Şimdi Ara

E-ink tabletler ve dahası ( e-reader e-note çeşitleri ) incelemeleri ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
18
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kindle ilk çıkanlarıyla olmuştur ama sonrasında yenisini aldım ki eskileri elimden çıkartıyordum. Elimde de eski modellerde Kindle Voyage var ve bir de eski Kobo dan Kobo Aura ONE var bir de renkli Kobo un Libra Colour olanı var. Bir de büyük ekranlı Supernote Manta A5 X2 seti var.

Aklımda kalan ve mevcutlar arasında kıyas yaparsak çok eski olan o bahsedilen 2 model kendi arasında bile günümüzdeki siyah beyazlı olanlar ile ciddi bir fark yoktur. Elbette fark var ama azdır.

Tek sorun eski cihazlarda ekran sorunları. Sararma deniliyor bana denk gelmedi eski olanlar arasında.

Diğer bahsedilmeyende de belki de sorunları vardır bahsedilmemesi sorun yoktur manasına gelmez. Temkinli olmak gerekir. Mümkünse cihazı kendiniz satıcısıyla aynı şehirde iseniz buluşup kendi gözünüzle görmekten geçer inceleyin derim.

Sorunlar eski yeni az kullanılmış hepsinde çıkabilir.

Şuan satmıyorum. Satmaya niyet edersem de haber veririm.

Hepsini de kullanıyorum farklı mekanlarda dağıtmışım . Bazen mobil halde uzun sürerse ufak ebatlıları vs tercih ediyorum ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MahoAga41 M kullanıcısına yanıt

Bu fiyat tavsiye meselesine özellikle 2.el de riskleri de var. Şimdi kağıt üstündeki donanımlar ile sorunlu bir cihaz gelmesi ile mesuliyeti vicdanen de kabul etmemek için kesin alın demem ama alınacaksa da kontrolleri yapılsın ve belirtilmişse arızaları onun dışında da başka birşey yoksa artık karar sizin olmalıdır.

Fiyat skalası yeni modellere doğru artıyor. Şahsen 2. el piyasına da hakim değilim . Tavsiyelerim de derin ve sağlam olamaz. Genel geçer dikkat edilmesi gerekenleri vurgularım sadece.

Madem 3750 civarına çıktın o fiyatlarda da başka cihazlar var mıdır bakılmalıdır.

Birçok etmen bir kenara Aura One ekranı gömülü değil düz bu tür ekranları şahsen severim. Ekranı da ekstradan renkli ledler ile turuncu sarı tonlar veriyor ki bu çok önemli .

• Hocam o fiyat bandında 7.8 inç e kitap okuyucu bulmak imkansız ama ürünün defosu var. Teşhir ürünüymüş ve üstünde bazı çizikler varmış. E kitap okuyucularında ışık vurunca çizikler pek belli olur mu bilmiyorum. Almak istediğim ürün de aydınlar ticaret de var sadece.

https://www.sahibinden.com/s/CQPTvec8
    Bu ilana bakmadan siz olsanız elinizde ki ürünü kaça satardınız? Ordan bir hesap yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MahoAga41 -- 18 Ağustos 2025; 22:34:37 >

Bendekiler bedavaya gidiyor ısrarla fiyatını vermek isteyenlere de 1 TL anca ikna ettim. Sanırım buradan birilerine satmayacağım tekrardan son kararım manasında ifade etmek istedim.

Fiyat için de birşey diyemem :/ . İkinci ellerde temiz kullanılmışsa ve şarj edilmesi de akım koruyucularla yapılmışsa şaşırtıcı bataryası uzun gidebilir ve beklenenden daha sağlam olabilir. Bendekiler öyle her cihazım .

Bataryası da bulunabilir mi yenisi de çıkma kullanılmış olmayanlardan temin edilebilir mi gibi detaylar önemlidir.

Verdiğiniz link bende açılmadı ama tahmin ettim :

İlan numarası şunu arattım çıktı :

1264873097

Görsellere göre fena değil. Bence alınabilir. Sırf kasası fena değil babında. Fiyatı için se birşey diyemem.

• Çok teşekkürler abi seni de yordum kusura bakma. Yarın veya bir sonra ki gün gidip test edeceğim. Eğer okuma yaparken noktalar belli olmuyorsa alacağım. İndirim yapmadılar ama sağlık olsun bu fiyata başka bulamadım zaten bu boyutlar da. Öğrenciyim ama 4 gün depoda çalışıp çok uzun yıllar bende kalacak bir ürün almak mantıklı geldi. Hayırlısı olsun bakalım. Size de iyi geceler dilerim. Tekrardan teşekkürler.

• Hocam kobo aura one'ı ve Kobo aura hd'yi aldım. Biri kardeşime biri de bana. Açıkcası normal kitap performansında pek fark göremedim ama manga okuma da kobo aura one çok daha üstün bir cihazmış. Hem ekranı çok daha büyük hemde karakterlerin çizgileri vesaire daha net gözüküyor bunu karşılaştırarak gördüm. Şuan 2 cihazdan da memnunum ama bir sorunum var. Koreader yüklemeye çalışıyorum ama normalde indirdiğim klasörde .adds olması gerekiyorken bende bir sürü farklı klasör var. Yapay zekaya sordum böyle olmaması lazımdı falan dedi. Siz koreader yüklediniz mi daha önce sadece .adds klasörü mü olması gerekiyordu yüklediğim dosyada?

Sadece e-kitap okumak için siyah beyaz , Android olmayan, kalem destekli olmayan, Türkiye'de resmi garantili ve

e-kitap olan, internet tarayıcılı, renkli, Androidli, not almak için kalem destekli, Türkiye'de resmi garantili olan fiyat performansı yüksek tercihen 5-6 bin tl ve altı cihaz önerilerinizi rica ediyorum.

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Halo 3 , Halo 3 : ODST , Halo : Reach Limited Edition , Forza Motorsport 3 : Ultimate Collection , Gears Of War , Gears Of War 2 : All Front Collection , Battlefiled Bad Company 2 , DJ Hero + DJ Hero 2 , Dead space 2

GamerTag : Antalyalogy2
  • tuning07 kullanıcısına yanıt

Android li ve Android olmayan tezat şeyler.

6 bin TL civarı renkli ve garantili zaten yoktur. E-ink teknolojisi avantajları çok handikapları da ama pahalı ekranlardır tüm dünyada da böyledir. 

Tavsiyem görerek almanız. Almasanız da İstanbul da iseniz Aydınlar da birçok marka model eskileri de dahil görüp öyle karar verin derim.

Bu başlık kişi odaklı tek tek şunu alın demek doğru olmaz. Kendiniz araştırıp bilmelisiniz.

Genel olarak performans denen şey e-ink lerde mevcut teknolojileriyle kısıtlanmıştır. Bazı telefon gibi veya tablet gibi yüksek Hz li e-ink cihazları vardır ama fiyatı da artar veya her tarza yoktur.

Renkli tam olgunlaşmadı önermem ama merak edenlere de tavsiyem teşhirlerde görmek. D&R Mağazalarında teşhir olabiliyor Rakuten Kobo firması için stantlarına pek özen ve teşhir koymuyorlar ama her şehirdeki D&R mağazalarına sorun derim teşhir var mı diye. Başka markalar için de İstanbul da iki mağaza var Karaköy de ve Kadıköy de . Şahsen gittiğim ve bir bağım çıkarım olmayan Aydınlar firmasına ait fiziksel mağazasından bakılmasını öneririm.

Ya da Youtube vs internetten incelemeler var. Oralar da anlamlı faydalı olacaktır.

• MahoAga41 M kullanıcısına yanıt

Koreader Kurulumu

1 - Şu linkte yer alan sayfaya git. Sayfanın biraz altında Koreader yazan paketi indir. (Sadece Koreader kuracaksan bu paket yeterli.)

E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...www.mobileread.com
    One-Click Install Packages for KOReader & Plato - MobileRead Forums
    https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=314220

2 - Kobo cihazını bilgisayara bağla, sürücü olarak görünsün. OCP-KOReader-v2025.04.zip İsimli zip dosyasının içinde yer alan .adds ve .kobo isimli klasörleri, zipten çıkarıp, Kobo'nun ana dizinine kopyala.

3 - Bu adım önemli: .kobo/Kobo/ klasöründe "Kobo eReader.conf" dosyası var. Bu dosyayı not defteri ile açıp, en alt satıra şunu yazıp kaydet. (En son satıra bir tane enter bırak)

[FeatureSettings]

ExcludeSyncFolders=(\\.(?!kobo|adobe).+|([^.][^/]*/)+\\..+)

4 - Daha sonra cihazı güvenle çıkar diyip (Bilgisayarın sağındaki saat kısmındaki simgeden.) cihazın otomatik kurulum yapma işlemini bekleyeceksiniz. (Çok uzun sürmüyor zaten. 2-3 dakikada kurulum işlemi bitiyor.) Bundan sonra Kobo cihazımızı açınca sağ altta Nickelmenu görünecek. Orada Koreader kısayolu olacak.

Ekstra 5 - Eğer Kobo cihazınız güncelleme alırsa ve KOReader çalışmazsa, o forum sayfasında, KFMon isminde bir zip dosyası var. Onu indirip aynı işlemi yaparsanız sorun çözülür. (Yani zip dosyasında yer alan dosyaları çıkarıp Kobo'nun ana dizinine atıp, cihazı güvenli çıkar yapıp kurulum işleminin otomatik yapılmasını bekleyeceksiniz.)

Not: 3. Kısımda yaptığımız FeatureSettings ayar şemasını şu linkten de kopyalayabilirsiniz. O zaman daha düzgün olur.

Hocam takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz. Bu arada Koreader kurulum rehberi için daha önce cihazınıza Koreader kurulmamış olduğunu varsayarak böyle bir rehber hazırladım. Eğer Koreader kurulmuşsa, onun kalıntıları varsa cihazdan silinip Koreader kurmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 23 Ağustos 2025; 12:19:35 >

• E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...Supernoteyoutube
    The information age promised limitless knowledge, but how much do you truly digest? This update transforms your Supernote into the super tool for Active Thinking, converting raw information into actionable wisdom. Explore what's new in this system update at Supernote Blog: https://supernote.com/blogs/supernote-blog/reimagined-digest-for-active-thinking-new-text-box-for-enriched-notes Check the full changelog history here: https://support.supernote.com/en_US/change-log
    https://www.youtube.com/watch?v=07MJN_-NHMw&feature=youtu.be

E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...Supernoteyoutube
    Go beyond merely underlining or highlighting. We’ve redesigned the Digest app and workflow to make your knowledge both an organized hub and an active tool for creation. ✔️Activate Your Digests: Seamlessly insert collected digests into notes, and link them back to the source with a single tap. ✔️Capture from Anywhere: Pull key insights from ebooks, PDFs, and notes on your Supernote. Plus, you can now scan paper with the Supernote Partner app to transform them into new digest entries. ✔️Build Brain Library: Create custom digest categories to build a knowledge base that's all your own. ✔️Always Sync: Add and access your digests across all your devices with Supernote Partner desktop and mobile apps, ensuring your curated knowledge is always with you.
    https://www.youtube.com/watch?v=3FqUPAIoMjc&feature=youtu.be

E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...Supernoteyoutube
    Designed to empower your unique handwritten workflow, the new text box feature seamlessly integrates structured text right where you need it, enriching your handwritten thoughts directly on the page. ✔️Add Text to Notes: Easily insert a new text box, a digest or paste text from documents to notes. Adjust the size, position, alignment and fonts, to give your notes a unique look. ✔️Handwriting to Action: Use the lasso tool to convert your handwritten notes directly into editable and searchable text boxes. This is revolutionary for making your styled text into indexable headings, clickable links, or even to-dos and calendar events.
    https://www.youtube.com/watch?v=ykHVUYuJBjk&feature=youtu.be

• Güncellemeler var ama cihazdan kontrol edilse de göremeyebilirsiniz. Beklemek istemeyenlere çözümü de var.

Tüm Kobo lara güncelleme geldi. Ara ara baktığım adresten fark ettim. Cihazdan güncellemeleri yapayım dedim güncel diyor! Bölgesel mi yayınlanıyor anlamadım ama içerik aynı .

Bilgisayar dan güncellemeleri zip olarak indirip kendim elle güncelleyeceğim

İndirme adresi ve detaylar aşağıdaki linktedir :

pgaskin.net
    Kobo Firmware Downloads
    https://pgaskin.net/KoboStuff/kobofirmware.html

Model Hardware Version Date Links

Kobo Touch A/B kobo3 4.38.23429 August 2025

Kobo Touch C kobo4 4.38.23429 August 2025

Kobo Mini kobo4 3.19.5761-s January 2016

Kobo Glo kobo4 4.38.23429 August 2025

Kobo Glo HD kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Touch 2.0 kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura kobo5 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura HD kobo4 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura H2O kobo5 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura H2O Edition 2 v1 kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura H2O Edition 2 v2 kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura ONE kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura ONE Limited Edition kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura Edition 2 v1 kobo6 4.38.23429 August 2025

Kobo Aura Edition 2 v2 kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Nia kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Clara HD kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Forma kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Libra H2O kobo7 4.38.23429 August 2025

Kobo Elipsa kobo8 4.38.23429 August 2025

Kobo Sage kobo8 4.38.23429 August 2025

Kobo Libra 2 kobo9 4.38.23429 August 2025

Kobo Clara 2E kobo10 4.38.23429 August 2025

Kobo Elipsa 2E kobo11 4.38.23429 August 2025

Kobo Libra Colour kobo13 4.43.23418 August 2025

Kobo Clara BW kobo12 4.43.23418 August 2025

Kobo Clara Colour kobo12 4.43.23418 August 2025

Kobo Mini hariç hepsine gelmiş.

15 yılda çıkan tüm modellere güncellemeleri çıkmıştır...

Cihazınız için üretici yazılımını indirdikten sonra, zip dosyasının içindekileri çıkartın ve Kobo'nuzdaki .kobo klasörüne yerleştirin.

Bilgisayardan irtibatı keser geçmez tekrar başlatıp güncellemeyi bitirecektir.

Az önce eski ve yeni Kobo larıma uyguladım.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Hocam güncelleme ile yeni özellik geliyor mu? Bunun dışında stabilite, performans açısından bir iyileştirme var mı?

2009'da Kindle 2, 1-2 ay sonra da Kindle DX alıp uzun yıllar kullanmıştım. Hatta DX'in uluslararası ücretsiz roaming özelliği sayesinde browser üzerinden chat ve mail uygulamalarını yurtdışında onlarca ülkede kullanmıştım (roamingin aşırı pahalı olduğu dönemler)

Sonra kitap okuma alışkanlığım azaldı, Kindle'lar birilerine verildi.

Şimdi tekrar kitap okumaya başladım. 15-20 kitaptan sonra telefon rahatsız etmeye başladı.

7/8", ikinci el okuyucu bakıyorum, önerilere açığım. Not tutmak gibi bir hedefim yok, en rahat şekilde kitap okumak derdim.

Teşekkürler...

Eski Kobo da yenilikler kısmı vardır yeni Kobo Libra Colour da bu kısım yok yani cihazdan yenilikleri öğrenmek imkansız ama sitesinde filan vardır.

Eskine ait fotosu kamera kendisi taramayı önerdi :

E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...
    E-ink tabletler ve dahası  ( e-reader e-note çeşitleri )  incelemeleri ...

Deneyerek fark edebilecek miyim bilinmez çünkü her iyileştirme veya yenilik her daim bahsedilmez...

Başka forumlardaki inceleyenlere bakılmalı da .

• Kobo lara beklenen esaslı güncelleme halen yayınlanmadı test aşamasında daha önce de bahsetmiştim.

Şuan 5.10 imiş ama biz son kullanıcılara herhalde daha güncel olarak gelir :

Yeni özellikler yakında geliyor. Süregelen taahhüdümüzün bir parçası olarak, gelişmiş bir erişilebilirlik okuma deneyimi sunmak için sıkı çalışıyoruz. 

Yeni erişilebilirlik özellikleri sunulduğunda aşağıdaki Kobo eOkuyucuları bunlar için nasıl güncelleyebilirsiniz: 

• Kobo Clara BW
    • Kobo Clara Colour
    • Libra Colour 

Not: Bu güncelleme yalnızca Avrupa'daki okuyucular için sunulacaktır. 

Kobo eOkuyucular için gelişmiş erişilebilirlik seçenekleri sunan isteğe bağlı bir yazılım güncellemesi yayınlanacaktır. Devam etmeden önce aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyun.

Yazılım Güncellemesi ile Erişilebilirlik Özellikleri

Kobo eOkuyucunuzu güncelledikten sonra aşağıdaki erişilebilirlik özellikleri kullanılabilir olacaktır: 

• Ekran metin boyutu: eKitapların dışındaki metin boyutunu büyütün.
    1. eOkuyucu Ana Sayfasında, sağ alt köşedeki 
    2.  menü simgesine dokunun.
    3. Ayarlar'a gidin
    4. Erişilebilirlik'i seçin
    5. Ekran ve Metin Boyutu seçeneğine dokunun ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın
    6. İpuçları: Ayrıca metin boyutunu, yazı tiplerini, satır aralığını ve hizalamayı da değiştirebilirsiniz
    • Her iki Bluetooth cihazını ayarlamak için:

Ekran okuyucuyu kullanmak için bir Bluetooth ses cihazı (örneğin, hoparlör veya kulaklık) ve bir Bluetooth klavye gereklidir. 

3. Ayarlar'a gidin
    4. Bluetooth bağlantısı'nı seçin
    5. Bluetooth'u açın
    6. Bluetooth ses cihazınızı eşleştirme moduna alın.
    7. Ses cihazınız eokuyucunuz tarafından algılandığında, eşleştirme modunu başlatmak için cihaza dokunun.
    8. Bluetooth klavyeniz eşleştirme modundayken, eşleştirmeyi başlatmak için ekrandaki girişine dokunun.
    9.  
    • Ekran Okuyucu'yu açmak için: 
    3. Ayarlar'a gidin
    4. Erişilebilirlik'i seçin
    5. Ekran Okuyucu anahtarını açın

İpucu: Kısayolu da kullanabilirsiniz: Alt + Windows + S (Windows) veya (Alt + Command + S) (Mac) tuşlarına basın

• Ekran Okuyucuyu Kullanarak Kitaplarımda Gezinme
    1. Bir kitap seçmek için klavyenizdeki ok tuşlarını kullanın
    2. Bir kitabı indirmek veya açmak için Boşluk tuşuna basın.
    • Ekran okuyucuyu kullanarak Okuma Deneyiminde gezinme
    1. Sesli Okumayı başlatmak için klavyenizde Ctrl+T tuşlarına basın
    2. Sayfaları çevirmek için klavyenizdeki ok tuşlarınıkullanın
    3. Sesli Okumayı durdurmak için klavyenizde Ctrl+T tuşlarına basın
    4. Kitaplarım'a dönmek için klavyede Ctrl+Q tuşlarına basın
    • Sesli Okuma - Kobo EPUBS ve EPUB formatındaki eKitaplar için 
    1. Okuma menüsünü açmak için sayfanın ortasına dokunun
    2. Sağ üst köşedeki 
    3.  Daha Fazla Simgesine dokunun
    4. <Sesli Okuma>'yı seçin
    • Sesli okuma özelliğini durdurmak için:
    1. Okuma menüsünü açmak için sayfanın ortasına dokunun
    2. Sağ üst köşedeki 
    3.  Daha Fazla Simgesine dokunun
    4. Sesli Okumayı Durdur >'u seçin
    • Kobo kataloğumuzdaki bir eKitap için erişilebilirlik meta verisi özelliklerini kontrol edin: 
    1. Kobo.com mağazasından bir eKitap seçin
    2. eKitap ayrıntılarının altında, erişilebilirlik açıklamasını görmek için ekranı aşağı kaydırın.  
    3.  

Güncellemeden önce lütfen aşağıdakileri dikkatlice okuyun

Yazılım güncellemesi yapmadan önce:

eOkuyucunuzu güncellemeye karar verirseniz şunları yapabilirsiniz:

• eOkuyucunuzdan tüm kitaplar kaldırılır. Kobo'dan satın aldığınız kitaplar fabrika ayarlarına döndükten sonra tekrar indirilebilir.
    • Bilgisayarınızı kullanarak, eOkuyucunuza eklediğiniz kitapları kaldırın.
    • Örneğinbilgisayarınızı kullanarak korumasız PDF ve ePub dosyaları eklediyseniz, bu dosyalar silinecektir.
    • eOkuyucunuzun son eş zamanlamanızdan sonra kitaplarınızda yaptığınız tüm yer işaretleri ve notlar kaybolur.
    • eOkuyucunuzdaki hesabınızdan çıkın.
    • Tüm ayarlarınızı ve tercihlerinizi yeniden kurun.
    • eOkuyucunuzu orijinal ayarlarına döndürün.
    • Daha önce kobo hesabınızla veya OverDrive (Libby), Pocket, Google Drive, Dropbox gibi bağlantılı hesaplarla senkronize edilen tüm bilgiler kaybolacaktır.

Yazılım Sınırlamaları (Temmuz 2025 itibarıyla - Sürüm 5.10)

Aşağıdaki özellikler şu anda Kobo eOkuyucularda kullanılamıyor. İyileştirmeler üzerinde aktif olarak çalışıyoruz. Bu yüzden gelecekteki güncellemeler için bizi izlemeye devam edin.

• Pocket veya Instapaper
    • Okuma Özellikleri
    • Bölümler arasında atlamak için < ve > oklarını kullanın
    • Sayfa temizleyiciyi kullandıktan sonra # sayfa bağlantılarına geri dön
    • Fırçalama sırasında sayfa önizlemesi (fareyle önizleme)
    • Kıstırma hareketiyle yazı tipi boyutunu ayarlama
    • Yatay modda 2 sayfa yayılımı
    • Hızlı sayfa çevirme
    • Ek yazı tipleri
    • Asya dilleri desteği
    • Bir işaretleme önizlemesi yaparken 'Ayarları geri döndürme' imkanı
    • Perakende Demo Modu
    • Geliştirici Ayarları

Erişilebilirlik özellikleri için eOkuyucunuzu nasıl güncelleyebilirsiniz?

• Ana ekranınıza git.
    • Ekranın alt tarafındaki
    •   Daha Fazla simgesine dokun.
    • Ayarlar'a dokunun
    • Erişilebilirlik'e dokunun.
    • SİSTEM GÜNCELLEMESİ GEREKLİ altında Etkinleştir'e dokunun.

Güncellemeden sonra, Kobo eOkuyucunuzda

Yazılımı önceki sürüme geri yükleme

Önceki yazılım sürümüne geri dönebilirsiniz. eOkuyucunuz tekrar sıfırlanır ve yeni erişilebilirlik özelliklerine erişiminizi kaybedersiniz.

Yazılım sürümünü geri yüklemek için:

• Ana ekranınıza git.
    • Ekranın alt tarafındaki
    •   Daha Fazla simgesine dokun.
    • Ayarlar'a dokunun
    • Cihaz Bilgileri'ne dokunun.
    • Önceki sürüme geri dön altında Geri Al'a dokunun.

• Buradaki yorumların çoğunu okudum, Kindle yerine Kobo aklıma yatmaya başladı. Sage modeli, 8" olması nedeniyle daha fazla ilgi alanımda. Ancak pil ömrü 3-4 gün diyorlar, ne diersiniz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.