|
Merhaba arkadaşlar, E-Devlet'te çoğumuzun kullanmadığı ama bazen "hayat kurtaran" birkaç menü var. Özellikle eski iş yerlerinden kalan BES bakiyeleri veya dededen kalma miras sorguları için şu adımları deneyebilirsiniz. Ben denedim, sistem gayet hızlı çalışıyor. 1. Unutulan Para (Takasbank BES) SorgulamaEskiden girdiğiniz bir iş yerinde otomatik BES yapılmış ve siz çıktığınızda o para orada kalmış olabilir. E-Devlet arama çubuğuna "Takasbank" yazın. "Bireysel Emeklilik Bilgilendirme" ekranına girin. Burada bakiye görünüyorsa ilgili sigorta şirketini arayıp iade alabiliyorsunuz. 2. Şahıs Ödemeleri (İlaç/Yol Parası)Devletin size yatırdığı ama PTT'de bekleyen paralar olabiliyor. Arama kısmına "Şahıs Ödemeleri" yazın. "Banka Hesabı Tanımlama" diyerek IBAN girerseniz paralar direkt hesabınıza yatar. Ayrıca Risk Raporu (Kredi Notu) ve Veraset İlamı (Miras) sorgulamaları da artık ücretsiz yapılabiliyor. Hepsini tek tek denedim ve ekran görüntüleriyle detaylı bir rehber hazırladım. Yapamayan veya menüleri bulamayan arkadaşlar bakabilir: Kaynak ve daha detaylı anlatım için: birteknoE-Devlet Bilinmeyen Özellikler: Unutulan Para Sorgulama (2026) - BirTekno https://birtekno.com/e-devlet-bilinmeyen-ozellikler-unutulan-para-sorgulamaHerkese iyi forumlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katch.rip -- 18 Şubat 2026; 13:20:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler