Şimdi Ara

E sigara konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anneme e sigara alıcam da coil atomizer gibi şeyler var likit mi ne deniyor şimdi bu aşağıdaki 2 şeyi alsam yeterli olur mu bana? tşk

• Hocam gümrükten geçmiyor e sigara. Yurt içinde güvenilir bir site bulup alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrnick

Hocam gümrükten geçmiyor e sigara. Yurt içinde güvenilir bir site bulup alabilirsin.
    hocam önerdiğin bir site var mı. bilgi için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrnick

Hocam gümrükten geçmiyor e sigara. Yurt içinde güvenilir bir site bulup alabilirsin.
    bir de hocam kaç parça şey almam gerekiyor bilgin var mı hangi parçalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-406E52D83

bir de hocam kaç parça şey almam gerekiyor bilgin var mı hangi parçalar

Alıntıları Göster
    Hocam bildiğim site yok ama biraz araştırırsan bulursun dikkat et sahte sitelere para kaptırma. Coil ve likit alırsın yeter. Coil her hafta veya 2 haftada bir değiştirmen gerekir onun da fiyatı 15 20 lira arasında oluyor 3 lü coil alırsın daha ucuza gelir ama fiyatı aldığın makineye göre de değişir. Eleaf istick pico vardı bende ikinci el almıştım şu an sattım kullanmıyorum fakat başlangıç için ideal bir alet. İyi akşamlar.

• Facebookta sifir ve ikinci el bir suru var da e-sigarayi onermiyorum. Ben 1 ay kullandim, grip oldum, tukurugum falan kurudu, doktora da gittim, ilaclara ragmen gogsumdeki oksurugu cikaramadim vb bi degisik hasta oldum. (30 yasindayim, 4 mevsimde 8 kez grip olurum, bogazim siser, boylesini hic olmamistim).

Kullandigim likit yapmis olabilir ama tekrar ayni sekilde hasta olma riskini alamadim.

1,5-2 sene onceydi. Biraktiktan sonra bir daha ayni sekilde hasta olmadim.

Bir de cesit cesit atomizer olmasina ragmen yine de sigara icimi ayni olmuyor. Onla sigarayi birakacagina, azaltarak birak daha iyi. (Boyle bir sey yazmamissin ama geneli sigatayi birakmak icin e-sigaraya yoneliyor)

Ha pubg’de bir kez muhabbeti oldu, 2 cocuk biz senelerdir iciyoruz bir sorun yok dediler.

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, E sigarada zararlı icmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum annen için alıyorsun ama ilk başta neler yaşayacağını biliyor musun, yada annen biliyor mu?

-Nefes Darlığı
    -Göğüs Ağrısı
    -Diş eti çekmesi/kanaması
    -Ağız içi yaralar
    -Yoğun mide gazı/şişkinlik
    -Ağızda yoğun şeker tadı(likitine göre değişir)
    -İdrar da aşırı koku
    -Böbrek ağrısı(bol su içilmeli)

Bu yukarıda saydıklarım zaman içinde geçiyor, birde olumlu yönlerine bakalım;
    -Zamanla nefes alış verişde rahatlama
    -Balgamlı öksürüğün kesilmesi
    -Hırıltı / hışıltının kesilmesi
    -Tad alma duyusunun yerine gelmesi(ben e sigara içtikten sonra havuçtaki şekeri tadabildim)
    -Koku duyusunda iyileşme(e sigara içtikten sonra çamın kokusunu aldım)
    -Ağız kokusunun azalması/dişin siyahlıktan kendi rengine geçmesi

Şimdi e sigara zararlıdır net,ama sigaraya göre daha az zararlıdır, kanıtlanmıştır. İngiltere de sigarayı bıraktırma seçeneklerinde ilk sırada yer alır/aynı ülke de kapalı ortamda içilebilir.

Yapman gereken tütün aromalı bir likit alıp, mtl içimi(sigara içimi) için üretilmiş atomizere koyup, tek pilli ucuz mod ile buharlamak.

Sakın annene pastane aromalı likit ile dl (nargile) içimi atomizer alma.

Facebook da guruplar var, satan siteler var. Vpn aç tr e si..... diye yaz, karşına hiti bol siteler çıkacak. Oradan temin et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Facebookta sifir ve ikinci el bir suru var da e-sigarayi onermiyorum. Ben 1 ay kullandim, grip oldum, tukurugum falan kurudu, doktora da gittim, ilaclara ragmen gogsumdeki oksurugu cikaramadim vb bi degisik hasta oldum. (30 yasindayim, 4 mevsimde 8 kez grip olurum, bogazim siser, boylesini hic olmamistim).

Kullandigim likit yapmis olabilir ama tekrar ayni sekilde hasta olma riskini alamadim.

1,5-2 sene onceydi. Biraktiktan sonra bir daha ayni sekilde hasta olmadim.

Bir de cesit cesit atomizer olmasina ragmen yine de sigara icimi ayni olmuyor. Onla sigarayi birakacagina, azaltarak birak daha iyi. (Boyle bir sey yazmamissin ama geneli sigatayi birakmak icin e-sigaraya yoneliyor)

Ha pubg’de bir kez muhabbeti oldu, 2 cocuk biz senelerdir iciyoruz bir sorun yok dediler.
    hocam bu arada ben de bıraktım 7 ay oldu. senin durumun nasıl su an artık aklına bile gelmiyordur. öyle mi?

annem bırakmamakta çok kararlı hocam her yolu denedim. o da daha önce denedi hiç tatmin olmadı e sigaradan sanırım ondan istemiyor. sanırım başlarken öksürtüyor ağrı vs yapıyor sonra geçiyor. kadın yaşlı başlı başına bir şey gelmesin ama sigaradan kurtulmasını da çok istiyorum inan dua ediyorum geceleri. bu arada geçmiş olsun sana da hocam.

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    hocam gerçekten bilgim yokmuş. şimdi anladım. annem bunları kaldıramaz gerçekten korkutucu anlattıklarınız. ben sigarayı bıraktım ama hiçbir yan etki yaşamadım ya da hatırlamıyorum. bu saydıklarınızı e sigaraya geçince mi yaşayacak?

anlattıkların bana karmaşık geliyor hocam neyse biraz okuyayım madem konudan.

bu abd'de juul diye bir şey var hocam o da e sigara mı oluyor? farkı var mıdır?
  • Hpcam elektronik sigara değil de vape diyelim biz ona. Türkiyede ismi yanlış kullanıldığı için sigarayı bırakmak için bir araç olarak görülüyor vape fakat öyle değil. Sigara kullanmayıp vape kullanan birçok insan olduğu gibi ikisini birarada kullanan benim gibi kullanıcılar mevcut çünkü vape sigaranın yerini tutmaz. Tabii az içiyorum artık.

Vape i anneniz için tavsiye etmem. Kolay bir iş değil. Kolaya kaçarsanız sağlığınıza daha büyük zararlar gelebilir. Aldığınız atomizer hazır coil ise sık sık pamuğu yanacak ve ciğerinize yanık pamuk çekeceksiniz. Normal atomizerde ise tel ve pamuğu kendiniz sarıyorsunuz ki bu kolay bir iş değil. Kaliteli tel ve pamuğu tedarik ettikten sonra uzun uzun videolar izleyip öğrenmeniz lazım eğer bilmeden yaparsanız farkında olmadan telden kimyasal açığaıkmasına sebep olup yine sağlığınıza zarar verebilirsiniz.

Likit konusu ise oldukça sıkıntılı bir iş. Benim kendi evinde likit üreten tanıdığım var vr yüksek kalite likit kullanıyorum içindeki ürünlerin birçoğu bitkisel ama böylesini bulmak çok güç. İnternetten veya normal satıcılardan aldığınız likit kanserojen öadde içeriyor olabilir, sonucu sigaradan pahalıya mal olabilir. Güvenmediğiniz kişiden likit almakok tehlikelidir.

Hocam bu iş keyif, hobi işi. Bu işin içine girersen çok araştırmalı her detayı öğrenmelisin buna değecek mi karar ver sonra birkaç hafta araştırıp iyice öğrenince serpent mini tarzı ucuza bir atomizerle başla. He eğer iyi öğrenirsen işi annen sigarayı büyük oranda azaltır ve ekonomik olarak ta daha ucuza gelir. Hatta benim gibi bağımlılık derecesi yüksek değilse bırakır bile sigarayı. Atomizer vs için de facebook gruplarına bak asıl pazar oralar

Edit: Millet baya sallamış. Vape sigaraya göre %95 daha az zararlıdır. Ben uzun zamandır kullanıyorum ilk hafta çok kötğydğ çünkü çok öksürtüyordu. Öksürünce de baş ağrısı oluyor doğal olarak. Ama alıştıktan sonra tek dezavamtajı sık idrara çıkma. Onun dışında çok güzel bir icat. Ağzınızda yara vs çıkıyorsa kusura bakmayın da vape i kirli kullanmışsınız oraya buraya değdirmeyin ağzınıza aldığınız şeyleri. Veya başkalarına kullandırtmsyın kendi eşyanızı. Vape ağız yarası yapmaz, ciğerleri zorlamaz aksine sigaradan sonra ciğerlerinizin açıldığını hissedersiniz eğer bırakırsanız. Ben astım hastası olmama rağmen hiçbir kötü etkisini görmedim idrara sık çıkmak dışında. Sigarayı azalttım tam yerini tutmadığı için çok canım çekiyor arada içiyorum tam bıraksam tadından yenmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buroigil -- 9 Ocak 2019; 1:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-406E52D83

hocam bu arada ben de bıraktım 7 ay oldu. senin durumun nasıl su an artık aklına bile gelmiyordur. öyle mi?

annem bırakmamakta çok kararlı hocam her yolu denedim. o da daha önce denedi hiç tatmin olmadı e sigaradan sanırım ondan istemiyor. sanırım başlarken öksürtüyor ağrı vs yapıyor sonra geçiyor. kadın yaşlı başlı başına bir şey gelmesin ama sigaradan kurtulmasını da çok istiyorum inan dua ediyorum geceleri. bu arada geçmiş olsun sana da hocam.

Alıntıları Göster
    Sagol hocam

Ben birakamadim hala. Ama babam 63 yasinda, %70 nefes darligi basladi. İstanbul’da Sureyyapasa hastanesi sigara birakma bolumune gittik. Nikotin bandi verdiler. Gunde 1,5-2 paket iciyordu,

2. Ayi dolacak sigarayi birakti. Doktor kontrolunde bi deneyim isterseniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.