Şimdi Ara

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
5
Favori
15.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oncelikle hayirli olsun.Uzun zamandir e okuyucu arastirdim. Kobo touch. Kindle 4 be Glo arasinda gittim geldim.

Nasip oldu, birkac gun once siparis ettim. Kismetse haftaya elimde olur :)

Bu cihazla tam da tespit ettiginiz uzere duz kitap okumak amacli tasarlanmis. Her ne kadar destekliyor ols da Pdf & karikatur gibi dokumanlari duzgun acamiyor. Keske almadan once daha fazla arastirsaydiniz. Yine de zarariniz olmaz. Sahibinden vb sitelerde kolayca satabilirsiniz. Aranan bir urununuz var :)

Sehir ici ya da sehir disi seyahatlerde, serviste- metroda- ucakta giderken canim sikiliyor. Ben de kitap okuyorum. Bu cihaza heves ettim, biraz da ne tur kitaplar okudugumu toplumun bilmesini istemiyorum (polisiye severim, arkadaslar seri katil kitaplari okuyorsun diye dalga geciyor )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mus_dur

Oncelikle hayirli olsun.Uzun zamandir e okuyucu arastirdim. Kobo touch. Kindle 4 be Glo arasinda gittim geldim.

Nasip oldu, birkac gun once siparis ettim. Kismetse haftaya elimde olur :)

Bu cihazla tam da tespit ettiginiz uzere duz kitap okumak amacli tasarlanmis. Her ne kadar destekliyor ols da Pdf & karikatur gibi dokumanlari duzgun acamiyor. Keske almadan once daha fazla arastirsaydiniz. Yine de zarariniz olmaz. Sahibinden vb sitelerde kolayca satabilirsiniz. Aranan bir urununuz var :)

Sehir ici ya da sehir disi seyahatlerde, serviste- metroda- ucakta giderken canim sikiliyor. Ben de kitap okuyorum. Bu cihaza heves ettim, biraz da ne tur kitaplar okudugumu toplumun bilmesini istemiyorum (polisiye severim, arkadaslar seri katil kitaplari okuyorsun diye dalga geciyor )
    Teşekkürler sizinki de hayırlı olsun.

Dediğim gibi bende Ipad Mini olduğundan benim için biraz gereksiz yada umduğumu bulamama neden oldu. Hafta sonu dışarıda test etme imkanı buldum. Gün ışığında okunabilirliği gerçekten çok yüksek. Ev dışında kitap okumak isteyenler için hafifliği de göz önüne alırsak ideal bir cihaz. Ebup formatını kullandığından ekitap bulma sıkıntısıda oldukça az. Amazondan refurbished çok uygun fiyata bulunabiliyor. Alacak olanlara orayada bakmalarını öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: BK2000

Teşekkürler sizinki de hayırlı olsun.

Dediğim gibi bende Ipad Mini olduğundan benim için biraz gereksiz yada umduğumu bulamama neden oldu. Hafta sonu dışarıda test etme imkanı buldum. Gün ışığında okunabilirliği gerçekten çok yüksek. Ev dışında kitap okumak isteyenler için hafifliği de göz önüne alırsak ideal bir cihaz. Ebup formatını kullandığından ekitap bulma sıkıntısıda oldukça az. Amazondan refurbished çok uygun fiyata bulunabiliyor. Alacak olanlara orayada bakmalarını öneririm.

Alıntıları Göster
    Şuana kadar Kobo Touch, Kobo Glo, Kobo Aura ve Kindle Paperwhite 2 cihazlarını kullanma fırsatım oldu. İzlenimlerimi aktarayım dedim, belki yardımcı olur.

Pw2: 5.6 vrsyn.
    + Epey hızlı
    + Sözlük kullanımı ve uygulamaları gelişmiş
    + Sayfa geçişlerinde önizleme olayı çok iyi
    + Cloud özelliğiyle wifi'den kitap yüklenebiliyor sanki öyle tahmin ediyorum
    + Landscape modu epublar için de mevcut
    + Zifiri karanlıkta min. ışık sağlıyor ampul simgesini bulmak için ve müthiş derecede ışık hassasiyeti var. Pw2 6. kademe = Glo 1. kademe ışık seviyesi.
    + (düzeltme: PDF dokümanınız eğer yatay (landscape) modunda okunabilecek şekilde size sayfayı otomatik bölüyor ve tek dokunuşla önceki sayfanın bir parçasında en alt satırını bir sonraki parçasında en üst satırda olacak şekilde gösteriyor. )
    + Goodreads.com ve twitter entegrasyonu var.
    +Ekran görüntüsü almak çok kolay
    - Custom Font yüklemek için jailbreak yapmak gerekiyormuş, şuanda sadece 6 tane font yüklü. 5.6.x'lere de olmuyormuş jailbrek.
    - Sayfa yenileme ayarı sadece on/off şeklinde.
    * Şarj olayını karşılaştıracak kadar okumadım. (düzeltme: Epeydir kullanıyorum kitap yükleme dışında şarj etmedim ama hiç azalmıyor gibi )
    + Not eklediğiniz zaman yanında kelimenin yanındas ayılar çıkıyor, dokunduğunuzda ufak bir pencerede notu okuyabiliyorsunuz.
    + PDF'lerde not alma, altınız çizme, kelimenin anlamını sözlükten bulma gibi seçenekler mevcut, GLo'da PDF'lerde böyle bir özellik yok.

Kobo: 3.15 vrsyn.
    + Glo'nun anasayfa ve kütüphane gösterimi daha güzel, birkaç oyunu da olması avantajı.
    + Pocket özelliği ile makale okunuyordu, Pw2'de o özellik yok sanırım (düzeltme: Pw2'de de send-to-kindle eklentisi aynı işi yapıyor)
    + En büyük özelliği, karanlıkta Glo'da tek tuşla ışıklı moda geçebiliyor.
    + Glo'da toplamda kaç kitap bitirdim, kaç saat okumuşum güzel istatistikler var
    + Glo daha küçük, kibar ve hafif
    + Sayfa yenileme 1/6 sayfa arasında seçimi var
    + Font ve contrastla ilgili daha çok ince ayar var.
    + %50 şarj ile 45 saat okudum.
    - Glo'da uyku/kapatma düğmesini pasif hale getirip ekran görüntüsü alınabiliyor bunun içinde ototmatik uykuya geçiren kılıf lazım mutlaka
    + (Kobo Aura için) Manga/Çizgi roman okumayanlar için özel cbr formatı yapmışlar,

Şimdilik bu kadar tespi ettikçe güncellerim. Pw2 için bazı özellikleri henüz keşfedememiş olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeles84 -- 8 Temmuz 2015; 9:26:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkeles84

Şuana kadar Kobo Touch, Kobo Glo, Kobo Aura ve Kindle Paperwhite 2 cihazlarını kullanma fırsatım oldu. İzlenimlerimi aktarayım dedim, belki yardımcı olur.

Pw2: 5.6 vrsyn.
    + Epey hızlı
    + Sözlük kullanımı ve uygulamaları gelişmiş
    + Sayfa geçişlerinde önizleme olayı çok iyi
    + Cloud özelliğiyle wifi'den kitap yüklenebiliyor sanki öyle tahmin ediyorum
    + Landscape modu epublar için de mevcut
    + Zifiri karanlıkta min. ışık sağlıyor ampul simgesini bulmak için ve müthiş derecede ışık hassasiyeti var. Pw2 6. kademe = Glo 1. kademe ışık seviyesi.
    + (düzeltme: PDF dokümanınız eğer yatay (landscape) modunda okunabilecek şekilde size sayfayı otomatik bölüyor ve tek dokunuşla önceki sayfanın bir parçasında en alt satırını bir sonraki parçasında en üst satırda olacak şekilde gösteriyor. )
    + Goodreads.com ve twitter entegrasyonu var.
    +Ekran görüntüsü almak çok kolay
    - Custom Font yüklemek için jailbreak yapmak gerekiyormuş, şuanda sadece 6 tane font yüklü. 5.6.x'lere de olmuyormuş jailbrek.
    - Sayfa yenileme ayarı sadece on/off şeklinde.
    * Şarj olayını karşılaştıracak kadar okumadım. (düzeltme: Epeydir kullanıyorum kitap yükleme dışında şarj etmedim ama hiç azalmıyor gibi )
    + Not eklediğiniz zaman yanında kelimenin yanındas ayılar çıkıyor, dokunduğunuzda ufak bir pencerede notu okuyabiliyorsunuz.
    + PDF'lerde not alma, altınız çizme, kelimenin anlamını sözlükten bulma gibi seçenekler mevcut, GLo'da PDF'lerde böyle bir özellik yok.

Kobo: 3.15 vrsyn.
    + Glo'nun anasayfa ve kütüphane gösterimi daha güzel, birkaç oyunu da olması avantajı.
    + Pocket özelliği ile makale okunuyordu, Pw2'de o özellik yok sanırım (düzeltme: Pw2'de de send-to-kindle eklentisi aynı işi yapıyor)
    + En büyük özelliği, karanlıkta Glo'da tek tuşla ışıklı moda geçebiliyor.
    + Glo'da toplamda kaç kitap bitirdim, kaç saat okumuşum güzel istatistikler var
    + Glo daha küçük, kibar ve hafif
    + Sayfa yenileme 1/6 sayfa arasında seçimi var
    + Font ve contrastla ilgili daha çok ince ayar var.
    + %50 şarj ile 45 saat okudum.
    - Glo'da uyku/kapatma düğmesini pasif hale getirip ekran görüntüsü alınabiliyor bunun içinde ototmatik uykuya geçiren kılıf lazım mutlaka
    + (Kobo Aura için) Manga/Çizgi roman okumayanlar için özel cbr formatı yapmışlar,

Şimdilik bu kadar tespi ettikçe güncellerim. Pw2 için bazı özellikleri henüz keşfedememiş olabilirim.

Alıntıları Göster
    Merhaba Kobo GLO kullanıyorum. PDF'ten EPUB'a Calibre ile çevirme yaparken kitaplar şiir gibi satır satır çeviriliyor. Çözünürlüğü vs değiştirdim ama değişmedi. Yardımcı olabilecek olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: armored

Merhaba Kobo GLO kullanıyorum. PDF'ten EPUB'a Calibre ile çevirme yaparken kitaplar şiir gibi satır satır çeviriliyor. Çözünürlüğü vs değiştirdim ama değişmedi. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Belki ekran görüntüsü eklerseniz yardımcı olan birisi çıkar. Şöyle bir program da aynı işi yapıyor ve cihaz seçme/pdf türü belirleme gibi seçenekleri de var.

k2pdfopt.exe
  • Türkiye de Kobo Glo için kılif alabileceğimiz bir yer yok mu?

• armored kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok. Ben çok uğraştım bulmak için. Hatta bir ara diğer e kitap okuyucuların kılıfları uyar mı diye düşündüm, sonra da ebay.com dan şu kişiden sipariş verdim.

http://www.ebay.com/usr/wholesale-3c?_trksid=p2057872.m2749.l2754

tam 1 ayda elime ulaştı. Satıcıya güvenebilirsin. Çok ilgililer ve sağolsunlar süreç içinde yazışıp durumu sordular bir kaç kez. Ben mavi olandan aldım resmi de senin için gönderiyorum. Ayrıca Uyku özelliği de var. Çok kaliteli geldi bana. Almanı tavsiye ederim. İyi okumalar
     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

• armored kullanıcısına yanıt
    Bende aynı problemi yaşadım. Daha sonra şöyle bir yol izleyerek çözüm buldum. Pdf dosyasını Abby FineReader 12 ile açıp taratıyorsun. Bitince kontrolünü yap. daha sonra txt dosyası olarak kaydet. Calibre uygulaması ile de txt dosyasını epub'a çevir. Böylece sıkıntısız bir kitap oluyor. Direk pdf den çevirirsen çoğu zaman söylediğin sıkıntılar çıkıyor. Ben bu yöntemle şu ana kadar 9 kitap dönüştürdüm. tek sıkıntı çıkmadı
  • sy_ati kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• sy_ati kullanıcısına yanıt
    Renk çok güzelmiş, güle güle kullanın.
  • kef K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kılıfı tavsiye ederim. Biraz bekledim ama değdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Arkadaşlar Kobo Glo'nun elimden geldiğince, dilim döndüğünce tanıtımını yaptığım bir video çektim. Arada hatalarım da oldu elbette.
    Mümkün olduğunca bütün özelliklerinden bahsetmeye çalıştım. Almayı düşünenler bence mutlaka izlesinler.

Tanıtım güzel olmuş sağolasın.
    Ben de yavaş yavaş e kitapa kayıyorum.
    Ama bilgisayarda okudugum için gözlerim ağrıyor.Bir gözleri ağrıtmayan cihaz almam gerek.

• Arkadaşlar iyi forumlar. Kobo glo h2o modeli ebookum açılmıyor. Dikkatli baktığımda ekranda kılcal olarak kırılmalar olduğunu farkettim. Ve açma kapama tuşuna uzun bastığımda bi ışık yanıyor. Muhtemelen ekranı kırıldı acaba ne yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrsGzbyk

Arkadaşlar iyi forumlar. Kobo glo h2o modeli ebookum açılmıyor. Dikkatli baktığımda ekranda kılcal olarak kırılmalar olduğunu farkettim. Ve açma kapama tuşuna uzun bastığımda bi ışık yanıyor. Muhtemelen ekranı kırıldı acaba ne yapabilirim.
    Yeni çıkan 3.18.0 versiyon ile Kobo cihazları artık Türkçe dil desteği de vermektedir. Hayırlı olsun.
  • quote:

Yeni çıkan 3.18.0 versiyon ile Kobo cihazları artık Türkçe dil desteği de vermektedir. Hayırlı olsun.

İng- Türkçe sözlük de gelmiş mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrsGzbyk

Arkadaşlar iyi forumlar. Kobo glo h2o modeli ebookum açılmıyor. Dikkatli baktığımda ekranda kılcal olarak kırılmalar olduğunu farkettim. Ve açma kapama tuşuna uzun bastığımda bi ışık yanıyor. Muhtemelen ekranı kırıldı acaba ne yapabilirim.

nereden aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

quote:

İng- Türkçe sözlük de gelmiş mi?

Evet, sözlükler bölümünden yüklenebiliyor.
  • mkeles84 kullanıcısına yanıt
    yeni Kobo Aura Multi Touch aldım wifi ile bağlayıp güncelledim ama dil kısmında Türkçe çıkmadı nereden güncelle diniz acaba siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9902120

yeni Kobo Aura Multi Touch aldım wifi ile bağlayıp güncelledim ama dil kısmında Türkçe çıkmadı nereden güncelle diniz acaba siz

Wi Fi ile 3.18.0'a geçemediyseniz kobo'nun kendi sitesinden download bölümünden kendi programını indirip, kurun. Cihazı bağladıktan sonra zaten güncellemeye yapacaktır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9902120

Wi Fi ile 3.18.0'a geçemediyseniz kobo'nun kendi sitesinden download bölümünden kendi programını indirip, kurun. Cihazı bağladıktan sonra zaten güncellemeye yapacaktır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba. Pocket özelliği ile daha önce makaleleri(internetin tarayıcısından metni kopyalayıp yapıştırarak) kaydediyordum, epub kalitesinde okuyordum kobo glo'mda. Artık olmuyor, pocket ile kaydedince direkt link olarak kaydediyor ve kobo'mda indiremiyorum. Nasıl çözebilirim bunu?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.