Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.827
Cevap
159
Favori
129.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer aklınızda Kindle almak var ise epub formatını desteklemiyor diyerek vazgeçmenize gerek yok. Calibre diye bir program var, Kobo kullanan da Calibro kullanan da cihaza kitap yüklemek için bu programı kullanıyor. epub'dan .mobiye ya da azw3' çevirmek bir kitabı 3-4 sn. ki cihaza atarken otomatik çeviriyor. D&R gibi mağazalardan alacağınız e-kitaplar bile artık ufak bir eklenti ile kaldırılabiliyor.
    Aklınızdaki fiyata temiz 2. el Paperwhite 2 tavsiye ederim ışıklı olduğu için. Işıksız Kindle modelleri hayli hayli rahat bulursunuz.
  • Kindle'ların bildiğim kadarıyla son çıkanlarında (Paperwhite kullandım) Vocabulary builder olması lazım, eğer dil çalışacak ve kelime egzersizleri yapmak istiyorsanız Kindle bu konuda Kobo'dan daha iyidir. Eğer kitabı Amazon.com'dan alırsanız (ücretsiz kitapları deneyebilirsiniz) ayrıca Word Wise diye bir özellik var ayarlardan açılıyor, kelimelerin üzerlerinde anlamları (ingilizce) da yazıyor.
  • mkeles84 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bir de, daha çok Türkçe kitap okuyacağımı söylemeyi unuttum..
    Paperwhite 2'nin ışığı olduğunu öğrendiğim iyi oldu.
    D&r'la ilgili yazdığınızı da anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeathMonger kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi zorlamayacaksa kobo glo hd.
    Kindle sektörün en önemli formatını desteklemiyor. Tamam dönüştürmek basit falan ama bu olay biraz beni sinir ediyor, tekelcilikten hoşlanmıyorum ondandır herhalde.
    Bi de kindle tamam güzel cihazlar, öncü cihazlar lafım yok ama bu sebeplerle de olay fanboy olmaya doğru gidiyor. özellikle görece yüksek ücret ödeyip kindle almış kullanıcılar için. Kindle tr için overrated+overpriced denebilir.

Kimse yanlış anlamasın, bu birazda kobonun tr pazarına girmesinden sonra tekrar başlayan muhabbetler üzerine dikkatimi çeken bi şeydi.

Kobo mu kindle mi diyor biri gelmiş calibro <333 yazmış. La niye? Bi açıkla di mi. Yani bi de bu cihazlar telefon3 vs. gibi değil, dayanıklı tüketim malı kategorisine daha yakınlar.

Bütçe sıkıntı değil dersen glo hd derim. Işık olayı okuma yapacağınız ortamla yakından ilgili ama olmazsa olmaz bi şey değil bana kalırsa. aslında güzel bi şey bazen keşke biraz daha bütçe olsaydı da ışıklı bi şey alsaydım diyorum ama çok mühim gelmiyor bana.

Sorudan saptım biraz biraz da dağınık oldu ama dediğim gibi şu dönem çeşitli platformlarda sık denk geliyorum böyle sorulara, ondan oldu biraz.

Ancak bi şekilde deneme şansınız falan varsa mutlaka bi deneyip alın. Belki de beklediğinizi bulamazsınız, boşa para harcamamış olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mkeles84 kullanıcısına yanıt
    tesekkurler. bir sorum daha olacak

anlamina baktigim kelimeler vocabulary builder a eklenmiyor acaba sebebi nedir? bu ingilizce türkce sozluk yukledikten sonra olmaya basladi

• Merhaba,
    Yaklaşık 5 aydır Kindle PaperWhite 2015 300ppi modelini kullanıyorum. N11'de kampanyaya denk geldi 389 TL'ye almıştım. Gerçekten güzel bir cihaz, sayfa geçişlerinde kesinlikle takılma olmuyor. Işıklandırma gerçekten çok kullanışlı, sadece gece ışığı açmadan okumak için değil, gündüz nispeten ışığın az olduğu bir ortamda da rahat okumanızı sağlıyor. Daha önceden tabletten okuma gafletinde bulunmuştum, kesinlikle göz sağlığı açısından e-kitap'ı öneririm. Kobo glo hd D&R'de 429 TL görünüyor, bu cihazı kullanan arkadaşların görüşleri nedir? Eşime almayı düşünüyorum(Pdf desteğinden dolayı).
  • quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

Merhaba,
    Yaklaşık 5 aydır Kindle PaperWhite 2015 300ppi modelini kullanıyorum. N11'de kampanyaya denk geldi 389 TL'ye almıştım. Gerçekten güzel bir cihaz, sayfa geçişlerinde kesinlikle takılma olmuyor. Işıklandırma gerçekten çok kullanışlı, sadece gece ışığı açmadan okumak için değil, gündüz nispeten ışığın az olduğu bir ortamda da rahat okumanızı sağlıyor. Daha önceden tabletten okuma gafletinde bulunmuştum, kesinlikle göz sağlığı açısından e-kitap'ı öneririm. Kobo glo hd D&R'de 429 TL görünüyor, bu cihazı kullanan arkadaşların görüşleri nedir? Eşime almayı düşünüyorum(Pdf desteğinden dolayı).

akşam almaya gideceğim, kullandığımda görüşlerimi size yazarım hocam. ilk e book readerım olacak bi kıyaslama yapamam gerçi ama kabataslık görüşümü bildirebilirim.

• Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tablet, telefon gibi farklı amaçlar için kullanılmayacağı için e-kitapta benim için temel kriterler: fontların netliği, ışıklandırmanın gözü rahatsız etmemesi, uyku modundan çıkış hızı ve sayfa geçişlerinde takılma olmaması -ki bir kitap için yüzlerce defa yapacağımız bir işlem olacağı için çok kritik bir özellik-. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi okumalar.
  • Ooo hayırlı olsun. BİZ DE bekliyoruz görüşlerini :)

• quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tablet, telefon gibi farklı amaçlar için kullanılmayacağı için e-kitapta benim için temel kriterler: fontların netliği, ışıklandırmanın gözü rahatsız etmemesi, uyku modundan çıkış hızı ve sayfa geçişlerinde takılma olmaması -ki bir kitap için yüzlerce defa yapacağımız bir işlem olacağı için çok kritik bir özellik-. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi okumalar.

teşekkürler. daha şimdi aldım. aldığımda hem kobo standına bakan hem kasadaki arkadaşlar şaşkınlıkla ilk siz aldınız dedi. :D

almadan önce standına bakarken inceleyeyim dedim, içimden sanırım bu maket diye düşündüm. çünkü ekran sanki kağıtmış gibi geldi çok gerçekci. belki e-ink teknolojisinin nimetidir, bilemiyorum daha önce reader kullanmadığım için.

saat geç olduğu ve ben daha eve gidemediğim için sanırım bugün kitap okuyamam o yüzden detaylı inceleme yorumu sunamam, kusura bakmayın. ama en kısa zamanda yorumlarımı belirteceğim,

fiziksel özellik olarak hafif bi cihaz. ayrıca sanki ekran yokmuş gibi. çok dikkatli kullanmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yazar11

Ooo hayırlı olsun. BİZ DE bekliyoruz görüşlerini :)

teşekkürler hocam. yukarıda bi yorumda bi kaç şey söyledim önemsiz şeyler ama.

• Dün akşam Forum Bornova D&R'ye gidip inceledim, bendeki Kindle PaperWhite 2015 300ppi ile karşılaştırdım. Ekran büyüklükleri, çözünürlük aynı. Ama aydınlatma konusunda Kobo GLO HD daha başarılı göründü bana. Fontlar konusunda Kindle'ın fontuna alıştığım için objektif bir yorumda bulunmam zor. Sayfa geçişlerinde herhangi bir takılma görmedim, gayet hızlı. Kobo H2O'yu da inceledim, büyük olması avantajlı olduğu kadar dezavantaj. Ele tam oturmuyor, biraz büyük geliyor. Ufak bir detay gibi gelebilir ama uzun süre elinizde tutacağınız için bir süre sonra rahatsız eder diye düşünüyorum.
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    Font 3 dk. da değişiyor hocam.

• Kindle paperwhite 2 güncellemeden önce şarjı efsane dayanıyordu ben diyeyim 40 gün siz diyin 50 gün

Fakat güncellemeden sonra bırak haftaları, android telefondan bile daha hızlı şarjı biter oldu. 2 günde 1.5 günde biter mi lan şarj hiç kullanmadan? Kullanmaya kalksam aynı gün bitiyor! Bu niye böyle oldu ve çözümü var mı? Cihazın içinde 15 kitap var ve 1 tane de altı çizili cümlelerin toplandığı kitabım var onlarca kitabın izi, hadi 15 kitabı silsem mesele değil de o kişisel oluşturduğum kolaj kitabı silinirse üzülürüm doğrusu?

• Bende Nook marka bir e kitap okuyucu var. Amerikadan getirtmiştim. Pek kullanmıyordum bu sıralar okumaya başladım...
    Bir kaç sorum olacak.
    D&R ve idefix gibi sitelerden e kitap satın alsam hiçbir işleme gerek kalmadan yüklediğim gibi okuyabilirmiyim?
    Forum donanım üyleri olarak birbirimizle epub olsun pdf olsun neden kitap paylaşmıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Miller57

Bende Nook marka bir e kitap okuyucu var. Amerikadan getirtmiştim. Pek kullanmıyordum bu sıralar okumaya başladım...
    Bir kaç sorum olacak.
    D&R ve idefix gibi sitelerden e kitap satın alsam hiçbir işleme gerek kalmadan yüklediğim gibi okuyabilirmiyim?
    Forum donanım üyleri olarak birbirimizle epub olsun pdf olsun neden kitap paylaşmıyoruz?

Evet okuyabilirsiniz, burada paylaşmaya gerek yok zaten internette birçok kitabın pdf ya da epub hali var, eğer bulamadığınız kitap olursa Pm atın e-kitap arşivimde olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    dostum cihaza hard reset at, yabancı forumdan edindiğim bilgiye göre cihaz arka planda biseye takılip kalıyor kendini yiyip bitiriyor diyeyim sen anla. hard reset ile eski şarjı uzun giden cihaz olacak kindle ın. dene ise yararsa haber ver

• Her kitap e-kitap olarak da çıksa sorun değil ama çıkmayınca sorun oluyor.

• Merhabalar,
    birkaç senedir kindle paperwhite 2 modeli kullanıyorum ve çok memnunum cihazdan fakat bir özellik arıyorum, piyasada bunu yapan bir cihaz olduğunu da sanmıyorum ama ne istediğimi yazayım, belki bir cihaz önerisi veya yöntem tavsiyesi gelir.
    İstediğim şey, sesli kitap ve e-kitabı senkronize şekilde çalıştırabilmek. Malum paperwhite 2'de ses çıkışı yok. pw'de kitabı açıp, mp3 playerden sesli kitabı oynatmak ve bunları devamlı senkronlamak çok zor oluyor. Diğer markalarda/modellerde bunu yapabileceğim şekilde bir cihaz var mı? okuduğum sayfayı sesli olarak dinleyeceğim, ses bitse dahi ben diğer sayfaya geçinceye kadar ses duracak, ben diğer sayfaya geçince o sayfadan itibaren devam edecek?
    Teşekkürler.
  • ceyrek C kullanıcısına yanıt
    Hocam iki farklı cihazı senkronize edecek istediğiniz şekilde bi yöntem hiç duymadım.
    Belki tts iş görür onun için de ses çıkışı olan cihaz bulmak gerek. Ama telif vs. olaylarından koymuyorlar genelde. Ses çıkışı olan cihaz bulursanız metini sese bi şekilde donusturursunuz ama yine de ayrı ses dosyası ve ayrı kitap dosyasından ayni cihazda olsa bile senkronizasyon sağlayabileceğinizi sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.