçekten güzelmiş.
  • csmx kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,
    nasıl gidiyor e-ticaret girişiminiz? içine girdikçe opencart'ın basit ve yetersiz olduğunu anlamışsınızdır tahmin ediyorum?
  • Opencart'ın en büyük eksisini söyleyeyim.
    Eğer on taneden fazla ana kategori ve herbirininde onar tane alt kategorisi olan bir site oluşturursanız opencart sitenizin açılması yaklaşık olarak 30 saniye sürer.
    Kategori sayınız arttıkça süre daha da uzayacaktır.
    Tabi iyi bir yazılımcı iseniz bu sorunu çözebilirsiniz. Ama değilseniz işiniz zor.
  • Prestashop en rahatı opencarti da magentoyu da denedim en kullanici dostu prestashop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanerf82 T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam, açıkçası oldukça memnunum opencart'ı seçtiğime. Çok fazla kategori eklemeye ihtiyacım olmadığı için bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Kullanım, yönetim bakımından oldukça kolay. Benim gibi, mağazasında yüzlerce farklı kategori olmasına ihtiyacı olmayan herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: markazit

Opencart'ın en büyük eksisini söyleyeyim.
    Eğer on taneden fazla ana kategori ve herbirininde onar tane alt kategorisi olan bir site oluşturursanız opencart sitenizin açılması yaklaşık olarak 30 saniye sürer.
    Kategori sayınız arttıkça süre daha da uzayacaktır.
    Tabi iyi bir yazılımcı iseniz bu sorunu çözebilirsiniz. Ama değilseniz işiniz zor.

Aynen, dediğin gibi ayrıca çoğu kişi bilmiyor ama opencart dediğiniz sistem, oscommerce adlı başka bir alışveriş scriptinin, yeniden düzenlenmiş halidir, yani aslında opencart, oscommerce tabanlıdır. Oscommerce ninde aynı şekilde çok fazla kategori ve buna ek olarak alt kategori açılması durumunda yavaşlama sorunu mevcuttu.

Bunu çözmenin yolu ise sadece ana kategorileri göstermek ve 1 alt kategoriyi ama daha derine inmemek gerekli yoksa SQL sorguları aşırı şekilde artıyor, buna bağlı serverın cpu yükü artıyor ve site gec açılıyor.

Dahası kategori menusunde count yapıp her kategoride kaç ürün olduğunu göstermek, de sunucunun ek PHP hesaplaması yapıp, zorlanmasına neden oluyor.

Sadece bu 2 side değil, ürün eklerken çoklu dil seçeneği nin ürünlere .. kategorilere, üreticilere vs verilmeside sorun oluyor.

Örneğin 1.000 adet ürün içinden 1 ürüne giriyoruz, ama 1 ürüne girmek için hem products tablosunu hemde products_description tablosunu ve bu tablolar içinde farklı farklı stunları çekmesi gerekiyor, dil ne kadar fazla ise buda bir o kadar yavaşlatabiliyor.

Tabiki, belirttiğin gibi iyi bir PHP, yazılımcı tüm bu sorunları scriptin en az % 20 sini yeniden kodlayarak düzeltmesi, opencart yada oscommer olsun, yüksek mevlalar ile satılan scriptler ile yarışır hgale getirilmesi de mümkün.

Mümkün demişken oscommerce yada opencart görüldüğü kadar FREE değildir, kullandıkça öğrenilir

Bu arada web sitesini açan arkadaş, adres paylaşabilir mi? ayrıca sitesi aktif durumda mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.