Şimdi Ara

E-Devlet ile ikametgah değişikliği...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
34.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E-devlet sitesinden ikametgah değişiliği yaptıktan sonra nüfus müdürlüğüne bildirmemiz gerekiyor mu?...

• e devlet şifresini ptt den alıyoruz sanırımda.ptt de para ve kargo gönderilen gişlerden mi alıyoruz edevlet şifresini?
  • Lazım olacak bir soru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu
    e devlet şifresini ptt den alıyoruz sanırımda.ptt de para ve kargo gönderilen gişlerden mi alıyoruz edevlet şifresini?

genelde özel gişeleri oluyor, numara almaya gerek yok...ama ikametgah değişikliği için o şifre yetmiyor...mobil imza veya şifrematik lazım...benim soruyu yokmu bilen?...
  • Ben kaç gündür yapmak için uğraşıyorum. Bir türlü olmuyor sistemde arıza varmış herhalde. Siz nasıl ve ne zaman yaptınız? Ayrıca elektronik imza veya mobil imza seçenekleri var. Bunlar nedir? Bu değişiklikler için zaruri midirler? Bunlar veya bu olmadan ikametgah değişikliği yapılamaz mı?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Safa

Ben kaç gündür yapmak için uğraşıyorum. Bir türlü olmuyor sistemde arıza varmış herhalde. Siz nasıl ve ne zaman yaptınız? Ayrıca elektronik imza veya mobil imza seçenekleri var. Bunlar nedir? Bu değişiklikler için zaruri midirler? Bunlar veya bu olmadan ikametgah değişikliği yapılamaz mı?
    Teşekkürler.

Daha yapmadım, mobil imza ve elektronik imza dışında ikametgah değişikliği yapamıyorsun zaten...Bugün Turkcell Mobil İmzaya başvurdum...Ayrıca Nüfus müdürlüğüne gidip durumu sordum...İşlemi ordan yaparsanız bir daha bildirimde bulunmanıza gerek yok dediler...Orda zaten tüm sistemlere aktarılıyormuş...
  • Bu konuda ben de sıkıntı yaşıyorum, taşınacağım, henüz ev bulmadım ve taşınırsam bildirimde bulunmam gerekiyor özel sebeplerden dolayı...

Merakla bekliyorum çözümünü...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taşınacağınız adres boş ise eve daha önce gelmiş yada sizin üzerinize kayıtlı o eve ait bir fatura ile hemen halledersiniz. Basit bir işlem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

Taşınacağınız adres boş ise eve daha önce gelmiş yada sizin üzerinize kayıtlı o eve ait bir fatura ile hemen halledersiniz. Basit bir işlem.

peki akrabalık açısından bir bağın olmayan kişilerin yaşadığı bir eve nasıl ikametgah alınır? direk muhtarlığa gidip ikametgahımı şu adrese aldırmak istiyorrum dediğimiz zaman alınıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

quote:

Taşınacağınız adres boş ise eve daha önce gelmiş yada sizin üzerinize kayıtlı o eve ait bir fatura ile hemen halledersiniz. Basit bir işlem.

peki akrabalık açısından bir bağın olmayan kişilerin yaşadığı bir eve nasıl ikametgah alınır? direk muhtarlığa gidip ikametgahımı şu adrese aldırmak istiyorrum dediğimiz zaman alınıyor mu?

Onu da aynı yerde yapıyorsunuz. Evde kalacak diğer kişi için sizin imzanızı alıyorlar. Bugün hepsini öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

e devlet şifresini ptt den alıyoruz sanırımda.ptt de para ve kargo gönderilen gişlerden mi alıyoruz edevlet şifresini?

genelde özel gişeleri oluyor, numara almaya gerek yok...ama ikametgah değişikliği için o şifre yetmiyor...mobil imza veya şifrematik lazım...benim soruyu yokmu bilen?...

geçen gün aldım..nasıl numara almaya gerek yok 100 küsür kişi bekledım hadı numara almada görim seni nasıl kalabalık bır ıkı kısının kargo ıslemı vardı gerısı butun adamlar sıfre ıcın beklıo..

numara alıosun hatta numara alırken e devlet sıfresı ıcın ozel numara butonu yapmıslar..1 lira verısoun zarf ıcınde sıfre verıolar sana.bu kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

quote:

quote:

geçen gün aldım..nasıl numara almaya gerek yok 100 küsür kişi bekledım hadı numara almada görim seni nasıl kalabalık bır ıkı kısının kargo ıslemı vardı gerısı butun adamlar sıfre ıcın beklıo..

numara alıosun hatta numara alırken e devlet sıfresı ıcın ozel numara butonu yapmıslar..1 lira verısoun zarf ıcınde sıfre verıolar sana.bu kadar..

Şehre göre farklılık gösteriyor heralde...Burda (Adapazarı) merkez ptt ye gidince son iki banko e-devlet şifresi için...Sıra numarası almadan gidip işlemini yapıyorsun...

• quote:

quote:

quote:

Bugün şifre de aldım. Bir bilgisayar başında bir tane güvenlik görevlisi vardı. Kimliğimi verdim. 1 lira verdim. 2 kağıt verdi birini imzaladım diğer kopya bende kaldı. Bir zarf verdi. İçinde 5 rakamlı bir şifre vardı. Hepsi 1 dk sürdü. Avrupa gibi memleket olduk dedim içimden. Devletin resmi işlerini bu denli kolay çözdüğüme inanamadım. Eskiden nüfusa girince gece çıkılırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıra mıra yoktu. Kuyrukta yoktu. O kadar önemsiz bir işki bu işte görevli kimse yoktu. Güvenlik görevlisi kendine vazife bilmiş. O yapıyordu. Postanede firewall devredışıydı.
  • peki arkadaşlar E-devlet şifresi alabilmek kimlikte TC kimlik numarası yazması kesnilikle zorunlu mu? Benim 18 yıllık el yazısı ile yazılmış kimliğim kabul görür mü?

Saygılar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün şifre de aldım. Bir bilgisayar başında bir tane güvenlik görevlisi vardı. Kimliğimi verdim. 1 lira verdim. 2 kağıt verdi birini imzaladım diğer kopya bende kaldı. Bir zarf verdi. İçinde 5 rakamlı bir şifre vardı. Hepsi 1 dk sürdü. Avrupa gibi memleket olduk dedim içimden. Devletin resmi işlerini bu denli kolay çözdüğüme inanamadım. Eskiden nüfusa girince gece çıkılırdı.

SGK bilgileri SGK sitesinde yok e-devlet kapısına aktarılmış, ona giriş yapınca da daha aktarılmadı diyor.
    Kaç avrupa geliyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

quote:

SGK bilgileri SGK sitesinde yok e-devlet kapısına aktarılmış, ona giriş yapınca da daha aktarılmadı diyor.
    Kaç avrupa geliyor!

eskiden nüfusa gidince bir milyon insan birşeyler yapmak için beklerdi. Numara almakmış, oturarak sıranı beklemekmiş yoktu.
    bu yüzden nüfusa işim düşmesin isterdim.
    yıllar sonra bugün gittim. numara aldım. oradaki bekleme yerindeki sandalyalerin birine oturdum, sıram gelene kadar cep telefonumda internete girdim.
    10 dk sonra sonra bin ban diye zil çaldı. derdimi anlattım. karşımdaki kişi ne yapmam gerektiğini anlayabileceğim ve yapabileceğim şekilde anlattı.
    bana çözüm yolu gösterdi. başka yere gitmedim. orada işim halloldu.
    eski türk filmlerinde bile sıra bekleyen insanları görmek mümkündür. biz ki; sıra beklerken hayatını kaybetmiş insanların torunlarıyız.
    en son 2006 yılında hastaneye gitmiştim. hasta değildim. sadece ehliyet almak için sağlık raporu çıkaracaktım.
    sıra o kadar uzundu ki, sabah sırada bekledim öğleye doğru sıram geldi. bana bir sürü tedavi yerinde muayene olup tekrar o sırada bekleyip o kağıdı imzalamamı söylediler.
    ehliyette almam dedim bir daha bu sırada bekmemem dedim. sonra özel bir hastaneden hemen sağlık raporu alıvermiştim. adam bana bir rahatsızlığın var mı dedi, yok dedim. kan grubunu biliyor musun dedi evet dedim.
    hepsi bu. saçma sapan bir sistem vardı.
    ama artık bir sistem var. ilgi gösteren kamu görevlileri var.
    eskiden kamu görevlisi vardı, sigara içerek iş yapardı. yada siz iş yapmasını beklerken o telefonda konuşurdu.
    TTNet'i aramıştım bir zamanlar. Karşımdaki kişi sakız çiğniyordu. Telefondan garç gurç diye sesler geliyordu.
    Sonra derdimi anlattım, bana kızdı. Bilgisayarınıza bahane bulmuyorsunuz bize bahane buluyorsunuz be. falan dedi.
    Normaldi o zamanlar. Bende ona bağırmıştım. Sonra karşılıklı telefonları yüzümüze kapatmıştık.

İşte bunları gördüm. Fazlası daha fazlası varda eksiği yok. Şimdi E-Devlet var. Her işi yapıyoruz oturduğumuz yerde (!)

• quote:

peki arkadaşlar E-devlet şifresi alabilmek kimlikte TC kimlik numarası yazması kesnilikle zorunlu mu? Benim 18 yıllık el yazısı ile yazılmış kimliğim kabul görür mü?

Saygılar

Zorunlu, yazmazsa geçersiz artık bankalar bile kabül etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

peki arkadaşlar E-devlet şifresi alabilmek kimlikte TC kimlik numarası yazması kesnilikle zorunlu mu? Benim 18 yıllık el yazısı ile yazılmış kimliğim kabul görür mü?

Saygılar

Zorunlu, yazmazsa geçersiz artık bankalar bile kabül etmiyor.

peki eski kimliğimizi yenilemek istediğimiz zaman eskisini alıyorlar mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şehre göre farklılık gösteriyor heralde...Burda (Adapazarı) merkez ptt ye gidince son iki banko e-devlet şifresi için...Sıra numarası almadan gidip işlemini yapıyorsun...

sanırım sehre gore degısıo..izmir o kadar kalabalıktı kı..off sinirlerim bozuldu walla ne avrupası taş devrınde yasıoz sankı..adamlar 2 tusa basıp cıktı vercek sallana sallana yapıo..dunyanın maasını alıolar orda caylar kaveler oh..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.