Evet. |
E-sim yurt dışı internet kampanyaları. Pahali 'Tarifen yurt dışında' paketlerine son. (120. sayfa)

-
-
Avrupa bnesim Türkiye de çalışır mı çalışırsa nasıl. Sinyal alamadım avrupa paketten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yunanistan'da MobiMatter üzerinden aldığım Spark (5GB 30 gün) e-sim ile ara ara çekmeme problemleri yaşadım. Şehir merkezinin tam ortasında olunca bile bazen çekmiyordu. Şehir dışına çıktığımda 5G'de çektiği oluyor bi kaç saniye sonra tekrar hat hiç çekmemeye başlıyordu. E-sim hatları arasında en ucuzu Spark idi. Ucuz etin yahnisi böyle olur diyip alışmaya çalıştım
-
çalışıyor, eğer aktivasyonu yapabildi iseniz zaten telefonun üst tarafta işaret değişiyor. sim ayarlarından neyi hangi simden alacağınızı seçtiyeseniz (ses, veri) ona göre esimden tr de de yararlanırsınız (ülkemizdeki operatöre TT idi 3 ay önce, sanırım halen öyle)
-
iki adet esim alabileceğiniz site önereceğim;
1) redbull mobile: 1 gb / 2 Euro (1gb için en ucuz olan bu şimdilik) daha büyük paketler de alınabiliyor.
2) esimTR sitesi, sahibi ile direkt iletişime de geçmiştim her türlü konuda yardımcı oluyor, bilgi veriyor e-sim konusunda tecrübesi olmayanlar için.
e-sim data paketleri çok uygun ve tl karşılığı ödeme yapılıyor.
1gb : 99.99 tl
2gb : 115 tl
3gb : 180 tl
5gb : 240 tl vb.
-
Avrupa e7 paketini aldıysanız Türkiye’de Türk Telekom üzerinden kullanabilirsiniz, şebeke seçimini manuel olarak Türk Telekom seçip deneyin ve telefon ayarlarından Uluslarası Dolaşımı (Roaming) açmanız gerekli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Reddit'ten araştırarak ana telefon hattımı eSim üzerinden yurt dışında nasıl kullanabileceğimi buldum. Muhtemelen pek çok arkadaş biliyordur ama bilmeyenler için açıklamak istiyorum, kullanacak olan arkadaşlar vakit kaybetmesin.
Bu işlemi iPhone'da yaptım, ona göre anlatacağım, ama Android'de de adımlar benzerdir diye tahmin ediyorum.
eSim hattınızı aktiflediğinizi ve data hattının çalıştığını test ettiğinizi kabul ediyorum.
Ana hattıma (TurkTelekom) "Primary", eSim hattıma "Seyahat" ismini verdim. Sizinki farklı olabilir.
Adım-1: Ayarlar --> Hücresel alanına girilir.
Adım-2: SIM'ler alanında Primary seçilir.
Adım-3: Ağ Seçimi'ne girilir ve Otomatik aktif ise iptal edilip hangi operatörü kullanıyorsanız o manuel olarak işaretlenir. BU ADIM EN ÖNEMLİ ADIMDIR VE TÜRKİYEDE YAPMANIZ çok iyi olur.
Adım-4: Bir üst menüde ilave olarak Wi-Fi arama açılır ve Uluslararası Dolaşım KAPATILIR. Uluslararası dolaşım kapatıldığı için bu hattınız yurt dışında o ülkedeki operatöre kayıt olamayacağı için hücresel verisi devre dışı olacak.
Adım-5: Bir üst menüye dönüp Seyahat (eSim) SIM'ine girip Uluslararası Dolaşım'ı eğer açık değilse açalım.
Adım-6: Tekrar bir üst menü (Hücresel)'e dönüp Saptanmış Ses Hattı'nı Primary (TürkTelekom) ve Hücresel Veri'yi Seyahat (eSim) yapalım.
Adım-7: Son adımda yine Hücresel menüsünde Hücresel veriyi tıklayıp en alttaki "Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver"'i açalım. Primary hattımızda uluslararası dolaşım'ı kapattığımız için hücresel verinin ana hattımız üzerinden çalışması mümkün olmayacaktır yurtdışında.
Türkiye'de test etmek isterseniz, 3. Adım'da deneme amaçlı olarak kendi operatörünüzü değil, başka bir operatörü seçin. O sim kartta roaming kapalı olduğu için doğal olarak çalışmayacak ve hücresel veri eSim'e yönlenecek. Denemeden sonra kendi operatörünüzü seçmeyi unutmayın.
Umarım faydası dokunur.
Not: 7€ BNESIM indirimi için kod: 726GF13X
-
bali için ne önerirsiniz bne ye baktım ama klook fiyatlarının neredeyse ki katı
-
Hocam merhaba,
Ben de yakın zamanda yurtdışına çıkacağım. Bu minvalde anlattıklarını uygularsam şayet e-sim datasını kullanarak yurtdışındayken arama ve mesaj gelecek mi bana bu şekilde?
-
Evet hocam. Dediğim gibi test etmek için 3. adımda kullandığınız operatör dışında bir operatörü manuel seçerek deneme yapabilirsin. Ben ettim, sorunsuz çalıştı. Bende ay sonunda yurt dışına çıkacağım, ancak o zaman gerçek anlamda test edeceğim ama dediğim gibi 3. adımı değiştirmek te aslında gerçek bir test.
-
Lokasyon olarak europa seçtim numarası nerede yazıyor bakayım. Dediklerinizi yapıyorum ama hiç bir türlü sinyal gelmedi
Numarasız hat hocam numara göremezsiniz, bnesim uygulamadan kontrol edebilirsiniz paket isminde e 7 yazması lazım
TR de bu şekilde oluyor ama bir arkadaşa denettiğimde o ülkenin operatörüne bağlanıyordu Wi-Fi Arama ile
Wi-Fi’da TR, 2.sim hücreselde o ülkenin operatörüne
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 21 Ağustos 2024; 15:21:24 >
Bu ikinci hücresel üzerinden vowifi işini android cihazlar sorunsuz şekilde yapıyor ama İphone da bunu sağlamak sanırım mümkün değil. Zaten android cihazlarda direk hücresel üzerinden Wi-Fi arama için ayar bölümü var ancak ıos cihazlarda bu yok. Bu anlattığınız şekilde denemek lazım ama ben pek olacağını sanmıyorum.
Ben sorun olacağını sanmıyorum. Reddit'teki eleman yıllardır kullanıyormuş. Ay sonunda yurt dışına çıkacağım kısmetse, denerim. Ama dediğim gibi test araması yapıyorsa onun yurt dışından bir farkı yok mantık olarak.
-
Merhaba, 20 gün Önce Bali'deydim, BNE Esim ve mobimatter Sparks (Ayrı ayrı ikisinden de aldım. Ama BNESim yeterli geldi.) ile hiç sıkıntı yaşamadım. BNESim 7€ indirim kodu kullanınca 3GB paket 1€ ya felan geliyor. Bir de bunu 2 katına çıkarabiliyorsunuz. Forumda bunun asıl olacağını yazmışlardı. Sanırım 100 il 105 sayfaları arasında bu konu geçiyor. Ben BNesim Asya paketi almıştım 4 ülke geçerli, Malezya (Kuala Lumpur), Singapur ve (Endonezya) Bali de hiç sorun yaşamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvn -- 21 Ağustos 2024; 17:48:45 > -
bende tam tersini düşünüyorum hücresel vowifi
olayı çok iyi iphone da ama bazı hatlar vowifi çalıştırmayabilir örneğin tt buna izin vermiyor
-
Siz İphone ile ikinci esim internetinizle vowifi kullanabildiniz mi Wi-Fi bağlantısı olmadan ? Turkcell ile yukardaki ayarları denetmek istedim ancak halı hazırda Almanya da olan kişi manuel olarak Turkcell operatör seçimi yapamıyor onun için deneyecek kişinin mutlaka ülkeden çıkış yapmadan o ayarı seçmesi gerekiyor. Bu ayarlarla hat kullanımı başarılı oluyorsa çok iyi olur.
Evet, WiFi kapalı ve yazığım ayarlar ile test ettim. Ha şu olabilir, operatör (TürkTelekom) eSim VoWiFi IP'sini kontrol edip yurt dışı IP'si ise kıllık edip izin vermiyor olabilir? Ben testi TR'de yaptığım için zaten eSim IP'si de TR.
Ve evet, bu ayarları burada yapmak gerekli gibi duruyor. Yurt dışında manuel operatör seçimi yapıldığında doğal olarak Turkcell çıkmayacaktır.
-
Bne 7€ kuponu
VNRMH0WQ
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X