Şimdi Ara

E-Kitaba olan önyargı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde önyargılardan ilki şudur; kitabın kokusunu alıcam, kitabın sayfalarını çeviricem gibi.
    Ancak bende tam tersi. O kitab benim kitaplarım arasında kalabalık yapmıyorsa zevk alamıyorum. Sanki o sürekli gözümün önünde olacak gibi. Baktığımda diğer kitapların yanında yer alacak. Ancak e-kitapta böyle bir şey olamayacağı için bir süre sonra sıkılıyorum. Belki bu önyargının sebebi; kitap okumak isterken kitaplarımı aynı zamanda birilerine göstermek, onlarla bu kitaplar üzerinden muhabbet yapma isteğidir. Çoğu zaman farkettim bunu. Çünkü ülkemizde yaygın olmayan bir şeyin muhabbeti de olmuyor, muhabbeti olanında sıkıcı aşk kitaplarından ibaret olduğunu biliyorum. KKG veya Gösteri Peygamberi gibi kitapları tartışacak birini bulmak zor olsada, kitaplığımda durup onları başkalarının farkedip benimle muhabbet etmek istemesini istiyorum. Sanırım önyargımın sebebi bu. Ama fakiriz, e kitap okuyoruz o ayrı Tabi bulabildiğimiz kadarıyla
    Ayrıca seçenek fazlalığı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atalay` -- 10 Ocak 2013; 8:39:48 >

• ben kitap almıyorum aldım mı da kütüphaneden filan kiralıyorum.çoğunlukla ibooks tan okuyorum daha zevkli geliyor bana.hemen hemen istediğim her kitabı bulabiliyorum.çeviriler sağlam oluyor genelde.ben mutluyum valla.
  • Önyargım yok hatta normal kitaba tercih ederim hem taşıma sıkıntı değil incecik alet hem kitap masrafın azalıyor (bitmiyor).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabletten okuyamıyorum gözümü ağrıtıyor o yüzden bir Kindle alacağım. Ama evde çok fazla okumadığım kitap var onları bitirmeden almayayım diye de oyalıyorum kendimi :D
  • Çok zor da kalıp da kitabı bulamazsam okurum ama şimdilik normal kitap okuyarak devam ediyorum ilerisi ne gösterir bilmem.
  • Tabletten yatarak okumak daha kolay, ben de geçenlerde ilk kez tabletten kitap okudum çok hoşuma gitti valla.(Dostoyevski-Beyaz Geceler)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap kokusunu almam lazım, iki elimin arasında olması lazım. Ellerimle sırf o sayfa fazla yıpranmasın diye çevirmem lazım. Taşımasıda basit . Ama şu da var , eğer yok ben okuyacam ama tabletten falan diyecekseniz ise yinede okuyun. Ama yeterki okuyalım. Sıkıntı yok yani , herkese göre değişir bu durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciko28 -- 10 Ocak 2013; 22:30:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eldeki kitapları satsam 250-300 lira elde edebilirim. Acaba kitapları satıp Kindle falan alıp e kitap okumaya mı başlasam diye düşünmüyor değilim. Ama ne zaman bunu düşünsem Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ile Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt'i görüyorum ve bu fikrimden vazgeçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

Tabletten yatarak okumak daha kolay, ben de geçenlerde ilk kez tabletten kitap okudum çok hoşuma gitti valla.(Dostoyevski-Beyaz Geceler)

yalniz epublarin duzgun cevrilmis olmasi gerek bunun icinde yoksa kaymalar bozuk kelimeler de okumaktan sogutuyor.

yatarken tabletden okuyorum ben de. epub cevirme isini bi beceremedim calibre den

• quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

Tabletten yatarak okumak daha kolay, ben de geçenlerde ilk kez tabletten kitap okudum çok hoşuma gitti valla.(Dostoyevski-Beyaz Geceler)

yalniz epublarin duzgun cevrilmis olmasi gerek bunun icinde yoksa kaymalar bozuk kelimeler de okumaktan sogutuyor.

yatarken tabletden okuyorum ben de. epub cevirme isini bi beceremedim calibre den

E-kitaplar hakkında her şey gibisinden bir konu olacak onun son sayfalarından birinde bu sorunları düzelten bir makro paylaşmıştım bir göz at ona.

• quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

E-kitaplar hakkında her şey gibisinden bir konu olacak onun son sayfalarından birinde bu sorunları düzelten bir makro paylaşmıştım bir göz at ona.

Eyvallah.
    fazla zamanim olmadigindan o konuyu tam olarak inceleyemedim ben. İnternette bi blog sayfasindan kisaca bakmistim ceviri isine de ceviri cihazi olarak tableti isaretledim pdfden epub yaptim. Pdf gibi tam sayfa gosteriyo aldiko :D

Cumartesi gunu inceleyeyim baslikta ki paylasimlari tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Menemen

quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Normalde önyargılardan ilki şudur; kitabın kokusunu alıcam, kitabın sayfalarını çeviricem gibi.
    Ancak bende tam tersi. O kitab benim kitaplarım arasında kalabalık yapmıyorsa zevk alamıyorum. Sanki o sürekli gözümün önünde olacak gibi. Baktığımda diğer kitapların yanında yer alacak. Ancak e-kitapta böyle bir şey olamayacağı için bir süre sonra sıkılıyorum. Belki bu önyargının sebebi; kitap okumak isterken kitaplarımı aynı zamanda birilerine göstermek, onlarla bu kitaplar üzerinden muhabbet yapma isteğidir. Çoğu zaman farkettim bunu. Çünkü ülkemizde yaygın olmayan bir şeyin muhabbeti de olmuyor, muhabbeti olanında sıkıcı aşk kitaplarından ibaret olduğunu biliyorum. KKG veya Gösteri Peygamberi gibi kitapları tartışacak birini bulmak zor olsada, kitaplığımda durup onları başkalarının farkedip benimle muhabbet etmek istemesini istiyorum. Sanırım önyargımın sebebi bu. Ama fakiriz, e kitap okuyoruz o ayrı Tabi bulabildiğimiz kadarıyla
    Ayrıca seçenek fazlalığı var

E-book sayısı (Türkçe için konuşuyorum) basılı kitap sayısının yüzde biri kadardır ancak. Yabancı dil bilen birisi okuyabilir ancak. Onlarda da Homeros'un İlyada'sını bile bulamadım öyle söyleyeyim. Ben de senin gibi düşünüyorum; kitabın fiziksel varlığı bile haz veriyor. Tabi kişisel bir şey bu, oku nasıl okursan oku. Bu yazıyı bir tanesi bile başarılı olamamış onlarca e-kitap girişimi olan bir forumdaş yazıyor.

KKG neyin kısaltması oluyor acaba?

KKG ----> Kral Katili Güncesi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko28

Kitap kokusunu almam lazım, iki elimin arasında olması lazım. Ellerimle sırf o sayfa fazla yıpranmasın diye çevirmem lazım. Taşımasıda basit . Ama şu da var , eğer yok ben okuyacam ama tabletten falan diyecekseniz ise yinede okuyun. Ama yeterki okuyalım. Sıkıntı yok yani , herkese göre değişir bu durum

+1
  • Sanırım e-kitabın en büyük faydaları kolay taşınabilirlik ve daha ucuza mal olmasıdır.Ben bilgisayarı günlük yaşamda çok sık kullandığım için ve bilgisayar mühendisliğinde okuduğum için e-kitabı tercih etmiyorum.Bilgisayar başında zaten fazla vakit harcadığım için kitabı normal olarak okumayı tercih ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eotheod

quote:

Orijinalden alıntı: ciko28

Kitap kokusunu almam lazım, iki elimin arasında olması lazım. Ellerimle sırf o sayfa fazla yıpranmasın diye çevirmem lazım. Taşımasıda basit . Ama şu da var , eğer yok ben okuyacam ama tabletten falan diyecekseniz ise yinede okuyun. Ama yeterki okuyalım. Sıkıntı yok yani , herkese göre değişir bu durum

+1

Benim düşüncemde bu yönde.
  • Bende de önyargı var. Hatta okuyucum var ama gene de gidip kitap alıyorum. İlerde güzel bir kütüphanenin temellerini atıyorum aslında.
  • insana gore degisebiliyor...
    mesela su an tablette 300-500 mb ebook var.(100-130 kitap) + 1-2 audiobook
    kolayligi bu iste...
  • Kitabı alıp okumanın tadı bir ayrı oluyor.Ayrıca kitaplığını düzmeside ayrı bir zevk.
  • Okunduktan sonra her türlü okunur. Kitabı ele alıp, okumak ya da e-book okuyucu ile okumak.Bence her ikisininde keyfi başka.:) Bütçemiz yettiğince orjinal kitap alırken, alternatif olarak e-book arşivide yapıyorum.
  • Bende de kitabı koklamak, sayfalarını çevirmek gibi istekler yok da, Kitap rafımda bulunsun istiyorum.. Sadece bu. Yoksa e-kitap çok daha rahat..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.